میهمان این برنامه تیم منتخب و برترین های قرن ورزش ایران، حافظ کاظم زاده است. کاظم زاده در ابتدا توضیحاتی در خصوص تیم منتخب و طریقه انتخابش ارائه کرد و سپس به انتخاب های خود پرداخت. او در پست دفاع راست معتقد است که مهدی مهدوی کیا با سایرین فاصله دارد و بدون شک باید در این پست نام او را یادآور شد. همچنین کاظم زاده در انتخاب مهاجم گذری به جام جهانی 78 آرژانتین زد و از حسن روشن نام برد. در بخش انتخاب برترین های قرن ورزش ایران نیز، این چهره شناخته شده تلویزیون اسطوره کشتی دنیا را عالیجناب عبدالله موحد خطاب کرد. تا پایان این برنامه ما را همراهی کنید.
سلام به مخاطبین طرفداری. با یکی دیگر از برنامه های تیم منتخب قرن در خدمتتان هستیم. کنار من آقای حافظ کاظم زاده، یک چهره تلویزیونی نشسته اند.
سلام. به طرفداری خوش آمدید.
سلام به همراهان ارجمند و محترم رسانه طرفداری. خیلی خوشحالم که در خدمتتان هستم. انتخاب برترین های ورزش و فوتبال ایران یک قدم بسیار خوب است.
دیگر فکر کنم تمامی مخاطبان با چهره شما و صدایتان در تلویزیون آشنا هستند اما این بار برای انتخاب تیم قرن اینجا هستید. به انتخاب هایتان فکر کرده اید؟
قطعا بله. همه ما فکر می کنم در بازه های زمانی متعدد وقتی فوتبال می بینیم، با خودمان ناخودآگاه مرور می کنیم. مثلا فلانی اگر از فلان دهه در تیممان بود، می توانستیم مشکل را حل کنیم. این در ذهن همه هواداران فوتبال دنیاست نه فقط ایران. مثلا هواداران بارسلونا با خود می گوید الان باید رونالدینیو باشد تا کار را دربیاورد. یک جایی عدم حضور مسی، پویول، ژاوی و ... در ذوق می زند. یک جایی شما برای رئال کسی مانند رائول نیاز دارید. این فکر می کنم ناگزیر است برای هواداران فوتبال که بتوانند با چنین تفکری فاصله داشته باشند. خوب الان یک فرصت خوب است که یک تیم برای این مسئله انتخاب کنیم.
اگر موافق باشید ارنج این تیم منتخب قرن را شروع کنیم. برای دروازه بان چه کسی را انتخاب می کنید؟
فکر نمی کنم گزینه های متعددی در این پست باشند که شایسته حضور در تیم قرن باشند. از دو گزینه قطعا تجاوز نمی کند. احمدرضا عابدزاده و مرحوم ناصر حجازی. قطعا هردو شایسته هستند ولی انتخاب من عابدزاده است چون شاید بازی هایش را بیشتر دیده ام ولی قطعا از بزرگی ناصر حجازی چیزی کم نمی شود.
به سراغان مدافعان وسط برویم.
در میان مدافعان وسط فکر می کنم خیلی گزینه داریم. دفاع وسط های خوبی داشته ایم. مثلا همین الان سید جلال را می بینیم که 40 سالگی همچنان درجه یک است. اگر قبل تر برویم، محمد پنجعلی فوق العاده بوده. آقای قلیچ خانی درجه یک و عالی بوده اند. فکر می کنم ایشان باید در تیم باشند. ایشان را انتخاب می کنم. خود یحیی گل محمدی می تواند جزو گزینه ها باشد. یک عبارتی را فکر کنم بلاژوویچ برایش به کار می برد. مدرن ترین دفاع وسط ایران. اصلا او را با بکن بائر مقایسه می کرد. الان همان تفکر را در پرسپولیس نیز می توانید ببینید اما خوب به عنوان یک دفاع وسط قلدر که احمدرضا عابدزاده هم می تواند خوب با او کنار بیاید، من محمد پنجعلی را انتخاب می کنم.
به سراغ پست مدافع راست برویم.
به جز مهدی مهدوی کیا کسی را می توان نوشت؟ واقعا با بقیه فاصله دارد. بقیه هم البته هستند. مثلا جواد زرینچه را نمی توان فراموش کرد. او درخشان و فوق العاده است. همیشه بازی هایش را دنبال کرده ام. شاید بدشانسی اش این بود که در خارج از کشور بازی نکرد. البته ثبات مهدوی کیا را هم نداشت. به هر حال رسانه ها نیز پس از حضور مهدوی کیا نیز تقویت شده بودند. شاید یکی از دلایل ماندگاری او نیز همین مسئله باشد واگرنه چیزی از ارزش های زرینچه کم نمی شود.
آن سمت زمین، مدافع چپ چطور؟
قطعا مجتبی محرمی. نمی دانم قبول دارید یا نه ولی هیچ وقت سمت چپ مان پرتعداد نبوده است. حالا راست چندین گزینه داریم. مرحوم ابراهیم آشتیانی را فراموش نکنیم که یکی از بهترین ها بودند. سمت چپ بازیکنان کمتری درخشیده اند. علیرضا نیکبخت مثلا یکی از درخشان های فوتبال ایران در پست دفاع چپ است. شاید الان هم اگر بازی می کرد، مدافع چپ بود ولی عطش او به گلزنی و شاید دیده شدن پس از گل، باعث شد کلا مهاجم شود واگرنه فوق العاده بود. گام های بلند، دریبل های طولانی و عالی. ولی به هر حال انتخابم مجتبی محرمی است.
یک نگاه کلی داشته باشید می توانیم از مصطفی عرب، زنده یاد منصور امیرآصفی، آقای وطن خواه، اکبر کارگرجم، عزت جان ملکی، آندرانیک اسکندریان یاد کنیم. سپس به مجتبی محرمی می رسیم. خدابیامرز مهرداد میناوند. همچنین رضا شاهرودی. از جواد منافی هم باید یاد کرد. سمت چپ ما بیشتر استعداد سوخته داشتیم.
به نظرم این پست نفرین شده است. حتی برای خود مجتبی محرمی. چون می دانید او چه فوتبالیستی بود و در نهایت وضعیتش چه شد.
به سراغ پست هافبک دفاعی برویم.
با توجه به گزینه های زیاد، بی تردید انتخابم کریم باقری است. پاس های قطری فوق العاده، بازی ساده، بدون حاشیه، محکم، استوار در دفاع، شوت زن، گل های خاطره انگیز و ... البته آندرانیک تیموریان نیز به نظرم خیلی کامل است و شانه به شانه کریم باقری جلو می رود. اتفاقا راه تقریبا مشابهی هم طی کردند ولی خوب آندرانیک با یک نقد دیگر. نمی توان جواد نکونام را فراموش کرد. او هم درخشان بوده. ولی باز هم فکر می کنم کریم باقری بهترین گزینه است.
اصولا شما کریم باقری را در تیم انتخاب می کنید و بقیه را دور او می چینید.
بله دقیقا.
به سراغ پست هافبک راست برویم.
بازیکن خوب زیاد در این پست بوده ولی برای اینکه در ترکیبم کسی را از دست ندهم، انتخابم برای این پست علی پروین است.
علی پروین را آنجا می گذارید که هافبک هجومی خالی باشد. هافبک هجومی تیمتان کیست؟
امیر قلعه نویی یکی از درخشان ترین هافبک هجومی های ایران است. اصلا این پست را معنا می کند. توپ گیری و دیدن سریع عمق. مجتبی جباری، علی جباری همینطور. محرم نویدکیا هم درخشان بوده و چقدر بازیکن خوبی بود. بعدها هم گزینه هایی مانند سروش رفیعی و محسن مسلمان داشته ایم. این ها نمی توانند در تیم منتخب باشند ولی جزو بهترین های سال های اخیر بوده اند. اما خوب کسی که تمامی ویژگی ها را داشته باشد و تمامی ابعاد را پوشش دهد، بدون شک علی کریمی انتخابم است.
به پست هافبک چپ می رویم.
حیف است ناصر محمدخانی را در این پست نگذارم. البته شاید بگویند ترکیبت خیلی قرمز می شود. نمی دانم چرا اما شاید خود استقلالی ها هم انتخاب کنند، به این ترکیب برسند.
به سراغ دو مهاجم تیم می رویم.
به جام جهانی 78 آرژانتین برویم و جوانی که چشم ها را به خود خیره می کند. جناب حسن روشن. بی نظیر. چه بسا اگر الان بودند، باکیفیت ترین، گران ترین و با بازخورد ترین مهاجم ما بودند. من نام ایشان را می نویسم. کنار ایشان هم قطعا علی دایی.
یک انتخاب سخت تر داریم. از این 11 نفر سه گزینه برتر را باید انتخاب کنید.
من سه نفر جلو را قرار می دهم. یعنی علی دایی نفر اول، حسن روشن نفر دوم و علی کریمی نفر سوم. البته جایگاه علی دایی محفوظ است ولی می توان نفر دوم و سوم را عوض کرد اما خوب ترتیب را بداهه نوشتم. واقعا نمی توان گفت اول تا سوم چه کسانی هستند. هر سه واقعا درخشان بوده اند.
به سراغ انتخاب بعدی برویم. مربی قرن. یک مربی داخلی و یک مربی خارجی با سابقه کار در ایران.
مربی ایرانی حشمت خان مهاجرانی. برای مربی خارجی، یک برنامه در رادیو داشتیم. به من گفتند چرا با کی روش بدی؟ گفتم من با او بد نیستم. خیلی از نظم و شخصیت و قدرت تیمی کی روش خوشم می آمد ولی احساس می کنم یک جاهایی به فوتبال ما ضربه می زد و باعث می شد برانکو برایم بالاتر از کی روش در این انتخاب قرار گیرد. به همین خاطر برانکو را انتخاب می کنم. ضمن اینکه ما اوفارل و رایکوف را هم داریم ولی خوب من به سمت این دو مربی می آیم چون بازی تیم هایشان را دیده ام و صرفا نمی خواهم روی شنیده هایم قضاوت کنم.
برترین داور قرن؟
بی تردید علیرضا فغانی. برایش آرزوی موفقیت می کنم. افتخار داوری ایران، درجه یک و حرفه ای.
انتخاب بعدی تیم قرن است. یک تیم ملی یا باشگاهی در یک دوره خاص.
تیم ملی ایران 98.
به سراغ آخرین بخش برویم. برترین ورزشکاران ایران.
نمی دانم شما هم همینطور هستید یا نه ولی قهرمانان کشتی مخصوصا لوتی ها و سربه زیرهایشان، یک جور خاصی برای ورزشی های ایران و ورزش دوستان خاص هستند. تعداد زیادی از برترین ورزشکاران قرن ایران از کشتی هستند. ضمن اینکه مثلا از وزنه برداری محمد نصیری را داریم که نمی توان او را نادیده گرفت. آن سد شکنی، پیشینه و گذشته و وزنه هایی که می زدند، می تواند راه گشا باشد و یک افسانه برای هرکس که می خواهد وارد ورزش شود و قهرمان شود. قطعا اسطوره و افسانه می تواند یکی مانند جناب نصیری باشد. بنابراین انتخاب های من اول عالیجناب عبدالله موحد است. عالیجناب محمد نصیری. من حسن یزدانی را قلبا خیلی دوست دارم. نه به خاطر مدال المپیکش، بلکه اخلاقش. حسن یزدانی خیلی محجوب است. نمی گویم همه اینطور باشند و شیطنت و بگو بخند چیز بدی نیست اما من حجب و حیا، اخلاق مداری، سکوت و حرف زدنش در کشتی را خیلی دوست دارم. امیدوارم دومین طلای المپیکش را تجربه کند. چه بسا اگر کرونا نمی آمد و المپیک به تاریخ قبلی خود برگزار می شد، ما در مورد دو طلای حسن یزدانی صحبت می کردیم. بنابراین گزینه سومم او است. البته ما هادی ساعی را داریم که مدال های خوش رنگی برایمان گرفته است. حسین رضازاده را داریم که درخشان بوده. حسین توکلی طلا دارد. احسان حدادی کار فوق العاده را برای ما رقم زده است. امید نوروزی، رسول خادم، حمید سوریان به واسطه تعدد مدال هایشان. حسن رنگرز را فراموش نکنیم که بسیار بدشانس بود. کسی که پس از 30-32 سال کشتی فرنگی ما را به مدال جهانی رساند و باعث شد کشتی فرنگی فقط برای روس ها نیست و از آنجا پرواز ققنوس واری کشتی فرنگی ما از آنجا شروع شد. به هر حال همه این ها درخشان بوده اند.
آقای کاظم زاده ممنون از انتخاب هایتان. اگر صحبت پایانی مانده در خدمتتان هستیم.
سپاسگزارم. برای همه شما، برای رسانه سالم و پرطرفدار طرفداری آرزوی موفقیت می کنم. آرزوی موفقیت، سلامتی و آرامش برای ورزش کشورمان دارم. امیدوارم در المپیک بدرخشیم.
فرم نظرخواهی تکمیل شده حافظ کاظم زاده