سال پیش، یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در توئیتی، طالبان را جنبش اصیل منطقه و واقعیتی انکارناپذیر در جغرافیای افغانستان معرفی کرد.
در تعجب بودم که این شخص، چگونه و با چه پارامترهایی، طالبان را جنبش اصیل منطقه دانسته ولی امروز که طالبان، کابل را گرفت و اشرف غنی با روی خوش به استقبال شان رفت، به این امر آگاه شدم.
ظاهرا افغانستان معادن بسیار زیادی لیتیوم دارد(قبل از این کشف، تنها در بولیوی چنین معادنی وجود داشته) که طی ده سال اخیر و توسط آمریکایی ها کشف شده است.
قابل ذکر است لیتیوم در صنعت باطری سازی، کاربرد ویژه ای دارد و عقد قرارداد آمریکا با افغانستان، برای صنعت الکترونیک آمریکا و جهان و خصوصا دره سیلیکون، حائز اهمیت می باشد.
به همین جهت دولت آمریکا چندین مرتبه به افراد با نفوذ دولت افغانستان برای عقد چنین قراردادی رشوه داده بود، اما صاحب نفوذان افغانستان هم تعدادشان زیاد است و هم طمع شان بالا، که نتیجه آن برهم خوردن چندین مرتبه ای این قرارداد، پشیمانی دولت آمریکا از ماندن در کابل و گرفتن تصمیم خروج بود.
در این بین دولت آمریکا تلاش می کند چنین ساختاری را برهم بزند تا به شکلی هزینه های خرج کرده اش در افغانستان را در بیاورد و به همین جهت وارد معامله با طالبان یا همان جنبش اصیل مورد اشاره خودمان شد! و به طالبان می گوید به محض اینکه ما رفتیم، شما یکی یکی شهرها را تصرف کنید.
به همین جهت علی احمد جلالی، گوینده و کارمند بخش افغانستان با سابقه ۲۰ سال در صدای آمریکا و دریافت کننده تعداد زیادی لوح تقدیر از دولت آمریکا بعنوان رییس دولت موقت افعانستان انتخاب گردید و طالبان نیز آن را تایید کرده و بزودی با هواپیما از آمریکا به افغانستان می آید تا سیلیکون ولی آمریکا بدون لیتیوم نماند.
وجدانا جنبش به این اصیلی در منطقه دیده بودید؟
ابوالفضل بابادی شوراب
✅دیدگاه و نظرات تان درباره یادداشت را با ما در میان بگذارید.
✅در صورت صلاحدید و تمایل، یادداشت را در شبکه های اجتماعی، به اشتراک بگذارید.
خبرگزاری اقتصاددان