اصول نگهداری گل های آپارتمانی
گیاهان آپارتمانی مختلفی وجود دارند که شما میتوانید از بین آنها گیاهی که با شرایط منزل شما و سلیقهتان سازگاری بیشتری دارد، انتخاب کنید. برای خرید این گیاهان آپارتمانی به فروشگاه آنلاين گل و گياه مراجعه کنید و از بین گیاهان مختلف و متعددی که وجود دارد گیاه مورد علاقه خود را خریداری کنید.
در این مقاله سعی داریم به شما آموزش دهیم که چطور از گیاه خانگی خود مراقبت کنید تا همیشه سرحال و شاداب باشند.
دو گیاه پیچک و گندمی (عنکبوتی) از گیاهان بیدردسری هستند که برای استفاده در آپارتمان گزینههای بسیار مناسبی به شمار میآید. این دو گیاه نیاز به رطوبت و نور زیاد ندارند.
اگر مثل این روزها که شرایطی پیش آمده و باید مدت زمان زیادی در خانه بمانید و نمیتوانید بیرون از خانه بروید، خیلی خوب است که گیاهان آپارتمانی زیبا را به عنوان یک جزیی از طبیعت به خانه خود بیاورید و از تاثیرات مثبت آن استفاده کنید و گل فروشی آنلاین گُلسِتان این موقعیت را برای شما فراهم کرده است و میتوانید بهترین گیاهان را از آنجا تهیه کنید.
گیاهان سبز آپارتمانی به مراقبت زیادی احتیاج ندارند و میتوانند به فضای اطرافشان انرژی و طراوت ببخشند. همچنین میتوانند دیاکسید کربن موجود در هوا را گرفته و اکسیژن تولید کنند و مواد آلودهکنندهی شیمیایی موجود در هوا را هم جذب کنند. از نظر روانشناسی هم مراقبت گیاهان آپارتمانی جذاب و سرسبز، میتواند به بالابردن روحیهی شما و اعضای خانوادهتان در این روزها کمک کند.
پرورش و نگهداری بسیاری از گیاهان آپارتمانی کاری آسان و ساده است و خیلی از آنها فقط به مراقبت دائمی نیاز ندارند.
در ادامه ۸ اصول نگهداری گلهای آپارتمانی را به شما خواهیم گفت و میگوییم چه کارهایی انجام دهید تا گیاهانتان مدت زیادی درکنارتان باقی بماند.
۱. به گیاهان مقدار نور مورد نیازشان را بدهید.
نور یکی از مهمترین نیازهای همهی گیاهان به شمار میآید. البته گیاهان جذابی مانند سانسوریا و برگ عبایی هم وجود دارند که میتوانند در نور متوسط و کم هم زندگی کنند. اگر میخواهید گیاه شما سرعت رشد بیشتری داشته باشد، آنها را در جایی پرنور یا جایی که نور متوسط دارد، قرار دهید. ازسوی دیگر گیاهان دیگری مانند گیاهان برگرنگی و گلدار باید در جایی پرنور مثل پشت پنجره قرار گیرند یا باید برایشان از نور مصنوعی استفاده کرد.
۲. به گیاهان بیش از اندازه آب ندهید.
علت اینکه بیشتر گیاهان آپارتمانی از بین میروند، آب دادن بیش از اندازه است. بیشتر گیاهان آپارتمانی وقتی به آبیاری نیاز دارند که سطح خاک آنها خشک شده باشد. بیشتر گیاهان به گلدانی که سوراخدار باشد، نیاز دارند تا آب اضافی از گلدان بیرون رفته و باعث خرابی و پوسیدگی ریشه آنها نشود. اگر زیر گلدانتان زیرگلدانی میگذارید، بهتر است بعد از هر آبیاری آن را خالی کنید تا آب در آن جمع نشود.
۳. گیاهان را تمیز نگهدارید.
گیاهان مانند هر شئ دیگری در خانه، گرد و خاک میگیرند و کثیفی روی برگها باعث میشود که نتوانند نور خورشید را به خوبی جذب کنند. اگر روی برگهای گیاهتان گرد و غبار نشسته، میتوانید آن را داخل سینک ظرفشویی یا حمام قرار دهید و با آب ولرم و با فشار کم، پشت و روی برگهایش را شست و شو دهید. سپس بعد از شست و شو آنها را در فضای باز گذاشته تا کاملا خشک شوند و بعد دوباره به محل قبلیشان برگردانید.
اگر گلدانی که دارید بزرگ است و نمیتوانید آن را جا به جا کنید، میتوانید پشت و روی برگها را با اسفنج یا یک دستمال نخی مرطوب تمیز کنید. به علاوه شما میتوانید برگهای گیاهانی مثل بنفشهی آفریقایی که پرزدار یا پر از چین و چروک هستند را با قلممو یا مسواک نرم هم گردگیری نمایید.
۴. برگ و گلهای خشکشدهی گیاهان را بچینید.
اگر گیاهان گلدار مانند گل شمعدانی دارید، همیشه گلهای خشکشده را از گیاه خود جدا نمایید تا گیاه شما بتواند بیشتر گل بدهد. همیشه برگهای زرد و خشک گیاهان را بچینید و ساقههای بدون برگ را قیچی کنید.
۵. مراقب جریان هوای سرد یا گرم در اطراف گیاه باشد.
گیاهان هوای خیلی سرد و خیلی گرم را دوست ندارند، پس آنها را نزدیک وسایل گرمکننده مانند بخاری و شوفاژ و جلوی جریان باد کولر و همچنین نزدیک پنجرهها و درهای ورودی قرار ندهید.
۶. رطوبت هوا را فراموش نکنید.
لکهای قهوهای که روی برگهای گیاه ایجاد میشود ممکن است به خاطر خشکی بیش از اندازهی هوا باشد. برای اینکه رطوبت هوا افزایش دهید، گلدانها را در کنار هم قرار داده یا برایشان جزیره درست بسازید. منظور از جزیره این است که یک سینی را پر از سنگ ریز و درشت کرده و روی آن آب بریزید. حالا گلدانها را روی سنگها قرار دهید. این رطوبت موجود در سینی برای سرحال شدن و رشد گیاهان بسیار مفید خواهد بود. نکتهی مهم در این بخش این است که کف گلدان نباید مستقیما با آب در تماس باشد چون باعث پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه میشود.
۷. حواستان به مشکلات و بیماریهای گیاه باشد.
حشرات و بیماریها میتوانند به راحتی از یک گلدان به گلدانی دیگر انتقال پیدا کنند. پس گیاهانتان را از نظر داشتن آفت یا بیماری، مرتبا بررسی کنید و حتما پشت و روی برگها و ساقهها را خوب مشاهده کنید. حشراتی که در گیاهان آپارتمانی رایج هستند مثل مگس سفید و شپشک آردآلود به راحتی میتوانند با شستن گیاه از بین بروند، اما اگر با این روش از بین نرفتند، بهتر است از انواع آفتکشهااستفاده کنید. همچنین برای درمان بیماریهای گیاهان و تشخیص آن میتوانید با کارشناس گل و گیاه مشورت کنید یا در اینترنت علت را جست و جو کنید.
۸. گلدان را بررسی کنید.
اگر خاک گلدان شما زود به زود خشک میشود یا ریشهها از سوراخهای انتهای گلدان بیرون زده باشند، وقت عوض کردن گلدان شما رسیده است. برای تعویض گلدان، یک گلدان با سایز بزرگتر انتخاب کرده و همیشه از خاک تازه و غنی برای گلدان جدید خود استفاده کنید چون مواد غذایی موجود در خاک به مرور زمان توسط گیاه استفاده شده و از بین میرود.
اگر گلدان سفالی دارید و دور آن شوره زده است، وقت عوض کردن و تمیزکردن گلدان رسیده است. گیاه و خاکش را بیرون بیاورید و شورههای دور گلدان را تمیز کنید. این شورهها در هنگام آبیاری به وجود میآیند و ممکن است برای سلامتی گیاه هم خطرناک باشند اما راه دیگر این است که گیاه را در یک گلدان جدید قرار دهید.