در حالی که هنوز کمیته بدوی صلاحیت نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال را رد یا تایید نکرده، گمانه زنی ها درباره پیروزی یا شکست نامزدها آغاز شده و شایعه های مختلفی درباره برخی نامزدها به گوش می رسد.
به گزارش طرفداری، مصطفی آجرلو، حیدر بهاروند، شهاب عزیزی خادم، علی کریمی و کیومرث هاشمی 5 نامزد نهایی انتخاباتی هستند که قرار است دهم اسفند با 87 رای دهنده برگزار شود. انتخاباتی که تکلیف صندلی ریاست فدراسیون فوتبال را روشن خواهد کرد.
گمانه زنی ها؛ کی با کی است، تاج با کدام است؟
از همین حالا گمانه زنی ها بر سر این که کدام یکی از این نامزدها به وزارت ورزش وصل است، کدام یک از طرف فدراسیون حمایت می شود و کدام یک حمایت سازمان لیگ را با خود دارد، آغاز شده است. در حالی که به نظر می رسد شهاب عزیزی خادم به دلیل ائتلاف با بهاروند و البته به واسطه نسبت فامیلی با او، مورد حمایت سازمان لیگ باشد، در فدراسیون مواضع مدیران ارشد یکسان نیست. یک عده از ائتلاف بهاروند و عزیزی خادم حمایت می کنند، گروهی که منتسب به مهدی تاج هستند، منتظرند ببینند تاج حامی چه کسی است، چهره هایی نظیر مهدی محمدنبی، دبیرکل فدراسیون هم گویا به کیومرث هاشمی متمایل تر شده اند و یکی مثل فریدون اصفهانیان نیز نزدیک به اردوگاه مصطفی آجرلو است. در این میان کسانی هم هستند که اعتقاد به علی کریمی و مهدوی کیا دارند و می گویند وقتی دو نفر از فوتبال به صحنه آمده اند باید کمک شان کرد.
امیدوار رضایی گزینه وزارت بود؟
اما این وسط شایعه ای به گوش می رسد که نمی تواند باور پذیر باشد. شایعه توافق کیومرث هاشمی با مسعود سلطانی فر و حمایت وزیر ورزش از او در انتخابات فدارسیون فوتبال. آنهایی که خاستگاه سیاسی کیومرث هاشمی را می دانند نمی توانند این موضوع را باور کنند. اگرچه در ماجرای انتخاب مدیرعامل استقلال هم نام هاشمی در میان نامزدها شنیده می شد اما رییس سابق کمیته ملی المپیک از لحاظ سیاسی هیچ وجه اشتراکی با دولت فعلی ندارد. شاید حمایت های زبانی دکتر قریب از هاشمی این ذهنیت را ایجاد کرده باشد که وزارت ورزش هم پشت هاشمی است چرا که سری قبل قریب گزینه وزارت بود اما این سری برخی مدیران وزارتخانه در تلاش بودند امیدوار رضایی را وارد کارزار انتخابات فدراسیون فوتبال کنند که در نهایت این پروژه به دلیل بی میلی رضایی به سرانجام نرسید. البته مدیران وزارت ورزش حاضر به تایید این خبر نیستند اما برخی منابع آگاه ادعا می کنند صحبت هایی با رییس اسبق هیات مدیره استقلال انجام شده بود تا به صحنه رقابت انتخاباتی ورود کند.
منصوب احمدی نژاد، لیدر ستاد رقیب روحانی
کیومرث هاشمی یک مدیر احمدی نژادی است. او در دولت محمود احمدی نژاد وارد ورزش شد و حتی تا سرپرستی فدراسیون فوتبال هم پیش رفت. در 8 سال ریاست جمهوی محمود احمدی نژاد کیومرث هاشمی در زمره 5 مدیر ارشد تاثیرگذار در عرصه ورزش بود. اگرچه در دوره اول ریاست جمهوی اعتدال گرایان هم او با توجه به خودداری محمود گودرزی از دخالت در انتخابات کمیته ملی المپیک، ریاست این کمیته را برعهده گرفت تا یکی از اندک مدیران دوره احمدی نژاد باشد که در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی صاحب منصب می شود اما از همان ابتدا با محمود گودرزی مشکلاتی داشت و اختلاف آنها چند باری هم علنی شد. در نهایت در انتخابات ریاست جمهوری سال 1396، کیومرث هاشمی که رییس کمیته ملی المپیک بود به اردوگاه رقیب حسن روحانی رفت و در ستاد انتخاباتی ابراهیم رییسی نقش کلیدی برعهده گرفت. همین ایفای نقش، باعث شکاف میان او و وزارت ورزش شد و در کمیته ملی المپیک نیز جای خود را به دکتر صالحی امیری داد.
باور این که یک مدیر منصوب احمدی نژاد و منتسب به اصولگرایان که لیدر ورزشی و مسئول ستاد ورزش ابراهیم رییسی، رقیب حسن روحانی بوده، گزینه مورد حمایت وزیر ورزش دولت روحانی باشد، سخت است. اگر رییسی به جای روحانی رییس جمهور می شد، کیومرث هاشمی وزیر ورزش پیشنهادی او برای رای اعتماد بود.
وزارت ورزش در انتخابات بی طرف است؟
شاید عده ای از حامیان کیومرث هاشمی می خواهند با دامن زدن به این ذهنیت که نبی به عنوان مدیر منصوب وزارت ورزش از هاشمی حمایت کرده، آرای سرگردان مجمع را به سبد هاشمی بریزند و شاید هم رقبای هاشمی می خواهند او را به عنوان مهره وزارت ورزش روبروی مجمع قرار بدهند اما چه این باشد و چه آن، وزارت ورزش اصرار دارد هاشمی گزینه سلطانی فر و وزارتخانه اش نیست.
یکی از مدیران ارشد وزارتخانه در این خصوص به طرفداری گفت:
این ذهنیت که کیومرث هاشمی گزینه وزارت ورزش و جوانان است، درست نیست. وزارت ورزش قطعا در این انتخابات بی طرف است، این یک ژست انتخاباتی نیست، این تدبیر مدیریتی است.
تلاش نامزدها برای نزدیک شدن به وزارت؛ همه منهای کریمی!
با این همه، غیر از علی کریمی که تجربه نشان داده تمایلی به نزدیک شدن به وزارت ورزش و جوانان ندارد، سایر نامزدها می خواهند از ظرفیت های وزارت ورزش در انتخابات فدراسیون فوتبال استفاده کنند. شهاب عزیزی خادم که رای اغلب هیات ها را در سبد خود دارد، امیدوار است از طریق قنبرزاده که گزینه نایب رییس اولی او و گزینه نایب رییس دومی بهاروند است، به معاون وزیر ورزش نزدیک شود و بخت پیروزی خود را بالاتر ببرد.
مصطفی آجورلو هم تلاش می کند با فعال کردن دوستان مشترکی که در برخی فدراسیون های ورزشی دارد، به وزارت ورزش و جوانان نزدیک شود. گفته می شود کیومرث هاشمی نیز یک رفیق موثر در وزارت ورزش و جوانان دارد. برانوش نیک بین، رییس دفتر وزیر ورزش و جوانان، دوست و همکلاس قدیمی کیومرث هاشمی است. وزارت ورزش در ظاهر از مجمع فدراسیون فوتبال خارج شده اما در باطن هنوز هم تاثیر گذار است. درست مثل مهدی تاج که او هم با وجود خداحافظی اش از فوتبال، هنوز یک سبد رای تعیین کننده در مجمع دارد. سبدی که شاید مثل قبل پر نباشد اما در این انتخابات که آرا بین نامزدها تقسیم می شود، بی تاثیر نخواهد بود.
مجمع عمومی فدراسیون فوتبال با 89 عضو و 87 رای دهنده (دو کرسی مجمع به خاطر نداشتن فوتبال ساحلی بانوان و مربی و کاپیتان این تیم ملی خالی است) باید تکلیف ریاست فدراسیون را روشن کند.
بیشتر بخوانید:
چرا اصولگراها اصرار دارند کیومرث هاشمی نامزد ریاست فدراسیون شود؟