در آخرین مطالب، بعضی از مهمترین سبک های بردگیمی (1) و (2) رو باهم شناختیم که استقبال خیلی خوبی هم از طرف شما عزیزان صورت گرفت و امروز قراره سراغ سری سوم این مبحث بریم. پس با ما همراه باشین:
21. حافظه محور (Memory)
در این بازی ها، بازیکنان باید اطلاعات مختلفی به ذهن بسپارن و به یاد بیارن و از این اطلاعات برای تصمیم گیری در طول بازی استفاده کنن. این بازی ها ممکنه استنتاجی هم باشن ولی این مساله قطعی نیست. هانابی که در ایران با اسم لوتوس و بازطراحی تولید شده، نمونه ای از این بازی ها است. سری سیلور هم مثال دیگه ای به حساب می ره.
22. جنایی (Murder Mystery)
بازی هایی هستن که بازیکنان در اونا مشغول بررسی یک پرونده جنایی و پیدا کردن جزئیات اون هستن. همه این مدل بازی ها، استنتاجی هم به حساب می رن، ولی برعکس این همیشه درست نیست. برای انجام بعضی از این بازی ها، باید حافظه خوبی داشته باشین، ولی در بعضی ها، یادداشت برداری هم می تونین بکنین. در این باره، می توان از Chronicles of Crime 1400 اسم برد.
23. مذاکره ای (Negotiation)
بازی هایی هستن که در اون ها، بازیکنان باهم متحد می شن یا زد و بند می کنن. خیانت یکی از فاکتورهای غیرقابل اجتناب این بازی ها است که با از بین رفتن اتحاد بازیکنان، رخ می ده. بعضی بازی های نظامی و جنگی در این سبک دسته بندی می شن، ولی شامل مکانیزم داد و ستد هم می شه. دیپلماسی و چاینا تاون نمونه ای از این بازی ها است.
24. یک در مقابل همه (One vs. Many)
بازی هایی هستن که یک بازیکن در مقابل دیگر بازیکنان قرار می گیره. این بازی ها معمولا ژانر سیاه چاله و اژدها دارن و تعقیب و گریز غیرقابل اجتنای در اونا شکل می گیره. بازی هایی مثل Fury of Dracula و Star Wars Imperial Assault در این سبک قرار می گیرن
25. پارتی گیم (Party Game)
ویژگی مشترک این بازی ها، امکان حضور تعداد بالای بازیکنان در اونا است. آموزش و یادگیری پارتی گیم ها معمولا خیلی راحته و قوانین کمی دارن. این بازی ها همچنین مدت کوتاهی هم دارن. کدنیمز، دکریپتو، کاپیتان سونار، اولون و کمل آپ نمونه ای از این بازی ها به حساب می رن.
26. سالاد امتیازی (Point Salad)
بازی هایی هستن که در اون ها راه های بسیاری برای امتیازگیری وجود داره و بازیکنان می تونن مسیرهای متفاوتی برای برد طی کنن. اشتفان فلد در طراحی این بازی ها مشهوره. تراجان و گریت وسترن تریل نمونه های مشهوری از این بازی ها هستن.
27. چاپ کن و بازی کن (Print and Play)
بازی هایی هستن که برای انجامشون فقط باید چاپشون کنین و ممکنه بعضی قطعات مثل تاس و مهره شطرنج که در خونه همه هستن هم لازم داشته باشین. بعضی از این بازی ها فقط به صورت دیجیتال ارائه می شن و در ادامه ممکنه بسته های توسعه (اکسپنشن) هم براشون عرضه بشه.
28. معمایی (Puzzle Games)
بازی هایی هستن که بازیکنان در اون ها باید معمایی رو حل کنند. این بازی ها ممکنه مکانیزم همکاری مشترک داشته باشن و همه در اون ها برای حل مساله باهم همکاری داشته باشن. همچنین بازی های رقابتی معمایی هم وجود دارن که ممکنه بازیکنان برای حل مساله باهم رقابت کنن. سری Exit به صورت همکاری مشترک و پچ وورک به صورت رقابتی، نمونه های این سبک هستن.
29. مسابقه ای
در این بازی ها، باید اولین بازیکنی باشین که به یه هدف می رسین. این هدف ممکنه خط پایان، جمع کردن تعداد مشخصی از یک آیتم یا رسیدن به تعداد معینی امتیاز باشه. خیلی از بازی های سبک یورو (Euro Games) در این دسته بندی قرار می گیرن. کاتان و کمل آپ، نمونه هایی از این بازی ها به حساب می رن.
30. زمان واقعی (Real Time)
بازی هایی هستن که بازیکنان باید در یک زمان مشخص، اهداف تعیین شده رو انجام بدن. این می تونه شامل کامل کردن چیزی قبل از سایرین یا بازی براساس کورنومتر باشه. کاپیتان سونار و Fuse نمونه این بازی ها به حساب می رن
قسمت بعدی، آخرین بخش از سبک های بردگیمی رو به شما معرفی می کنیم و بعد سراغ معرفی بازی ها به طور جداگونه می ریم...