طرفداری / فوتبال ورزش گروهی است، چه بسا حالا فراتر از یک ورزش گروهی، فوتبال علم است. بی دلیل نیست که تئوریسین ها از آغاز هزاره سوم 4 اصل تحقیق، تطبیق، توازن و تعادل را به 4 اصل قدیمی فوتبال که تکنیک، تاکتیک، تمرکز (آمادگی روحی) و توانایی بدنی (بدنسازی) بود اضافه کردند. تا چند دهه قبل در فوتبال تیمی برنده بود که بازیکنانش شرایط روحی و بدنی خوبی داشتند، از بازیکنان تکنیکی بیشتری بهره می برد و البته تاکتیک مناسب تری داشت اما هیچ یک از این 4 ویژگی، امروزه تضمین کننده پیروزی شما نیست اگر به خوبی درباره تیم حریف و تیم خودتان تحقیق نکنید (آنالیز) اگر خودتان را با شرایط محل و مکان و زمان برگزاری بازی تطبیق ندهید و آگاهی محیطی نداشته باشید و اگر تیمی که به میدان می فرستید در فاز تدافعی و تهاجمی تعادل و در خطوط سه گانه توازن نداشته باشد.
اما در همین ورزش گروهی یا علم فوتبال، هنوز هم ابر ستاره هایی هستند که می توانند به تنهایی سرنوشت یک بازی را رقم بزنند. مسی، رونالدو، زلاتان و ... تکخال های دیگری که وجودشان ثابت می کند هر قاعده ای در دنیا، استثنا هم دارد.
دیشب در تقابل دو چهره استثنایی از کاربران شبکه اجتماعی طرفداری خواستیم در کارگاه مجازی به جای تحلیل بازی بارسلونا و یوونتوس، به ملاقات مسی و رونالدو از هر زاویه ای که خواستند نگاه کنند. حال آنچه در ادامه می آید منتخبی از همین نگاه هاست؛
روزبه ⭐کبیر قبل از آغاز بازی حدس جالبی زد؛
رونالدو میدونه که احتمال زیاد اخرین بار هست که با مسی روبرو میشه و انگیزه ای که رونالدو داره باعث میشه امروز بدرخشه و به نظرم امروز گلزنی خواهد کرد . در مورد مسی نظری ندارم . بازیکن فوق العاده هست و قطعا میدرخشه 👌 همین
🔳 E.SH.PB 🔲 اما پیشنهاد بهتری برای ما داشت؛
یه نکته خیلی مهم رو باید بدونیم. امشب به احتمال خیلی قوی آخرین تقابل مسی و کریس باشه. مگر در بازی های ملی. پس بیاییم از تقابل این 2 ابر ستاره لذت کافی رو ببریم.
⭐️..ka 🏆⭐هم گل زدن کریس و گل نزدن لئو رو پیش بینی کرد؛
قطعا هر دو بازیکن میدرخشن چون میدونن که این یکی از اخرین تقابل هایشان هست، من خودم مسی رو خیلی بیشتر از رونالدو دوست دارم ولی رونالدو بازیکن با انگیزه ترین هست و به احتمال زیاد گلزنی میکنه، بعید میدونم که مسی بتونه گلی به ثمر برسونه ولی به نظرم تاثیر زیادی میتونه داشته باشه. نتیجه بازی هم به نظرم ۲بر۱ به نفع یووه هست
نوید معصومی هم یک نکته جالب رو گوشزد کرد؛
فکر می کنم بعد از 3 سال و شاید آخرین بار، نتیجه این دیدار میتونه تو نگاه عموم در مورد انتخاب بین مسی و رونالدو تاثیر داشته باشه و هر دو اینو میدونن.
کوروش مظاهری که اخیرا مطالبش رو در سایت طرفداری می خونید هم با یک متن کوتاه، ما رو وارد فضای بازی کرد؛
«اشتیاق، همه چیز است.باید مانند تار های گیتار، لرزان و پرجنب و جوش بود.» تنها استعداد مسی و رونالدو، تسلیم نشدن آنهاست ... به امید یه بازی جذاب.
CR1S71AN0 7 در پایان نیمه اول خیلی کوتاه نوشت:
مسی خیلی بیشتر از رونالدو توپ دریافت میکنه ولی رونالدو تاثیر گذار تر بوده تا پایان نیمه اول
Mahdi ⭐ Gunner هم که از بازی بارسلونا شاکی بود، نوشت:
من گفتم بازم میگم بارسا نیاز به یک خون تازه داره، لئو مسی باید زیرنظر یک مربی با تاکتیک و با استراتژی باشه و اون کسی نیست جز ارنستو والورده.
S F هم قبل از آغاز نیمه دوم بازی برای ما و شما با اشاره به اسطوره های محبوب نسل های قبل نوشت:
جدال فرازمینی ها! سوال همیشگی عاشقان مستطیل سبز در یک دهه اخیر در دو واژه مانوس یافته است! مسی یا رونالدو!
شاید به جرات بتوان گفت ستاره های دیگر این دهه تاوان حضور دو فرازمینی میدهند!بیراه نیست اگر اذعان کنیم ستاره هایی چون ژاوی، اینیستا، گرت بیل، لواندوفسکی،... اگر قبل از حضور یوفوها در زمین حضور می داشتند حسرت توپ طلا را به گور نمی بردن! لئو و کریس باعث بازگشت جهان دو قطبی بعد پایان جنگ سرد شد البته این بار در زمین فوتبال! مسی و رونالدو متعلق به نسل حاضر هستند و برای تیفوسی های دهه پنجاه و شصت هیچ کس جای گولیت، مارادونا، زیدان، فان باستن، پلاتینی، وه آ، دل پیرو و ... را نخواهد گرفت شاید انچنان که باید به واسطه رسانه های عصر حاضر بها داده نشدند اما در قلب عاشقان مستطیل سبز جای گرفته اند. اما در این بین یک بازیکن با ملیت اسکاتلندی دلهای خاص پسندان را تسخیر کرد؛ دانکن فرگوسن! کسی که ضربات هد بی نظیرش هنوز هم در خاطره های باقی مانده آن هم در حضور بازیکنانی چون بیرهوف، یان کولر، آلن شیرر،... که به جرات بعد گذشت دو دهه هنوز کسی روی دست شان نیامده است.
برخلاف نسل حاضر هیچ تعلق خاطری به دو فرا زمینی دهه حاضر ندارم البته از کیفیت ماورای طبیعی این دو یوفو نمی توان به سادگی گذشت از گل لئو مسی به ختافه که یادآور گل دیه گو فقید به انگلیس بود تا سوپر گل به نویر!
زمانی که انتقال کریس به یونایتد قطعی شد با توجه به فیزیک کریس و فوتبال فیزیکی و خشن تیم های لیگ برتری در آن برهه به شخصه پیش بینی ام مصدومیت و کنار گذاشتن فوتبال بود اما محو حرکات بی نظیر و خارق العاده این اعجوبه افسانه ای شدم اما باز هم برای یک کسی که چهار دهه تیفوسی افراطی مستطیل سبز بوده این دو فرازمینی قابل قیاس با ستاره های دوست داشتنی دهه ۹۰ میلادی نیستند.
Barca lover هم که حسابی شاکی بود، نوشت:
کریس که غیر اون پنالتی کاری نکرد تو نیمه اول اما میاد و پرس میکنه و تا پشت محوطه خودشون واسه کمک به دفاع و از همه مهمتر، نمیره تو پای بازیکن خودی و توپ بگیره و خراب کنه.
⭐️..ka 🏆⭐ اواسط نیمه دوم نوشت:
می دونستم بارسا میبازه ولی نه به این بدی، رونالدو خیلی خوب بازی کرده مخصوصا دقایق اول. مسی هم تاثیر گذار بوده ولی باز رونالدو یه پله بهتر داره بازی میکنه.
معین . هم در جریان بازی عملکرد لئو رو زیر ذره بین برد؛
مسی از مجموع بازیکنای داخل زمین بیشتر دریبل زده، پاس داده و کار ترکیبی کرده و جالب که اغلبشونم سطح خیلی بالای این موارد بود ولی خوب شوت نزده و چند بار موقعیتایی که ایجاد کرده با شوت هایی متوسط و ضعیف از دست داده
Milad COSTA 21 ❤️❤️ عزیز هم متنی نوشت که لازم می دونم به نمایندگی از تمام ونگر فن ها از ایشون بپرسم؛ الان آرسن ونگر داره پشت سر ما حرف می زنه که ما پشت سرش حرف بزنیم؟ گذشته از شوخی، میلاد نوشت؛
بارسا توی این چندسال گذشته آدم رو یاد آرسنال آرسن ونگر (بعد از دوره هانری) میندازه که هیچ بهایی به کیفیت عناصر دفاعیش نمیداد... انگار فوتبال از وسط و با هافبکاش شروع میشه...
شاید هم مربی و مدیرای بارسا کور هستن که با پیکه و لنگله و فول بک های بی ثبات پا به رقابت ها میذارن... از طرفی هم بها دادن به جوانها خوبه اما حدی داره... همزمان بازی دادن به ترینکائو و پدری 16 ساله جلوی یووه با تجربه نتیجه اش همینه. متاسفانه لالیگا رو به افت نشون داده و بارسا هم به ندونم کاری های خودش داره میبازه
Iman Real Arsenal هم بعد از پایان بازی نوشت:
ترکیب اولیه افتضاح کومان باعث شکست سنگین بارسا شد. به نظرم باید براتویت و اسکار مینگزا رو فیکس بازی میداد. یوونتوس هم واقعا برای برد اومده بود و این اشتیاق پیروزی رو تو چشمای تک تک بازیکنا میشد دید.
King messi هم با ناراحتی از شکست بارسلونا نوشت:
بارسلونا عملا تو این چند سال نابود شده، دیگه همه تیما دستشو خوندن و دیگه راه حلی واسه بارسا نمونده، بازی با یوونتوس از همه نظر فوق العاده بد بود. ما به بارتمئو و شاهکار مدیریتیش باختیم.
Cristiano Ronaldo هم کریس را ترمیناتور نامید؛
حضورِ ترمیناتور در نیوکمپ!
سکانس اول فیلم های ترمیناتور با حضور آرنولد وسط صحنه آغاز می شود. یک روبات کامل با قد و قامت بلند و هیکل تراشیده. کسی که برای نابود کردن آمده. یک نابودگر و یک تمام کننده. برتر و قدرتمندتر از همه آدم ها. اگر در دنیای فوتبال کنکاش کنیم تا مابه ازای این نقش را پیدا کنیم به رونالدو میرسیم! خودتان را جای خالق یک انسان تصور کنید. اگر مواد سازنده لازم برای ساختن یک انسان دستِ شما بود چه چیزی بهتر از رونالدو می توانستید به وجود آورید؟ به پنالتی های دیشب این ستاره پرتغالی دقت کنید. هر دو بار ترشتگن فریب خورد. رونالدو پنالتی اول را به وسط دروازه فرستاد! ترشتگن سمت چپ خودش پرید! پنالتی دوم را رونالدو به گوشه سمت راست ترشتگن زد و این گلر المانی باز هم سمت چپ خودش شیرجه زد! برای مهار پنالتی های CR7 آنالیز ها دیگر جوابگو نیست! وقت خود را برای این کارهای بیهوده تلف نکنید! اینکه رونالدو پنالتی خود را کدام سمت دروازه می زند از الگوی خاصی پیروی نمی کند.
حتی ایستادن پشت ضربه پنالتی هم شجاعت زیادی می خواهد. زلاتان فوق ستاره سوئدی میلان بعد از خراب کردن چند پنالتی عطای پنالتی زدن را به لقایش بخشید. گل کردن ضربات پنالتی هم به آمادگی ذهنی بالایی نیاز دارد که ذره ای احساسات می تواند درصد موفقیت آن را کاهش دهد. چرا رونالدو احساس ندارد؟ نکند واقعا روبات باشد؟ نکند او هم توسط ماوارایی ها ساخته شده تا در یکی از نصفه شب های مدیرا وسط شهر ظاهر شده باشد؟
با انتسابِ لقب پنالدو به این ترمیناتور، رونالدو را زیر سوال نبرید! مگر شوت های راه دور با پای راست و چپ، پرش های بلند برای زدنِ ضربه سر، ضربات ایستگاهی، گل های خلاقانه شبیه گلش به لیورپول در آنفیلد، قیچی برگردانش به بوفون و بقیه گل های غیرپنالتی او را ندیده اید؟
Dr.Tom Holland✅⚔️ به نکته ای اشاره دارد که قابل تامل است؛
مسی مسی مسی تمام شده. اگر به سیتی میرفت احیا میشد اما الان چه؟ بازیکنای کنارش که هستند؟ پدری؟ پیانیچ؟ ترینیکایو؟ اینا در حد بازیکنایی هستند که کنار مسی باشند؟ رونالدو میتواند شاد باشد از اینکه تیم درستی رفت، تیمی با مدیریت انیلی با بازیکنانی هدف دار: سی ال... اما هدف بارسا چیست؟ اصلا مگر با مربی سابق ساوتهمپتون و اورتون و والنسیا میتوان هدفی را متصور شد؟ آن هم انقلاب در تیم؟ ابدا، مسی با راه رفتن خودش فهماند صرفا دیگر نمیخواد در بارسا باشد چرا ؟ چون باشگاه دیگر هدفی ندارد! اما یووه با رونالدو چرا دارد و این عامل امادگی رونالدو از لحاظ ذهنی است!
خداداد خداداد اما به تخریب لئو و تمجید از کریس نوشت:
فقط یه جمله و بس؛ درخت هم بغل ژاوی و اینیستا گل میزد ولی فوق ستاره رونالدو تو هر تیمی فوق ستاره است، تیمملی و باشگاه فرقی نمیکنه
روزبه کبیر، پرهام حمیدی و دوستان دیگری به جای تحلیل ملاقات فوق ستاره ها به تحلیل بازی بارسلونا و یوونتوس پرداختند که به ناچاز از اون عبور می کنیم. حالا می رسیم به یک متن دل انگیز از یک همراه همیشگی و خوش قلم...
حمید شهریاری که از نویسنده های خوب و توانای شبکه اجتماعی طرفداری است، نوشت:
داستان عکسها:
عکسها داستان عجیبی دارند. به آنها فکر کردید؟ به ثابت کردن یک لحظه. به نگه داشتن زمان. خاطرات و لحظات ریز و درشت زندگی با گذشت زمان محو میشوند و عکسها هستند که میمانند. بازتاب یک دوراناند. عکسها... جادوی توقف زمان.
زمان ما. چه دورانی است. دوران عطش تماشای بهترینها. بهترین، بالاترین و بزرگترین. دوران صبر برای ساخت فیلم بعدی در اسکار گذشته. ما، تشنگان سریالهای هر هفتهی نتفلیکس هستیم. تشنگان آهنگهای هفتگی future world music. دوران پایان انتظارهای چهارساله برای جام جهانی. ما تشنهی رقابت هر هفتهی غولهاییم. تشنهی شکسته شدن رکوردهایی به قدمت تاریخ فوتبال. تشنهی ارتباط نزدیک در شبکههای اجتماعی. سریع و طوفانی.هر فصل. هر هفته. هر شب...
یک عکس شیک فاخر از دوران ما. رکوردها شکسته میشوند. هر هفته. آقای گل تاریخ لیگ قهرمانان اروپا؟ بیشترین گل زده در یک فصل؟ رکوردها شکسته میشوند و جامها فتح... لیگ قهرمانان اروپا. سه بار پیاپی. لیگ قهرمانان اروپا. در کنار پنج جام دیگر در یک فصل. دیوانگی است. شبیه اژدهای بزرگ بازی تاج وتخت. شبیه نبردهای بتمن. آمادهی ثبت عکس این دوران باشید...
عکس آن پسرک قدکوتاه با لباس آبی و اناری. عکس آن پسر قدبلند قویجثهی سفیدپوش. با هم بزرگ میشوند. شانه به شانه. عکس دریبلهای هنرمندانهی پسر شماره 10. عکس شوتهای سرکش آن شماره 7. عکس یک بازیکن فرازمینی و عکس یک اَبَرانسان. قاب آخر جاودانه میشود آقایان. همه بیرون لطفا. نیوکمپ خالی. آماده برای گرفتن عکس... 3، 2، 1... چلیک
ممنون آقای لیونل مسی، تشکر آقای کریستیانو رونالدو
و کوروش مظاهری عزیز که با قلمش، حسن ختام خوبی برای این کارگاه مجازی طراحی کرد؛
احتمالأ معمای معروف «مرغ یا تخم مرغ» را شنیدهاید، به راستی اول کدام به وجود آمده؟
شاید نتوانیم پاسخ روشنی برای این پرسش پیدا کنیم، اما سؤالاتی از این دست ذهن ما هوادارن فوتبال را هم به خود مشغول کرده!
چرا فوتبال تا این حد جذاب است؟ چرا همیشه تیم بهتر بازی را نمیبرد؟ چرا مارادونا در مقام یک «قدیس» پرستش میشد؟ چرا پله «سرمایه ملی» بود؟ بکن باوئر و زیدان چگونه ما را مسحور جادوی خود میکردند؟ شانس چه قدر در فوتبال نقش دارد؟ چرا زیبا بازی کردن، اخلاقأ بهتر است؟ زشتیهای فوتبال کداماند؟ آیا «مسی» و «رونالدو» فرا زمینی هستند!؟ و در آخر «رونالدو» بهتر است یا «مسی»؟ بحث و جدل درباره بهتر بودن مسی و رونالدو جدلی پایانناپذیر است. این یکی از بزرگترین رقابتهای تاریخ فوتبال و حتی تاریخ ورزش بوده که تا کنون پاسخهای متعدد و متنوعی به آن داده شده است. در سال های اخیر هر گاه که نوبت به مراسم جایزه توپ طلا میرسید همه منتظر بودند تا ببیند آن سال، سال رونالدو بوده یا مسی؟ ولی همین جایزه هم به بهانهای برای جدل های این دو ابرستاره تبدیل میشد. شاید تنها استعداد مسی و رونالدو، تسلیم نشدن آنهاست، آنها تا انتها میجنگند و فقط به موفقیت فکر میکنند اما این اراده وصفنشدنی، مسی و رونالدو را به ابرستاره های جهان فوتبال تبدیل کرده است. این دو بازیکن حتی در روز بد و نسخه بدشان هم به طرز عجیبی تا حدی خوب هستند. درست مثل ساعتهای خرابی که دوبار در شبانه روز زمان را درست نشان می دهند، همان بازی بدشان نیز شاید دل ربا نباشد اما به درد بخور است.
در نهایت شاید برای این پرسش که مسی بهتر است یا رونالدو ، پاسخی نداشته باشیم اما تا جایی که هستند و تا جایی که بازی میکنند، می توانیم از تماشای بازی زیبای آنها لذت ببریم.
برای خواندن تمام کامنت های کارگاه مجازی طرفداری به لینک زیر مراجعه کنید؛
کارگاه مجازی طرفداری / بارسلونا - یوونتوس نه، مسی - رونالدو را تحلیل کنید!
بیشتر بخوانید:
بارسلونا 0-3 یوونتوس؛ با کریستیانو رونالدو، غیر ممکن ها ممکن می شود!