به گزارش طرفداری، با توجه به استقبال مخاطبان از بازنشر مطالب برگزیده بخش کاربران در بخش اصلی سایت، این بار سلسله مطالب شماره های ماندگار تاریخ استقلال تقدیم شما می شود. در بخش اول، شماره های یک تا یازده و در بخش دوم، باقی شماره ها منتشر خواهد شد.
شماره ۱
ناصر حجازی
اولین شماره یک ماندگار تاریخ فوتبال استقلال کسی نیست جز ناصر حجازی.
زنده یاد حجازی فوتبال خود را از تیم نادر تهران شروع کرد بعد از چند سال بازی در این تیم با چشمان تیز بین رایکوف در سال ۴۸ در حالی که ۲۰ سال بیشتر نداشت به تیم تاج اضافه شد و دروازه بان اول تاج شد... حجازی سال ها سنگربان تاج بود و با این تیم به افتخارات مهم رسید و توانست ملی پوش و مرد شماره یک تیم ملی هم شود.حجازی به علت مشکل با زنده یاد خسروانی چند سالی به شهباز پیوست و سپس بعد از انقلاب در سال ۵۹ دوباره به استقلال برگشت..حجازی بعد از ۶ سال بازی به ناچار و به دلیل مشکلات سیاسی از استقلال رفت و به تیم محمدان بنگلادش پیوست و در آن جا از فوتبال خداحافظی کرد. حجازی ۱۴۷ بار در درون دروازه استقلال ایستاد و در این تعداد بازی ۸۴ گل دریافت کرد و میانگین بسیار خوب ۰/۵۷ ثبت کرد. او همچنین ۶۲ بار برای تیم ملی ایران به میدان رفت.
حجازی سرانجام در ۲ خرداد ۱۳۹۰ به علت سرطان در سن ۶۲ سالگی درگذشت.
افتخارات زنده یاد حجازی
قهرمان جام باشگاههای آسیا در سال 1349 به همراه تیم تاج
کسب مقام سوم جام باشگاه های آسیا در سال 1350 به همراه تیم تاج
قهرمان چهار دوره جام باشگاههای تهران در سال های1347، 1348، 1350 و1351 به همراه تیم تاج
قهرمان مسابقات فوتبال باشگاههای ایران جام منطقهای 1349 به همراه تیم تاج
قهرمانی در لیگ فوتبال ایران جام تخت جمشید در سال 1353 به همراه تیم تاج
قهرمان دو دوره جام باشگاههای تهران در سال های 1362 و 1364 به همراه تیم استقلال تهران
شماره ۱
مهدی رحمتی
رکورد دار دروازه بانی در استقلال. مهدی رحمتی که از تیم فجر سپاسی چهره شد در سال ۱۳۸۴ از سپاهان به استقلال پیوست. دوره اول حضور او در استقلال کوتاه بود و اکثرا نیمکت نشین طالب لو بود.. او در سال ۸۶ به مس کرمان و سپس به سپاهان پیوست و بعد از ۴ سال دوری از استقلال در زمانی که حرف اول دروازه بانی در ایران و تیم ملی را می زد به استقلال برگشت.
دوره دوم حضور رحمتی در استقلال بسیار خوب بود و توانست در لیگ ۱۲ با استقلال به مقام قهرمانی برسد که با ۲۸ کلین شیت در ۴۶ بازی (تمامی مسابقات) رکوردی ماندگار از خود به جا گذاشت.
رحمتی بعد ها به علت مشکل با کادر فنی از استقلال جدا شد و باز به تیم برگشت و سپس در پایان لیگ ۱۸ برای بار سوم از استقلال جدا شد.
رحمتی با ۲۶۵ بازی رکورد دار دروازه بانی در استقلال است و ۲۱۱ بار دروازه اش باز شده و میانگین ۰/۸۰ را به ثبت رسانده.او همچنین رکورد دار کلین شیت در استقلال هم هست.
او ۷۷ بار برای تیم ملی به میدان رفت که اگر اختلافات با کی روش نبود می توانست تعداد بازی های ملی خود را ۳ رقمی کند.
افتخارات او با استقلال
۲ قهرمانی لیگ برتر
۲ قهرمانی جام حذفی
شماره ۲
منصور پورحیدری
متولد۶ بهمن ۱۳۲۴ در تهران.
همگان او را پدر استقلال و شناسنامه استقلال می نامند، کسی که در اتفاقات بعد از انقلاب به کمک چند نفر دیگر جلوی انحلال تاج را گرفت.
پورحیدری فوتبال خود را از جوانان و بزرگسالان دارایی شروع کرد و بعد از درخشش در این تیم و انحلال دارایی در سال ۴۷ به تاج پیوست. با وجود ابراهیم آشتیانی در تیم ملی بازی زیادی به پورحیدری در رده ملی نرسید. او بعد از هشت فصل بازی در تاج سال ۱۳۵۵ با آمار ۱۲۲ بازی با پیراهن تاج به فوتبال خود خاتمه داد. جدای از افتخارات بی شمار مربیگری با استقلال که در ۸ مقطع به دست آمد، به عنوان بازیکن هم افتخارات زیادی با پیراهن تاج یا همان استقلال کسب کرد.
۲ قهرمانی لیگ
۳ قهرمانی جام باشگاه های تهران
و قهرمانی آسیا.
پورحیدری سرانجام در سال ۱۳۹۵ درگذشت
شماره ۲
جواد زرینچه
متولد ۱ مرداد ۱۳۴۵
از او به عنوان یکی از بهترین مدافع راست های تاریخ ایران و بهترین مدافع راست تاریخ استقلال یاد می کنند.
زرینچه که فوتبال خود را از تیم بوتان شروع کرده بود در سال ۶۶ از تیم ژاندارمری به استقلال پیوست.
او با تصمیم زنده یاد پورحیدری که شاهین بیانی را به مدافع وسط برده بود، به سمت راست دفاع استقلال انتقال داده شد و بازی های درخشانی از خود به نمایش گذاشت.
زرینچه بعد از قهرمانی با استقلال در لیگ قدس از تیم جدا شد و به تیم کشاورز پیوست و شاید بزرگترین حسرت او حضور نداشتن در تیم قهرمان آسیا در سال ۷۰ باشد.
زرینچه بعد از سه سال دوری از استقلال و در مقطعی که استقلال با قانون عجیب فدراسیون و بی لیاقتی مدیران وقت خودش به دسته سه سقوط کرد به تیم بازگشت و به مدت ۱۰ سال در استقلال بازی کرد و به کاپیتانی استقلال هم رسید.
آخرین کاپیتان استقلال در فینال های آسیایی استقلال (تا به الان) جواد زرینچه است که مقابل جوبیلوایواتا ژاپن با حضور بیش از ۱۰۰ هزار تماشاچی در ورزشگاه آزادی قهرمانی را از دست داد.
زرینچه سال آخر بازی خود را در صباباتری سپری و از فوتبال خداحافظی کرد. زرینچه در مجموع ۱۴ سال ۳۰۴ بار برای استقلال بازی کرد و جزو ۵ بازیکنی است که بالای ۳۰۰ بازی در تاریخ استقلال انجام داده.
افتخارات زرینچه با استقلال
قهرمانی در لیگ قدس فصل ۶۹–۶۸ به همراه تیم استقلال تهران
قهرمانی در لیگ آزادگان فصل ۷۷–۷۶ به همراه تیم استقلال تهران
قهرمانی در لیگ آزادگان فصل ۸۰–۷۹ به همراه تیم استقلال تهران
قهرمانی در جام حذفی ۷۵–۷۴ به همراه تیم استقلال تهران
قهرمانی در جام حذفی ۷۹–۷۸ به همراه تیم استقلال تهران
قهرمانی در جام حذفی ۸۱–۸۰ به همراه تیم استقلال تهران
قهرمانی در جام باشگاههای تهران در سال ۷۰ به همراه استقلال تهران
شماره ۲
خسرو حیدری
متولد۲۳ شهریور ۱۳۶۲ در تهران
او ابتدا از جوانان پرسپولیس فوتبال خود را شروع کرد اما بعد به تیم امید استقلال پیوست.خسرو حیدری برای گذراندن خدمت سربازی به همراه مجتبی جباری و آندرانیک تیموریان به ابومسلم مشهد پیوستند و بعد از ۲ سال با پاس قرارداد بست.
در لیگ ۸ به استقلال آمد و توانست به مربیگری قلعه نویی فاتح لیگ برتر شود. او به مدت یک سال با قراردادی جنجالی به سپاهان پیوست و با سپاهان به مربیگری قلعه نویی باز هم قهرمانی را به دست آورد. اما بعد از ۱ سال به استقلال بازگشت و تا آخر فوتبال خود در این تیم بازی کرد.
حیدری در ۱۰ سال حضور خود در استقلال ۳۰۴ بار برای این تیم به میدان رفت
او همچنین جزو بهترین پاسور های تاریخ استقلال است و سانتر های زیبای او منحصر به فرد بود. خسرو حیدری با ۵۳ بازی در لیگ قهرمانان آسیا رکورد دار ایران و استقلال است. همچنین سابقه بازی در جام جهانی ۲۰۱۴ و ۵۹ بازی ملی دارد.
افتخارات او در استقلال:
۳ قهرمانی لیگ
۲ قهرمانی جام حذفی
شماره ۳
عزت جانملکی
متولد مرداد ۱۳۲۶
اولین مربی او علی الهی بود و سپس زنده یاد امیر آصفی او را به شکوفایی رساند و به فوتبال ایران معرفی کرد. جانملکی فوتبال خود را از تیم کیان شروع کرد و با بازی های خوب خود به پیراهن تیم ملی هم رسید. سال ۱۳۴۸ با توجه به علاقه رایکوف فقید به جوانان به عضویت تاج درآمد و پیراهن ۳ را به تن کرد. این مدافع لاغر اندام چپ پا که قابلیت بازی در ۲ پست دفاع وسط و دفاع چپ داشت، خیلی زود با بازی های خوب جایگاه خود را در ترکیب تاج ثابت کرد. عزت سیم خاردار لقبی که هواداران به او داده بودند، سرانجام در سال ۵۶ با پیراهن تاج از فوتبال خداحافظی کرد. زنده یاد جانملکی ۱۶۷ بار برای تاج به میدان رفت. زنده یاد جانملکی در اواخر عمر خود متاسفانه درگیر بیماری ms شد و در مهر ماه ۱۳۷۸ درگذشت. باشگاه استقلال به مدت ۱ سال پیراهن شماره ۳ را به احترام زنده یاد جانملکی بایگانی کرد.
افتخارات زنده یاد جانملکی با تاج
۱ قهرمانی در لیگ تخت جمشید
۱ قهرمانی لیگ سراسری
۱ قهرمانی در جام باشگاه های آسیا
قهرمانی در جام باشگاه های تهران
شماره ۳
صادق ورمزیار
ملقب به صادق با تعصب. مدافع چپی که شاید بعد از آندرانیک اسکندریان بهترین مدافع چپ تاریخ استقلال باشد.
ورمزیار متولد فروردین ۱۳۴۵ است، در سال ۱۳۶۳ به استقلال آمد. بعد از خداحافظی حاجیلو او مدافع فیکس استقلال در پست دفاع چپ بود. ورمزیار ۱۳ سال در استقلال بازی کرد جز سال آخر فوتبالش که در سایپا بازی کرد، تمام دوران فوتبالش در استقلال سپری شد.او سابقه گلزنی در دربی را نیز دارد. او به خاطر تسلط بر توپ و اعتماد به نفس بالا پنالتی زن خوبی هم بود. خاطره معروف پنالتی که به عابدزاده زد در ذهن ها مانده.. پنالتی که ابتدا قرار نبود ورمزیار بزند و کری خونی های عابدزاده برای بازیکنان استقلال و جنگ روانی باعث ترس ادموند اختر شده بود و در آن شرایط ورمزیار با اطمینان پشت توپ قرار گرفت و پنالتی را تبدیل به گل کرد. ورمزیار غیر از این گل در دربی باز هم سابقه گلزنی در دربی را دارد. ورمزیار بعد از خداحافظی شاهین بیانی در حالی که بیشترین سابقه را بین بازیکنان استقلال داشت اما بازوبند را به امیر قلعه نویی سپرد و کاپیتان اول استقلال در آن برهه قلعه نویی شد. ورمزیار سرانجام در سال ۷۶ از فوتبال خداحافظی کرد. او ۲۷۱ بار برای استقلال به میدان رفت که از این حیث رتبه ۷ را بین بازیکنان تاریخ استقلال دارد.
۱ قهرمانی حذفی
۱ قهرمانی لیگ
۱ قهرمانی آسیا
و ۱ قهرمانی در جام باشگاه های تهران از افتخارات ورمزیار در استقلال است.
شماره ۴
اکبر کارگرجم
اکبر کارگرجم متولد ۵ دی ۱۳۲۳... از جمله بازیکن های تاج بود که فوتبال خود را از نونهالان تاج شروع کرد او که به همراه دوست خود محمد رضا عادلخانی به تیم پایه های تاج پیوسته بود بعد از بازی در تیم جوانان تاج مچ پایش شکست و مدتی (۳ سال) از فوتبال دور بود او در بازگشت به فوتبال به تیم راه آهن پیوست و بعد از ۲ سال بازی در راه آهن به تیم تاج پیوست. او به علت سابقه ی خود در تیم پایه ها بعد از علی جباری به عنوان کاپیتان دوم تاج انتخاب شد. کارگرجم که بدون شک جزو ۳ مدافع برتر تاریخ استقلال است توانست در سال ۱۳۴۹ با تاج قهرمان آسیا بشود. رشته موفقیت های تیمی و فردی اکبر کارگرجم همچنان ادامه داشت تا جایی که در سال ۱۳۵۲ به عنوان مرد سال فوتبال ایران رسید. عنوانی که بیشتر به مهاجمین و هافبک ها می رسید و جز زنده یاد آشتیانی دفاع راست پرسپولیس و اکبر کارگرجم کسی نتوانست بود این عنوان را به دست آورد. او تقریبا همیشه زوج خط دفاعی تاج را به همراه زنده یاد جانملکی تشکیل می داد و گهگدار جایگزین زنده یاد پورحیدری در دفاع راست می شد. کارگرجم در تیم ملی هم بازیکن ثابت بود و نقل قولی از زنده یاد حجازی بود که گفته بود هر وقت اکبر در ترکیب باشد، خیال من از بابت دفاع راحت است... دو صحنه ماندگار و نجات دروازه حجازی توسط کارگرجم هنوز در خاطر فوتبال دوستان قدیمی هست. فینال جام باشگاه های آسیا مقابل هاپوئل و بازی مقابل اسرائیل در فینال جام ملت های آسیا... کارگرجم دارای یک رکورد ویژه و خاص در دربی تهران است... او ۱۶ بار دربی را تجربه کرده که ۱۵ تای آن متوالی بوده که در نوع خود جالب است. اکبر کارگرجم با تیم ملی هم به همه افتخارات ممکن رسید و شاید اگر دو سال قبل از جام جهانی از فوتبال خداحافظی نمی کرد یکی از بازیکنان ایران در جام جهانی 1978 آرژانتین می شد و دفاع ایران انقدر متزلزل نشان نمی داد. قهرمانی جام ملت ها و صعود به المپیک از جمله افتخارات کارگرجم است همچنین از بازی های ماندگار او در تیم ملی مقابل سوریه در مقدماتی جام جهانی ۱۹۷۴ بود که با تک گل او ایران از سد حریف سرسخت خود گذشت. سرانجام استاد اکبر کارگرجم در سال ۱۳۵۵ بعد از ۷ سال با ۱۶۰ بازی برای تاج از فوتبال خداحافظی کرد. او هم اکنون جزو معدود اساطیر استقلال است که خارج از ایران نیست و در تهران سکونت دارد.
از جمله افتخارات او با تاج قهرمانی آسیا و قهرمانی لیگ و قهرمانی جام باشگاه های تهران است.
شماره ۴
رضا حسن زاده
لقب سیم خاردار که قبل انقلاب به زنده یاد جانملکی داده شده بود، بعد از انقلاب این بار به یکی دیگر از مدافع وسط های استقلال به نام رضا حسن زاده رسید. او که متولد سال ۱۳۴۷ در تهران است، به عنوان بازیکن ۳ فینال آسیا را تجربه کرد که در ایران همچین رکوردی نظیر ندارد. او که در سال ۱۳۶۶ از استقلال فوتبال خود را شروع کرده بود به مدت ۶ سال در استقلال بازی کرد که توانست یک قهرمانی لیگ و یک قهرمانی و یک نایب قهرمانی آسیا کسب کند.در فینال اول خود برای استقلال زننده یکی از گل های استقلال در فینال بود اما در فینال دوم روز تلخی رو سپری کرد و یکی از پنالتی های استقلال مقابل الهلال را هدر داد. حسن زاده به مدت ۲ سال در کویت بازی کرد و سپس به استقلال بازگشت و باز هم یک دوره ۶ ساله بازی کرد او برای بار سوم به فینال رفت اما برای بار دوم دستش از جام کوتاه ماند. حسن زاده سال آخر فوتبال خود را در استقلال رشت یا همان پگاه گیلان گذراند و در سال ۱۳۸۱ خداحافظی کرد. حسن زاده با ۲۱۴ بازی برای استقلال توانست به ۳ قهرمانی لیگ و ۲ قهرمانی جام حذفی و ۱ قهرمانی جام باشگاه های تهران و یک قهرمانی آسیا برسد. او سابقه ۲۴ بازی ملی هم دارد که در این ۲۴ بازی گل های حساسی هم به ثمر رساند.
شماره ۵
عارف قلی زاده
از نسل اول تاج و دوچرخه سواران. دفاع وسطی که به خاطر پرش های بلند و زدن ضربه سر های اول ملقب به عارف سر طلایی بود و به نوعی اولین کسی که در ایران به او لقب سر طلایی داده شد عارف قلی زاده بود.
عارف به گفته خودش متولد سال ۱۳۱۱ است (برنامه ۹۰) او که خانواده اش به علت کسب و کار پدر به شوروی مهاجرت کرده بود در باکو به دنیا آمد. در اصل فامیلی آن ها قلی اف بود که بعد ها به قلی زاده تغییر دادن. عارف قلی زاده که به فوتبال علاقه ی زیادی داشت خیلی زود با تیزبینی زنده یاد علی دانایی فر جذب تیم دوچرخه سواران و تاج شد. او به عنوان مدافعی چپ پا ،در قلب خط دفاعی به میدان میرفت.زنده یاد قلی زاده جز ۸ بازیکنی است که کل دوران فوتبال خود را در استقلال سپری کرده.او ۱۳ سال در تیم تاج تهران توپ زد و با همین پیراهن از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.زنده یاد قلی زاده همچنین در تیم ملی هم چندین بازی انجام داد از جمله بازی های آسیایی دهلی نو که ایران به مقام سوم رسید.عارف قلی زاده که از معدود بازیکنان نسل اول تیم تاج بود در فروردین ۱۳۹۴ درگذشت.
افتخارات زنده یاد قلی زاده
۶ قهرمانی جام باشگاه های تهران
۳ قهرمانی جام حذفی تهران
شماره ۵
نصر الله عبداللهی
ملقب به عمو نصی؛ کسی که استقلالی ها سال ها او را به عنوان سرپرست و یار وفادار زنده یاد پورحیدری می شناختند. عبداللهی یکی از مدافعین خوش قد و قامت دهه ۵۰ فوتبال ایران بود که هرچند دیر به فوتبال ایران معرفی شد اما خیلی زود توانست نامش بر سر زبان ها بیاورد.او که از معدن بازیکن سازی فوتبال ایران،خوزستان آمده بود فوتبال خود را از گارد و سپس راه آهن شروع کرد بعد از بازی های درخشانش به تاج تهران پیوست و توانست با این تیم به قهرمانی آسیا و جام حذفی و لیگ تخت جمشید و همچنین قهرمانی لیگ تهران برسد. بعد از ۴ سال بازی در تاج به همراه چند بازیکن دیگر به شهباز رفتند و دیگر به عنوان بازیکن به استقلال برنگشت. او سرانجام در سال ۶۴ به عنوان بازیکن در تیم شاهین از فوتبال خداحافظی کرد..عمو نصی استقلالی ها سال ها در مقاطع مختلف سرپرست استقلال بوده و در روز های سخت حامی تیم بوده او همچنین یک مقطع کوتاه سرمربی استقلال نیز شد. در دربی معروف و جنجالی زمستان 73 عمو نصی سرمربی استقلال بود.
شماره ۵
شاهین بیانی
کاپیتان شاهین بیانی یکی از اسطوره های بزرگ تاریخ استقلال است. اگر دوران بازی در تیم های پایه استقلال را محاسبه کنید کمتر کسی آمار حضور در استقلال مانند او را می تواند داشته باشد. شاهین بیانی که متولد بهمن ۱۳۴۰ در تهران است به همراه برادر خود شاهرخ به استقلال پیوستند. پست بازی او ابتدا دفاع راست بود اما بعد از مدتی منصور پورحیدری او را به مدافع وسط تبدیل کرد. شاهین که از استقلال به پیراهن تیم ملی رسیده بود. با توجه به انتقال جنجالی برادرش شاهرخ به تیم رقیب سنتی پرسپولیس، وقتی شاهرخ برگشت، بزرگان تیم با کاپیتانی اش مخالفت کردند و با تصمیم پورحیدری شاهین کاپیتان اول تیم شد و تا آخر فوتبالش که در استقلال بود بازوبند از او گرفته نشد.
شاهین دومین کاپیتان استقلال است که جام آسیایی را بالای سر برد. شاهین فرصت تکرار این قهرمانی با استقلال در سال بعد را داشت که این بار در ضربات پنالتی مغلوب الهلال شدند. سرانجام در بازی مقابل سنگاپور که برای خداحافظی او ترتیب دیده بودند از فوتبال با پیراهن استقلال خداحافظی کرد. شاهین بیانی مجموعا طی ۱۲ سالی (بزرگسالان) برای استقلال بازی کرد ۱۷۵ بازی انجام داد.افتخارات او
۱ قهرمانی آسیا به عنوان کاپیتان
۱ قهرمانی لیگ قدس به عنوان کاپیتان
۱ قهرمانی جام حذفی به عنوان کاپیتان
و ۳ قهرمانی جام باشگاه های تهران
شماره ۶
بهتاش فریبا
شاید خیلی ها او را به خاطر تشابه اسمی با یکی از کارکترهای سریال پر طرفدار پایتخت به خاطر بیاورند و شوخی کنند، اما بهتاش فریبا یکی از بازیکنان نسل سوخته فوتبال ایران است. او که متولد ۲۲ بهمن ۱۳۳۴ در تهران است. فوتبال خود را زود در سنین نوجوانی شروع کرد و اردشیر لارودی استعداد او را کشف کرد. بعد از مدتی بازی در تیم های پایه تهران به تیم راه آهن پیوست. بعد از بازی در راه آهن به مدت ۳ سال در پاس بازی کرد و از همین تیم به پیراهن تیم ملی هم رسید هرچند قبلش عضو ثابت تیم ملی جوانان هم بود. او یکی از مسافران جام جهانی ۱۹۷۸ بود که البته بازی به او نرسید.بعد از انقلاب ۵۷، در سال ۵۹ به استقلال پیوست و تا آخر فوتبال خود که سال ۶۵ بود در این تیم بازی کرد. فریبا یک هافبک خوش استیل دونده و پا به توپ بود. گل تساوی دقایق پایانی او در دربی یکی از به یاد ماندنی ترین گل های تاریخ دربی تهران است. بهتاش فریبا که در استقلال پیراهن شماره ۶ را بیشتر به تن می کرد و مدتی نیز به کاپیتانی استقلال رسید سرانجام در سال ۱۳۶۵ از فوتبال خداحافظی کرد. او در کل دوران فوتبال خود ۲ بار کارت زرد دریافت کرد. از افتخارات او با استقلال می توان به ۲ قهرمانی جام باشگاه های تهران اشاره کرد.
شماره ۶
محمود فکری
محمود فکری گلادیاتور محبوب استقلالی ها.
بازیکنی از جنس تعصب و غیرت. اسطوره مازندرانی استقلال از تیم محبوب خطه شمال یعنی نساجی چهره شد. متولد مرداد ۱۳۴۸ است. بعد از ۲ سال موفقیت آمیز در نساجی در سال ۷۱ راهی استقلال شد. چهار سال موفقیت آمیز را در استقلال سپری کرد و بعد از دو سال بازی برای تیم فجر سپاسی شیراز برای خدمت سربازی، دوباره به استقلال برگشت و ۹ سال دیگر در استقلال بازی کرد. فکری علاوه بر این که یکی از پر افتخار ترین بازیکنان تاریخ استقلال است،با ۳۴۵ بازی رکورد دار بازی در استقلال نیز هست. او سال ها در ۲ پست هافبک دفاعی و دفاع وسط برای استقلال بازی کرد.۲ گل فراموش نشدنی او در لیگ های سوم و چهارم به پرسپولیس در ذهن ها مانده. خصوصا گل از راه دور او در لیگ سوم در دربی که با جمله معروف فردوسی پور همراه شد"محمود فکری گل نمیزنه اگه بزنه به پرسپولیس میزنه".۳ قهرمانی لیگ و ۳ قهرمانی جام حذفی از جمله افتخارات فکری با استقلال محسوب می شود که او را جزو بازیکنان پر افتخار تاریخ استقلال قرار داده است. او همچنین به یک نایب قهرمانی آسیا و چهارمی آسیا دست یافت. فکری تا سال ها رکورد دار کاپیتانی با پیراهن استقلال بود که بعد ها مجیدی این رکورد را شکست. فکری پنج سال بازوبند استقلال را به بازو بست. محمود فکری سرانجام در سال ۸۶ در تیم شیرین فراز کرمانشاه از فوتبال خداحافظی کرد. او هم اکنون سرمربی تیم نساجی مازندران است.
افتخارات محمود فکری با استقلال
۳ قهرمانی لیگ
۳ قهرمانی جام حذفی
شماره ۷
مجید نامجو مطلق
مجید نامجو مطلق متولد ۱۰ خرداد ۱۳۴۵ و مربی کنونی استقلال. بازیکنی با تکنیک ناب و سر توپ های به یاد ماندنی در دوران بازی. کسی که علی کریمی از او به عنوان یکی از الگو های زمان بازیگریش یاد می کند. در زمان بازی مجید نامجو به شوخی می گفتند که او چاله چوله های زمین های خراب دهه ۶۰ و ۷۰ فوتبال ایران هم دریبل میزند.نامجو فوتبال خود را از باشگاه بازیکن ساز بانک ملی شروع کرد بعد از ۳ سال بازی در بانک ملی در سال ۱۳۶۴ در سن ۱۹ سالگی به استقلال پیوست.بازی های چشم نواز او در استقلال و تکنیک بالا..او را جز ستاره های استقلال و فوتبال ایران کرد و توسط علی پروین به تیم ملی دعوت شد.نامجو مطلق از معدود بازیکنان نسل سوخته زمان جنگ بود که تا آستانه لژیونر شدن و رفتن به لیگ فرانسه و تیم پاریسم رفت اما در یکی از سیاه ترین روز های مهر ماه سال ۱۳۷۰ برای او مقابل پاس با تکل شدید و وحشتناک بازیکن پاس (مجید رضایی) دچار مصدومیت شدید شد..مصدومیتی که نامجو بعد از آن بازیکن سابق شد.نامجو مطلق سپس به قطر رفت و بعد از ۱ سال بازی دوباره به استقلال برگشت و با استقلال به مقام قهرمانی آسیا رسید او ۳ سال دیگر در استقلال بازی کرد اما مصدومیت های زیاد اجازه بازی زیادی به او نداد و نامجو به پاس سپس کشاورز رفت و سرانجام در یک انتقال غافلگیر کننده به پرسپولیس پیوست. نامجو با وجود درخشش زیاد و زوج به یاد ماندنی خود زرینچه در سمت راست استقلال اما هیج گاه به عنوان بازیکن استقلال طعم برد در دربی را نچشید و حتی برای اولین بار در تاریخ دربی ها برای استقلال در دربی ۲۹ مقابل وحید قلیچ پنالتی خراب کرد. مجید نامجو مطلق در کل ۱۰۰ بار با پیراهن استقلال در مسابقات مختلف به میدان رفت. آخرین تیم او برق تهران بود.
افتخارات نامجو مطلق با استقلال:
۱ قهرمانی لیگ
۱ قهرمانی جام باشگاه های تهران
۱ قهرمانی جام باشگاه های آسیا
شماره ۷
فرهاد مجیدی
بنجامین باتن استقلالی ها. بازیکنی که بعد از برگشتنش از لیگ های عربی به استقلال درخششی چندین برابر نسبت به دوران اولیه خودش داشت. فرهاد مجیدی متولد ۱۳ خرداد ۱۳۵۵ در مازندران. مهاجم سرعتی و فرصت طلب که از تیم کشاورز چهره شد و به تیم بهمن کرج پیوست بعد از بازی های خوب در این تیم در سال ۷۶ به استقلال پیوست.دوره حضور او در استقلال کوتاه بود و به لیگ اتریش ترانسفر شد و سپس در لیگ امارات به فوتبال خود ادامه داد.او به همراه العین به قهرمانی آسیا هم رسید.اتفاقی که سال ها قبل از آن در دوره اول حضورش در استقلال تا آستانه کسب آن رفت ولی در فینال ناکام شد.مجیدی بعد از ۸ سال به استقلال بازگشت.اوایل حضور او در استقلال با بازی های نه چندان خوب شروع شد اما بعد از مدتی بازیهای خوب و درخشان از خود به جا گذاشت و توانست با استقلال به مقام قهرمانی جام حذفی برسد.فصل بعد با برگشتن قلعه نویی به دومین قهرمانی لیگ خود نیز دست یافت.همچنین در سال ۹۲ قهرمان لیگ به عنوان کاپیتان شد.گل های او در دربی از او چهره ای محبوب بین هواداران ساخته.یک تصمیم ناگهانی و ترک استقلالی که در کورس قهرمانی بود همگان را به بهت فرو برد. استقلال بعد از رفتن مجیدی بسیار لطمه خورد. مجیدی بعد از یک رفت و بازگشت به لیگ قطر باز هم به استقلال برگشت و برای بار دوم در میانه فصل کناره گیری کرد اما این بار برای همیشه و در روزی که فقط امیرقلعه نویی خبر داشت و هیچ هواداری از خداحافظی او اطلاعی نداشت در بازی با مس کرمان از فوتبال خداحافظی کرد.مجیدی با ۲۵۶ بازی و ۹۶ گل زده دومین گلزن برتر تاریخ استقلال است.او هم اکنون کنار مجید نامجو مطلق دیگر شماره ۷ ماندگار تاریخ استقلال سرمربی و کمک مربی استقلال هستن.
افتخارات او در استقلال:
۳ قهرمانی لیگ
۱ قهرمانی جام حذفی
شماره ۸
اگر بگوییم بهترین بازیکنان تاریخ استقلال اکثرا شماره ۸ را به تن کرده اند بیراه نگفته ایم.
علی جباری
علی جباری متولد ۲۹ تیر ۱۳۲۵. فوتبال خود را از تیم نادر شروع کرد بعد از ۱ سال بازی به راه آهن رفت و بعد از درخشش در راه آهن به تیم تاج پیوست.
سلطان علی جباری در زمان خودش به عنوان یک هافبک بازیساز و هافبک هجومی شم گلزنی بسیار بالایی داشت، گل میساخت و با پاس های جادویی خودش دلبری میکرد، اما او یک ویژگی داشت که حتی در میان فوتبالیست های امروزی ایران هم انگشت شمار است، در آن دوره اکثر هافبک های ایران یا پا به توپ بودند و تکنیک خوبی داشتند مانند اکبر افتخاری، علی پروین، داریوش مصفوی، حمید شیرزادگان، جمشید رهگذر و ... یا دارای قدرت بدنی بالا و شوت زنی دقیق و محکم بودند مانند پرویز قلیچ خانی و محمود یاوری، محراب شاهرخی، غلام وفا خواه، جلال طالبی، حمید برمکی و ... اما سلطان علی جباری هر دو ویژگی را با هم داشت. هم دارای قدرت بدنی بالا و شوت زن بود و بازیکنی درگیر بود و هم بازیکن تکنیکی که جدال های تک به بک را به سادگی پیروز می شد. می شود نتیجه گرفت علی جباری اولین هافبک هجومی و هافبک راستی بود که در ایران این دو ویژگی را با هم داشت و به نوعی تلفیقی از دو ستاره بزرگ فوتبال ایران برمکی و شیرزادگان بود.
علی جباری علاوه بر آمار پاس گل بالا، اکثرا در کورس گلزنی با مهاجمین دوران خودش بود و این با توجه به پست سلطان جباری بی نظیر بود. آمار او در دربی ها نشان می دهد که در تاریخ دربی ها هیچ بازیکنی به اندازه او مجموعا روی گل ها چه به عنوان گلزن و چه به عنوان سازنده گل تاثیر نداشته است. (با ۵ گل رکورد دار مشترک با غلامحسین مظلومی در دربی ها و ۴ پاس گل و مجموعا تاثیر گذاری روی ۹ گل که به تنهایی رکورد دار است و از او می توان به عنوان دربی باز ترین بازیکن تاریخ استقلال نام برد.)
۲ فاکتور گلزنی و شوت های دقیق به همراه دریبلینگش او را بازیکنی ممتاز کرده بود و هواداران تاج برای اولین بار در تاریخ فوتبال ایران به یک بازیکن که جباری باشد لقب سلطان را دادند.
او خیلی زود به کاپیتانی استقلال رسید و پیراهن شماره ۸ معروف که بازوبند بر روی آستینش دوخته می شد در یاد ها مانده است. جباری ۱۰۸ بار به عنوان کاپیتان به میدان رفت.
هنوز عده زیادی معتقدند علی جباری برترین و بزرگترین بازیکن تاریخ استقلال است، علی جباری در تیم ملی هم افتخارات زیادی کسب کرد و هت تریک به یاد ماندنی او مقابل تایلند که در ۱۱ دقیقه، بازی دو هیچ باخته را با پیروزی سه بر دو عوض کرد و در پایان جام به همراه تیم ملی جشن قهرمانی گرفت در ذهن فوتبال دوستان قدیمی باقی مانده است. جباری خیلی زود بر خلاف همدوره های خودش در سن ۳۰ سالگی از فوتبال خداحافظی کرد و اگر بیشتر بازی می کرد، مسلما رکورد های بزرگی در تاریخ باشگاه می زد که شکستن آن خیلی سخت می شد.
جباری با ۳۷ بازی ملی و ۱۳ گل زده به کار خود در تیم ملی پایان داد و سپس سال بعد از رده باشگاهی خداحافظی کرد.
آمار او در استقلال ۱۸۳ بازی و ۹۲ گل زده بود که تا سال ها با این که هافبک بود اما لقب آقای گل تاریخ باشگاه را در اختیار داشت.
قهرمانی جام باشگاه های تهران و لیگ سراسری و تخت جمشید و از همه مهم تر قهرمانی در جام باشگاه های آسیا به عنوان کاپیتان از جمله افتخارات مهم سلطان علی جباری است. همچنین از سوی کنفدراسیون آسیا نشان طلای آسیا به پاس زحمات و فعالیت های ورزشی در زمان بازی به او اهدا شد.
شماره ۸
امیر قلعه نویی
ژنرال استقلالی ها، متولد ۱ آذر ۱۳۴۲ در محله نازی آباد تهران.
اردشیر قلعه نویی که فوتبالی ها او را به نام امیر قلعه نویی میشناسند.
شاید بسیاری دوران درخشان مربیگری امیر در فوتبال ایران در نظر داشته باشند. اما امیر در زمان بازی خودش یکی از بهترین هافبک هجومی های ایران بود. امیر که فوتبال خود را از تیم راه آهن شروع کرد بعد از ۲ سال بازی در این تیم به شاهین تهران پیوست. امیر ۶ سال در شاهین توپ زد و در سال ۶۶ به السد قطر پیوست و بعد از ۱ سال به ایران بازگشت اما این بار به عضویت استقلال درآمد.
قلعه نویی خیلی زود خود را در ترکیب استقلال نشان داد. او در دربی لیگ قدس با ۲ پاس گل خود زمینه ساز قهرمانی استقلال شد و خاطره پنالتی خراب شده خود در اولین بازی برای استقلال مقابل پرسپولیس در فینال جام حذفی را پاک کرد. او همواره مقابل پرسپولیس بهترین بازی های خود را به نمایش می گذاشت.
قلعه نویی یکی از بازیکنان متعصب استقلال بود. او در یکی از دربی ها که به جنجال کشیده شد به همراه دوست قدیمی خود مجتبی محرمی نقش اصلی را داشت و بعد از آن بازی محرومیت زیادی را سپری کرد.
بعد از خداحافظی شاهین بیانی از نظر سابقه ورمزیار باید کاپیتان اول می شد اما زنده یاد پورحیدری به خاطر این که امیر تجربه بیشتر و قدرت فرماندهی در میانه میدان دارد بازوبند را با هماهنگی ورمزیار به او سپرد. قلعه نویی با استقلال به قهرمانی و نایب قهرمانی آسیا نیز رسید همچنین قهرمانی لیگ و جام باشگاه های تهران را نیز کسب کرد. او سرانجام بعد از ۹ سال بازی در سال ۱۳۷۶ به علت مصدومیت های زیاد از فوتبال خداحافظی کرد. قلعه نویی ۱۵۶ بار برای استقلال به میدان رفت که ۸۸ بار هم بازوبند کاپیتانی را بر بازو بست.
شماره ۸
مجتبی جباری
یا همان ۸ شاکی.متولد ۲۶ خرداد ۱۳۶۲
جباری یکی از آن نسل طلایی استقلال بود که از آکادمی به این تیم معرفی شد. بعد از چهره شدن و درخشش جباری در تیم های پایه او برای خدمت سربازی ۲ فصل در ابومسلم بازی کرد. جباری در لیگ چهارم به عضویت استقلال در آمد. بعد از ۲ فصل درخشش در تیم درخشان و مخوف امیر قلعه نویی توسط برانکو به تیم ملی هم دعوت شد. در لیگ پنجم با استقلال قهرمان لیگ شد. بعد از چند بازی در تیم ملی و دعوت به اردوی پیش فصل اولین مصدومیت جباری در آن اردو رقم خورد و او جام جهانی را از دست داد. جباری بعد از بهبود مصدومیت خود باز به درخشش خود ادامه داد اما انگار قرار نبود مصدومیت و بدشانسی دست از سر زیدان آسیا (لقبی که برانکو و رسانه های ژاپنی به او دادن) بردارد.
جباری تا قبل از مصدومیت خود پیشنهادات اروپایی داشت و نزدیک به لژیونر شدن نیز بود. مجتبی با وجود مصدومیت های پیاپی که داشت اما بعد از برگشت به ترکیب همیشه فرم عالی خود را حفظ می کرد.
در هر ۳ قهرمانی لیگ برتر استقلال عضو تیم بود و از ارکان اصلی تیم و به قولی هر وقت مجتبی آماده بود استقلال هم آماده بود.
پاس های تو در و عمقی او برای مهاجمان به یاد ماندنی بود. مجتبی جباری ۱۰ بار در دربی بازی کرد و علاوه بر این که شکست را تجربه نکرد با زدن ۴ گل و ۴ پاس گل از موثر ترین بازیکنان تاریخ دربی شد.
مجتبی بعد از مدتی کوتاه بازی در سپاهان به قطر رفت و بعد از چند سال در لیگ ۱۷ به استقلال بازگشت و تا قبل از اتمام فصل بسیار بی سر و صدا از فوتبال خداحافظی کرد. جباری همیشه زبان تندی داشت و با مدیران و مربی ها اکثرا درگیر بود.
مجتبی جباری مجموعا در طی ۹ سال برای استقلال ۱۷۷ بار برای کرد.
او با توجه به مصدومیت های زیاد در تیم ملی بازی کمی کرده است و ۲ جام جهانی را لحظات آخر از دست داد. جباری ۳۱ بازی ملی و ۱۳ پاس گل در کارنامه خود دارد.
افتخارات مجتبی جباری در استقلال:
۳ قهرمانی لیگ
۲ قهرمانی جام حذفی
حضور در نیمه نهایی آسیا
شماره ۹
غلامحسین مظلومی تنگستانی
متولد ۱۳۲۸ در بوشهر
مهاجم بوشهری تاج و استقلال در اواخر دهه ۴۰ و دهه ۵۰ برای این تیم توپ می زد.
زنده یاد مظلومی در ۱۴۰ بازی که برای استقلال به میدان رفت ۸۱ گل به ثمر رساند و اکنون چهارمین گلزن برتر تاریخ استقلال است. میانگین گلزنی 0.57 ثبت کرد.
او که از تیم تاج مسجد سلیمان به تاج تهران پیوست با سه دوره آقای گلی در تخت جمشید رکورد دار لیگ تخت جمشید است (دو دور پیاپی... دوره اول ۱۵ گل... دوره دوم ۱۰ گل ...دوره چهارم ۱۹ گل) همچنین با ۶۵ گل بیشترین گل در کل ادوار تخت جمشید متعلق به او است. زنده یاد مظلومی با ۵ گل زده در دربی به همراه علی جباری مشترکا بیشترین گل زده را بین استقلالی ها دارد.
زنده یاد مظلومی با ۱۹ گل زده در تیم ملی تا سال ها رکورد دار بهترین میانگین گلزنی بود.
زنده یاد مظلومی که در اواخر عمر با بیماری سرطان رو به رو شده بود سرانجام در ۲۸ آبان ۱۳۹۳ درگذشت.
افتخارات زنده یاد مظلومی با استقلال:
۱ قهرمانی لیگ تخت جمشید
قهرمانی جام باشگاه های تهران
قهرمانی در جام باشگاه های آسیا
شماره ۹
علی سامره
علی سامره در سال ۱۳۵۶ در شهر رفسنجان استان کرمان به دنیا آمد.
فوتبال خود را از شهر خود و تیم مس رفسنجان شروع کرد و بعد از بازی در تیم فجر سپاسی در سال ۱۳۷۹ به تیم استقلال پیوست.
سامره در همان فصل اول حضورش در استقلال و در لیگ آزادگان توانست با استقلال به عنوان قهرمانی و آقای گلی مسابقات را کسب کند. همچنین در آسیا بعد از گرفتار شدن در منجلاب آزادی از رسیدن به فینال باز ماند.
سامره و استقلال دو بار دیگر میتوانستند به مقام قهرمانی در لیگ برسند که هر دو بار در لیگ های اول و سوم در هفته پایانی و ماقبل پایانی قهرمانی را از دست دادند.
سامره ۲ بار نیز در دربی تهران گل زد. او با گلزنی در ثانیه ۴۱ در دربی تهران از سوی هواداران لقب علی ۳۰ ثانیه را دریافت کرد.
سامره در نیم فصل دوم لیگ چهارم به صورت قرضی به پروجا ایتالیا پیوست اما نتوانست انتظارات را برآورده کند و به لیگ های عربی برگشت. سامره بعد از بازگشت به ایران در تیمی که فوتبال خود را شروع کرده بود از فوتبال خداحافظی کرد.
سامره در استقلال با ۱۰۵ بازی و ۴۲ گل زده و دهمین گلزن برتر تاریخ استقلال است.
افتخارات او با استقلال
۱ قهرمانی لیگ
۲ قهرمانی جام حذفی
شماره ۹
آرش برهانی
آقای گل تاریخ باشگاه استقلال. مهاجمی که با وجود خراب کردن موقعیت های زیاد همیشه در کورس آقای گلی بود و در ۹ سال حضورش در استقلال توانست رکورد دار گلزنی در تاریخ استقلال بود.
مهاجم کرمانی استقلال که متولد ۲۳ شهریور ۱۳۶۲ است در لیگ ۷ و با نظر زنده یاد حجازی از پاس تهران به استقلال پیوست. فصل اول او در استقلال خوب پیش نرفت و نتایج ضعیف استقلال با زنده یاد حجازی و فیروز کریمی باعث شد هواداران از خرید او رضایت نداشته باشند. اما با آمدن قلعه نویی در لیگ هشتم آرش برهانی تبدیل به بهترین مهاجم لیگ ایران شد و علاوه بر قهرمانی در آن سال با استقلال با ۲۱ گل زده آقای گل لیگ برتر هم شد.
برهانی ۹ سال پیاپی در استقلال حضور داشت و در ۲۹۲ بازی ۱۰۷ گل برای استقلال به ثمر رساند که ۳ گل آن در دربی ها بود.
برهانی سرانجام در سال ۱۳۹۶ از فوتبال خداحافظی کرد.
افتخارات او با استقلال:
۲ قهرمانی لیگ
۲ قهرمانی جام حذفی
حضور در نیمه نهایی آسیا
شماره ۱۰
حسن روشن
حسن روشن فوتبالیست سال های دور تیم تاج و استقلال که متولد ۱۲ خرداد ۱۳۳۴ دربند شمیرانات است.
روشن که پدرش فوتبالیست صاحب نامی در منطقه خودشان بود در همان سنین ابتدایی استعداد بالای خودش را نشان داد و بعد از درخشش در منتخبدبیرستان نراقی به تیم منتخب مدارس دبیرستان تهران راه یافت.
رایکوف سرمربی تاج از آن جایی که به فوتبالیست های جوان اهمیت زیادی میداد در حالی که روشن ۱۷ سال داشت او را به عضویت تیم بزرگسالان تاج درآورد. در حضور بازیکنان بزرگ و نسل طلایی تاج کمتر کسی فکر می کرد حسن روشن فیکس و حتی به او فرصت حضور کمی داده شود اما طفل شیرین رایکوف(لقبی که به خاطر علاقه زیاد رایکوف به او به حسن روشن داده بودند) با استعداد و بازی های درخشانش خیلی زود جایگاه خود را در ترکیب تاج پیدا کرد و با شماره ۱۰ از مهاجمان فیکس استقلال شد.
روشن سابقه زدن ۲ گل در دربی های تهران مقابل پرسپولیس را دارد و هنوز به عنوان جوان ترین گلزن تاریخ دربی با ۱۸ سال سن شناخته میشود. گل دقیقه ۸۸ او به پرسپولیس و قطع نوار پیروزی های پرسپولیس مقابل استقلال از گل های ماندگار اوست.
حسن روشن به علت تکنیک بالای خود همواره با خشونت و خطا های شدید مدافعان حریف رو به رو بود و بخش زیادی از فوتبال خود را مصدومیت های زیاد در بر گرفت. حتی حضور او در جام جهانی آرژانتین هم با مصدومیت همراه شد هرچند با وجود مصدومیت یکی از گل های ایران در آن جام را به ثمر رساند.
او تنها فوتبالیست تاریخ ایران تا به الان است که در سه تورنمنت بزرگ ملی یعنی جام جهانی،المپیک و جام ملت های آسیا موفق به گلزنی شده است. شاید اگر امکانات پزشکی بیشتری در زمان بازی روشن بود، نام حسن روشن جاودانه تر و جزو ۳ بازیکن برتر تاریخ ایران می شد. او از تیم های سنت آتین و چند تیم دیگر اروپایی پیشنهاد داشت که به خاطر سن پایین و مصدومیت های متوالی شانس لژیونر شدن را از دست داد.
روشن بعد از انقلاب بعد از دو بار رفت و برگشت به الاهلی و استقلال سرانجام در استقلال با ۱۳۰ بازی و ۳۲ گل زده (شانزدهمین گلزن تاریخ باشگاه استقلال) از فوتبال خداحافظی کرد.
از جمله افتخارات او با استقلال قهرمانی در جام تخت جمشید و جام حذفی و جام باشگاه های تهران است.
او همچنین در تیم ملی با ۴۸ بازی و ۱۳ گل زده و ۱ قهرمانی جام ملت ها و یک برنز آسیا جام ملت ها و حضور در المپیک به کار خود خاتمه داد.
شماره ۱۰
شاهرخ بیانی آشتیانی
اگر بخواهیم سه هافبک برتر تاریخ استقلال را نام ببریم بی تردید شاهرخ بیانی یکی از گزینه هاست.
شاهرخ بیانی متولد ۱۶ مرداد ۱۳۳۹ در تهران است. او در سال ۵۷ فوتبال خود را از استقلال شروع کرد.
رفته رفته شاهرخ در میانه میدان به یکی از کلیدی ترین بازیکنان استقلال تبدیل شد تا جایی که بازوبند کاپیتانی به او رسید و سوپر استار استقلال در دهه ۶۰ شد.
شاهرخ که با بازیهای خوب خود محبوبیت زیادی در بین هواداران پیدا کرده بود ناگهان در سال ۱۳۶۴ به پرسپولیس و رقیب سنتی پیوست. این انتقال به حدی غافلگیر کننده بود که استقلال در آن سال به صورت کامل ضعیف و در سوی مقابل پرسپولیس قوی شد. خود شاهرخ دلیل جدایی خود را اختلاف با مراغه چیان میداند. هرچند عده ای زیادی وعده های پروین را دلیل این انتقال جنجالی میدانند.
شاهرخ بیانی در دربی مقابل استقلال یکی از بهترین بازی های خود را به نمایش گذاشت و با زدن ۲ گل نقش مهمی در شکست سنگین ۳ بر صفر استقلال مقابل پرسپولیس داشت.
شاهرخ بیانی بعد از ۱ سال بازی در پرسپولیس و ۱ سال بازی در قطر دوباره با وعده جبران به استقلال برگشت. هرچند بازوبند کاپیتانی از او گرفته شد و به برادرش شاهین رسید اما می شود گفت به وعده خود عمل کرد و با بازی های درخشان خود و در کنار دیگر بازیکنان استقلال از عوامل اصلی قهرمانی های استقلال در لیگ و جام باشگاه های تهران و از همه مهم تر قهرمانی و نایب قهرمانی آسیا بود. هنوز که هنوز است عده ای دلیل باخت استقلال به الهلال در فینال آسیا را عدم حضور شاهرخ و محرومیتش می دانند.
شاهرخ در یکی از دربی های خود بعد از برگشتن به استقلال یک تنه بازی درخشانی به نمایش گذاشت و استارت و حرکت انفجاری او میان مدافعین پرسپولیس که سرانجام با خطای محمد پنجعلی بر روی وی منجر به پنالتی شد، از صحنه های ماندگار تاریخ دربی ها را رقم زد. شاهرخ خود آن پنالتی را تبدیل به گل کرد.
سرانجام شاهرخ بیانی در استقلال با ۱۴۱ بازی از فوتبال خداحافظی کرد.
در رده ملی هم با وجود یک بار استعفای دسته جمعی به همراه دیگر بازیکنان تیم ملی در زمان زنده یاد دهداری، سپس در زمان علی پروین دوباره به تیم ملی دعوت شد و قهرمان بازی های آسیایی پکن شد. ۳۱ بازی ملی و ۸ گل زده آمار او در تیم ملی است. گل او به عربستان در جام ملت های آسیا مهم ترین گل ملی او به حساب میآید.
شماره ۱۰
علیرضا منصوریان
منصوریان متولد ۱۱ آذر ۱۳۵۰ از محبوب ترین بازیکنان استقلال خصوصا در دهه ۸۰ بود.
پیراهن شماره ۱۰ او سال ها بین هواداران و سکو های آزادی محبوبیت خاصی داشت.او که از سوی هواداران با لقب داش علی منصوریان شناخته می شد در سال ۷۴ از پارس خودرو با نظر مستقیم زنده یاد پورحیدری به استقلال پیوست.
منصوریان یکی از هافبک های تکنیکی و پا با توپ فوتبال ایران در دهه ۷۰ بود و از معدود استقلالی هایی که توسط مایلی کهن به تیم ملی دعوت میشد. منصوریان بعد از دو سال بازی در استقلال به لیگ های اروپایی ترانسفر شد و چندین سال در بوندسلیگا ۲ و لیگ یونان بازی کرد اما دوره دوم حضور او در استقلال که با پوشیدن شماره ۱۰ همراه بود بسیار متفاوت از دوره اول بود.منصوریان در دوره دوم مانند یک لیدر و فرمانده در خط میانی استقلال بازی می کرد و در سال آخر حضورش در استقلال بعد از خداحافظی محمود فکری کاپیتان اول تیم هم شد.
منصوریان با ۲۲۶ بازی از نظر تعداد بازی رتبه دهم در استقلال را دارد.
افتخارات منصوریان در استقلال :
۲ قهرمانی لیگ
۲ قهرمانی جام حذفی
در رده ملی هم علیرضا منصوریان سابقه حضور در جام جهانی و قهرمانی بازی های آسیایی بانکوک را در ویترین افتخاراتش دارد.
۴۶ بازی و ۸ گل زده
شماره ۱۱
محمد رضا عادلخانی
محمد رضا عادلخانی متولد ۲۴ بهمن سال ۱۳۲۶ در تهران
او فوتبال خود را به همراه یار و دوست قدیمی خود؛ اکبر کارگرجم، از نونهالان تاج شروع کرد و رده های سنی تاج را یکی پس از دیگری سپری کرد.
عادلخانی در حالی که ۱۶ ساله بود به آلمان تیم های پایه و آماتور بایرن مونیخ پیوست بعد از دو سال بازی در آن جا به تیم های دیگر آلمانی پیوست و حدود یک دهه در آلمان بازی کرد.
عادلخانی سرانجام در ۲۵ سالگی در سال ۱۳۵۱ به تیم بزرگسالان تاج پیوست.
عادلخانی بازیکنی چپ پا با شوت های محکم و متخصص زدن ضربات آزاد بود. بازی های خوب او موجب شد که به تیم ملی هم دعوت شود و قهرمانی جام ملت ها و حضور در المپیک و مقدماتی جام جهانی را تجربه کرد. بعد از صعود ایران به جام جهانی عادلخانی مانند زنده یاد مظلومی به خاطر مصدومیت این تورنمنت مهم فوتبالی را از دست داد.یکی از بازی های ماندگار او در رده ملی مقابل اسرائیل در فینال جام ملت های ۱۹۷۲ بود که پیگیری او برای توپ و ایجاد مزاحمت برای بازیکن اسرائیل موجب گل به خودی تیم اسرائیل شد.
او یک بار نیز در دربی تهران موفق به گلزنی شده است.استقلال با تک گل او موفق شد در آن بازی به پیروزی برسد. گل دقیقه ۳ او تا سال ها جزو سریع ترین گل تاریخ دربی ها بود.
عادلخانی سرانجام فوتبال خود را در تیم شهباز پایان داد.
افتخارات عادلخانی با استقلال:
قهرمانی جام باشگاه های تهران در سال ۱۳۵۲
قهرمانی تخت جمشید در سال ۱۳۵۳ ا
شماره ۱۱
رضا عنایتی
مهاجم مشهدی استقلال که طبق شناسنامه متولد ۱ مهر سال ۱۳۵۵ است.
عنایتی از آن دسته بازیکنانی بود که دیر به فوتبال معرفی شد اما توانست به افتخارات زیادی در فوتبال برسد.
عنایتی که فوتبال خود را از ابومسلم شروع کرده بود و توانسته بود با این تیم به عنوان آقای گلی برسد (دوره اول لیگ) در لیگ سوم به استقلال پیوست.
در ۲ سال اول با وجود درخشش خود و حتی کسب عنوان آقای گلی در لیگ چهارم (۲۰ گل) موفق به قهرمانی نشد. اما در فصل بعدی استقلال با درخشش او و کسب مجدد آقای گلی(۲۱ گل) توانست اولین قهرمانی لیگ برتر خود را جشن بگیرد.
در پایان آن سال عنایتی به عنوان بهترین بازیکن سال ایران انتخاب شد.
عنایتی کنار زنده یاد مظلومی تنها افرادی هستند که موفق به کسب دو آقای گلی پیاپی در لیگ برای استقلال شدند.
عنایتی همچنین با ۲۲ گل با ضربه سر بیشترین گل برای استقلال با ضربه سر را به ثمر رسانده است.
میانگین آقای گلی او نسبت به برهانی بهتر است و بهترین میانگین آقای گلی را دارد.
او با ۳ هت تریک رکورد دار هت تریک برای استقلال در لیگ برتر است که یکی از این هت تریک ها، کامل بوده؛ گل با پای چپ، گل با پای راست و گل با ضربه سر مقابل صبا.
عنایتی در مجموع هم اکنون با ۱۵۰ گل زده آقای گل کل ادوار لیگ برتر است.
همچنین با ۷ گل زده در یک بازی در بازی ابومسلم مقابل استقلال رشت در اولین دوره لیگ برتر؛ رکورد دار بیشترین گل یک بازیکن در یک بازی است.
او سابقه ۲ بار گلزنی به پرسپولیس در دربی ها را دارد و در مجموع با تیم های مختلف ۸ گل به پرسپولیس زده است. او همچنین مسن ترین بازیکن تاریخ دربی ها تا به الان است.
عنایتی به خاطر هم دوره شدن با علی دایی در رده ملی به موفقیت نرسید و اغلب نیمکت نشین علی دایی بود. عنایتی ۲ بار در مقاطع مختلف به استقلال بازگشت که آخرین بار در لیگ ۱۴ بود که حضور ناموفقی داشت و پایان فصل جدا شد. عنایتی سرانجام در تیم صبا از فوتبال خداحافظی کرد. این مهاجم چپ پای استقلال با ۶۴ گل ششمین گلزن برتر تاریخ استقلال است.
از جمله افتخارات او با استقلال قهرمانی در پنجمین دوره لیگ برتر است.
پایان قسمت اول
ادامه دارد