نکا شهری صنعتی توریستی در استان مازندران در شمال ایران. این شهر مرکز شهرستان نکا است؛ شهرستان نکا تا سال ۱۳۷۴ بخشی از شهرستان ساری بود و در این سال بخشهای نکا و هزارجریب از شهرستان ساری منتزع و تشکیل شهرستان نکا با مرکزیت شهر نکا را دادند.
در اندک منابع و سفرنامههای قدیمی نام این شهر مشاهده میگردد. اما چنانکه در کتیبهای چوبی که بر در معصومزاده نکا سید عبدا… میر ترابی که در منطقه آرامگاه نکا واقع است و چیزی حدود ششصد و اندی قدمت دارد شهر نکا با ها نوشته شدهاست؛ بنابراین شکل صحیح نوشتاری آن (نکاه) بودهاست به هر تقدیر این قرائن بیشتر تأکید مینماید که نام این شهر با گذشت زمان به صورت زیر از آناهایتگاه به نکا درآمدهاست.
در سفرنامه مازندران رضاشاه که در سال ۱۳۰۵ به رشته تحریر درآمده به آن چنین اشاره میکند. «بعد از تجن، رودخانهای که در سر راه واقع است نیکا نام دارد که از شاه کوه شروع شده، در چهار فرسخی شمال جاده به دریا میریزد. پل بلندی بر آن زده شده، که هرچند به بزرگی پل تجن نیست، ولی قشنگی آن به مراتب بیشتر است. در کنار رودخانه آبادی ای است موسوم به نارنجه باغ… قدم به قدم اتومبیلها میایستند و با زحمت هرچه تمامتر، آنها را با دست و شانه حرکت میدهند.»
چارلز فرانسیس مکنزی، اولین کنسول تجاری بریتانیا در رشت نیز که همین مسیر را در بین سالهای ۱۸۵۸ تا ۱۸۶۰ پیمودهاست در سفرنامه خود چنین میگوید. «هفتم فوریه (۱۸۵۹) از پلی گذشته وارد بلوک میان رود شدیم. در سمت چپ ما نارنج باغ و عمارت سر قرار داشتند و کمی بعد راه از پل خطرناکی میگذشت.» شهر نکا طبق سرشماری سال ۹۵ حدود ۶۰٬۹۹۱ نفر جمعیت دارد. مردم شهر نکا به زبان مازندرانی گویش میکنند.
راهآهن شمال یا راهآهن مازندران، نام یکی از شعبههای اصلی از راهآهن سراسری ایران است که در سال ۱۳۰۸ خورشیدی در دوران رضا شاه پهلوی، نخستین فاز آن بین شهرهای ساری-بندر شاه افتتاح گردید. امروزه یکی از ایستگاههای راهآهن شمال در شهر نکا قرار دارد.
بندر نکا از سال ۱۳۷۴ با پهلوگیری اولین کشتی در اسکله شرکت کشتی سازی صدرا شروع به فعّالیت نمودهاست. موقعیّت استراتژیک این بندر در دریای خزر اهمیت آنرا چند برابر کردهاست. بندر نکا در بیست کیلومتری شمال شهر نکا و در مجاورت نیروگاه برق نکا و شرکت پایانههای نفتی شمال در کنار دریای مازندران قرار گرفتهاست.
سیل ۱۳۷۸ نکا در بامداد روز ۵ مرداد در پی بارندگیهایی که از روز پیش در شهر نکا آغاز شده بود، به وقوع پیوست. بیش از ۸۰ نفر بر اثر این سیل کشته شدند. در جریان جنگ عراق علیه ایران شهرستان نکا با توجه به موقعیت استراتژیک و وجود مراکز صنعتی مهم از جمله نیروگاه شهید سلیمی از این غائله مستثنا نبودهاست جنگندههای رژیم بعثی عراق در سه نوبت این نیروگاه را مورد حمله قرار دادند در نتیجه این حمله ۲۵ نفر از کارکنان این نیروگاه کشته و ۸۹ نفر مجروح گردیدند.
نام نکا در کتیبه چوبی در امامزاده میر ترابی به نکاه نوشته شده نه نکا که قدمت این کتیبه به هفتصد سال میرسد مربوط به دوره ایلخانان است، اما در منابع جغرافیا نویسان قرون اولیه اسلامی از شهری به نام «مهربان» یا «میردان» در نزدیکی نکا امروزی یاد شدهاست که هزار سرباز از ان پاسداری میکرد. نکا در کتاب قیامت شیعه سلسله نزاریه قلعه الموت به نکاه نوشته شده به معنای قیامت اما در فرهنگ لغت به معنای نارنج باغ کلبستان ابلو و هیر آباد است هشتاد درصد مردم نکا مازنی و بیست درصد تُرک آذری هستند.
نكا يكي از شهرستان هاي استان مازندران است كه در مختصات جغرافيايي 53 درجه و 20 دقيقه ي طول شرقي و 36 درجه و 40 دقيقه ي عرض شمالي واقع گرديده است . اين شهرستان با وسعت تقريبي 1865 كيلومتر مربع در شمال ايران و شرق مازندران در 21 كيلومتري شرق ساري ،20 كيلومتري غرب بهشهر و 280 كيلومتري شمال شرقي تهران قرار گرفته است . از شرق به بهشهر ، از شمال به درياي خزر ، از جنوب به رشته كوه البرز و نهايتاً به استان سمنان و از غرب به بخش مياندرود شهرستان ساري متصل مي باشد . شهر نكا از نظر ارتفاع در سطح 45 متري آبهاي آزاد جهان قرار دارد . طبق آخرين آمار در سال 1384 تعداد جمعيت شهرستان نكا بيش از 110 هزار نفر مي باشد . شكل هندسي آن هلالي بوده و گسترش آن از ساحل تا منتهي اليه رشته كوه البرز به طول تقريبي 114 كيلومتر و عرض 12 كيلومتر مي باشد كه تقريباً يك چهارم آن جلگه اي و بيش از سه چهارم آن كوهپايه اي مي باشد . فاصله شهر تا دريا حدود 25 كيلومتر مي باشد . شهرستان نكا طبق آخرين تقسيمات كشوري داراي 125 آبادي مي باشد كه بيشتر آنها در منطقه كوهستاني ( بخش هزارجريب) قرار دارند .
رابينو از اين مکان گذشته و آن را شرح داده است. وي از کتيبه امامزاده نکا که تاريخ آن اول محرم سال 870 هجري قمري بود، ياد مي کند. رابينو شبي را در نارنج باغ که از محلات نکا بشمار ميرفت ، به سر برده است. او همچنين از اسماعيل اقا محله و علي کنده و امام زاده شازدان ياد ميکند. واز انجا به سياوش کلا ميرود.احتمال دارد که شهر قديمي مهروان يا مهربان بر جاي نکا نهاده بوده است.اسطخري انرا پس از ساري ذکر کرده و ياقوت گفته است که مهروان در بخش هموار تبرستان قرار دارد. از مهروان 1000مرد پاسداري مي کرده اند. ظهيرالدين مرعشي مي گويد مهروان که به ميروانجو آوازه دارد در ولايت ساري است و حد شرقي آن قراطفان باشد. رابينو مي گويد که روستاي نداف خيل را قبلاًمهرون کلا مي گفتند اين روستا در 6کيلومتري شمال راه اسفالته نکا- بهشهر نهاده است در شمال رود نکا ارتفاعاتي نهاده است که از شرق به کوههاي رادکان و از غرب به رود نکا محدود مي شود. از ارتفاع اين کوهها از شرق به غرب کاسته مي شود. مرتفع ترين قله در روستاي بار کلا 2200متر و در آغوزدره 2100متر ودر شمال نيالا 1800متر و در شمال يخکش1700متر و در غرب زلت1200متر مي باشد. اين کوهها به نام رشته کوه جهان مورا آوازه دارد.
وسعت دامنه شمالي جهان مورا بيشتر از دامنه هاي جنوبي است. و از سوي جنوب تا رود نکا(در نيالا) به 7کيلو متر مي رسد. شيب دامنه هاي شمالي جهان مورا کمتر و در دامنه هاي جنوبي بيشتر است. بارش هاي دامنه هاي جنوبي وسيله ي رودهاي فرعي به رود نکا سرازير مي شود. در بعضي نقاط (جنوب يخکش)با بريدگي حدود200متر به رود نکا ملحق مي شود. دامنه شمالي ارتفاعات جهان مورا پوشيده از درختان جنگلي انبوه بوده است. و از غني ترين اراضي جنگلي استان شمرده مي شود. البته قطع درخت بطور غير اصولي موجب ايجاد سيل هايي در سالهاي اخير شد که صدمات فراوان به بار آورد. نکاتي در باره نکا: در 7-1276 ميرزا ابراهيم نامي در 29 رمضان 1276 تا 20 ذيقعده 1277 سفري به مازندران کرده است و گزارش اين سفر را براي درن نوشته است. اين اثر از بايگاني علوم روسيه بدست امده است. او از راه اشرف يعني بهشهر به نکا گذري دارد. ميرزا ابراهيم نکا را نيکاح با حا حلقوي نوشته است.او ميگويد که از راه اشرف به نيکاح 4 فرسخ است .سپس تا رودخانه چاله پل مي آيدو مي گويد اينها داخل بلوک مياندورودو قره طغان است.طرف راست دهات گلستان و عمارت سرو و محله جعفر اقا و سياوش کلا و نارنج باغ و پل دوچشمه بزرگ نيکاح است.گذشته محله قزلي است که طايفه گرائيلي سکني دارد و اب رودخانه نکا از شمشير بر مي ايدو از چمن گوهر باران داخل دريا مي شود. اين رودخانه معدن اهن دارد. نيکاح چند محله دارد.از جمله اومال ،قلعه سر ،دوغانلي،نوديک ، قزلي، که طايفه گرائيلي ساکنند.طايفه گرائيلي را اقا محمد خان از گالپوش کنار گرگان اورده است.اينان به زبان ترکي ترکماني تکلم مينمايد. و 240 سوارند و ابواب جمعي نور محمد خان قجر سه نفر سر کرده دارند.يکي نظر خان بزرگ با يکصد سوار ،نظر خان کوچک با 70 سوار ،و هاشمخان با 70 سوار . جمع ترکان گرائيلي و اصانلو و قليچي و افغان 500 سوارند.
در نيکاح اهالي مازندراني کمتر ساکنند و بيشتر گرائيلي هستند.محصول نيکاح گندم ،جو ،پنبه و اندکي پشم و نيشکر است.سمت شرقي نيکاح قره طغان است. نيکاح از قرا تپه دو فرسخ و به شاطر گنبد دو فرسخ و به ساري 4 فرسخ و به کنار دريا سه فرسخ است و تاسمسکنده بقول عباسقلي ميرزا دو فرسخ ونيم است و براي رسيدن به ان بايد از قزلي محله و از پل سنگي کوچک و باغ توت بگذريم. دست چپ کنار خيابان و دامنه کوه، قبرستان و امامزاده سفالپوش است که يک درخت کوچک دارد. اسمش امامزاده عبدالله است . پس از گذر از جوي اب دست راست نوديک است که تپه اي دارد. مي رسد به چشمه سروليجي محله که مرداب کوچکي داردودست راست واقع است و باغ توت تپه بزرگ هم ميباشد.و از چهار پل چوبي گذشته ميان خيابان به قدر 304 قدم اب است و پيرامونش مزرعه مي باشد و مال قريه اسرم است. نبرد تيمور گورکاني در قره طغان نکاروي داد.سيد کمال الدين مرعشي که مي دانست تيمور قصد اموال و دارايي هاي مرعشيان را دارد و اگر جنگ به شهر هاي پر جمعيت کشد ، بساکه قتل عام نصيب افتد. بنا براين در قره طغان سنگر بست. روز 6 ذيقعده سال 794 تيمور با مرعشيان در قره طغان روبرو شد. سادات مرعشي با دلاوري و بي باکي بسياري از تيموريان را به خاک کشيدند. شب هنگام تا سحر نيز از لاي درختان بر سر و روي دشمنان تير مي باراندند. با مداد روز دوم نبرد کمال الدين مرعشي، شخصي را به ميانجيگري نزد تيمور فرستاد ،اما تيمور نپذيرفت.روز دوم مرعشيان شمار بسياري از دشمن را به خاک و خون کشيدند. ولي در برابر در ياي بيکران لشکر تيمور پايداري نتوانستند و ناگزير پشت به هزيمت دادند.
تأسیسات:
نیروگاه شهید سلیمی نکا: نیروگاه شهید سلیمی نکا از بزرگترین نیروگاههای حرارتی در خاورمیانه است که به منظور تأمین بخش قابل توجهی از برق کشور طراحی و نصب گردیدهاست. ظرفیت اصلی نیروگاه جمعاً ۲۲۱۳ مگاوات است. قسمتهای اصلی نیروگاه عبارتند از: دیگ بخار، ساختمان میانی، سالن توربین، مبدلها و ساختمانهای کمکی. سوخت اصلی نیروگاه، گاز طبیعی و سوخت دوم آن نفت کوره یا مازوت است.
پایانه نفتی شمال (نکا): پایانه نفتی نکا به عنوان مدرنترین پایانه نفتی دریای مازندران به دلیل موقعیت استراتژیک ایران در کنار دریای مازندران و همچنین به دلیل ایفای نقش محوری در انتقال و ترانزیت نفت خام کشورهای آسیای میانه به سایر کشورهای جهان، پایانه نفتی شمال در بندر نکا احداث شدهاست. پایانه ایجاد شده در این بندر در ۲۲ کیلومتری شهر نکا، در ساحل دریا قرار دارد.
شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا): شرکت صنعتی دریایی ایران یا به اختصار صدرا، در ساحل دریای خزر در شهرستان نکا واقع شدهاست، این کارخانه در زمینه ساخت کشتی، سازهها و تأسیسات نفت و گاز دریایی با کارگاههای مجهز و بهکارگیری نیروهای متخصص و با تجربه فعالیت خود را در سال ۱۳۷۰ با ساخت سکوی حفاری «ایران خزر» شروع کرد.
کارخانه سیمان نکا: این کارخانه در جنوب شهری شهرستان نکا در کنار رودخانه نکا و بین روستاهای زرندین و آبلو و چاله پل و حاشیه جنگل قرار دارد. این کارخانه در سال ۱۳۶۰ کار تولید را آغاز نمود. کل مساحت این کارخانه بیش از ۹۰ هکتار میباشد.
سیلوی غله نکا: سیلوی شهرستان نکا در سال ۱۳۶۲ توسط مهندسان اتحاد جماهیر شوروی سابق با ظرفیت ۱۰۳۰۰۰ تن ذخیرهسازی گندم به بهرهبرداری رسید این سیلو دارای ۲۳ کندوی ذخیره گندم که ظرفیت هر کندو ۳۱۰۰ تا ۳۵۰۰ تن میباشد این شرکت جز هشت سیلوی با ظرفیت بالای کشور میباشد که همگی این سیلوها با همین حجم توسط مهندسان اتحاد جماهیر سابق شوروی ساخته شدهاند. این سیلو دارای دو باسکول ورودی و دو حفرهٔ تخلیه میباشد که قدرت تخلیه آن جزء قدرت بالای تخلیه کشور میباشد. این سیلو تنها سیلوی استان میباشد که رساندن گندم به این کارخانهها بر عهدهٔ سیلوی نکا میباشد یعنی با تعطیل شدن یک روز این شرکت مواجه خواهد شد با تعطیل شدن کارخانههای آرد استان، به همین جهت فوقالعاده حائز اهمیت میباشد.
جاذبه های نکا
روستای کچپ محله: روستای کچپ محله در بخش هزار جریب شهرستان نکا واقع است و از آنجا که روی تپهای قرار دارد که دورتادورش را درختان کچپ پوشاندهاند، به روستای کچپ محله معروف شده است. بیشتر مردم این روستا به کشاورزی و دامداری مشغول هستند؛ ضمن اینکه کشت گیاهان دارویی خصوصا گل گاو زبان در این منطقه، رونق خاصی دارد. طبیعت بکر و دوستداشتنی این روستا برای بسیاری از گردشگران جذاب است.
چشمه آب معدنی قرمرض: چشمه شفابخش آب معدنی قرمرض از مشهورترین جاذبههای گردشگری شهرستان نکا است که در روستای کوچک «قرمرض» در فاصله ۱۰ کیلومتری شهر نکا و در منطقه جنگلی بسیار زیبایی قرار دارد. شهرت این چشمه به خاصیت درمانی آن در رفع سنگ کلیه برمیگردد که باعث شده است گردشگران زیادی به این منطقه سفر کنند؛ هرچند که احداث سرویس بهداشتی، قهوهخانه، آلاچیق و... در اطراف چشمه نیز در افزایش تعداد گردشگران بیتأثیر نبودهاند.
آبشار دزده: آبشار دزده (آبشار درویشان) در سه کیلومتری غرب روستای درویشان از توابع بخش هزارجریب شهرستان نکا قرار دارد که در میان مزارع و مراتع و جنگل درختان پهن برگ قرار دارد. این آبشار از آبشارهای پرآب منطقه محسوب میشود که حوضچهی آن با حدود ۱۵ متر ارتفاع، دارای عمق زیادی است. برای رفتن به این آبشار، از شهر نکا بهطرف هزار جریب بروید و پس از رسیدن به روستای سه کیله، از مسیری فرعی و زیبا راهی روستای درویشان شوید.
روستای سه کیله: روستای سه کیله در ۱۸ کیلومتری شهر نکا و در همسایگی روستاهای بالا زرندین، اوکرکا و درویشان قرار دارد. خانههایی که همچنان شکل سنتی خود را حفظ کردهاند، تنها جاذبهی روستا نیستند و چشمهها و آبشار آن نیز ارزش دیدن دارند که از آن جمله میتوان به هلی چشمه، افرا بن چشمه، کندل چشمه، فتحعلی چشمه و سیما چشمه اشاره کرد. مزارع و مراتع اطراف روستا نیز با چشمانداز بسیار زیبای خود در هر چهار فصل سال دلربایی میکنند؛ هرچند این زیبایی در بهار و پاییز به اوج خود میرسد.
آبشار سه کیله: آبشار سه کیله در فاصله سه کیلومتری روستای سه کیله و در وسط درختان جنگلی قرار دارد. این آبشار حدود ۳۰ متر ارتفاع دارد که از بلندای صخرهای صیقلی به پایین میریزد و همجواری گیاهان با جریان آب، منظرهی فوقالعاده زیبایی را خلق کرده است. آبشار سه کیله در فصل بهار پرآب میشود و جذابیتی دوچندان پیدا میکند.
روستای چناربن زارم: روستای چناربن زارم، منطقهای جلگهای و کوهستانی است که در ۷۵ کیلومتری جنوب بخش هزار جریب شهرستان نکا قرار دارد. این منطقه زمستانهایی برفی و سرد دارد؛ هرچند در بهار و تابستان آبوهوای خنک و ییلاقی پیدا میکند. در صورت بازدید از این روستا، از آبشار چناربن در منطقه جنگلی بالادست روستا و تکیهی امام حسین(ع) با قدمتی بیش از ۲۰۰ سال غافل نشوید.
روستای ارم : روستای ارم با وجود جنگلهای بکر و طبیعی، چشمهسارها و... از زیباترین روستاهای بخش هزارجریب شهرستان نکا به حساب میآید. کوههای سرسبز و جنگلی اطراف روستا و عبور رودخانه ارم رود از وسط آن، جذابیت زیادی به این منطقه بخشیدهاند. حدود دو کیلومتر بالاتر از روستای ارم و در مسیر رودخانه، آبشار معروف لیدر قرار دارد که بهدلیل واقع شدن در میان جنگل و کوه و نیز چشمههای اطرافش، از جاذبههای گردشگری شهرستان محسوب میشود. علاوه بر سنگ صخرهای طلایی رنگی که از جاذبههای منطقه ارم است و در کنار رودخانه ارم و بالاتر از آبشار لیدر قرار دارد؛ بازدیدی هم از امامزاده پنج تن روستای ارم داشته باشید.
آبشار زنگت: آبشار پلهای زنگت با ارتفاع حدود ۲۰ متر، در منطقهای جنگلی و در جنوب روستای زنگت پایین قرار دارد. این آبشار پس از جاری شدن، از ارتفاعات جنوبی روستا به رودخانه زارم رود میریزد. پوشش جنگلی انبوه و فراوانی همچون درخت ممرز، ال، شمشاد، بلوط، شیردار، ازگیل وحشی، آلوچه وحشی و... در این منطقه باعث شده است که آبشار زنگت، چشمانداز خارقالعادهای پیدا کند.
آبشار اسپه او: آبشار «اسپه او» بهصورت پلکانی و کاسهای است و شامل حوضچههای آهکی در هفت طبقه میشود. این آبشار با ارتفاعی بیش از ۳۰ متر، در منطقه هزار جریب در ۳۰ کیلومتری بهشهر قرار دارد که برای رسیدن به آن باید از مسیر زیبایی عبور کنید و گاهی اوقات در میان جنگل پا در آب رودخانه بگذارید. با توجه به جنگلی بودن منطقه، بهترین زمان سفر به آبشار اسپه او را میتوان فصل بهار و تابستان دانست. «اسپه او» در گویش محلی بهمعنای آب سفید است و از چشمهای در دل کوه سیاخانی سرچشمه میگیرد و به نکارود میریزد.
روستای آکرد: روستای آکرد از روستاهای هزار جریب شهرستان نکا است که از جمله جاذبههای آن میتوان به چشمههای خودجوش فراوانی اشاره کرد که معروفترین آنها حسندا چشمه کناکرد و جرجری چشمه هستند که در وسط جنگلهای سرسبز و بکر قرار گرفتهاند و در طول سال گردشگران زیادی را به خود جذب میکنند.
روستای سیکا: روستای سیکا از توابع بخش هزارجریب شهرستان نکا است که در منطقه جنگلی و ییلاقی استخر پشت و روی کوههای ببر چشمه قرار دارد و بهدلیل طبیعت بینظیرش، از مناطق پرطرفدار بین گردشگران و طبیعتگردان به شمار میرود. اکثر اهالی روستا سید هستند و در گذشته از روستاهای اطراف برای بردن تبرک به این روستا میآمدند. امامزاده ابراهیم (ع) و امامزاده یحیی (ع) در جوار این روستا هستند که بازدید از آنها خالی از لطف نخواهد بود. وجود آب آشامیدنی، سرویس بهداشتی، کلبههایی برای اقامت، برق سیار در مرکز جنگل و ارتفاعات انبوه باعث شده است که گردشگران زیادی، بهخصوص در فصل تابستان، این منطقه را برای سفر خود در نظر بگیرند.
ساحل مروارید نکا: یکی از زیباترین سواحل ایران را میتوانید در ۲۵ کیلومتری شهر نکا و در جوار دریای زیبای استان مازندران پیدا کنید که در طول سال میزبان خیل عظیم مسافران و گردشگرانی است که این منطقه را برای سفر خود انتخاب کردهاند. در این ساحل امکاناتی نظیر سرویس بهداشتی، اتاقهایی برای اقامت، آلاچیقها، پارک کودک، امکانات قایقسواری، قهوه خانه، بوفه و نیز کلیه مایحتاج ضروری مسافران در نظر گرفته شده است.
روستای اطرب: اطرب، روستایی واقع در هشت کیلومتری شمال شهرستان نکا است که علت نامگذاری آن به اطرب (بهمعنای شادابی و نشاط)، شادی و سرور مردم آن بوده است. امامزاده عبدالله اطرب جزو آثار تاریخی و زیارتی این روستا محسوب میشود که قدمت این سازه آجری و هشت ضلعی به ۸۰۰ سال قبل میرسد. درختان قدیمی در اطراف بنای امامزاده و همین طور معماری آن بر جذابیت این امامزاده افزوده است. آبانباری نیز در اطرب وجود دارد که متعلق به دوره قاجار بوده و بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
دریاچه طبیعی استخر پشت: دریاچهای طبیعی در روستای استخر پشت در ۳۵ کیلومتری شهر نکا قرار دارد که وسعت حوضچه مرکزی آن به بیش از نیم هکتار و حاشیه آن به حدود ۶ هکتار میرسد. این دریاچه بهشکل گودالی بزرگ و دایرهای شکل است که اطراف آن را مزارع برنج و نیزارها پوشاندهاند و از آب آن برای آبیاری حدود ۵۰ هکتار از شالیزارهای روستاهای مجاور استفاده میشود. مردم بومی به این دریاچه، «اسطل» میگویند و افسانههای بیشماری برای آن گفته و اشعار زیادی در وصفش سرودهاند.
ییلاق ملاخیل: در منطقه زیبای هزارجیب شهر نکا ییلاق ملاخیل با مناظری مانند بهشت وجود دارد. زیبایی وصف ناشدنی این ییلاق بسیار دیدنی است. سرسبزی بهار، تابستان و پاییز هزار رنگش این منطقه را جزء یکی از جاذبههای گردشگری نکا کرده است. مزارع کشاورزی، درختان کهنسال و بلند و پوشش گیاهی بینظیر این منطقه واقعاً تحسینبرانگیز است.
نارنج باغ، بام نکا: تپههای تاریخی نارنج باغ از دوران پیش از تاریخ ایران باستان باقیمانده است. هماکنون بر روی این تپهها پارکی زیبا و امکانات رفاهی فراوانی ساخته شده است که این منطقه را به یکی از پربازدیدترین مکانهای شهر نکا تبدیل کرده است. از دیگر ویژگیهای تپههای نارنج باغ داشتن مناظری با چشم انداز شهر است.
.....................................
آرشیو