مسئول سابق برگزاری بازی های لیگ برتر امروز مهمان یکی از برنامه های تلویزیونی بود. سعید فتاحی در خلال صحبت های خود به نکته ای مهم اشاره کرد و آن هم اعلام برنامه کلیه بازی های لیگ و تقویم رقابت ها از همان قرعه کشی و ابتدای لیگ بود. سعید فتاحی به درستی گفت همین که سازمان لیگ، برنامه بازی ها را سه هفته سه هفته اعلام می کند به تیم ها اجازه اعتراض می دهد.
به گزارش طرفداری، شیوع ویروس کرونا و اجرای پروتکل های بهداشتی، حضور تیم های ایرانی در بازی های لیگ قهرمانان آسیا و همین طور رسیدن پرسپولیسی ها به مرحله پایانی این بازی ها، برنامه های مربوط به دو، سه اردو برای تیم ملی فوتبال ایران و ... از جمله دست اندازهایی است که در خلال برگزاری رقابت های لیگ برتر می تواند از اجرای بابرنامه این بازی ها جلوگیری کند.
وقتی همه اتفاقات عنوان شده را با اشتباهاتی که از سوی مسئولان سازمان لیگ سر زده است جمع کنیم می بینیم در یک ماه گذشته بدترین و به هم ریخته ترین دوران سازمان لیگ را پشت سر می گذاریم و در این میان سوژه اصلی برای تمام این به هم ریختگی ها برنامه هایی است که به صورت دو یا سه هفته یک بار اعلام می شود و پس از هر اعلام از سوی مسئولان برگزاری سازمان لیگ، موجی از اعتراض از تیم های حاضر در این بازی ها بلند می شود.
همان طور که در بالا به آن اشاره شد در میان حرف هایی که فتاحی در برنامه تلویزیونی به زبان آورد، نکته آماده کردن و انتشار برنامه کلیه بازی های لیگ برتر از همان ابتدای رقابت ها، نکته بسیار مهم و به جایی بود که عنوان شد. البته شاید ذکر این مسئله مهم باشد که در دوران حضور فتاحی در سازمان لیگ، برگزاری بازی های باشگاهی بدون چالش نبوده و می توان گفت در همان روزها نیز مشکلات ریز و درشت فراوانی پیش روی لیگ بود. به سعید فتاحی هم کم اعتراض نمی شد اما وقتی برنامه لیگ از همان ابتدا برای 15 هفته با ذکر ساعت و روز بازی اعلام می شد، تیم ها همان یک بار اعتراض می کردند و هر هفته دنبال تغییر تقویم بازی ها نبودند.
بیاید تصور کنیم برنامه بازی ها از همان ابتدا حداقل تا نیم فصل به باشگاه ها اعلام می شد. چه اتفاقی می افتاد؟ هر باشگاهی که با برنامه ریزی انجام شده مشکل داشت همان پیش از آغاز بازی ها اعتراض خود را به گوش مسئولان می رساند و در بدترین حالت سازمان لیگ همان قبل از شروع مسابقات چالش های اعتراض آمیز را درست یا غلط پشت سر می گذاشت و پس از آن در کوران رقابت ها دیگر کسی نمی توانست به برنامه فلان هفته از بازی ها اعتراضی کند نه مانند این روزها که هر بار برنامه ای اعلام می شود موجی از اعتراض و تهدید به سوی سازمان لیگ جاری می شود.
البته شاید سازمان لیگ بگوید به خاطر کرونا نتوانسته برنامه بازی ها را از ابتدا مشخص کند اما این هم راه حل داشت و سازمان لیگ خیلی راحت می توانست برگزاری بازی ها را به تایید و موافقت ستاد مبارزه با کرونا منوط کند. سازمان لیگ اما نه تنها برنامه کامل منتشر نکرد که برنامه ناقص خود را هم به نفع برخی تیم ها تغییر داد تا بقیه تیم ها هم برای خودشان حق تغییر برنامه قائل شوند.
به طور مثال وقتی یکی از تیم ها تقاضای تعویق یک روزه برای بازی خود داشته باشد و سازمان لیگ زیر بار برود، قطعا این درخواست توسط تیم های دیگر نیز تکرار می شود و مگر می توان به تیم دیگر جواب منفی داد؟ این قانون اجراست؛ وقتی برای یکی قانون را زیر پا می گذاری، به بقیه هم نمی توانی نه بگویی... احترام قانون را قانونگذار نگه می دارد. سازمان لیگ خودش خواست به برنامه اش توجه نشود. این اعتراض ها را خودش با قبول اولین اعتراض ایجاد کرد.