در این مقاله در ۱۰ قسمت ۵ بازی مهم و سرنوشت ساز ۵ دهه بایرن را با شروع از سال ۱۹۶۰ تا ۲۰۱۰ بررسی خواهیم کرد و هر دهه را در دو پارت در سایت قرار میدهم.
در این مقاله قصد داریم برای شما داستان پنج بازی بسیار مهم بایرن مونیخ در دهه ۱۹۷۰ را تعریف کنیم.
قسمت دوم از دهه هفتاد
۱۷ می سال ۱۹۷۴ بایرن مونیخ ۴-۰ اتلتیکو مادرید
در آن روز ها با تساوی در ۱۲۰ دقیقه نباید منتظر ضربات پنالتی می بودید بلکه باید صبر می کردید تا دو تیم یکبار دیگر در یک مسابقه دیگر به مصاف هم بروند.
لوئیز آراگونس مردی که در سال ۲۰۰۸ اولین قهرمانی بین المللی برای برای اسپانیا کسب کرد در دقیقه ۱۱۴ گل برتری را برای اتلتیکو به ثمر رساند.در حالی که به نظر می رسید تیم اسپانیایی قهرمان می شود، آرنولد شوارتزنبک درست در ثانیه های پایانی جایی که هیچ امیدی برای باواریایی ها باقی نمانده بود با یک ضربه زیبا گل تساوی بایرن را به ثمر می رساند و بازی را به تساوی می کشاند.
مسابقه بعدی ۲ روز بعد میان این دو تیم برگزار شد.
این اولین بار در تاریخ این رقابت ها بود که یک بازی تکرار می شود و موفقیت بایرن در آن، این تیم را به عنوان یکی از قدرت های اروپا مطرح می کرد. بایرن در این بازی با نتیجه سنگین ۴ بر ۰ اتلتیکو را در هم کوبید.اولی هوینس و گرد مولر در این بازی برای بایرن گلزنی کردند که سهم کدام دو گل بود. این اولین باری بود که یک تیم آلمانی در این رقابت ها قهرمان می شود.
درست چند ماه بعد آلمان با حضور ۶ بازیکن از بایرن در فینال جام جهانی هلند را شکست دادند و قهرمان جهان شدند.
۱۲ می سال ۱۹۷۶ بایرن مونیخ ۱-۰ سنت اتین
در فصل قبلی این دو تیم در مرحله نیمه نهایی مقابل هم قرار گرفتند که در بازی برگشت بایرن مونیخ با گل های دورنبرگر و فرانتس بکن باوئر به پیروزی رسید و به فینال رفت. در فینال نیز با شکست لیدز یونایتد به دومین قهرمانی پیاپی رسید.در بازی فینال فرانتز روث و گرد مولر برای بایرن به ترتیب گل های برتر بایرن در برابر لیدز را به ثمر رساندند.
حال این دو تیم درست یکسال بعد از آن نیمه نهایی باید در فینال مقابل یکدیگر قرار بگیرند و سنت اتین فرصت خوبی برای انتقام سال پیش از بایرن بدست آورده بود.
سنت اتین به ترتیب با حذف باشگاه دانمارکی کیج اوبنهاوس بولد کلاب (Kjøbenhavns Boldklub)، رنجرز اسکاتلند و دینامو کیف شوروی و حذف پی اس وی ایندهوون در مرحله نیمه نهایی به فینال مسابقات رسیده بود.
از آن طرف بایرن مونیخ به ترتیب با حذف ژونسش (Jeunesse Esch) از لوکزامبروگ، مالمو سوئد، بنفیکا و با حذف رئال مادرید در نیمه نهایی،حریف سنت اتین در فینال مسابقات شد.
اودولاتک به دلیل نتایج ضعیفش در بوندسلیگا در سال پیش اخراج شده بود و دتمار کرامر اهل دورتموند جایگزین او شده بود. کرامر قد کوتاهی داشت که همین باعث شده بود به او لقب ناپلئون را بدهند همچنین بدلیل توجه بیش از اندازه اش به جزئیات به استاد فوتبال نیز مشهور بود، بایرن نیز در فصل اول حضور کرامر به عنوان مربی در جایگاه دهم بوندسلیگا قرار گرفت ولی با این حال با پیروزی در مقابل لیدز در فینال مسابقات، سهمیه حضور برای فصل بعد را کسب کرده بود و حال کرامر باید کاری که در فینال فصل پیش مقابل لیدز انجام داده بود را مقابل سنت اتین نیز تکرار میکرد.
فرانتز روث اسطوره باشگاه بایرن مونیخ که مهارت خاصی در گلزنی در فینال ها برای این تیم در دهه ۱۹۷۰ داشت در دقیقه ۵۷ ضربه کاشته ای را که برای بایرن به دست آمده بود را با یک شوت زیبا وارد دروازه سنت اتین کرد و در آخر نیز بایرن با تک گل این اسطوره به سومین قهرمانی پیاپی خود در این رقابت ها رسید و پس از رئال مادرید آژکس به سومین باشگاهی تبدیل شد که موفق به انجام همچین کاری می شود این شاهکاری بود که تا زمان زین الدین زیدان و سه قهرمانی متوالی اش با رئال مادرید تکرار نشد.
۹ اکتبر سال ۱۹۷۶ بایرن مونیخ ۰-۷ شالکه
بسیاری استدلال می کنند که پایان سالهای طلایی بایرن در دهه ۱۹۷۰ با پیروزی در جام بین المللی در دسامبر سال ۱۹۷۶ مصادف شده است اما پایان دوره طلایی بایرن به دست شالکه رقم خورد.
بایرن از فصل ۱۹۷۴-۱۹۷۳ با وجود رقیب قدرتمندی به نام گلادباخ در بوندسلیگا قهرمان نشده بود و از این رو برای قهرمانی بوندسلیگا در فصل ۱۹۷۷-۱۹۷۶ اشتیاق زیادی در این تیم وجود داشت اما بایرن فصل خوبی را شروع نکرد و در ۹ بازی ابتدایی خود تنها نیمی از بازی های خود را با پیروزی به پایان رسانده بود و در جایگاه چهارم قرار داشت.
بازی مقابل شالکه ای که در رده نهم جدول قرارداشت می توانست گام مهمی در جهت نزدیک شدن به بوروسیا مونشن گلادباخ در جدول باشد ولی جریان بازی بر خلاف انتظار باواریایی ها پیش رفت و شالکه سنگین ترین شکست بایرن مونیخ در بوندسلیگا را به این باشگاه تحمیل کرد با نتیجه باور نکردنی ۷ بر ۰.
بایرن نیمه اول را با نتیجه ۲ بر ۰ به پایان رساند اما کار در نیمه دوم برای آنها بدتر شد و ۵ گل دیگر نیز خوردند. کلاوس فیشر مهاجم متولد اهل باواریا که سابقه بازی در مونیخ ۱۸۶۰ را نیز داشت با زدن ۴ گل در این بازی خاطره ای فراموش نشدنی برای هواداران هر دو تیم ساخت که حتی امروزه نیز هواداران شالکه این موضوع را به هواداران بایرن مونیخ یاداوری می کنند.
طی دو سال بعدی بکن باوئر و گرد مولر هردو به آمریکا می روند و سپ مایر نیز با یک تصادف و مصدومیت سنگینش دوران فوتبالیش تمام می شود و هسته اصلی قهرمانی های بایرن در طی سال های گذشته از این تیم میروند اما این پایان کار برای بایرن مونیخ در دهه ۱۹۷۰ نبود.
منتظر مقاله دهه ۱۹۸۰ و فراز و نشیب هایی که این دهه برای بایرن به ارمغان داشت باشید.
اختصاصی فوتبال۷۲۴
ممنون میشم که اگر در کانالمون در تلگرام عضو بشید https://t.me/football_724