پس از کش و قوسهای فراوان بین لیونل مسی و باشگاه بارسلونا بر سر جدایی و یا عدم جدایی مسی، بالاخره دو طرف به توافق رسیدند تا لئو یک فصل دیگر در نیوکمپ ماندگار شود و بعد از آن راهی باشگاه دیگری شود. خبری که عاشقان فوتبال برای شنیدنش بسیار استرس و اضطراب شدیدی تحمل کردند. هواداران بارسلونا امیدوار بودند تا تیمشان به وضعیت رئال مادرید هنگام جدایی کریستیانو رونالدو دچار نشود.
با آمدن رونالد کومان به بارسلونا خانه تکانی عظیمی در این باشگاه شروع شد و در همان ابتدا آرتور ویدال، لوییس سوارز و ایوان راکیتیچ از لیست مرد هلندی کنار گذاشته شدند و بازیکنانی مثل جوردی آلبا و ساموئل اومتیتی هم به درب های خروج نزدیک شدند. مطابق شنیده ها کومان اعلام کرده به هیچ بازیکنی از جمله مسی امتیاز ویژه ای تعلق نخواهد گرفت تا بعد از باخت ۸-۲ بارسلونا مقابل بایرن مونیخ بیش از پیش شایعه جدایی مسی از بارسلونا به گوش برسد. بدون شک جدایی مسی از بارسلونا شوک جدیدی به دنیای فوتبال وارد می کرد و همچنین لیونل مسی را از مجموعه بازیکنان تک باشگاهی مثل فرانچسکو توتی و پائولو مالدینی جدا می کرد؛ اتفاقی که هر چند ممکن است در آینده رخ بدهد اما حداقل هواداران بارسلونا خیالشان راحت است این فصل فوق ستاره آرژانتینی را در اختیار دارند.
به مناسبت تمدید قرارداد لئو مسی با بارسلونا نگاهی کامل و جامعی اندازیم به بیش از ۱۹ سالی که او عضو بارسلونا می باشد. از امضای قرارداد اولیه روی دستمال کاغذی تا جام ها و قهرمانی های متعدد و تا هم اکنون که به درب های خروج نزدیک شده بود و در نهایت ماندگار شد.
آغاز داستان مسی و بارسلونا با قراردادی که روی دستمال کاغذی امضا شد!
لیونل آندرس لئو مسی کوچتینی نام کامل یکی از برترین بازیکنان تاریخ فوتبال است که در روزاریوی آرژانتین به دنیا آمد و از زمانی که فقط پنج ساله بود فوتبالش را در تیم گراندولی که متعلق به شهرش بود آغاز کرد و از همان دوران ستاره تیمش شد؛ اما مشکل کمبود هورمون رشد او که در سن یازده سالگی نمایان شد شرایطش را را به کلی دگرگون کرد. باشگاه گراندولی نمی توانست ماهانه ۹۰۰ دلار برای هزینه های درمان مسی پرداخت کند و همان موقع استعدادیاب های بارسلونا شرایط او را بررسی کردند و چون توانایی پرداخت این هزینه را داشتند مسی و پدرش پذیرفتند راهی بارسلون شوند.
نکته جالب این اتفاق امضای قرارداد استعدادیاب بارسلونا با مسی روی دستمال کاغذی می باشد. شاید در آن دوران کمتر کسی فکر میکرد که بازیکنی که قراردادش روی دستمال کاغذی به ثبت رسیده رکورددار کسب توپ طلا شود و با امضای این قرارداد مسی رسماً به تیمهای پایه بارسلونا پیوست و این آغاز داستان بارسلونا و لئو مسی می باشد.
انتقال به تیم اصلی بارسلونا با کمک اعتماد فرانک ریکارد هلندی
پس از درخشش در تیم های دوم و سوم بارسلونا سرانجام مسی در ۱۶ نوامبر ۲۰۰۳ در دیداری دوستانه برابر پورتو نخستین بازی اش را برای بارسلونا انجام داد؛ آن هم در حالی که فقط ۱۶ سال و ۱۴۵ روزه بود. ۱۶ اکتبر ۲۰۰۴ با نظر فرانک ریکارد برای نخستین بار مسی در لالیگا و برابر اسپانیول به میدان رفت و او تا این لحظه سومین بازیکن جوان آبی و اناری ها می باشد که در لالیگا به میدان رفته است.
سرانجام مسی در تاریخ ۱ می ۲۰۰۵ در برابر آلباسته توانست نخستین گلش در لالیگا را برای بارسلونا به ثمر برساند و از آن روز به بعد موتور گلزنی این بازیکن برای بارسلونا روشن شد. مسی، فرانک ریکارد هلندی که به او در سن کم اعتماد کرد را عامل اصلی موفقیت خودش را نامیده و در مورد او گفته است که هیچگاه محبتش را فراموش نخواهد کرد.
مسی و بارسلونا؛ در کنار هم ماندگار برای همیشه
لیونل مسی از فصل ۲۰۰۵/۰۶ تبدیل به یکی از بازیکنان اصلی آبی و اناری ها شد و سال های درخشان خودش در این تیم را آغاز کرد. در این فصل مسی جوان با زدن ۶ گل در ۱۷ بازی توانست خودش را در ترکیب این تیم ثابت کند و در لیگ قهرمانان اروپا هم برای نخستین بار هم بازی و هم گلزنی کرد. در ابتدای این فصل قرارداد مسی طولانی مدت و تا سال ۲۰۱۴ تمدید شد تا مدیران بارسلونا نشان دهند به هیچ عنوان حاضر به از دست دادن ستاره تیمشان نیستند.
فصل ۲۰۰۶/۰۷ منجر به مصدومیت استخوان پای مسی شد و او سه ماه خانه نشین شد؛ با این حال لئو توانست در ۲۶ بازی ۱۴ گل به ثمر برساند تا یکی از مهره های کلیدی تیم ریکارد محسوب شود. پس از بازگشت از این مصدومیت و در ۱۱ مارس مسی در الکلاسیکو فوق العاده ظاهر شد و با هت تریکش باعث شد بارسلونا ده نفره الکلاسیکو را با نتیجه ۳-۳ به اتمام برساند.
مسی در این فصل دو گل به ثمر رساند که دقیقا شبیه گل های مارادونا به انگلیس در جام جهانی ۱۹۸۶ بود. اولی گلش مقابل ختافه که شبیه گل قرن مارادونا بود و گل دومش در برابر اسپانیول در دربی بارسلون که با دست به ثمر رسید و شباهت زیادی به گل دست خدای دیگو آرماندو مارادونا داشت.
فصل ۲۰۰۷/۰۸ فصل رویایی برای ستاره بارسلونا بود. او علاوه بر کاندید شدن برای برترین مهاجم فصل در تیم منتخب فیفا، پس از کاکا و رونالدو برای کسب توپ طلا در جایگاه سوم قرار گرفت. به رکورد ۱۰۰ بازی برای بارسلونا رسید و در طول فصل توانست ۱۶ گل و ۱۳ پاس گل به ثمر برساند. در فصل بعد حضور مسی با خروج رونالدینیو از جمع کاتالانها، شماره ۱۰ به فوق ستاره آرژانتینی تیم رسید و اتفاقاً برای لئو خوشیمن هم بود. ابتدا قهرمانی در جام حذفی، سپس قهرمانی در لالیگا و در نهایت قهرمانی در لیگ قهرمانان افتخارات تیمی مسی در این سال بود؛ بارسلونا در آن فصل تبدیل به نخستین تیم اسپانیایی شد که توانست در یک فصل سه گانه کسب کند. مسی توانست آقای گل لیگ قهرمانان اروپا با ۹ گل زده شود بازیهای درخشانش زبانزد هواداران بارسلونا شد.
از بازی های ماندگار این فوق ستاره در آن سال می توان به هت تریک برابر اتلتیکو مادرید و بریس در برابر رئال مادرید در بازی معروف ۶-۲ اشاره کرد. مسی همچنین مهاجم سال یوفا نیز لقب گرفت.
در فصل ۲۰۰۹/۱۰، فصلی که منتهی به جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقا بود مسی توانست یکی از بهترین فصول فوتبالی خودش را ثبت کند. با آمدن پپ گواردیولا به بارسلونا در فصل ۲۰۰۸/۰۹ مسی درخشان ترین روزهایش را سپری کرد؛ پپ در اولین قدم او را از پست بال راست به مرکز خط حمله برد تا بیشتر در موقعیت گلزنی قرار بگیرد. سران بارسلونا تصمیم گرفتند قرارداد طولانی مدت لئو را تا سال ۲۰۱۶ تمدید کنند و به لطف این قرارداد مسی به پردرآمدترین بازیکن وقت لالیگا تبدیل شد. او با قدرت تمام و اختلاف بیش از دو برابری نسبت به کریس رونالدو به توپ طلا رسید و همچنین در رده دوم برترین بازیساز سال قرار گرفت. توانست گل برتری تیمش در فینال جام باشگاه جهان را به ثمر برساند و این جام را هم به افتخارات بلوگرانا اضافه کرد. مسی توانست اولین هت تریک فصلش را برابر تنه ریف ثبت کند و نیز به رکورد ۲۰۰ بازی با پیراهن بارسلونا در تمامی رقابت ها رسید.
لئو در یکی از درخشان ترین بازی های توانست برای نخستین بار در یک مسابقه پوکر (چهار گل) به ثمر برساند و آرسنال را با ۴ گل خودش در هم کوبید و با عبور از ریوالدو برزیلی تبدیل به گلزن ترین بازیکن بارسا در لیگ قهرمانان شد؛ همچنین توانست برای دومین بار برترین بازیکن فصل لالیگا لقب بگیرد و فصل درخشانش را با زدن ۴۷ گل و تاثیر ۴۵ درصدی روی گل های بارسلونا به پایان برد.
فصل ۲۰۱۰/۱۱ به بهترین شکل ممکن و هت تریک برابر سویا در سوپرکاپ آغاز شد و در اولین بازی تیمش را به اولین جام رساند و همچنین برای سومین سال پیاپی توانست مهمترین افتخار فردی دنیای فوتبال یعنی توپ طلا را کسب کند و بالاتر از رونالدو و ژاوی قرار گرفت.
در هفته سوم لالیگا و دیدار برابر اتلتیکو مادرید مسی با تکل خشن اویفالوشی بازیکن اتلتیکو به شدت مصدوم شد و این مصدومیت به قدری بد بود که لئو مدتها خانه نشین شد؛ بعد از بازگشت لئو مسی از مصدومیت او توانست در پیروزی ۸-۰ مقابل آلمریا هت تریک کند و فصل را با دو هت تریک به اتمام رساند. در طول فصل مسی رکورد پاس گل لالیگا با ۱۸ پاس گل را به نام خودش ثبت کرد و در طول فصل با ۵۳ گل و ۲۴ پاس گل در تمام رقابت ها روی ۵۱ درصد گل های این تیم تاثیرگذار بود که آماری درخشان محسوب می شود.
رکوردشکنی لیونل مسی در فصل 2011/12
برکسی پوشیده نیست که یکی از برترین سالیان لئو مسی در فوتبال، فصل ۲۰۱۱/۱۲ می باشد. این فوق ستاره در این فصل توانست چهارمین توپ طلای متوالی خودش را به خانه ببرد و روی ۶۴ درصد گل های بارسلونا نقشی مستقیم ایفا کرد و به تنهایی تاثیرگذارترین بازیکنان پنج لیگ معتبر جهان شد. لئو در طول فصل در مجموع توانست ۷۳ گل برای بارسلونا به ثمر برساند و توانست رکورد فصل ۱۹۷۲/۷۳ گرد مولر آلمانی که موفق شده بود ۶۷ گل در یک سال بزند را به نام خودش ثبت کند.
در دیدار سوپرکاپ اسپانیا مقابل رئال مادرید در مجموع رفت و برگشت آمار خیره کننده سه گل و دو پاس گل را ثبت کرد و باعث پیروزی ۵-۴ آبی و اناری ها برابر کهکشانی ها شد؛ نکته جالب درخشش لیونل مسی روی هر ۵ گل بارسا بود. او همچنین با گلزنی به پورتو پرتغال توانست به طلسم گل نزدن در سوپر کاپ اروپا هم پایان دهد و پاس گل دوم تیمش را هم به فابرگاس داد تا در هر دو سوپرکاپ آن سال بارسلونا فوق العاده درخشان ظاهر شود. وی همچنین در این فصل به رکورد ۲۰۰ بازی در لالیگا رسید و در ۲۰ مارس همین سال با عبور از سزار رودریگز برترین گلزن تاریخ بارسلونا شد.
مسی و بارسلونا در فصل ۲۰۱۲/۱۳ توانستند با ۱۰۰ امتیاز به قهرمانی لالیگا برسند و فاتح این مسابقات لقب بگیرند. در جام حذفی عملکرد متوسطی داشتند و در مرحله نیمه نهایی مقابل رئال مادرید حذف شدند و از راهیابی به فینال بازماند. در لیگ قهرمانان اروپا در یک بازی عجیب و غریب مقابل قهرمان آن سال یعنی بایرن مونیخ در مجموع دو دیدار ۷-۰ مغلوب شدند. لئو در آن فصل توانست بهترین گلزن لالیگا با ۴۶ لقب بگیرد و در مجموع توانست ۶۰ بار برای تیمش گلزنی کند؛ او همچنین با ثبت ۱۶ پاس گل جز برترین گلسازهای لیگ قرار گرفت. مسی برخلاف چهار فصل گذشته که توانسته بود توپ طلا را به دست آورد این بار قافیه را به کریس رونالدو باخت تا پس از سال ۲۰۰۸ دوباره فوق ستاره پرتغالی هم به این عنوان برسد.
فصل بعد یعنی ۲۰۱۳/۱۴ هرچند مسی موفق به کسب سوپرکاپ اسپانیا نشد اما او در این فصل توانست رکوردها و افتخارات زیادی را به اسم خودش ثبت کند. در تاریخ ۱ سپتامبر با هت تریک برابر والنسیا او به ششمین گلزن برتر تاریخ لالیگا مبدل شد. تنها ۱۸ روز بعد و هت تریک مقابل آژاکس هلند تبدیل به دومین گلزن برتر لیگ قهرمانان اروپا شد و علاوه بر آن به تنها بازیکنی در تاریخ تبدیل شد که توانسته است چهار بار در این مسابقات هت تریک کند. در همان فصل با عبور از رکورد گلزنی دیاستفانو سومین گلزن تاریخ لالیگا شد و در ادامه موفقیت هایش در الکلاسیکو هت تریک کرد تا بارسلونا ۴ بر ۳ پیروز شود و همزمان دو رکورد با ارزش را به نام خودش ثبت کرد. اولی عبور از رکورد دیاستفانو و تبدیل شدن به برترین گلزن تاریخ ال کلاسیکو و دومی رسیدن به جایگاه دوم برترین گلزن لالیگا.
مسی در آن فصل با ۲۸ گل زده در لالیگا پس از کریس رونالدو با ۳۱ گل زده در جایگاه دوم آقای گلی قرار گرفت و همچنین با ۴۱ گل زده در تمام رقابت های سال برای آبی اناریها برترین گلزن این تیم شد. سران بارسلونا با مسی برای امضای قرارداد جدید هم در این سال به توافق رسیدند.
با فرا رسیدن فصل ۲۰۱۴/۱۵ و سپرده شدن هدایت کاتالانها به دست لوییز انریکه، بارسلونا تبدیل به غولی بی رحم شد و در همان سال اول انریکه آنها توانستند با قهرمانی در لیگ، جام حذفی و لیگ قهرمانان اروپا به سه گانه برسند و تبدیل به اولین تیمی شوند که دو بار موفق به کسب سه گانه می شود؛ چرا که آنها در فصل ۲۰۰۸/۰۹ هم به این مهم رسیدند و در فصل ۲۰۱۴/۱۵ آن را تکرار کردند. زوج مسی، سوارز و نیمار (MSN) به رهبری مسی خوش درخشیدند و در مجموع ۱۲۲ گل به ثمر رساندند که مسی با ۴۳ گل در لیگ بهترین عملکرد را به ثبت رساند. همچنین در تمام رقابت های بارسلونا توانست ۵۸ گل و ۲۹ پاس گل به ثمر برساند که عملکرد فوقالعاده درخشانی محسوب میشود و به تنهایی روی ۵۵ درصد گلهای این تیم تاثیر مستقیم گذاشت.
فصل ۲۰۱۵/۱۶ فصل درخشانی برای بارسلونا بود و این تیم توانست چهار جام در سال به دست آورد. قهرمانی در لالیگا به همراه کوپا دل ری و همچنین قهرمانی در جام جهانی باشگاه ها و سوپر کاپ اروپا قهرمانی هایی بود که بارسلونا در صد و شانزده سالگی باشگاهش به دست آورد. هرچقدر سوارز و نیمار خوش درخشیدند مسی مثل سالیان قبل سرحال نبود و حتی پس از چند سال عنوان برترین گلزن فصل بارسلونا را هم از دست داد. سوارز تازه وارد با به ثمر رسیدن ۴۰ گل در لیگ و ۵۹ گل در تمام رقابت ها برترین گلزن فصل آبی و اناریها لقب گرفت. بارسلونا در مرحله ۱/۴ نهایی لیگ قهرمانان اروپا هم حذف شد و نتوانست گانه را کسب کند. بارسلونا در فصل بعد هم تصمیم به همکاری با انریکه گرفت. بارسلونا برخلاف سال گذشته قهرمان لیگ شد این بار به مقام دوم رسید و رئال مادرید به قهرمانی دست یافت.
بارسلونا ناکامی خودش در لیگ را به کمک درخشش های مسی و خط حمله تیمشان در کوپا دل ری جبران کردند و توانستند علاوه بر قهرمانی جام حذفی، سوپرکاپ اسپانیا را هم فتح کنند. در لیگ قهرمانان اروپا وداع زودهنگامی داشتند و مثل سال قبل در ۱/۴ نهایی حذف شدند تا نشانی از بارسلونای قدرتمند فاتح سه گانه نباشد. مسی مثل همیشه ناجی بارسا بود و با ۳۷ گل زده در لالیگا نقش مهمی در بدست آوردن جایگاه دوم این تیم ایفا کرد. لئو در تمام مسابقات ۵۴ بار دروازه رقبا را گشود تا در کنار نیمار و سوارز یکی از برترین خط حمله های سال نام بگیرند.
با رفتن لوییز انریکه از بارسلونا در سال ۲۰۱۷/۱۸ سرمربی وقت اتلتیک بیلبائو جانشین او شد. والورده در فصل اول حضورش در بارسلونا با کمک ستارگان تیم از جمله لئو مسی توانست لالیگا را فتح کند و بالاتر از اتلتیکومادرید و رئال مادرید قرار گرفت و در سوپرکاپ اسپانیا هم به نایب قهرمانی رسید. والورده در جام حذفی هم موفق بود و در این مسابقات هم به قهرمانی رسید تا هواداران بارسلونا را به آینده تیمشان امیدوار کند. اما بارسلونا در لیگ قهرمانان اروپا مثل سالیان قبل به سندروم ۱/۴ نهایی بی قرار مبتلا شد و باز هم در این مرحله ناکام بزرگ لقب گرفت. مسی که آماده حضور در جام جهانی روسیه همراه آرژانتین می شد ترک عادت نکرد و گلزن ترین و تاثیرگذارترین بازیکنان بارسلونا با ۳۴ گل زده در لیگ شد؛ همچنین آقای گل لالیگا هم لقب گرفت و با زدن ۱۱ گل در سایر مسابقات نقش مهمی به عنوان کاپیتان در تیم والورده ایفا کرد.
بارسلونا مدل ۲۰۱۸/۱۹ به جز در لیگ قهرمانان اروپا تقریباً در سایر مسابقات موفق ظاهر شد. در لالیگا بالاتر از اتلتیکومادرید با اختلاف ۱۱ امتیازی به قهرمانی رسیدند در جام حذفی و در فینال مقابل والنسیا مغلوب شدند و به نایب قهرمانی رسیدند. در سوپرکاپ داخلی اسپانیا هم عنوان نخست را به دست آوردند و تنها نقطه تاریکشان در آن فصل، لیگ قهرمانان اروپا و کامبک تاریخی جلوی لیورپول بود که شاگردان والورده پیروزی ۳ بر ۰ بازی رفت را در برگشت ۴-۰ واگذار کردند تا حذف شده بزرگ لیگ قهرمانان اروپا لقب بگیرند.
مسی در آن فصل وظیفه و مهمی داشت و آن جبران ضعف خط حمله گلنزن این تیم بود و با ۳۶ گل آقای گل لالیگا و لقب گرفت و ۱۵ گل هم در سایر تورنمنت ها به ثمر رساند تا بارسلونای نهچندان قدرتمند سال ۲۰۱۹ عملکرد خیلی ضعیفی نداشته باشد.
سال 2020 سالی تلخ برای هواداران بارسلونا
۱۲۰ سالگی باشگاه بارسلونا که مصادف شد با فصل ۲۰۱۹/۲۰ اصلاً سال معمولی و متعادلی نبود. بارسلونا فصلی عجیب و غریب را سپری کرد. از ویروس ناشناخته ای که جهان و فوتبال دنیا را دگرگون کرد تا شکست غیر قابل باور در لیگ قهرمانان اروپا مقابل بایرن مونیخ تا زمزمه های جدایی مسی و عملکرد ضعیف این تیم اتفاقاتی بود که سال ۲۰۲۰ را برای بارسلونا به سالی تیره و تار تبدیل کرد.
بارسلونا با اختلافی ۵ امتیازی نسبت به رئال مادرید قهرمانی لالیگا را از دست داد. در ۱/۴ نهایی لیگ قهرمانان اروپا مقابل بایرن مونیخ با نتیجه که شاید هیچ کس در جهان فکرش را هم نمی کرد ۸-۲ باختند و حذف شدند. در همان بازی اول سوپرکاپ اسپانیا که به شکل تورنمنت چهارجانبه برگزار میشد باختند تا حتی به فینال هم نرسد و در کوپا دل ری هم در ۱/۴ نهایی حذف شدند تا در طول فصل بارسلونا هیچ جامی کسب نکند. علاوه بر تمام این اتفاقات والورده اخراج شد و کیکه ستین جانشین او شد؛ جانشینی که اصلاً خوب کار نکرد و بعد از هفت ماه اخراج شد تا اوضاع بارسلونا بحرانی تر از همیشه باشد. بعد از تمام این اتفاقات در حالی که هواداران بارسلونا فکر میکردند و به ساحل آرامش رسیده اند مسی درخواست جدایی داد و کاتالان ها را در شوکی دیگر فرو برد. شوکی که شاید سخت تر از تمام اتفاقات بد فصل باشد. مسی از مدیریت بارسلونا ناراضی بود و هر روز به درب های خروج باشگاه بیشتر از روزهای قبل نزدیک می شد.
زمزمه هایی شنیده می شد که پدر مسی که مدیر برنامه هایش هم هست با سران باشگاههایی مثل پاری سن ژرمن، یوونتوس، منچسترسیتی، منچستریونایتد و اینتر وارد مذاکره شد و مدیریت باشگاه مجبور شد برای جلوگیری از انتقال مسی به باشگاه دیگر بند فسخ ۷۰۰ میلیون یورویی مسی را پیش بکشد. جنجال دیگری هم شروع شد؛ وکلای مسی و خود او معتقد بود که به دلیل کرونا مدت جدایی آزاد مسی تمدید شده و می تواند آزادانه باشگاه را ترک کند در حالی که سران بارسلونا نظر دیگری داشتند و معتقد بودند بند جدایی آزاد مسی منقضی شده است و تنها راه خروج مسی پرداخت بند ۷۰۰ میلیون یورویی می باشد.
در نهایت هر چه بود و هر چه شد مسی تصمیم گرفت یک سال دیگر در بارسلونا ماندگار شود و پس از آن به احتمال زیاد بارسلونا را ترک کند؛ گرچه هواداران بارسلونا امیدوارند مسی در بارسلونا بماند و فوتبالش را در این تیم تمام کند اما آنها این فصل خوشحال و راضی اند چرا که حداقل مسی یک فصل دیگر با پیراهن بارسلونا در نیوکمپ بازی می کند.