بررسی قهرمانی استقلال در آسیا ۱۹۷۰ ؛ سخت یا آسان؟
متاسفانه برخی بی سوادان فوتبالی در کشور در تلاش اند که قهرمانی تاج در آسیا را راحت و کم اهمیت جلوه دهند تا شاید عدم موفیقت تیم های محبوبشان در این تورنمت را توجیه کنند. حال به بررسی تمام شبهات وارده میپردازیم.
آیا ای اف سی و فیفا قهرمانی های استقلال را قبول ندارند؟ این ادعا کاملا رد میشود زیرا فیفا در صفحه رسمی خود که در سال ۲۰۰۹ منتشر کرد به هر ۴ فینال آسیایی استقلال اشاره کرده است. همچنین ای اف سی در تمام تومارنامه های قهرمانان لیگ قهرمانان و جام باشگاه های آسیا همواره از قهرمانی های استقلال نام برده. همچنین سایت های معتبری مانند ترانسفرمارکت و اینفو فوتبال نیز به آنها اشاره داشته اند.
لینک سایت فیفا:بررسی
https://www.fifa.com/news/esteghlal-...
لینک سایت ای اف سی:
https://www.the-afc.com/competitions...
لینک سایت ترانسفر مارکت:
https://www.transfermarkt.com/estegh...
لینک سایت اینفو فوتبال:
http://www.infofootballonline.com/to...
قضیه توییت فیفا و ای اف سی چه بوده؟ در زمان صعود پرسپولیس به فینال لیگ قهرمانان ای اف سی و فیفا توییت را مبنی بر اینکه پرسپولیس سومین تیم ایرانی (پس از سپاهان و ذوب آهن) که به فینال لیگ قهرمانان رسیده است. برخی نیز این برداشت را کردند که فیفا و ای اف سی قهرمانی های استقلال را قبول ندارند یا حداقل این دو تورنمت از هم جدا هستند. برند لیگ قهرمانان از سال ۲۰۰۲ روی کار آمد و قطعا منظور از این توییت ها فرمت جدید رقابت هاست نه همه ادوار. دقیقا در زمان ۱۰۰۰ امتیازی شدن استقلال در لیگ برتر ای اف سی پستی را مبنی بر اینکه استقلال تنها تیم ۱۰۰۰ امتیازی لیگ برتر است را منتشر کرد. در صورتی اگر لیگ ازادگان و قدس و تخت جمشید و منطقه ای را در نظر بگیریم پرسپولیس هم از مرز ۱۰۰۰ امتیاز عبور کرده. یعنی طبق منطق دوستان آیا ای اف سی قهرمانی های پرسپولیس در لیگ ازادگان و تخت جمشید را قبول ندارد؟؟؟؟؟ یا با لیگ برتر متفاوت است؟؟؟ با این استدلال عملا ادعای آنها رد میشود.
لیگ قهرمانان از انحلال جام در جام و ترکیب آن با جام باشگاه ها بوجود آمده؟ شاید مضحک ترین ادعای تاریخ فوتبال این ادعا باشد. اولا که در تمام تومار نامه های انتشار یافته توسط ای اف سی، جام باشگاه ها و لیگ قهرمانان را یک تورنمت با دو نام مختلف میدانند و کوچکترین اشاره ای به جام در جام که سطح B قاره ای بوده نمیکند. حقیقتی که وجود دارد این است که سهمیه جام در جام به لیگ قهرمانان داده شده (قهرمان حذفی، که ان هم نه برای همه کشورها) و نه ترکیب ان با جام باشگاه ها. یک مثال بین المللی:
باشگاه بارسلونا ۴ بار فاتح جام در جام اروپا، ۱ بار قهرمان جام باشگاه های اروپا و ۴ بار قهرمان لیگ قهرمانان اروپا شده است. طبق روال در تمام جهان برای بارسلونا جام باشگاه ها و لیگ قهرمانان جمع شده است و تعداد پنج ucl برای این باشگاه به ثبت رسیده و تیم بارسلونا هیچ گاه ادعا نکرده که 9 ucl دارد و جام در جام را جمع نزده. در تمام قاره ها و برای همه تیما این اصل وجود دارد.
فیفا ستاره های استقلال را قبول ندارد و کسی لوگوی یک ستاره استقلال را ندیده است: در ابتدا باید این را عرض کنم که هر باشگاهی برای هر چیزی که بخواهر میتواند ستاره بزند و چه ستاره را بزند چه نزند اون عنوان ثبت شده و تغییری در تاریخ بوجود نمی اید. برای مثال المپیک مارسی برای قاره، اینتر برای هر ۱۰ قهرمانی لیگ داخلی، مارنیوس ژاپن برای هر ۱ قهرمانی لیگ داخلی، الهلال برای لیگ قهرمانان و جام در جام و سوپرکاپ آسیا ستاره هایی درج کرده اند.
در خصوص چرا استقلال لوگو یک ستاره نداشته باید عرض کنم که استقلال در دوره مدیریت فتح الله زاده به عنوان نماد دو ستاره به لوگوی خود اضافه کرد. تیم ملی برزیل هم پس از سومین قهرمانی جام جهانی ستاره زد و کسی لوگوی برزیل را با یک و دو ستاره ندیده است.
استقلال با میزبانی و یار کمکی قهرمان آسیا شده است: در ابتدا باید بگویم که استقلال تنها یکبار از میزبانی کامل بهره برده است در سال ۱۹۷۰، و این شبهه در زمانی درست است که استقلال بدون میزبانی کاری از پیش نبرده باشد در صورتی که استقلال بدون میزبانی قهرمان و نایب قهرمان آسیا شده است. همچنین اگر به الطاف دولت باشد باید عرض کنم در سال ۱۹۷۲ فدراسیون میزبانی امجدیه در آسیا را برای پرسپولیس گرفت که از بدشانسی پرسپولیس این دوره لغو شد. پس ربطی به دولت یا حکومتی بودن یک تیم ندارد بلکه تنها بدشانسی پرسپولیس بوده است و نه بیشتر. در خصوص یار کمکی هم که باید عرض کنم در آن زمان این بازی ها جنبه ملی داشت و باشگاه ها به یکدیگر یار کمکی میدادند. معروف ترین یار کمکی پرسپولیس در آسیا خداداد عزیزی بود که با او هم کاری از پیش نبرد.
قهرمانی های استقلال در آسیا قدیمی هستند: ما سه مقطع زمانی در فوتبال داریم، گذشته ای که اتفاق افتاده، حالی که در جریان است و آینده ای که قابل پیش بینی نیست. در فوتبال فقط قدمت و تاریخ است که حرف اول و اخر را میزند زیرا حال هر لحظه ممکن است که تغییر کند و اینده ابدا قابل پیش بینی نیست پس فوتیال یعنی گذشته و کسب افتخار. همچنین پرسپولیس یکسال قبل قهرمانی تاج در اسیا شرکت کرد موفق ب صعود از گروهی هم نشد.
کشورهای صاحب فوتبال در جام باشگاه ها بازی نمیکردند و کشورهای ضعیف نماینده داشتند:
ابتدا این را بگویم که هر کس ذره ای منطق دو نکته را به خوبی درک میکند که اولا تیم های مدعی در هر دوره متفاوت هستند و دوم این که شرایط برای همه یکسان بوده و قطعا اگر راحت بود پرسپولیس قهرمان میشده. با توجه به نتایج جام ملت های آسیا، انتخابی المپیک، و بازی های آسیایی که تیم ها با تیم اصلیشان حاضر میشدند و با توجه به دوره های قبلی جام باشگاه های آسیا تیم های مدعی در آن دوره اسراییل، ایران، لبنان، عراق، مالزی، اندونزی، کره جنوبی، هند، چین و خصوصا برمه (میانمار) بودند. در ان طرف ژاپن و عربستان و امارات در ان زمان فوتبال اماتورینگ و توسعه نیافته ای داشتند و چه در عرصه باشگاهی و چه ملی تا قبل از ۱۹۸۰ هیچ عنوانی نداشتند.
بررسی تیم های رقیب تاج در قهرمانی آسیا:
هومنتمن لبنان: هومنتمن تیم قابل احترام آن دوران که بارها توسط شاهین و تاج برای مسابقات دعوت میشد و روزگاری لقب قویترین تیم خاورمیانه را یدک میکشید (روزنامه اطلاعات ۲۵ آبان ۱۳۳۴) و تا سال ۱۹۷۶ در میان لیگ های خاورمیانه پرافتخارترین تیم بود.
سلانگور مالزی: فوتبال مالزی در آن سالها در اوج خود قرار داشت به طوری که در مسابقات انتخابی المپیک مونیخ که در ان زمان تیم های ملی با تیم اصلیشان حاضر میشدند با شکست دادن کره جنوبی و ژاپن به المپیک صعود کرد و شش بازیکن اصلی تیم مالزی از سلانگور بودند. همچنین سلانگور در سال ۱۹۶۷ با شکست دادن نماینده کره جنوبی به اولین فینالیست آسیا تبدیل شد که البته در بازی فینال با اختلاف یک گل بازی را به هاپوئل واگذار کرد.
مدان اندونزی: مدان نیز با داشتن بازیکنانی نظیر اوجانگ،یحیی،گری،جوسو اردی،ادریس،بصری و ...اکثریت تیم ملی اندونزی را تشکیل میداد که دقیقا ۸ ماه بعد با تساوی مقابل ایران، این تیم را در المپیک آسیایی حذف کرد. ایرانی که در آن زمان علی پروین و کلانی و آشتیانی و کاشانی را در اختیار داشت. همچنین اندونزی نخستین تیم آسیایی راه یافته به جام جهانی بود.
هاپوئل اسراییل: اسراییلی آنقدر در کسب جام ملت ها و صعود به جهام جهانی و المپیک اسیایی و صعود به المپیک و قهرمانی در جام باشگاه ها خوب بودند که احتیاج به تمجید ندارند. تاج تنها تیمی است که توانسته در حضور اسراییلی ها در آسیا جام بگیرد.کاری که کره ای ها و ژاپنی ها و مالزیایی ها و خود پرسپولیس و... نتوانستند انجامش دهند.
تعداد تیم های حاضر: در آن زمان بدلیل وسعت قاره ای تنها چند تیم منتخب از هر منطقه دعوت میشدند. برای مثال در ۱۹۷۰ استقلال به عنوان قهرمان میزبان (جام باشگاه های تهران ۱۳۴۷-۱۳۴۸)، هاپوئل به عنوان قهرمان اسراییل و منتخب غرب آسیا، هومنتمن به عنوان قهرمان لبنان و منتخب کشورهای عربی، بنکال غربی به عنوان قهرمان هند و منتخب جنوب آسیا، پلیس تایلند به عنوان قهرمان تایلند و منتخب جنوب شرقی آسیا، مدان اندونزی به عنوان قهرمان اندونزی و منتخب شرق آسیا، سلانگور به عنوان قهرمان مالزی و منتخب کشورهای آسه آن شرکت کردند.
همچنین اگر تعداد تیم ها کم بوده برای پرسپولیس هم همین شزایط بودی و پرسپولیس در ۱۹۶۹ در یک تورنمت ۱۰ تیمی در گروهی حذف شد. در سالی که برای قهرمانی فقط ۶ بازی و برد لازم داشت. جام باشگاه های آسیا ۱۹۷۰ هم با حضور ۸ تیم انجام شد (البته سندرز در ادامه انصراف داد)
۴ دوره ابتدایی آسیا آزمایشی و بی اهمیت بوده: این ادعا هرگز تایید نشد چون تیم ها با ترکیب کاملاشان شرکت میکردند و مسابقات تحت نظارت مستقیم ای اف سی برگزار میشده و همواره مورد قبول بوده. همچنین میتوان به مصاحبه دکتر برومند مدیرعامل وقت پرسپولیس اشاره کرد که چنین گفتند: ارزش موفقیت یک باشگاه در مسابقات قاره ای کمتر از موفقیت ملی نیست. این مصاحبه در نوروز ۱۳۵۱ انجام شد.
در آخر اینکه هدف از این مقاله ابدا این نبوده که به رقیب توهین کنم یا تحقیری صورت بگیره بلکه هدف این بوده که از یکسری شبهات پرده برداری کنم تا شناخت درست تری در از فوتبال قاره مان داشته باشیمـ یاد بگیریم به دست آوردهای رقیبمان احترام بگذاریم و با کلماتی مانند چهارجانبه و وزیر وزیر کردن و حکومتی بودن یک رقابت صحیح و درست داشته باشیم و به رقیب احترام بگذاریم.
با تشکر از تیم آبیته در اینستاگرام: instagram.com/abiete
و برگفته شده از پیج لیگ قهرمانان آسیا:
Instagram.com/asian.champions.league