به گزارش طرفداری، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای در این باره توضیح داد که آذرماه سال پیش آقای مهدی تاج استعفا داد و هیات رییسه تصمیم گرفت اواسط اسفندماه انتخابات را برگزار کند به این ترتیب همه شرایط برای برگزاری انتخابات فراهم شده بود.
او ادامه داد:
در فاصله دو هفته به انتخابات ، فیفا برگزاری انتخابات را منوط به اصلاح اساسنامه کرد، این در حالی بود که این فرایند از خردادماه سال گذشته شروع شده بود. گروهی از فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا نقطه نظراتشان را بیان کرده بودند که پس از مدتی مسکوت گذاشته شد.
علی نژاد با اشاره به اهمیت فدراسیون فوتبال برای ورزش کشور بیان کرد:
در همین راستا در قالب همکاری نزدیک با این فدراسیون، تلاش شد فیفا برای برگزاری انتخابات متقاعد شود تا فدراسیون جدید، اصلاح اساسنامه را در دستور کار قرار دهد اما فیفا نپذیرفت و انتخابات ملغی شد.
او در ادامه توضیح داد:
از همان ابتدای اصلاح اساسنامه، چند موضوع مدنظر فیفا بود که مورد تاکید فدراسیون و وزارت هم قرار داشت بنابراین تلاش شد موارد اصلاح شود.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای یادآور شد:
در این راستا تصمیم گرفته شد شرایطی ایجاد شود که کمیته های انظباطی، حسابرسی و... توسط مجمع تایید نهایی شوند.
او تصریح کرد:
در مورد دیگر، ایجاد شرایط مناسب برای کاندیداهای بیشتر برای پست های ریاست و هیات رییسه بود به این ترتیب اعلام حمایت برای ریاست از ۱۰ تاییدیه به 5 تاییدیه تقلیل داده شد یا از 5 تاییدیه برای کاندیدای اعضای هیات رییسه به دو اعلام حمایت رسید، بنابراین فرایندی ایجاد شد که صلاحیت تعداد بیشتری برای کاندیدا شدن تایید شود.
علی نژاد ادامه داد:
در عین حال حضور در تیم های ملی فوتبال به عنوان بازیکن و مربی هم معادل قرار دادیم تا زمینه حضور بیشتر اهالی فوتبال در انتخابات فراهم شود.
او به نکات مد نظر فیفا و ورزش ایران در خصوص تاکید فدراسیون جهانی فوتبال، مبنی بر صاحب رای نبودن وزیر ورزش و معاون وزیر ورزش اشاره کرد و گفت:
عموما دولت ها این مورد را نمی پذیرند، وقتی به سابقه تاریخی این موضوع نگاه می کنیم، مسئولان اسبق سازمان تربیت بدنی و وزارت ورزش همیشه علاقمند بودند که نقش خود را در اداره فدراسیون فوتبال حفظ کنند.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای افزود:
این بار نظر سلطانی فر این بود که پافشاری به حضور وزیر و معاون به عنوان صاحب رای، می تواند منجر به عدم تایید اساسنامه و ایجاد کمیته انتقالی و حتی تعلیق فدراسیون شود.
او تاکید کرد:
با توجه به فهم بین المللی وزیر ورزش و جوانان، وی نظر فیفا را به خاطر حفظ منافع ملی پدیرفت که نقش وزارت ورزش در اداره فوتبال به عنوان عضو صاحب رای، کمتر شود.
او در ادامه با بیان اینکه این تصمیم سلطانی فر باید در تاریخ فوتبال ثبت شود گفت:
او برخلاف بسیاری از مسئولان ورزش در گذشته، نقش خود را به خاطر منافع مردم و فوتبال کمرنگ کرد و از منافع خود گذشت.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای یکی دیگر از مناقشات فیفا در خصوص اساسنامه فدراسیون فوتبال را تاکید بر غیر دولتی بودن این موسسه دانست و توضیح داد:
براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، فدراسیون ها نهاد عمومی غیر دولتی هستند، بدیهی است مقررات بین المللی تا جایی قابل پذیرش است که مغایرتی با قوانین داخلی نداشته باشد، از طرفی سلطانی فر جایی که لازم بود از خودگذشتگی کرد.