اختصاصی طرفداری- در این قسمت از VAR طرفداری تصمیم گرفته ایم به بهانه بازگشت هواداران به استادیوم ها برگشت خون به رگ های فوتبال را زیر ذره بین ببریم. در این برنامه وضعیت برگشت هواداران به استادیوم در 5 لیگ معتبر اروپا را بررسی کرده ایم و همچنین در مورد روزهای بدون تماشاچی و همچنین برگشت تماشاچی ها صحبت کرده ایم. به امید این که هواداران در ایران هم به زودی به استادیوم های کشورمان برگردند. امیدواریم از دیدن این برنامه لذت ببرید و منتظر شنیدن نظرات شما هستیم:
بیش از دو سال است که ویروسی منحوس سایه خودش را روی تمام کره زمین انداخته است. تبعات آن خیلی زود به ورزش مورد علاقه ما هم رسید. تمام لیگ های فوتبال معلق شدند تا هر کشور در مورد لیگ خودش تصمیم بگیرد. تماشاچی هایی که هر هفته به استادیوم می رفتند تا بازی تیم محبوب خودشان را تماشا کنند، حالا در خانه هایشان حبس شده بودند. بعضی لیگ ها مثل هلند و فرانسه آن فصل را به طور کامل تعطیل کردند و در بعضی لیگ های دیگر مسابقات را ادامه دادند اما پشت درهای بسته. فوتبال انگار برای دنیا یک مسکن بود. در همان چند هفته ای که دنیا بدون فوتبال مانده بود، آمار افسردگی و خودکشی ها به شدت بالا رفت. کار به جایی رسید که انگلیسی ها به خاطر شادی مردم کشور شان هم که شده، تصمیم گرفتند فوتبال را دوباره راه بیندازند. سعی کردند تماشاچی ها رو برگردنند اما کرونای انگلیسی درهای ورزشگاها رو کاملا بست. حالا فوتبال بود اما تماشاچیا نبودند. مثل این بود که غذا نمک نداشته باشد. اصلا فوتبال بی تماشاگران در دورانی جریمه بود. هنوز هم هست. وقتی می خواهند تیمی را جریمه کنند می گویند چند بازی بدون تماشاچی بازی کند. حالا ماها محکوم شده بودیم یک فصل و نیم بدون تماشاچی باشیم. به جرم کرونا.
بازیکن ها هم به این وضع عادت نداشتند. حالا دروازه بان می توانست سر مهاجم داد بزند و صدای همه به همه می رسید. تیم هایی که نقطه قوتشان هوادار بود، به شدت ضربه خوردند. لیورپولی که مدت ها بود آنفیلد را قلعه مستحکم خودشان کرده بودند و به هیچ تیمی باخت نمی دادند، در نبود هواداران خود رکورد شکست ناپذیری شان را مقابل برنلی پایان یافته دیدند. حالا دیگر جایگاه کاپ که تن هر حریفی را می لرزاند، فقط چهار صندلی خالی بود. دورتموند هم در آلمان به مشکل خورده بود. دیوار زرد، دیوار زرد ترسناک وست فالن، بدون هواداران هیچ معنی و مفهومی نداشت.
شروع کردن برای تماشاچی های تلویزیونی صداهای ضبط شده پخش کردند که فوتبال جذابیتش را از دست ندهد اما فوتبالمان هنوز بی نمک بود. دیگر خبری از آن خوشحالی های بعد از گل دیوانه بار در کنار هواداران نبود. تیم ها جام های قهرمانی را در ورزشگاه خالی بالای سرشان می بردند. مسی نتوانست در ورزشگاه پر نیوکمپ با هواداران خدافظی کند.
اما با پیدا شدن واکسن کرونا همه چیز فرق کرد. کم کم شرایط برگشت به روزهای قبل. شروعش هم با لیگ انگلیس بود. دو هفته پایانی مسابقات با تماشاچی برگزار شد و بعد از آن هم مسابقات یورو کم کم هواداران را به استادیوم ها برگردوندند و حالا هم که هفته اول لیگ انگلیس با ظرفیت تقریبا کامل استادیوم ها برگزار می شود. حال فوتبال دارد دوباره خوب می شود و چقدر تماشای خوشحالی مجدد بازیکنام در کنار هوادارانشان زیبا است.
آنفیلد حالا دوباره می شود همان ورزشگاه ترسناکی که قبلا بود. دیوار زرد دوباره پر می شود از هواداران وست فالن. هواداران انقدر برای بازیکناشون فریاد می زنند که صدا به صدا نمی رسد. دیگر نمی شنویم که دروازه بان سر مهاجم تیم داد بزند. شب های پر شور لیگ قهرمانان برمی گردند و چقدر همه ما دلتنگ این فوتبال بودیم. فوتبالی که حالا دوباره نمک آن اندازه شده است و چقدر منتظریم که فوتبال عادی به استادیوم های خودمان هم برگردد. فوتبال ایران دلش تنگ شده برای پرشورهای تبریز، برای هواداران سرخابی ها برای شهرآورد تهران پر از تماشاگر برای روزهایی که هواداران تیم های ایرانی بدون هیچ ترسی می رفتند تا برای بازیکنان محبوب شان هورا بکشند. امیدواریم شروع فصل جدید لیگ برتر ایران هم با حضور تماشاچی ها باشد. شاید نه با ظرفیت 100 درصدی اما حداقل 20 یا 30 درصد ظرفیت استادیوم ها برسد به آن هواداران واکسن زده ای که دلشان برای هورا کشیدن برای تیم محبوبشان تنگ شده است.
وضعیت ورود هواداران به استادیوم ها چطور است؟
انگلیس
در انگلیس در هفته های پایانی فصل گذشته به هواداران اجازه داده شد به استادیوم بیایند اما نهایتا 10 هزار هوادار یا 25 درصد ظرفیت استادیوم، هر کدام که کمتر بود، معیار ورود تعداد هوادار به استادیوم قرار داده شد. در فصل جدید برای اولین بار از ماه مارس 2020 که استادیوم ها کامل بسته شد، هواداران می توانند به استادیوم بیایند و از تمام ظرفیت استادیوم استفاده می شود اما دو شرط دارد. یا هوادار به طور کامل واکسینه شده باشد یا تست منفی کرونایی بیاورد که نهایتا 48 ساعت از آن گذشته باشد. ضمن این که هواداران در فضاهای بسته استادیوم باید ماسک بزنند و همچنین به طور رندوم از هواداران تست کرونا گرفته می شود.
آلمان
در آلمان هر تیم نهایتا می تواند 25 هزار هوادار به استادیوم خود را بدهد. 16 ایالت آلمان به اماکن ورزشی خود اجازه استفاده 50 درصدی ظرفیت می دهند ولی نباید بیش از 25 هزار نفر باشد. ضمن این که نرخ کرونایی ها در هفت روز قبل از بازی نباید بیش از 35 نفر در هر 100 هزار نفر باشد و در غیر این صورت ظرفیت به 5 هزار نفر کاهش می یابد. تست منفی کرونا یا افراد واکسینه شده در این کشور هم معیار ورود به استادیوم است.
اسپانیا
در اسپانیا مسابقات با 40 درصد ظرفیت برگزار خواهد شد.تنها بارسلونا مستثنی است که با توجه به قوانین کاتالونیا می تواند از 30 درصد ظرفیت ورزشگاهش استفاده کند. یعنی بارسایی ها می توانند نزدیک به 30 هزار هوادار در هر بازی به ورزشگاه بیاورند.تست منفی یا واکسینه شدن همچنان شرط است.
ایتالیا
50 درصد ظرفیت استادیوم ها در سری آ به هواداران برمی گردد. تست منفی یا واکسینه شدن در این کشور هم شرط ورود به استادیوم است. ضمن این که 50 درصد به منطقه سفید ایتالیا تعلق می گیرد و اگر منطقه ای رنگ دیگری داشته باشد با ظرفیتی کمتر میزبان هوادارانش خواهد بود.
فرانسه
قوانین در فرانسه بسته به هر ایالت و قوانین کرونایی آن است. در برخی از ایالت ها تمام ظرفیت استادیوم استفاده خواهد شد ولی تیم موناکو مجوز حضور 70 درصدی هوادارانش را دارد و به طور مثال مون پلیه اندکی بیش از 50 درصد هوادارانش را می تواند به ورزشگاه راه دهد.
پی نوشت: لازم به ذکر است در این برنامه از ویدیوهای دویچه وله، اسکای، بلیچر ریپورت و... استفاده شده است.
منتظر برنامه های بعدی باشید...