پریسا جهانفکریان متولد 14 فروردین 1374 در کهگیلویه و بویراحمد است. جهانفکریان فارغ التحصیل لیسانس رشته معماری است و با پرتاب چکش فعالیتش را شروع کرد. جهانفکریان از فروردین سال 1395 وقتی 21 ساله بود با توجه به علاقه مندی به ورزش و پتانسیل و فیزیک خوب بدنی وارد رشته دو و میدانی و پرتاب چکش شد.
او سه ماه بعد از شروع فعالیت در خرداد ماه اولین مسابقه خود را تجربه کرد و با پرتاب 41 متر و 56 سانتی متر به مقام چهارم پرتاب چکش در رده بزرگسالان دست یافت. جهانفکریان که بعد از پرتاب چکش ، پرتاب دیسک را هم تجربه کرد، در نهایت با توجه به فیزیک بدنی اش تصمیم گرفت وزنه برداری را هم آغاز کند.
مسابقات قهرمانی وزنهبرداری آسیا ۲۰۱۹
پریسا جهانفکریان در رقابت های گروه A دسته ۷۸ کیلوگرم بیست و نهمین دوره رقابتهای قهرمانی آسیا که در نینگبو چین درحال برگزاری است با ثبت رکورد ۸۲ کیلوگرم در حرکت یکضرب، ۱۰۳ کیلوگرم در حرکت دوضرب و مجموع ۱۸۵ کیلوگرم در جایگاه نهم قرار گرفت. وی در حرکت یکضرب وزنه های ۷۳، ۷۸ و ۸۲ کیلوگرم را مهار کرد و در رده نهم ایستاد. در حرکت دو ضرب ابتدا وزنه ۹۷ کیلوگرم را نتوانست بالای سر ببرد ولی در مرتبه دوم با موفقیت این وزنه را پشت سر گذاشت و در سومین حرکت دوضرب نیز وزنه ۱۰۳ کیلوگرم را به نام خود ثبت کرد تا هشتم شود و در مجموع با به جا گذاشتن رکورد ۱۸۵ کیلوگرم در رده نهم آسیا قرار گیرد. وانگ از چین با رکوردهای ۱۲۵ کیلوگرم در حرکت یکضرب، ۱۵۵ کیلوگرم در حرکت دوضرب و مجموع ۲۸۰ کیلوگرم سه مدال طلا دسته ۸۷ کیلوگرم بانوان را به دست آورد.
مسابقات قهرمانی وزنهبرداری جهان ۲۰۱۹
جهانفکریان در رقابت گروه C دسته ۸۷ کیلوگرم به روی تخته رفت. وی در حرکت اول یکضرب توانست ۸۲ کیلوگرم را بالای سر ببرد. وی در حرکت دوم یکضرب توانست ۸۷ کیلوگرم را نیز بالای سر ببرد اما در حرکت سوم یکضرب نتوانست ۹۱ کیلوگرم را بالای سر ببرد. وی در حرکت اول دوضرب توانست ۱۰۴ کیلوگرم را بالای سر ببرد. جهانفکریان در حرکت دوم دوضرب نیز توانست وزنه ۱۱۱ کیلوگرم را بالای سر ببرد. وی در آخرین حرکت خود وزنه ۱۱۶ کیلوگرمی را نتوانسذت بالای سر خود ببرد و به کارش در این بازیها پایان داد. جهانفکریان در ردهبندی نهایی در جایگاه بیست و یکم قرار گرفت.
جهانفکریان به المپیک می رود یا نه؟
پریسا جهانفکریان وزنه برداری رده فوق سنگین پسر از انصراف سه وزنه بردار تیم ملی وزنه برداری زنان کشور ساموآ ، جواز حضور در المپیک 2021 ژاپن را از آن خود کرد. دولت کشور ساموآ به علت نگرانی از شیوع دوباره ویروس کرونا تصمیم گرفت فقط ورزشکاران ملی پوش ساکن خارج از کشور را به این مسابقات اعزام کند. با این حال او که نمی دانست به این راحتی قرار است راهی المپیک شود، دست آسیب دیده خود را که زیاد هم جدی نبود، جراحی کرد.
جهانفکریان حالا تلاش می کند با فیزیوتراپی و تمرین خود را به المپیک توکیو در مرداد 1400 برساند. نکته عجیب که مسئولین فدراسیون حتی هزینه 30 میلیون تومانی جراحی دست او را پرداخت نکردند و معتقد بودند او خارج از اردو مصدوم شده است!
جهانفکریان در مصاحبه ای گفت:
هنوز به نقطه ای نرسیدم که به فکر خداحافظی از وزنه برداری باشم ، تمام تمرکزم بر این است که افزایش رکورد داشته باشم و به مدال برسم.
او که از سهراب مرادی بعنوان الگوی ورزشی اش یاد می کند، گفت:
زمانی که وارد این رشته شدم هم استانی هایم می گفتند زنان نمی توانند همچون مردان کار کنند اما به مرور این دیدگاه تغییر کرد. اکنون با روحیه دادن، تشویم می کنند تا بجنگم و مدال کسب کنم، در سطح شهر که رفت و آمد می کنم، همه می دانند که ملی پوش وزنه برداری زنان هستم.