آیا پادشاه فوتبال آسیا را می شناسید؟
پرویز قلیچ خانی اسطوره باشگاه تاج، پرافتخارترین بازیکن ملی تاریخ آسیا با کسب ۳ قهرمانی پیاپی جام ملت های آسیا است. آچار فرانسه تیم ملی ایران که قابلیت بازی در هر سه خط موجود و تمام پست ها را داشت. پست تخصصی او دفاع وسط و در قلب خط دفاعی بود. اگر به او لقب بهترین دفاع تمام تاریخ آسیا را ندهیم در واقع در حق او ظلم کرده ایم.
سردار بچه تهرون:
پرویز قلیچ خانی ملقب به سردار قلیچ زاده ۸ آذر ۱۳۲۴ در شهر تهران. او از باشگاه کیان به فوتبال ایران معرفی شد و به تیم ملی دعوت شد و پس از درخشش در این تیم مورد توجه باشگاه بزرگ دارایی قرار گرفت. پس از درخشش در دارایی نیز به باشگاه محبوب خود تاج پیوست.
افتخارات باشگاهی :
قهرمانی جام باشگاه های تهران با دارایی ۱۳۴۶
قهرمانی جام باشگاه های تهران با تاج در سال های ۱۳۴۷-۱۳۴۸ و ۱۳۴۹-۱۳۵۰
قهرمانی لیگ ایران ۱۳۴۹ با تاج
قهرمانی جام باشگاه های آسیا با تاج ۱۹۷۰
افتخارات ملی:
۳ جام ملت های آسیا (۱۹۶۸، ۱۹۷۲، ۱۹۷۶)
قهرمانی بازی های آسیایی (۱۹۷۴)
۲ قهرمانی جام اکو (۱۹۶۵، ۱۹۷۰)
حضور در ۳ دوره المیپک (۱۹۶۴، ۱۹۷۲، ۱۹۷۶)
فعالیت های سیاسی:
یکی از مهمترین اتفاقات در زندگی وی، دستگیریش در بهمن ماه ۱۳۵۰ توسط ساواک بود. پرویز قلیچ خانی به دلیل گرایشهای ضد رژیمی و همچنین مطالعه چندین کتاب ممنوعه سیاسی که عمدتاً از منابع مارکسیستی، چینی بودند، مورد بازجویی شدید قرار گرفت. خبر دستگیری وی و مهدی لواسانی بخاطر فعالیتهای سیاسی در ۲۱ بهمن ۱۳۵۰ منتشر شد. در حالی که پرویز قلیچ خانی یک ماه پیشتر در محل خانهاش و در جلو چشم خانواده اش دستگیر شده بود. پس از مدتی تنها پرویز قلیچ خانی را در یک مصاحبهٔ تلویزیونی با حضور سردبیرانِ چند نشریه ورزشی وادار کردند تا اعلام پشیمانی کند تا چند روز بعد از آن آزاد شود. دستگاه تبلیغاتی رژیم شاه با مهدی لواسانی در محل خانهاش و در کنار خانواده اش مصاحبه نمودند. در آن زمان پرویز قلیچ خانی متأهل و دارای یک دختر دو ساله بود. همانطور که وی در سال ۱۳۵۶ و در طی یک اطلاعیه اعلام کرد، یکی از دلایل گرایش سیاسی وی، رستاخیز سیاهکل توسط فداییان خلق بود، همچنان که در این همین سال رژیم با دستگیری تعداد بسیاری از اعضای سازمان مجاهدین خلق به جنگ این دو سازمان چریکی رفته بود.
پرویز قلیچ خانی و مهدی لواسانی از دانشجویان تربیت بدنی در دانشسرای عالی بودند. با فشار بسیار ساواک بر آنها و خانوادهها یشان، پرویز ثابتی مأمور امنیتی رژیم و از مدیران بالای ساواک هر دو را جداگانه به مصاحبه تلویزیونی آورد که در برابر مردم از فعالیتهای ضد رژیم خود معذرت بخواهند. این عمل غیرانسانی رژیم پهلوی صرفاً در جهت خرد کردن این افراد بود. پس از این مصاحبهها هر دو بخشیده شدند و به آنها اجازه داده شد که مجدداً به فوتبال بپردازند.
فوتبال ملی:
علاوه بر اینکه از نظر ملی قلیچ خانی پرافتخارترین مرد تاریخ آسیا محسوب میشود، او کسی بود که توانست ۱۳ سال در تیم ملی بازی کند و ۶۶ بازی در کارنامه خود دارد. پرویز قلیچخانی ۶۶ بازی ملی به همراه ۱۴ گل ملی در کارنامه دارد که تا قبل از انقلاب دومین بازیکن از لحاظ تعداد بازی ملی بعد از علی پروین بوده است.
او همچنین ۱۴ گل مهم و حساس ملی در کارنامه خود دارد از جمله گل سرنوشت ساز قلیچ خانی در فینال جام ملتهای آسیا در سال ۱۳۴۷ و در مقابل اسراییل قهرمان دوره قبل روی داد. اسراییل در ابتدا در نیمه اول گل زد. در نیمه دوم، در ابتدا ایران با گل حسین کلانی موفق به تساوی نتیجه با اسراییل شد. گل دوم ایران با شوت بسیار پرقدرت و سرکش قلیچ خانی، از میانه زمین با پشت سرگذاشتن چند بازیکن حریف، هیچ شانسی به دروازهبان اسراییل برای مهار آن نداد.
همچتین تحسین برانگیز او به ایرلند در تورنمنت دوستانه جام استقلال برزیل ۱۹۷۲ ( که متاسفانه کمتر از ان صحبت میشود ! ... ) , همچنین دو گل او به استرالیا ( بویژه گل دوم ) در انتخابی جام جهانی مونیخ ۱۹۷۴ و سرانجام پنالتی اش در المپیک تابستانی ۱۹۷۶مونترال برابر تیم قدرتمند شوروی سابق ...... جملگی از حساسترین گلهای فوتبال ملی ما طی یک دوره زمانی ده ساله , می باشد .
به هر حال از نظر افتخارات ملی قلیچ خانی در تمام قاره آسیا رکوردار است و در عرصه باشگاهی تمام عناوین موجود در سه سطح استانی، کشوری و قاره ای را کسب نموده است. اون بیشتر امار پاس گل، یکی از شوت زن ترین بازیکنان تاریخ ایران و خستگی ناپذیر ترین بازیکنان بوده است.