در اولین مطلب مربوط به بردگیم ها، سراغ مرور اجمالی تاریخچه بازی های رومیزی رفتیم و قصد داریم هر روز شما رو یک مرحله بیشتر با این دنیای بسیار جذاب که داره روز به روز در دنیا شناخته شده تر و محبوب تر می شه، آشنا کنیم. اینکه چرا دیروز مطلبمون رو در ستون اخبار منتشر کردیم و امروز در بخش کاربران منتشر می شه، برای اینه که احساس کردیم از طریق مطالب بخش کاربران، راحت تر و صمیمانه تر می تونیم با شما حرف بزنیم. برای همین از این به بعد، همین جا می تونین مطالب مون رو دنبال کنید.
سبک های مختلف بازی های رومیزی
امروز می خوایم در مورد سبک بردگیم ها صحبت کنیم. تعداد سبک بازی های رومیزی خیلی بیشتر از اون چیزیه ه فکرش رو می کنین و همین باعث می شه هر سلیقه ای که داشته باشین، حتما ده ها بازی بشه بهتون پیشنهاد کرد که از انجامش مدت های طولانی لذت ببرین. اینجا حدود 40 سبک مختلف رو در قالب چند قسمت به شما معرفی می کنیم و در مورد هر کدوم توضیح و مثال هم خواهیم داشت. بریم ببینیم قسمت اول این سبک ها چیا هستن:
1- انتزاعی (Abstract)
این بازی ها تم خاصی ندارن و سیر داستانی چندانی دنبال نمی کنن و اگر هم داشته باشن، اصلا به چشم نمیان. این بازی ها طراحی و مکانیزم های ساده ای دارند و خیلی سریع می شه آموزششون داد. همه چیز در این بازی ها، به مهارت، تاکتیک و استراتژی های خود بازیکن برمی گرده. شطرنج سلطان بازی های انتزاعی به شمار می ره و دیگر نمونه ها شامل Go و اونیتاما است و از نمونه های جدیدتر هم می شه به War Chest و آزول اشاره کرد.
آزول، نمونه ای از بازی های انتزاعی است
2- بلوف زنی (Bluffing)
بازی هایی هستن که بخشی از بازی شامل دروغ گفتن و بلوف زدن به بقیه بازیکنان به حساب می ره. این نوع بازی ها شامل برخی اطلاعات مخفی هستن و باید برای بازی کردنشون، از قدرت استنتاجتون کمک بگیرین. بازی های سبک گرگینه و مافیا از بارزترین مثال ها در این زمینه به شمار می روند و همچنین می شه در این باره، از هیتلر مخفی و اولون هم اسم برد.
هیتلر مخفی، نمونه ای از بازی های بلوف زنی است
3- کارتی (Card Games)
بازی هایی هستن که بیشتر اجزاشون رو کارت تشکیل می دن. خیلی از اوقات، تفاوت ریزی بین کارت گیم ها و بردگیم ها وجود داره. اگه برد بازی فقط برای گذاشتن کارت ها است، بازی کارتی به حساب میاد، ولی اگه روی اون کارهای دیگه هم انجام می شه، در دسته بردگیم ها قرار می گیره. هر بازی که دسته کارت داشته باشه، می شه اینجا به عنوان مثال ازش اسم برد. یکی از بهترین نمونه بردگیم های مدرن در این باره، سون واندرز دوئل هستش که طرفداران بسیاری در دنیا داره و 2 تا اکسپنشن هم ازش اومده
سون واندرز دوئل، نمونه ای از بازی های کارتی است
4- کودکانه (Children's Game)
تعریف این بازی ها از اسمشون مشخصه. بازی هایی که صرفا برای سنین کودکان طراحی و ارائه شدن و جنبه سرگرم کنندگی و آموزشی شون، قوی تر از جنبه استراتژیک و استنتاجی شون هست. با این حال، صرفا به خاطر کودکانه بودن بازی، نمی شه گفت بازی کسل کننده ای به حساب می ره.
5- شهرسازی (City Building)
کاملا ساده است. بازی هایی که در مورد ساخت یک شهر هستن، در این دسته قرار می گیرن. این بازی ها معمولا در خصوص بازدهی هستن و تم اقتصادی دارن. می تونن در مورد جذاب ترین، بزرگترین یا پربازده ترین شهر باشن یا اینکه ادغامی از اینا رو ارائه بدن. سابربیا و سیتادلز (دژ)، نمونه ای از این بازی ها هستن.
سیتادلز، نمونه ای از بازی های شهرسازی است
6- ساخت تمدن (Civilization Building)
بازی هایی هستن که در دوره زمانی طولانی، تمدنی خاص احداث می کنن. خیلی از این بازی ها، از دوران باستان شروع می شن و تا زمان حال و حتی آینده ادامه پیدا می کنن و بعضی هاشون هم دوره زمانی کوتاه تری در نظر می گیرن. در طول اعصار (Through the Ages) و تپستری (Tapestry) نمونه های جدید این بازی ها به حساب می رن.
تپستری، نمونه ای از بازی های تمدن سازی است
7- کلکسیونی (Collectable)
در مورد بعضی از بازی ها، بعد از اینکه بازی اصلی یا پایه رو گرفتین، می تونین اجزای جدیدی هم بعدا بهش اضافه کنین. این نمونه ها در قالب پک های جداگانه و در زمان های مشخص ارائه می شن و بعضی هاشون قابل اضافه شدن به بازی هم هستن، ولی با اکسپنشن ها متفاوتن. نمونه این مدل بازی ها شامل X-Wing و مارول چمپیونز می شه.
مارول چمپیونز، نمونه ای از بازی های کلکسیونی است
8- استنتاجی (Deduction)
بازی هایی هستن که بازیکنان باید براساس اطلاعات اندکی که در اختیار دارن، به پاسخ بعضی سوالات برسن. اینکه با این پاسخ ها چه کاری انجام می شه، بستگی به بازی داره. بازی های استنتاجی خودشون زیرشاخه های مختلفی دارن که از اون ها می شه به استنتاجی اجتماعی بلوف زنی و خائن مخفی، اشاره کرد. نمونه این بازی ها هم شامل کلو (Clue) و در سال های اخیر، کدنیمز (Codenames)، می شه.
کدنیمز، نمونه ای از بازی های استنتاجی است
9- سیاه چالی (Dungeon Crawler)
در این نوع از بازی ها، بازیکنان به اکتشاف در انواع مختلف سیاه چال ها و مبارزه با هیولاهای مختلف و البته جمع آوری گنج می پردازن. این بازی ها می تونن اپیزودیک یا همکاری مشترک و یا رقابتی باشند. نمونه هایی از این بازی ها شامل Imperial Assault و کلنک (Clank) می شن.
کلنک، نمونه ای بازی های سیاه چالی است
10- مهارتی (Dexterity)
این بازی های سریع و پرهیجان، تماما به مهارت های فیزیکی بازیکنان مربوط می شود. این مهارت ها می تواند شامل روی هم انباشتن، به تعادل درآوردن یا انداختن اجزای بازی باشد. ریف رف (Riff Raff) از جمله این بازی ها است.
بازی ریف رف، نمونه ای از بازی های تعادلی است