حرف های دیروز کاظم محمودی بازیکن سابق استقلال و تراکتور که در گفتگو با رسانه ها ادعا کرد علی کفاشیان در حال تماس با اعضای مجمع و دعوت آنها به حمایت از یک نامزد خاص است، نگاه ها را از سمت وزارت ورزش، مهدی تاج و بهاروند به سمت یک بازیگردان تازه برد؛ جناب علی کفاشیان!
به گزارش طرفداری، در آستانه انتخابات فدراسیون فوتبال آنچه بیش از هر چیز برای اهالی فوتبال نگران کننده شده، شائبه دخالت و احتمال دستوری شدن انتخابات است. تا دیروز همه نگاه ها به سمت وزارت ورزش بود و مهدی تاج و البته بهاروند که از جمع نامزدها جا ماند اما حرف های کاظم محمودی که به صراحت گفت کفاشیان با برخی اعضای مجمع تماس می گیرد، اهالی فوتبال را یاد مردی انداخت که روزگاری تاثیرگذارترین چهره مجمع فدراسیون فوتبال بود.
بازیگردان های پیدا و پنهان انتخابات فدراسیون فوتبال
کم نیستند کسانی که اعتقاد دارند وزارت ورزش در انتخابات حامی کیومرث هاشمی است، اگرچه وزارتخانه طی دو روز گذشته با قاطعیت این ادعا و اعتقاد را تکذیب کرده و در بیانیه ای نیمه رسمی که از سوی خبرگزاری برنا، منتسب به وزارت ورزش و جوانان منتشر شد به صراحت اعلام کرده کیومرث هاشمی گزینه مورد نظر وزارت در انتخابات فدراسیون فوتبال نیست و وزارتخانه تا قبل از انتخابات از هیچ یک از نامزدها حمایت نمی کند اما شایعه ها از گوشه و کنار شنیده می شود. عده ای هم می گویند کلید مجمع دست تاج است و او با وجود دوری یک ساله اش از فدراسیون فوتبال که به بهانه قلب درد آغاز شد و به «قبل درد!» ربط داشت، هنوز تعدادی رای مشخص در مجمع دارد و اگر آن را به سبد هر نامزد بریزد آن شخص شانس پیروزی اش بالا می رود و گروهی هم معتقدند بهاروند که 40 فرم تایید برای نام نویسی گرفته بود، آرای تضمین شده اش از هیات ها و گوشه و کنار مجمع را به حساب عزیزی خادم می ریزد اما انگار همه از یک بازیگردان دیگر غافل شده اند؛ استاد علی کفاشیان!
کاظم محمودی: باند بازی را تمام کنید
کاظم محمودی که دیروز به رسانه ها گفت: «باند بازی را تمام کنید، یعنی چی که کفاشیان به هیات ها زنگ می زند و می گوید به فلان نامزد رای بدهید؟» نگفت علی کفاشیان از کدام نامزد حمایت کرده و در تماس تلفنی با اعضای مجمع توصیه کرده به چه کسی رای بدهند اما پیدا کردن گزینه موردنظر علی کفاشیان کار سختی نیست. فقط کافی است روزهایی را به خاطر بیاورید که کیومرث هاشمی در کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال قدرت داشت. آن زمان با رد صلاحیت علی آبادی که می خواست همزمان رییس سازمان تربیت بدنی و فدراسیون فوتبال باشد و محسن صفایی فراهانی مقابل خواسته اش ایستاد و نام نویسی او را نشانه دخالت سیاست در فوتبال توصیف کرد و کناره گیری شاهرخ شهنازی که می گفت نمی خواهد نقش رقیب شکست خورده را بازی کند، علی کفاشیان تبدیل به تک کاندیدای انتخابات شد و جناب کیومرث هاشمی قدرت را به او انتقال داد (هرچند جناب کفاشیان بعدها مدعی شد لیوان دست او نبود!) حالا این شائبه در فوتبال مطرح است که کفاشیان به تلافی آن روزها در حال انتقال ظاهری قدرت به کیومرث هاشمی است تا احتمالا خودش همچنان صاحب قدرت بماند اما این بار بدون عضویت در هیات رییسه و مجمع.
خرابه های بعد از آبادی، ویرانی های بعدی این ویرانه!
مجمع نسبت به کیومرث هاشمی نگاه مثبتی ندارد. این را می توان به وضوح احساس کرد. ماجرای انتقال پاس قهرمان به همدان و نابودی این تیم در این جا به جایی غلط و امضای کیومرث هاشمی که یکی از صادر کننده های مجوز این انتقال شکست خورده و اشتباه بود، باعث شده فوتبالی ها نسبت به کیومرث هاشمی بدبین باشند. اما علی کفاشیان که قواعد بازی را بلد است و در جا به جایی دولت ها و انتقال قدرت سیاسی از جناح چپ به راست و یا از جناح راست به چپ، با تغییر مواضع ظریف و زیرکانه، خودش را در میدان بازی حفظ می کند، در تلاش است به این اسم که روی کار آمدن هاشمی به چیدمان مجمع آسیب نمی زند، رای دهندگان را به حمایت از هاشمی ترغیب کند. یادش به خیر؛ روزی که مهندس علی آبادی بدون کوچکترین آشنایی با ورزش رییس سازمان تربیت بدنی شد و عده ای از اهالی ورزش به هوای نشستن سر سفره دولت جدید با او بیعت می کردند، یک روزنامه نگار ورزشی نوشت؛ «به فکر خرابه های بعد از ... آبادی باشید» حالا هم باید به فکر ویرانی های بعدی این ویرانه بود! آنهایی که هیچ گاه اهلیت فوتبالی نداشتند و همیشه فوتبال را پله ای برای رسیدن به مناصب بالاتر می دیدند، آیا چیزی از این ویرانه باقی می گذارند؟
تاکتیکی برای ماندن، انعطافی برای حذف نشدن
علی کفاشیان که در دولت اصلاح طلب سیدمحمد خاتمی از تاثیرگذارترین مدیران عرصه ورزش بود، در دولت اصولگرای محمود احمدی نژاد هم نقش و جایگاه خود در ورزش را حفظ کرد. او که با حمایت علی آبادی و در نقش اجرا کننده فرامین رییس وقت سازمان تربیت بدنی، رییس فدراسیون فوتبال شد، با کنار رفتن علی آبادی از قدرت، در دوره سعیدلو نیز خود را سرپا نگه داشت و حتی پیچ تند وزارت کوتاه مدت عباسی را هم به سلامت پشت سرگذاشت و در حالی که وزارت نوپای ورزش از او خواسته بود به نفع دکتر قریب کنار بکشد تا قریب رییس فدراسیون شود، مجمع گردانی کرد و بعد از این که با قریب به دور دوم رفت، او را شکست داد. در انتقال قدرت از دولت اصولگرای محمود احمدی نژاد (که البته سال آخر حیاتش دولت انحرافی نامیده می شد) به دولت اعتدالگرای حسن روحانی نیز جناب کفاشیان خودش را در فدراسیون فوتبال حفظ کرد و حتی وقتی ناچارش کردند از ریاست فدراسیون فوتبال کنار برود و خیلی جدی مانع نام نویسی او در انتخابات شدند، مثل پوتین - مدودف «قلعه» کرد و نایب رییس اول مهدی تاج شد که نایب رییس دوم او بود تا در قدرت بماند. طرح مجلس برای کنار زدن بازنشسته ها میان تاج و کفاشیان شکاف انداخت ولی با قلب درد تاج، کفاشیان دوباره در فوتبال مانور قدرت داد تا در فرصتی مناسب، با اتخاذ تاکتیک همیشگی اش، در میدان بازی باقی بماند. این تاکتیک اما حالا در سال آخر دولت حسن روحانی و در حالی که قابل پیش بینی است دولت بعدی اصولگرا باشد، انگار قرار است به شکل دیگری اجرا شود؛ علی کفاشیان با یک مدیری که وصل به اردوگاه اصولگراهاست و در ستاد انتخاباتی ابراهیم رییسی به او وزیر ورزش کابینه بعدی می گفتند، برای ماندن در عرصه فوتبال تلاش می کند. مساله اینجاست که آیا مجمع به کیومرث هاشمی رای می دهد؟
رقابت را ناجوانمردانه نکنید
انتخابات فدراسیون فوتبال با چهار نامزد (علی کریمی، مصطفی آجرلو، شهاب عزیزی خادم و کیومرث هاشمی) دهم اسفند ماه برگزار می شود و طبیعی است تا آن روز هر کدام از نامردها در تلاش برای جلب نظر اعضای مجمع باشند اما این که از بیرون کسی به مجمع فشار بیاورد و یا با وعده های رنگارنگ، آرا را به سمت کاندیدای خاص سوق دهد، جوانمردانه نیست. امیدواریم آنچه کاظم محمودی و کاظم محمودی ها می گویند شایعه ای بیش نباشد.