طرفداری / درکلاسیکر فقط از نظر نام شبیه است، نه از نظر ماهیت با ال کلاسیکو اسپانیا یا حتی سوپرکلاسیکو آرژانتین یا حتی دربی میلان و دربی معروف اسکاتلند.
در اسپانیا این رقابت بسیار سیاسی است و رئال نماینده ملی گرایی، محافظه کاری و تمرکزگرایی اسپانیا در پایتخت ملی است. بارسلونا به عنوان یک باشگاه خود را به عنوان نماینده ناسیونالیسم کاتالان و اعتقادات مترقی در تضاد کامل با اعتقادات مادریدی قرار داده است. ال کلاسیکو ابزاری برای این اختلافات سیاسی شده است تا در زمین ورزش انجام شود.
در آرژانتین، این رقابت از اهمیت ملی برخوردار است اما مرکز آن بوئنوس آیرس است. این بیشتر بر اساس مجاورت و اختلافات اجتماعی استوار است، بطوریکه طرفداران بوکاجونیورز به طور سنتی بیشتر از طبقه کارگر دیده می شوند، در حالی که طرفداران ریورپلات از طبقه بالاتر هستند.
سلتیک و رنجرز اسکاتلند از نظر مذهبی و فرقه ای و همچنین همسایگی جغرافیایی در گلاسگو تقسیم شده اند.
بازی بین بایرن و دورتموند یکی از جذاب ترین بازی های اروپا و جهان است که همیشه این جذابیت در زمین، مسابقه نیز مشخص است.
در حالی که دو باشگاه با بیشترین میانگین حضور در اروپا طی سالهای اخیر 22 عنوان از 26 عنوان اخیر بوندس لیگا را بین خود تقسیم کرده اند که مسلما آمار تحت سلطه تیم مونیخی بوده است.
نخستین تیم آلمانی که یک جام معتبر اروپایی را میبرد دورتموند بود. آنها توانستند درسال 1966 به قهرمانی جام برندگان جام برسند که دقیقا سال بعد بایرن توانست این عنوان را به دست آورد.
دورتموند طی دهه 70 حتی چهار سال متوالی را در رده دوم گذراند در حالی که بایرن سه جام متوالی اروپا را فتح می کرد. در آن دهه بود که باواریایی ها با پیروزی 11 بر 1 برابر دورتموند بزرگترین پیروزی خود در بوندس لیگا را ثبت کردند.
از نظر بسیاری آن دوران، دیدار کلاسیک فوتبال آلمان بین بایرن مونیخ و بوروسیا مونشن گلادباخ بود، که آنها توانستند به مدت 9 سال متوالی عنوان قهرمانی بوندسلیگا را به دست آورند که مونشن گلادباخ 5 و بایرن 4 قهرمانی را کسب کردند.
رقابت در دهه 70 بین بایرن و دورتموند کاملا یک طرفه بود. به طوری که بایرن از 21 بازی 11 برد را کسب کرده بود که برد 11بر 1 هم جزو آن برد ها بود.
دهه 80 هم همه چیز در دست باواریایی ها بود ولی با این حال فاصله دوتیم در تعداد پیروزی ها به یکدیگر نزدیک شده بود.از 20 بازی، سهم بایرن هفت و دورتموند چهار پیروزی بود و بقيه مسابقات هم به تساوی رسیده بودند.
در دهه 90 با آماندن اوتمار هیتسفلد به دورتموند، آنها جان دوباره ای گرفتند. 15سال قبل از آنکه کلوپ دورتموند را به قدرت برساند، این هیتسفلد بود که آنها را قهرمان اروپا کرد. بااینکه دورتموند در این دهه بایرن را در اولین تقابل اروپایی دوتیم حذف کرد ولی در بوندسلیگا بایرن هشت بار دورتموند را شکست داد درحالی که دورتموند تنها پنج بار از سد بایرن گذشت.
در شش فصل تحت هدایت هیتسفلد، زنبور ها هیچگاه به جایگاهی کمتر از چهارم نرسیدند
در یکی از ماندگارترین صحنه های دیدار های این دوتیم در در دهه 90 که به حادثه ی گریه کودک معروف است، لوتار ماتیوس با گریه کردن همانند کودکان ادای اندریاس مولر را درآورد و هافبک جنجالی دورتموند نیز همینگونه اقدامی تلافی جویانه انجام داد. این دو بازیکن مدت ها بود که به خاطر مسئله تیم ملی بایکدیگر درگیر بودند، اما در همان فصل، مولر و دورتموند با شکست یوونتوس در ورزشگاه خانگی بایرن، بر بام فوتبال اروپا ایستادند.
این در حالی بود که بایرن برای کسب اولین قهرمانی در اروپا بعد از سال ۱۹۷۶ همچنان در انتظار بود.
جا به جایی قدرت؟ (۱۹۹۸)
در آغاز این فصل باواریایی ها با جذب جیووانی تراپاتونی، توانستند به سلطه ی دورتموند در بوندسلیگا پایان دهند ولی در آخر همان فصل رقابت دورتموند و بایرن به یک چهارم لیگ قهرمانان موکول شد و در حالیکه هر دو دیدار با تساوی ۰-۰ به پایان رسیده بود، دورتموند با گلزنی استفان چاپیوسات در وقت اضافی به مرحله بعد صعود کرد تا باز هم زنبورها در اروپا بالاتر از بایرن قرار بگیرند.
در آن مقطع و در عرصه بین المللی، بایرن رقیبی بزرگ و مقتدر به نام دورتموند پیدا کرده بود و دیگر کسی به تیم هیتسفیلد به چشم یک جرقه زودگذر نگاه نمی کرد.
ضربه ی عجیب اولیور کان!
یکی از به یادماندنی ترین لحظات دیدارهای بایرن و دورتموند در آن مقطع بدون شک متعلق به اولیور کان، سنگربان افسانه ای بایرن و فوتبال المان است
در دیداری که بایرن با ۲ گل عقب بود، کان با حرکتی کونگ فوئی و به قصد انتقام به سمت چاپیوسات، مهاجم دورتموند ضربه زد و در صحنه ای دیگر، به صورت هیکو هرلیش حمله ور شد تا از این طریق باعث بیداری همبازیانش و بازگشت آنها به جریان مسابقه باشد. این بازی در نهایت با نتیجه 2 بر 2 به پایان رسید.
فاصله گرفتن رقبا (۱۹۹۹-۲۰۰۲)
با استخدام اوتمار هیتسفلد از تیم رقیب، بایرن دوباره به قدرت اول تبدیل شد و حاصل آن سالها، سه بوندسلیگای متوالی بود و همچنین به قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا رسیدند.
در یکی از جذاب ترین و در عین حال، کثیف ترین بازی های تاریخ در کلاسیکر که درسال 2001 انجام شد بازیکنان دو تیم روی هم 14 کارت گرفتند که بایرنی ها دوکارت قرمز و دورتموندی ها نیز یک کارت قرمز گرفتند. این بازی در نهایت با نتیجه 1 بر 1 به پایان رسید.
ورشکستگی دورتموند
دورتموند به عنوان یک باشگاه به دلیل ضعف مدیریت مالی در آستانه سقوط بود. آنها بدهی زیادی داشتند و مجبور شدند استادیوم خود را بفروشند. در حقیقت، آنها برای تأمین دستمزد چند ماهه، وام 2 میلیون یورویی را از بایرن پذیرفتند و بازیکنان 20 درصد از حقوق خود را کاهش دادند.
این ضربه سنگینی به زنبور ها بود. در فصل 2003/04 ماتیاس سامر توانست آنها را به رتبه ششم برساند
اما توافق شد که تا 2010 در آنجا بماند.
در زمان جانشینی برت ون مارویک و توماس دول، این تیم بهتر از هفتم نشد و حتی در رتبه سیزدهم قرار گرفت. در آن زمان بایرن با هدایت هیتسفلد و فلیکس ماگات سه بار عنوان قهرمانی را بدست آورد.
آغاز عصر ماجرا جویانه دورتموند با کلوپ
کلوپ پس از آن زمان هدایت دورتموند را به دست گرفت، در حالی که یورگن کلینزمن مربی جدید بایرن مونیخ بود. کلینزمن نتوانست فصل بعد را ببیند زیرا مدافع عنوان قهرمانی هرگز عملکرد خوبی نداشت و عنوان خود را به ولفسبورگ واگذار کرد. طرف دیگر ، دورتموند از یک ثبات خوبی برخوردار شد زیرا آنها در رده ششم قرار گرفتند.
سال بعد با هدایت لوئیس فن خال بایرن عنوان قهرمانی را پس گرفت و سنگین ترین شکست تاریخ دورتموند در سیگنال ایدونا پارک را رغم زد. آنها توانستند با نتیجه 5 بر 1 دورتموند را درهم بکوبند.
با این حال در فصل جدید لواندوفسکی و کاگاوا به دورتموند پیوستند و یکی از عوامل اصلی رسیدن دورتموند به قله فوتبال آلمان بودند.
در طول فصل 2010/11 تا 2011/12، دورتموند پنج بار بایرن را شکست داد که مهمترین آنها پیروزی 5 بر 2 در فینال جام حذفی 2012 برابر بایرن بود.
در آن سال بایرن در هر سه جام نایب قهرمان شد.
در فصل 2012/13 ماتیاس سامر اسطوره سابق دورتموند به عنوان مدیر ورزشی به بایرن پیوست.
در این فصل بایرن با فاصله ی بسیار زیاد نسبت به دورتموند فاتح بوندسلیگا شد. در جام حذفی در یک چهارم نهایی و باتک گل روبن از سد دورتموند گذشت و در فینال لیگ قهرمانان اروپا نیز باز هم با گل روبن، پیروز شدند.
درنهایت باید دید که درکلاسیکر جذاب شنبه شب بین بایرن مونیخ و بروسیا دورتموند چه خواهد شد و کدام تیم برنده این بازی جذاب، خواهد شد؟