تیم های استقلال و مس رفسنجان در هفته شانزدهم لیگ برتر به مصاف هم رفتند و این دیدار با نتیجه 1-1 مساوی به پایان رسید.
به گزارش طرفداری، استقلال مقابل مس رفسنجان نتوانست به سه امتیاز بازی برسد تا این تیم همچنان در برزخ باقی بماند. استقلال در این بازی با سیستم 4 دفاعه به میدان رفت. برای درک سردرگمی و اوضاع حاکم در کادر فنی باشگاه استقلال بد نیست به سیستم هایی که استقلال در این 16 هفته استفاده کرده نگاهی بیاندازیم:
سیستم |
هفته هایی که که تیم با این سیستم بازی کرده است |
4-4-2 |
هفته اول، هفته دوم، هفته سوم، هفته چهارم و هفته پنجم |
4-2-3-1 |
هفته ششم، هفته هفتم، هفته هشتم، هفته نهم، هفته دهم و هفته شانزدهم |
3-5-2 |
هفته سیزدهم، هفته چهاردهم و هفته پانزدهم |
4-3-3 |
هفته یازدهم و دوازدهم |
تقسیم بندی جدول بالا مربوط به چینش اولیه استقلال در بازی های این فصل بوده است. آبی ها سابقه تغییر چینش از سه دفاعه به چهار دفاعه و بالعکس در حین بازی را هم در کارنامه خود دارند. استقلال مقابل مس نیز نسبت به بازی قبلی که مقابل سپاهان شکست خورد، ترکیبش را دستخوش تغییراتی کرده بود. آبی ها در این دیدار با سیستم 1-3-2-4 وارد زمین شدند.
بارها به این نکته اشاره کرده ایم. یک سرمربی وقتی وارد یک تیم می شود ابتدا باید اهدافش را مشخص کند و برای رسیدن به این اهداف یک استراتژی مناسب اتخاذ کند. اعتماد به برنامه و استراتژی اتخاذ شده یکی از اصول مهم است. چرا که قطعا از همان روز اول تیم ممکن است به نتیجه دلخواه نرسد و اگر یک کادر فنی به برنامه های خود اعتماد داشته باشد روی آن پا فشاری می کند تا به نتیجه برسد اما ما اصلا چنین فضایی را در استقلال نمی بینیم تا هواداران این تیم حداقل امیدوار باشند این پافشاری ها یک جایی جواب می دهد. برای درک این مسئله کافی است نگاهی به جدول بالا بیاندازید.
ترکیب استقلال
حسین حسینی در این دیدار درون دروازه استقلال ایستاد و مثل همیشه کنار سیو های خوبی که داشت با یک لغزش باعث فرو ریختن دروازه استقلال شد. رشید مظاهری در این دیدار حتی روی نیمکت استقلال هم نبود و به دلیل حواشی ای که دیروز در تمرین استقلال رخ داد، رشید با تیم به رفسنجان نرفت.
محمد دانشگر و محمدحسین مرادمند زوج خط دفاعی استقلال در این دیدار بودند. طبق آمار متریکا محمد حسین مرادمند از لحاظ نبرد هوایی موفق با ثبت میانگین 5 نبرد در هر دیدار بهترین بازیکن استقلال از این حیث است و محمد دانشگر نیز با ثبت 6.2 عملکرد دفاعی در هر دیدار دومین بازیکن استقلال از این حیث است.
محمد نادری و وریا غفوری دفاع کناری های استقلال در این دیدار بودند و مسعود ریگی و فرشید باقری نیز دابل پیوت استقلال را در این دیدار تشکیل دادند.
بابک مرادی، فرشید اسماعیلی و مهدی قائدی هم پشت سر شیخ دیاباته در این بازی برای استقلال به میدان رفتند.
کادرفنی استقلال پنهان پشت خلاقیت فردی و اتفاقات
عمده برنامه های استقلال برای رسیدن به گل روی توپ های بلند و کارهای فردی بود. محمود فکری با بازی دادن مهدی قائدی که اکثر تمرینات قبل از بازی با رفسنجان را از دست داده بود، نشان داد به هر قیمتی فقط به دنبال 3 امتیاز است. البته به حاج محمود باید حق داد چرا که تیمی که هنوز بین سیستم های مختلف سرگردان است باید هم موثرترین بازیکنش را در هر شرایطی بازی بدهد. مهدی قائدی در این فصل از لحاظ شوت، تعداد پاس کلیدی و شوت در چارچوب بهترین بازیکن استقلال است و 4 گل و دو پاس گل را هم به ثبت رسانده است. اصلا استقلال مگر در تمرین چه کار می کند که اگر یک بازیکن دو هفته تمرین را از دست بدهد، از برنامه تاکتیکی یا هر چیزی شبیه این عقب بماند؟
در دقایق ابتدایی بازی هم استقلال با چند حرکت انفرادی از بازیکنانش توانست موقعیت هایی را خلق کند اما روی یک ضربه ایستگاهی، دفع ناقص حسینی و غفلت مدافعان دروازه اش باز شد؟
یکی از مزیت های ضربات شروع مجدد و ارسال های بلند این است که وقتی توپ با ارتفاع روی دروازه و در محوطه جریمه فرود می آید مدافعان تیم باید کاملا نسبت به وظایف شان توجیه شده باشند تا با هماهنگی و تمرکز بالا بتوانند خطر را رفع کنند اما در استقلال خبری از این تمرکز و هماهنگی ها نیست. در تیمی که یک هفته سه دفاعه بازی می کند و یک هفته با 4 دفاع، یک هفته از دانشگر و مرادمند استفاده می کند و یک هفته از عارف و یزدانی، نباید توقعی از مدافعانش داشته باشیم. آبی ها این فصل کم از این گل ها دریافت نکرده اند. فولاد، نفت آبادان و سپاهان روی همین شروع های مجدد مقابل استقلال به گل رسیده اند.
گزارشگر بازی در میان جملات مختلفی که به زبان می آورد گفت بازیکنان استقلال تمرین کرده و نکرده وارد زمین شده اند. خلاف اطلاعیه هایی که کانال تلگرامی باشگاه استقلال برای توبیخ برخی بازیکنان منتشر می کند، استقلال نظمی ندارد و مهدی قائدی بدون شرکت در تمرینات، مقابل مس رفسنجان فیکس بازی کرد و به نوعی کادر فنی استقلال تمام مهره های خوب در دسترسش را بدون توجه به اتفاقات هفته های اخیر راهی میدان کرده بود تا سه امتیاز این بازی را به دست بیاورد اما محمود فکری هم 2 امتیاز را از دست داد و هم به نوعی نشان داد قوانین سخت گیرانه اش تنها مربوط به یک سری اشخاص خاص در زمان های خاص است. استقلال در این فصل خیلی سعی کرد نشان دهد تیم با نظمی است و با هر نوع بی انضباطی برخورد می کند اما حضور سیدحسین حسینی، وریا غفوری و مهدی قائدی همه چیز را به ما اثبات می کند که چه جوی در استقلال حاکم است...
استقلال در این دیدار 51 درصد مالکیت توپ داشت و مثل اکثر بازی های قبلی مالک توپ و میدان بود. آبی های تهران از لحاظ تعداد پاس هم برترین تیم لیگ هستند. معمولا حریفان استقلال وقتی متوجه می شوند پاس های این تیم خطری برای دروازه شان ایجاد نمی کند اجازه می دهند استقلال مالک توپ باشد و آن ها با اتخاذ یک آرایش هوشمندانه بازی را حفظ می کنند. امروز اگر سانتر قائدی روی سر باقری نمی نشست معلوم نبود چه نتیجه ای برای آبی ها در این بازی رقم بخورد.
پرویز مظلومی حالا چه جوابی برای پرسش های پرویز مظلومی دارد؟
پرویز مظلومی بعد از فینال جام حذفی شاکی از شکست استقلال مقابل تراکتور در انتقاد به خط دفاع استقلال گفته بود؛
آقای حسینی که مدعی دروازه تیم ملی است، این جوری باید گل بخورد؟ اصول دفاع یعنی چی؟ اصول دفاع با این تیم کار نشده که این گونه دفاع نباید در یک خط قرار بگیرد؟ شما در طول 45 دقیقه نامی از دیاباته و قائدی شنیدید؟ این تیم نه برای مجیدی است نه برای مظلومی نه سعادتمند این تیم برای چهل میلیون هوادار است. این هوادار ها صبرو تحمل شان کم است.
تمام این سوالات را باید الان از تیمی پرسید که همین آقای مظلومی سرپرست اش است و باید گفت آقای فکری، آقای مظلومی، آقای مرفاوی این تیم برای هوادارانش است اگر نمی توانید رها کنید بروید. مگر شما استقلالی نیستید؟ حال استقلال خوب نیست و کادر فنی ای که در 16 هفته نتوانسته به سیستم ثابتی برسد قطعا نمی تواند حال استقلال را خوب کند. امروز آبی های تهران فاصله شان از صدر جدول بیشتر شد تا به نوعی برای پنجمین سال متوالی شاهد صدرنشینی رقیب شان باشند. استقلال امروز گل بد خورد و خوب نبود و ادامه این روند اصلا چیزی نیست که برای هواداران استقلال قابل تحمل باشد.
این پرویز مظلومی که حالا کنار دست محمود فکری می نشیند، چه پاسخی برای پرسش های آن پرویز مظلومی که منتقد کادرفنی استقلال بود، دارد؟