به گزارش طرفداری، رقابتهای فوتبال در المپیک، طبق معمول قبل از مراسم افتتاحیه آغاز شد.
فوتبال را در المپیک می توان به پنج دوره مختلف تقسیم کرد.
1- فوتبال ابتدایی با حضور باشگاه های متفاوت از برخی کشورها و برگزاری مسابقات در سطحی نازل؛ جایی که برخی تیم های باشگاهی مثل آبتون پارک در آن قهرمان می شدند!
2- فوتبال با حضور تیم های درجه اول از 1912 تا 1948 که در سطحی برابر با جام جهانی برگزار می شد، البته قوانین آماتوریسم در فوتبال، حذف فوتبال از یک دوره المپیک و بالاخره ظهور جام جهانی از 1930 آرام آرام از اعتبار فوتبال در المپیک کاست.
3- فوتبال آماتوریسم و ممنوعیت حضور کشورهای حرفه ای که باعث شد بلوک شرق آماتور با تیم های آلمان شرقی، لهستان، مجارستان، شوروی، چکسلواکی و یوگسلاوی در المپیک بدرخشند. این مسابقات از سال 1952 تا سال 1980 به طول انجامید. مجارستان در تصویری که می بینید مالک فوتبال المپیک در این سالها شد.
4- دوره حضور تیم های درجه اول بدون ستارگان ملی پوش: در سالهای 1984 و 1988 مسابقات به این شکل برگزار شد، در این 2 دوره همه تیم ها می توانستند با قدرت های درجه یک خود به میدان بروند به شرطی که این افراد در جام جهانی 2 دوره قبل حضور نیافته باشند.
5- از سال 1992 به بعد فوتبال المپیک با حضور تیم های 23- برگزار شد و از خصلت های مهم این ادوار برگزای مسابقات فوتبال المپیک، قهرمانی برخی تیم هایی است که قبلا در جام جهانی درخشش ویژه ای نداشته اند. مثل نیجریه، کامرون و مکزیک... دورانی که به علت حضور تیم 23- در آن شگفتی ها شروع شد و ادامه هم دارد. دوران دوری اروپاییان از اعتبار و قهرمانی و سلطه تیم های آفریقایی و آمریکایی بر فوتبال ... دوران سلطه شگفتی بر فوتبال المپیک...
فوتبال ایران از سال 1976 دیگر رنگ المپیک را ندید. اگرچه به المپیک 1980 راه یافتیم و شرکت نکردیم اما پس از آن همیشه غایب بودیم.
آیا المپیک 2024 پاریس و 2028 لس آنجلس که گفته می شود آخرین المپیک ها با برگزاری فوتبال است و پس از آن فوتسال جای فوتبال را می گیرد، به حسرت ما پایان می دهد؟