مطلب ارسالی کاربران
ریشه واژه خلیج
در زبان لُری مردم جنوب ایران به خم، ” خل ” میگویند، خلیج از دو بخش ” خل و ایج ” ساخته شده است، ایج نسبت است به مانند یوشیج منسوب به یوش …
یکی از ادله هایی که خلیج را عربی می خوانند این بود ساکنان اطراف خلیج و خود این واژه عربی است ! در تعریف واژه خلیج آمده است که : پیشرفتگی آب دریا و اقیانوس به سمت خشکی و به عبارت دیگر خمیدگی از اقیانوس به سمت خشکی ! خلیج فارس خمیدگی آب اقیانوس هند و دریای عمان به سمت خشکی ایران و عربستان است. در زبان لُری مردم جنوب ایران به خم، ” خل ” میگویند، خلیج از دو بخش ” خل و ایچ ” ساخته شده است، ایچ نسبت است به مانند یوشیج منسوب به یوش، یاسیج منسوب به یاس و …
با توجه به تعریف واژه خلیج، این واژه عربی نبوده و لری است یعنی خمیدگی به سمت ما
ساکنین سواحل شمالی خلیج فارس از دهانه اروند تا تنگه هرمز طوایف لُر هستند، ساکنین جنوبی نیز از کشور کویت تا امارات لرها کثرت دارند، کویت بجز خاندان صباح که از اعراب عتوب بحرین هستند بقیه اهالی لر می باشند و معروف به عجم کویتی هستند اکثر کرسی های مجلس کویت دست این مردم است.
بحرین، قطیف و دمام طوایف بومی لر دارند همچنین طوایفی از لُر های لیراوی و لُر های بختیاری در جزایر آن ساکنند.
طوایف بندری، قنواتی، شعبانی، تیره های مختلف آقاجری، لیراوی، حیات داوودی، انگالی، تنگستانی، دشتی و الوار هرمزگانی ساکنین لر تبار سواحل شمال خلیج از غرب تا شرق هستند.
زبان فارسی به طور کلی توسط برخی از اسلام گرایان اهل سنت تهدید قلمداد شده است.
در سال 2012 ، محمد حسن الكندری ، نماینده مجلس ، خواستار "اقدام قاطع" علیه تبلیغات برای آموزش زبان فارسی شد.
مجموعه تلویزیونی "کاریمو" کویت انتقاداتی را برای فارسی سلیس بازیگران کویتی دریافت کرد. با برخی آن را اجرای تحمیل شده فرهنگ ایرانی بر جامعه کویت خواندند.
در حلقه تحصیل کرده ، زبان فارسی به عنوان زبانی با ارزش فرهنگی بالا دیده می شود. به گفته یک مشاور فرهنگی ایرانی در کویت ، خامیار گفت که بسیاری از کویتی ها با افتخار به فارسی صحبت می کنند. وی همچنین افزود که بسیاری از مقامات دولتی مکالمه به زبان فارسی را انجام می دهند. از جمله افراد غیرعجم کویتی که با مقامات سفارت به زبان فارسی صحبت می کنند و پاسخ می دهند. خامیار همچنین تعجب خود را از استقبالی که دوره های زبان فارسی از آنها کرده بود ابراز داشت.
زبان فارسی در بسیاری از موسسات سراسر کویت تدریس می شود ، از جمله موسسات دانشگاهی ، مانند دانشگاه کویت ، موسسات فرهنگی دیپلماتیک ، مانند دفتر فرهنگی سفارت ایران ، موسسات زبان ، مانند برلیتز ، و م وسسات مذهبی ، مانند حوزه های علمیه الامام المجتبی .