آپاچی Apache نام قبیلهای از مردمان بومی آمریکای شمالی است. آپاچیها اصالتاً سرخپوست هستند. این کلمه به معنای «مرد جنگجو» است. تعداد آپاچیها در اواخر قرن بیستم حدود ۲۲ هزار نفر بوده و در گذشته از طریق شکار گاومیش، برداشت گیاهان وحشی خوراکی، کشت ذرت و حمله به سایر قبایل در غرب آمریکا امرار معاش میکردند.
🅰 آپاچیها که از لحاظ فرهنگی به آپاچیهای غربی و شرقی تقسیم میشدند همراه همسایگان خود، قبیله #ناواهو، بازماندههای سرخپوستان اتابسکی زبان بهشمار میروند، که در سال ۱۰۰۰ م از کانادا به جنوب غربی ایالات متحده کوچ کردند. در قرون ۱۸ و ۱۹میلادی به «جنگجویان سوارکار» شهرت داشتند.
@NativeAmericans
آپاچیها اکنون در قرارگاه آریزونا، جنوب غربی اکلاهاما و نیومکزیکو زندگی میکنند.
🅰 رهبران آپاچی از قبیل #کوچیس (Cochise)، مانگاس_کولوراداس، جرونیمو و ویکتوریو (Victorio) در نیمهٔ دوم قرن ۱۹ چهرههای شاخصی بودند. #کوچیس شدیدترین نبردهای سرخپوستان را علیه سفیدپوستان آمریکا در ۱۸۶۱ آغاز کرد. در فاصلهٔ سالهای ۱۸۷۱ تا ۱۸۷۳ شمار زیادی از آپاچیها تسلیم و به قرارگاههایی در آریزونا فرستاده شدند. اما تعداد بیشتری از مستقر شدن سر باز زدند و تا ۱۸۸۶ که جنگجویان باقیمانده تسلیم شدند، نبرد آنها به رهبری جرونیمو و ویکتوریو ادامه یافت. قبیلهٔ #چیریکائوا (Chiricahua) به رهبری جرونیمو به فلوریدا و سپس آلاباما و پس از آن به اوکلاهما یا نیومکزیکو رفتند. به مرور آپاچیهای شرقی در قرارگاه نیومکزیکو و آپاچیهای غربی در قرارگاههای مرکز شرقی آریزونا مستقر شدند. بزرگترین قرارگاه در آریزونا قرارگاه سان کارلوس سرخپوستان آپاچی تأسیس در ۱۸۷۱(جمعیت ۱۰۵۰۰ نفر در ۱۹۹۴) و قرارگاه فورت سرخپوستان آپاچی (جمعیت ۱۲ هزار نفر در ۱۹۹۴) بودند.
Ⓜ️ @NativeAmericans
آپاچیها (1) ـــ مردان جنگجو 👊
🔴 سرخپوستان مردمی با فرهنگ و با گذشتهای کهن هستند که در سرتاسر قاره آمریکا پخش شدهاند. تعداد قبایل آن ها در آمریکای شمالی بیش از ۱۲ عدد است که هر کدام از قبیله های کوچکتر و کم جمعیت تر تشکیل شدهاند. با تحقیق و جستجو در
فرهنگ و ریشه یابی نوع زندگی هر قبیله به نتایج جالبی برمی خوریم که نشان دهنده این است که هر قبیله با قبیله دیگر تفاوت های زیادی دارد و در عین حال همبستگی خاصی میانشان هست.
🔺یکی از قبایل معروف سرخپوستان #آپاچی نام دارد که در آمریکای شمالی ساکن بوده اند. سرخپوستان آپاچی اغلب در جنوب غربی و شمال مکزیک ساکن بودند. این مردمان بومی شمال آمریکا به زبان آتابازکانی جنوبی صحبت می کردند. همان زبانی که بومیان آلاسکا و غرب کانادا با یکدیگر ارتباط برقرار می کردند.
این سرخپوستان گویش های متفاوتی داشتند که از زمان های گذشته به ارث برده بودند. گویش هایی شیرین و گاه خشن و سرشار از زیبایی.
🏜 آپاچی ها بصورت سنتی در شرق ایالت آریزونا، شمال مکزیک، نیومکزیکو، غرب تگزاس و جنوب کلورادو زندگی می کردند و زندگی می گذراندند.این مناطق برای آپاچی ها مزیت های فراوانی داشت. وجود دشت های سرسبز و بزرگ این امکان را به آنان می داد که به شکار بروند و در دشت های این مناطق در طبیعت به همراه اسب هایشان به تاخت حرکت کنند و باد چهرههای سرخشان را نوازش کند.
کوه های این منطقه و صحراهای خشک سرخپوستان را از دید و حمله دشمن حفظ می کرد و نقش دیوارهای دفاعی را برایشان ایفا می کرد و آن ها را از دید متجاوزان و مهاجمان دور نگه می داشت و طبیعت همچون کودک خود آن ها را در آغوش می کشید.
🇪🇸 قرنها افراد این قبیله با اسپانیایی های متجاوز و مکزیکی ها در جنگ بودند. یکی از بزرگترین یورش های آنان در اوایل قرن ۱۷ رخ داد که باعث شد زمین های بیشتری را در آن منطقه تصاحب کنند.
اسب هایی که آپاچیها در طول تاریخ استفاده می کردند از نژاد موستانگ بوده است.
این قبیله دارای خرده قبایل زیادی بوده است و امروزه در نقاط مختلفی از آمریکای شمالی پخش شده اند. از این قبایل می توان به:
۱) آپاچیهای اوکلاهوما
۲) آپاچیهای سنت کارلوس
۳) آپاچیهای کوهستان سفید، آریزونا
۴) آپاچیهای مسکالرو، نیومکزیکو
اشاره کرد.
این قبایل در کنار هم قبیله اصلی، بزرگ و واحدی به نام آپاچی را تشکیل می دادند.
تاریخی بس شگرف همواره به دنبال این مردم بوده است و اتفاق های ناگوار زیادی برایشان افتاده است و باعث شده مسیر زندگیشان در برخی از مواقع به طور کل دچار تغییراتی بنیادی شود. حقایق تاریخی که باعث می شود به فکر فرو رفته و بیشتر به قوی بودن و محکم بودن شخصیت این مردمان پی ببرید.
@NativeAmericans
۱) ورود به سرزمین های جنوب غربی
🔺مردمان قبیله #آپاچی و #ناواهو (یکی دیگر از قبایل بزرگ سرخپوستان که در کنار آپاچیها زندگی می کردند و در مناطق مشترک قلمروهای خودشان را داشتند) زمانی که از سیبری وارد قاره آمریکا شدند در آلاسکا و غرب کانادا اقدام به برپایی چادرهایشان کردند تا ساکن شوند. آن ها سواحل شمال غربی را برای سکونت انتخاب کردند. بسیاری از خرده قبایل دیگر در ایالت های جنوبی و جنوب غربی ساکن شدند که بعدها به دلیل موقعیت جغرافیشان متحمل جنگ های بسیار و طولانی مدتی که قرن ها طول کشید، شدند. (اشاره به قسمت آپاچیها)
🔺در دشت ها شروع به برپایی چادرهای رنگی کردند و صدای کودکان آن ها به آهنگ زیبای دشت اضافه شد. این سرخ چهره ها با طبیعت منطقه هم رنگ شدند و با گذشت زمان بیشتر از قبل به دل طبیعت راه یافتند.
🔺شواهد تازه نشان میدهد که برخی از افراد قبیله آپاچی و ناواهو قبل از مهاجرت به سرزمین های جنوبی و جنوب غربی حدود سال ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ میلادی در کنار هم در سرزمین های شمالی زندگی می کردند.
🔺نکته جالب درباره تفاوت میان افراد قبیله آپاچی در شمال و جنوب این هست که جنوبی ها دارای فرهنگ و قدرت ارتباطی بیشتری در بین خودشان نسبت به شمالی ها را دارا هستند و همین طور جنوبی ها در ساخت ابزار آلات و سلاح های سرد مهارت بیشتری در مقایسه با شمالی ها دارند. مردمان جنوب فعال تر و پر جنب و جوش تر و شمالی ها آرام تر و در نگاه مادر طبیعت جنوبی ها فرزندان بازیگوش تری بودند.
🔺در طول زمان تمام قبایل آپاچیها مهاجرت های زیادی را در آمریکای شمالی انجام دادهاند. در اواخر قرن ۱۶ میلادی برخی از این قبیله ها که در سرزمین های شمالی ساکن بودند به سمت دشت های جنوب کوچ کردند. آن ها در چادرهای سرخپوستی زندگی می کردند. از گوشت گاومیش های آمریکایی که در آن زمان به وفور در دشت ها یافت می شدند برای خوراک استفاده می کردند و از پشم و پوستشان برای خود و کودکانشان لباس تهیه می شده است.
۲) تضاد با مکزیک و آمریکا
🔺زمانی که قبایل آپاچی به سرزمین های جنوبی وارد شدند با دهکده هایی روبرو شدند که مکزیکی ها و اسپانیایی ها در آن ها زندگی می کردند. بین قبایل و این دهکده ها روابط جالب و پیچیده برقرار بود. در اولین دیدارها همه متعجب از هم به یکدیگر خیره می شدند.
🔺قبایل و دهکده ها با یکدیگر تجارت می کردند. از انواع پوست حیوانات گرفته تا پارچه و گیاهان دارویی و در عین حال اقدام به حمله و غارت به یکدیگر می کردند. اگر بخواهیم دقیق تر و کامل تر توضیح بدهیم باید بگوییم که بعضی از قبیله های آپاچی با دهکده ای در صلح بودن ولی همزمان با دهکده دیگری در جنگ و همین طور بلعکس
🔺زمانی که جنگی میان سرخپوستان و اسپانیایی ها در می گرفت در نهایت با یکدیگر به توافق می رسیدند و صلح نامهای امضا می شد و هرکدام به خانه شان بر می گشت ولی این صلح نامهها هیچگاه در طی یک قرن بلند مدت نبودند و جنگ دیگری در مدت زمان کوتاهی دوباره شکل می گرفت.
۳) مهاجرت اجباری
🔺در سال ۱۸۷۵ میلادی قبایل سرخپوست آپاچی توسط نیروهای ارتش آمریکا از محل سکونتشان رانده شدند. این قبایل که زیر مجموعه های قبیله بزرگ آپاچی محسوب می شدند توانستند مقابل نیروهای دولتی اندک مقاومتی نشان دهند اما در نهایت تسلیم آن ها شدند.
🔺به دستور مقامات در یک زمستان سرد و طاقت فرسا سرخپوستان مجبور شدند مسافت طولانی را از محل سکونت خود تا سن کارلوس که محل اقامت جدیدشان محسوب می شد (به طول ۲۸۰ کیلومتر) را با پای پیاده از مسیرهای سخت و دشواری چون دره ها و رودخانه ها بگذرانند تا به مقصد برسند. دلشان برای سرزمین خود تنگ بود و اشک میریختند ولی سربازان از پشت سر فریاد می زدند حرکت کنید، حرکت کنید سرزمین جدید شما منتظر هست.
🔺در این راه صدها نفر جان خود را از دست دادند. این مردم ۲۵ سال در سنت کارلوس زندگی کردند و پس از این سال ها فقط چند صد نفر از آنان توانستند به سرزمین های اصلیشان باز گردند.
۴) شکست
🔺در بیشتر منابع تاریخی ایالات متحده آمریکا آمده است شکست بزرگی که موجب شد قبایل آپاچی از هم جدا شوند و از سرزمینهایشان دور بیفتند طی یک حمله بزرگ و سازماندهی شده توسط ارتش امریکا که بالغ بر ۵۰۰۰ سرباز را به خدمت داشته حکایت دارد.
🔺بعد از این حمله که در ۴ سپتامبر سال ۱۸۸۶ رخ داد، قبایل سرخپوست به گروه های ۳۰ تا ۵۰ نفره متشکل از مردان، زنان و کودکان مجزا شدند. و توسط ارتش به ایالت های فلوریدا و اوکلاهوما نقل مکان کردند. این شکست تلخ ترین شکست این سرخپوستان بود و هیچ گاه به فراموشی سپرده نخواهد شد.
🔺در بسیاری از نقل قول های مردم آن زمان که سینه به سینه نقل شده آمده است که دولت آمریکا کودکان سرخپوست را از خانواده هایشان جدا کرده و از آن ها برای پروژههای ملی به عنوان کارگر استفاده کرده است و چه زشت است بیگاری کشیدن از کودکان معصوم...
🔹فرهنگ و آداب و رسوم این مردمان
۱) خانه سازی
🔺مردمان آپاچی در ساخت چادرهای سرخپوستی بسیار ماهر بودهاند. ارتفاع این چادرها متفاوت بوده است و با توجه به تعداد خانواده و مکان قرار گیری ساخته میشدهاند. میانگین ارتفاع چادر به ۲.۵ متر می رسد و در چادرهای بزرگ آتشی بر پا میشده است.
🔺در سرزمین های شمالی به دلیل سرد تر بودن هوا چادرها دایره وار ساخته می شدند و شکلی گرد داشتند ولی در مناطق جنوبی و گرمتر چادرها بصورت مخروطی و نوک تیز طراحی می شدند. این چادرها توسط مردان و پسران خانواده ها با نهایت دقت و نظارت بزرگان ساخته می شدهاند تا اشتباهی رخ ندهد.
🔺در ساخت این خانه ها از رنگ طبیعت استفاده می شده است. قهوهای همچون خاک، سبز همچون درختان و آبی به رنگ آسمان و رودها.
🔺یکی از اعتقادات سرخپوستان در ساخت این نوع خانه ها این است که ساخت چادرهایی بدین شکل هیچ آسیبی به طبیعت نمی رساند و می توان با طبیعت همرنگ شد.
قبیله آپاچی که یکی از قدیمی ترین اقوام امریکای شمالی به حساب می آید از لحاظ فرهنگی ویژگی های جذاب و غنی دارد. از شکار و مراسم ازدواج گرفته تا نحوه ارتباط برقرار کردنشان با یکدیگر در جامعهشان. فرهنگ این مردم با طبیعت گره خورده و بوی درختان سبز و بلند جنگل ها را می دهد و به طراوت و سبزی علف های دشت هاست.
۲) خانواده
🔺مردمان قبایل سرخپوست به مفهوم خانواده اهمیت فراوانی می دادند. یک خانواده از زن و مرد به همراه فرزندانشان تشکیل می شده است و در کنار آن ها اگر دختر خانواده ازدواج می کرد برای او به همراه همسرش در کنار چادر اصلی چادری کوچکتر درست می کردند و آن ها باید در کنار خانواده زندگی می کردند.
🔺در برخی از مواقع پیش می آمده که تصمیم گیری برای آوردن همسر جدید به خانواده، بر عهده پسر ارشد بوده است و او اختیار این را داشته است تا مکان زندگیش را خود انتخاب کند. آنان مهر و محبت میان افراد خانواده را از مادر طبیعت به ارث برده بودند، مهربانی که هیچ گاه از آن ها دریغ نشد.
🔺بیشتر جشن ها و مراسم های مذهبی در حضور بزرگ قبیله و خانواده ها صورت می گرفته است که نشانه احترام کوچکترها به بزرگترها بود. تصمیم های سیاسی و نظامی و در بعضی مواقع شکار، بر عهده بزرگ قبیله بوده است.
۳) نوع غذا
🍎 رژیم غذایی قبایل با توجه به موقعیت جغرافیایی شان متفاوت و فصول مختلف سال بر نوع تغذیه شان تاثیر گذار بوده است. منابع غذایی اصلی این سرخپوستان بصورت زیر تقسیم بندی می شده است.
۱)🔻شکار حیوانات وحشی، گاومیش های آمریکایی، خرگوش های وحشی نقش پررنگی در رژیم غذایی سرخپوستان ایفا می کردند.
۲)🔻جمع آوری گیاهان وحشی، هم در تغذیه از آن ها استفاده می شده است و هم در تهیه دارو و پادزهر
۳)🔻کاشت گیاهان خوراکی در زمین های اطراف چادرها
۴)🔻تجارت و یا غارت دهکده و یا قبیله های دشمن
Ⓜ️ @NativeAmericans
۴) شکار
🔺شکار توسط مردان با تجربه قبیله ها صورت می گرفته است ولی در برخی از تحقیقات آمده است که زنان سرخپوست در شکارهای کوچک مثل خرگوش ها به مردان کمک می کردهاند.
🚫🦌 از بین بردن حیوانات بی دلیل در فرهنگ این مردمان کاری ناپسند بوده است مگر برای زنده ماندن
🔺شکار در بیشتر مواقع به صورت گروهی و سوار بر اسب انجام می شده است که با توجه به شرایط، ممکن بوده ۱ روز کامل طول بکشد. بعد از شکار و برگشتن به قبیله مراسمی بر پا می شده است که نشان دهنده شکرگزاری سرخپوستان بوده است.
🥁💃 مراسم همراه با رقص و آوازخوانی تا نیمه های شب ادامه داشته است و غذاهای شکار شده در طول مراسم خورده می شدند. از روح بزرگ و طبیعت برای این نعمت ها و برکات سپاسگزاری می کردند و شکرگزار بودند.
Ⓜ️ @NativeAmericans
۵) لباسها
🔺در تهیه لباسها، سرخپوستان آپاچی از پوست حیوانات، گیاهان و دانههای آنها استفاده می کردند. لباسهای آنها رنگی و شاد بوده است و این باعث می شده تا روحیه شادی داشته باشند.
🔺روحیه سرخپوستان در نهایت سختی زندگی در طبیعت به رنگ آبی آسمان آرامشی در خود داشت و در بیشتر مواقع آرام بودند و به صدای طبیعت گوش می دادند.
🔺در برخی از تحقیقات انجام شده آمده است که لباسهای افراد بزرگتر و مسن تر از لحاظ دوخت و رنگ آمیزی با کوچکترها متفاوت بوده است و هر سن نوع لباس خاصی را داشته است.
Ⓜ️ @NativeAmericans
۶) تجارت، غارت و جنگ
🔺تجارت میان اروپاییان تازه وارد شده و سرخپوستان رایج بوده و گاهی اوقات با یکدیگر در صلح کامل مبادله انجام می دادند. سرخپوستان آپاچی بیشتر به دهکدهها و قبیله های کوچک برای غارت حمله ور می شدند ولی جنگ معنی دیگری برای آن ها به همراه داشت.
🔺جنگهایی که این سرخپوستان به آنها دامن می زدند، می توانست برای انتقام، افزایش قلمرو و یا کسب افتخار بوده باشد و اغلب اوقات جنگ ها بسیار هولناک بودهاند.
🔺در اصل سرخپوستان از جنگ بیزار بودند و آن را همواره مایه ننگی برای بشر می دانستند و چه زیبا بود این دید آن ها درباره جنگ
۷) دین
🌞 اعتقادات این مردم به دو دسته تقسیم می شده است که فرهنگ قهرمانان نام دارد. یکی از خدایان خورشید بوده است که مظهر آتش و شکست دشمنان بوده است. آب و ماه و طوفان خدای خاص خودشان را داشتند که فرزند آب نام داشت.
🌎 احترام به طبیعت مهمترین بخش زندگی آن ها بود و در تلاش بودند تا مادر طبیعت، گایا را هیچگاه ناراحت نکنند.
🔺حیوانات نیز نقش مهمی داشتند و سمبل خوبی و بدی بودند. برای مثال کایوت حیوان شیطانی به حساب می آمد و گاومیش نشانه برکت بوده است. در جشن های مذهبی نیز ماسک هایی از حیوانات به چهره هایشان می زدند و این نشانه ارتباط قوی این مردم با حیوانات بوده است.
🔺امروزه مردمان این قبایل را می توانید در ایالت های اوکلاهوما، آریزونا و نیومکزیکو پیدا کنید ولی سبک زندگیشان به طور کل تغییر کرده است. در آریزونا جمعیت آن ها به ۶۰۰۰ هزار نفر می رسد که رقم کمی نسبت به این قبیله بزرگ به نظر می رسد. در ایالت های اوکلاهوما و نیومکزیکو آپاچی های بیشتری زندگی می کنند و بالغ بر ۱۵ هزار نفر هستند.
🔺با وجود اینکه تغییرات بنیادی که در زندگی این مردمان و فرهنگشان در طی سالیان دراز رخ داده است اما همچنان بیشتر سنت ها و اعتقاداتشان را حفظ کردهاند. امروزه بسیاری از جشن ها و مراسم مذهبیشان برگزار می شود و داستان هایی از گذشتگان برای آیندگان بازگو می شود. داستان هایی که ماجراها و افسانههای زیادی را در خود جای دادهاند.
🔺این فرزندان طبیعت هنوز پایبند به تفکرات خاص خودشان هستند و همواره در اندیشه خود به طبیعت، خانه همه سرخپوستان فکر می کنند.
Ⓜ️ @NativeAmericans
=========================================
کشف غار عجیبی متعلق به سرخپوستان آپاچی که از حضور فرازمینیها در گذشته در سیاره زمین حکایت دارد!
♦️ به تازگی حکاکی ها و نقاشی های عجیبی از موجودات فضایی و یوفوها در یک غار چند هزارساله یافت شده است که می تواند دلیلی بر زندگی فرازمینی ها روی زمین باشد. گفته می شود این حکاکی ها و نقاشی ها متعلق به سرخپوستان آپاچی است که در این غار بر جای مانده است.
🔻 #آپاچی گروهی از مردمان سرخپوست بومی آمریکای شمالی هستند که تعداد آنها در اواخر قرن 20 به 22 هزار نفر می رسید و از طریق شکار و برداشت گیاهان وحشی روزگار می گذراندند. بسیاری از بازماندگان این قبیله قدیمی از مردمان موسوم به "مردمان ستاره ای" نام می برند که با اجداد آنها ارتباط نزدیک و دوستانه ای داشتند و دانش خود را در اختیار اجداد آنها قرار می دادند. به گفته برخی از افراد این قبیله، این مردمان بیگانه یا ستاره ای با استفاده از اشیاء پرنده مخصوص در آسمان پرواز می کردند.
🔻 همچنین بنا به گفته مردمان #زونی ساکن نیومکزیکو، اجدا آنها کسانی بودند که از آسمان بر زمین فرود آمدند. در یکی از مشهورترین غارهای بومی آمریکا و بر روی دیوار آن تصاویر موجوداتی عجیبی شبیه به فرازمینی ها کشیده شده است. همچنین نقاشی مرموز دیگر در نزدیکی دریاچه "کریستینا" در استان بریتیش کلمبیا کانادا یافت شده است که یک بشقاب پرنده سفید همراه با بال های سیاه رنگ را در بالای سر چهار انسان نشان می دهد.
🔻 قدمت این حکاکی ها به 5000 سال پیش از میلاد مسیح بازمی گردد. بسیاری از مردمان ساکن مرز کانادا و آمریکا از اجداد خود نقل می کنند که مردمان ستاره ای به چندین نسل از آنها سرکشی می کردند. به گفته آنها این مردمان ستاره ای بسیار مهربان و دوست داشتنی بودند.
=========================================
♦️ فیلم سرخپوستی " پیکان شکسته "
🏹 Broken Arrow
🎥 این فیلم بر اساس شخصیت های تاریخی ساخته شده و نخستین فیلم از ژانر وسترن بود که توجه همگان را به سوی سرخپوستان آمریکا جلب کرد.
🔺فیلمی بر اساس شخصیتهای تاریخی که عناصر تخیلی هم به آن افزوده شده و جیمز استوارت در نقش تام جفوردز، یک نیروی ارتش و نماینده سرخپوستان است که باید با رئیس کوچیس و مردم آپاچی صلح کند. او پس از نجات یک پسر جوان سرخپوست با زبان و رسوم آپاچیها آشنا شده و از آنها میخواهد که به امنیت نامهرسانهای اسبسوار که اغلب مورد حمله قرار میگیرند کاری نداشته باشند. او به دنبال توافق است اما عدهای هم با او موافق نیستند. مهاجران و سرخپوستان از دست او ناراحت شده و او باید همهچیز را سروسامان دهد. سپس دلباخته دختری سرخپوست میشود و تصمیم میگیرد با او ازدواج کند، که در این راه اتفاقاتی میافتد...
🔻این فیلم محصول سال 1950 است. کارگردان: Delmer Daves
بازیگران: Jeff Chandler (در نقش کوچیس)
بازیگران: James Stewart (در نقش تام)
بازیگران: Debra Paget (در نقش سانسیری)
☑️ بهترین دیالوگ: « صحبت درباره صلح دشوار نیست؛ بلکه زندگی بر پایه آن دشوار است »
🏹 کانال ســرخپوسـتان 🏹
Ⓜ️ @NativeAmericans 🦅
♦️ سرزمین چاتو Chato's Land
🔻سال تولید : ۱۹۷۲
🔻کشور تولیدکننده : انگلستان
🔻محصول : مایکل وینر
🔻کارگردان : وینر
🔻فیلمنامهنویس : جرالد ویلسن
🔻فیلمبردار : رابرت پینتر
🔻نوع فیلم : رنگی، ۱۱۰ دقیقه.
🔻موسیقی متن : جری فیلدینگ
🔻هنرپیشگان : چارلز برانسن، جک پالانس، ریچارد بیسهارت، رالف ویتمور، رادی مکمیلان، پل یانگ، جیمز ویتمور و سایمن اوکلند.
@NativeAmericans
🎥 نیومکزیکو، سال 1873 «چاتو» (چارلز برانسن)، آپاچی دورگه که بیسروصدا در کافهای، مورد مزاحمت کلانتر شهر قرار میگیرد و در دفاع از خود، او را میکشد و به کوهستان میگریزد. صاحب کافه، «کوئینسی ویتمور» (پالانس) که در شکار سرخپوستان مهارت دارد، گروهی سیزده نفره را برای دستگیریاش گرد میآورد. پس از یک سواری طولانی که «چاتو» بیشتر تعقیب کننده بهنظر میآید تا تعقیب شونده، ناگهان راهنمای مکزیکی گروه، آنان را به کلبه کوهستانی «چاتو» میرساند، و چند نفر از اعضای گروه همسر آپاچی او را بیحرمت میکنند و بعد بهعنوان طعمه به دیرکی در بیرون کلبه میبندند. «چاتو» که جریان را از پسرش شنیده، موفق میشود زنش را نجات دهد. اما رفیقِ سرخپوستش گرفتار میشود و او را زنده زنده میسوزانند. با ادامه جستوجو، تنش میان اعضای گروه بالا میگیرد و کنترل کل گروه از دست «ویتمور» خارج میشود. بعضیها میخواهند برگردند، بعضیها تردید دارند و بقیه دوست دارند ادامه دهند. «چاتو» یکییکی آنان را میکشد، با گلوله، با چاقو، یا با ماری که توی صورتشان پرت میکند. وقتی «چاشوآ اورتِ» (ویتمور) زخمی میخواهد برگردد، «الیاس هوکر» (ویت) او را با تیر میزند. درگیری اوج میگیرد و حالا «جوبال هوکر» (اوکلند) به «ویتمور» شلیک میکند. دو تن از اعضای گروه نیز «جوبال» را میکشند و بهطرف خانه باز میگردند، اما شب در کنار آتش، «مالکی» (مکمیلان) بهدست «چاتو» کشته میشود و صبح روز بعد، آخرین عضو گروه، «بریدی لوگان» (یانگ)، رودرروی «چاتو» قرار میگیرد که خاموش، سوار بر اسب تماشایش میکند...
🔺 در دقایق آغازین چنین مینماید که سرزمین چاتو تمثیلی درباره تعصب نژادی خواهد بود، اما با شروع تعقیب و جمع شدن کلیشهها، میبینیم که دست کم وینر به چنین کوششی دست نیازیده است. با وجود تمام ادعاهای «صداقت» و «واقعگرائی» سرزمین چاتو مثل وسترن اول وینر - مرد قانون (1971) کاملاً متکّی بر سنتهای هالیوودی است. وگرچه جزئیات ظاهری گاه جلوهای اصیل دارد، شخصیتهای این داستانِ انتقام همان تیپهای قراردادیای هستند که در هر وسترن رده «ب» یافت میشوند. تنها برانسن است که رها از حاضر جوابیهای مفرط و ابلهانه آدمها در فیلمنامه (او به ندرت سخن میگوید و اگر هم بگوید به زبان آپاچی است) موفق میشود به فیلم قدری انسجام و باورپذیری ببخشد. صحنه بازگشت او نزد زن و بچهاش - با نور درخشان خورشید و بدون گفتوگو - مسحور کننده است.
© #اختصاصی کانال سـرخپوسـتان 🏹
Ⓜ️ @NativeAmericans
=========================
♦️ فیلم سینمایی شالاکو
" Shalako "
🎥 داستان فیلم مثل بقیه آثار وسترن در عصر بیقانونی در غرب آمریکا میگذرد. داستان فیلم در منطقه نیومکزیکو، مرز آمریکا و مکزیک در سال ۱۸۸۰ میلادی اتفاق میافتد. باسکی فولتن به عنوان راهنمای گروهی از اشرافزادگان اروپایی که برای گردش و شکار به این منطقه آمدهاند، آنان را به قلمرو سرخپوستان آپاچی میبرد. سرخپوستان نیز حمله میکنند و شالاکو، کنتسی فرانسوی به نام ایرینا لازار را نجات میدهد.
🔺فیلم محصول سال ۱۹۶۸
🔺کشور تولیدکننده: انگستان
🔺کارگردان: ادوارد دمیتریک
🔺مدت زمان فیلم: ۱۱۳ دقیقه
🔺فیلمنامه: هال هوپر، جیمز گریفیث، اسکات فینچ و کلارک رینولدز بر مبنای رمانی از لوئیز
🔺بازیگران: شان کانری در نقش شالاکو (دوبلور: چنگیز جلیلوند)، بریژیت باردو در نقش ایرینا، استیون بوید در نقش بسکی فولتن، جک هاوکینز در نقش سر چارلز داجت، پیتر وان آیک در نقس فردریک فان هالشتات، الکساندر ناکس در نقش هنری کلارک و وودی استرود در نقش چاتو و هونور بلکمن در نقش خانم داجت
"شالاکو" یکی از پر سر و صداترین وسترن های انگلیسی است که دمیتریک با مشارکت بازیگران بین المللی در اسپانیا ساخت. این فیلم آمیزهای از عناصر متفاوت است و شروع آن مبتنی بر واقعیت های مستند تاریخی اصیل و منطقی به نظر می رسد. در واقع دمیتریک در این فیلم با کنار هم قرار دادن لوکیشن های اسپانیا کوشش کرده فضای خالی میان شروع و پایان روایت را پر کند.
© #اختصاصی کانال سـرخپوسـتان 🏹
Ⓜ️ @NativeAmericans
========================================
🎥 فیلم سینمایی "جنگ طبلها "
🔺War Drums
فیلم جنگ طبلها، فیلمی در ژانر وسترن محصول سال ۱۹۵۷ در آمریکاست. کارگردان فیلم ریجنالد لوبورگ و نویسندگی آن را جرالد درایسون آدامز بر عهده داشتهاند.
مدت زمان فیلم ۷۵ دقیقه و رنگی است.
در این فیلم لکس بارکر نقش مانگاس را بازی میکند، جوان تیلور در نقش ریوا، بن جانسون در نقش لوک فارگو و جان کولیکاس در نقش شینو، شمن قبیله آپاچی به هنرنمایی میپردازند.
🔸خلاصه فیلم :
مانگاس (لکس بارکر)، رئیس آپاچی و سوداگر سفیدپوست، لوک فارگو (بن جانسون)، دوستی و عشق متقابل خود را به ریوا (جوآن تیلور)، یک دختر مکزیکی بومی که از دست دزدان اسب، نجات یافته است، ابراز میکنند. ریوا با مانگاس ازدواج می کند، مانگاس به او شیوه های جنگاوری آموزش میدهد...
© #اختصاصی کانال سـرخپوسـتان 🏹
Ⓜ️ @NativeAmericans
==================================
🔸 پراکندگی در قرن های 17 و 18 و اولین برخورد موستانگ ها با سرخپوستان
🔺 شهر سانتافه و شهرهای اطراف آن در قرن هفدهم میلادی مرکز تجارت بوده و هرکسی که قصد خرید و فروش داشته به این شهر می آمده است. تصور کنید که وارد شهری می شوید که بیشتر به یک بازار بزرگ شباهت دارد و همه چیز برای خرید و فروش پیدا می شود.
🔺 در این سال ها قوانینی از سوی سفیدپوستان وضع شده بود که سوار شدن بر روی اسب برای سرخپوستان منع می شده است و حق سوار شدن بر روی اسب را نداشتند. از سرخپوستان به عنوان خدمتکار استفاده می شده است و در کنار اسب ها راه می رفتند.
🔺 نزدیکی خاصی میان سرخوستان و موستانگ ها در حال شکل گیری بود انگار که در یک جبهه علیه سفید پوستان بوده اند. سرخپوستان فرزندان طبیعت که باید در دشت ها و جنگل ها آزادانه زندگی می کردند و همین طور موستانگ ها که باید در گله های بزرگ به این سو و آن سو می رفتند ولی هر دو در اسارت داشتند به سفید پوستان خدمت می کردند . حسی سرشار از رنج و میل به آزادی.
🔺 در سالهای 1659 بود که سرخپوستان آپاچی برای اولین بار سوار بر این حیوانات شدند و آن ها را به سبک خودشان رام کردند. به سرعت با این حیوانات اخت شدند و گویی که سالیان سال بود که در کنار هم زندگی می کردهاند.
🔺 اسب ها در تاریخ ایالات متحده نقش مهمی داشتهاند. هم سرخپوستان و هم سفید پوستان به سرعت اسب ها را رام کردند و از آن ها در جنگ ها و تجارت استفاده کردند. نتیجه بسیاری از جنگ ها بوسیله این اسب ها تغییر کرد و حضورشان پیروزی ها و شکست هایی را برای اربابانشان به همراه داشت.
🔺 از قرن 18 تا 20 میلادی موستانگ ها اسب های محبوب کابوی ها یا همان گاوچران ها به حساب می آمدند . به دلیل استقامت و قدرت این نژاد، کابوی ها در بیشتر سفر ها از آنها استفاده می کردند.
Ⓜ️ @NativeAmericans
=========================================
یک اپلیکیشن ضربالمثل سرخپوستی، شامل کلمات قصار و بهترین ضربالمثلها از سرخپوستان بزرگ و قبایل سرخپوست همچون آپاچی، سیاه پا، شاین، چروکی و...
👇👇👇
https://play.google.com/store/apps/d...