محرم نوید کیا به عنوان سرمربی جدید سپاهان کارش را شروع کرد. این یک شمشیر دو لبه است که به دست محرم دادند، شمشیری که شاید به جای بریدن سر دشمن، به خود محرم زخم بزند. محرم محبوب و دوست داشتنی، مرد محجوب اصفهانی ها حالا روی نیمکت تیم اول دیار زاینده رود می نشیند و به نفع فوتبال ایران و اصفهان است که محرم با سپاهان نتیجه بگیرد. حیف است یکی از چهره های جذاب این فوتبال که تمام فاکتورهای اسطوره شدن را دارد، بسوزد.
نگاهی به دوران فوتبالی محرم نوید کیا، کاپیتان سابق سپاهان داریم:
دوران بازیگری
گاهی نام ها یادآور یک مکان، یک چیز یا حتی موضوعی می شوند. مثلا محرم نوید کیا از آن دست بازیکنانی است که هرگاه اسمش به زبان می آید، ناخودآگاه یاد سپاهان میفتیم. محرم نوید کیا از سال 1375 و از تیم پایه های سپاهان فوتبال خود را آغاز کرد. دو سال بعد به تیم بزرگسالان رفت. در آن روزها که کارخانه سیمان سپاهان از این باشگاه حمایت مالی می کرد و مهدی مناجاتی به عنوان سرمربی تیم انتخاب شده بود، به محرم بازی نمی رسید اما او دست از تلاش برنداشت و دو سال برای آنکه بالاخره برای اولین بار به صورت فیکس برای سپاهان بازی کند، صبر کرد. پس از آن مدتی نگذشت تا نوید کیا به یکی از ارکان اصلی سپاهان تبدیل شد.
هرچند در آن فصل ها سپاهان هنوز آن قدرتی که امروز در ذهنمان هست نشده بود اما نوید کیا به مرور به ستاره ای غیر قابل انکار در لیگ برتر تبدیل شد. با این حال با ورود محمدرضا ساکت به اصفهان، همه چیز فرق کرد. نوید کیا که آن روزها بازوبند کاپیتانی را به دست آورده بود، کنار دیگر ستارگان سپاهان در اولین سال حضور ساکت و با مربیگری فرهاد کاظمی جام قهرمانی را بالای سر بردند. همان روزهایی که مغز متفکر ارتش زرد پوش فرهاد کاظمی، محرم نوید کیا بود و در پایان فصل مزد بازی های درخشان خود را با کسب عنوان بهترین بازیکن لیگ کسب کرد.
جالب ترین نکته ای که از آن روزها به یاد داریم، تغییر پست ناگهانی محرم نوید کیا بود. محرم نوید کیا را همیشه در پست هافبک دفاعی به خاطر داریم اما کاظمی محرم را به یک بازیکن پشت مهاجم تبدیل کرد. تصمیمی که شاید عجیب به نظر می رسید اما درخشش نوید کیا نشان داد که حرکت فرهاد کاظمی چندان هم بی ربط نبوده است.
درخشش نوید کیا در لیگ برتر باعث شد تا هافبک سپاهان با پیشنهادهای مختلفی از کشورهای اروپایی مواجه شود. با این وجود محرم تصمیم گرفت مسیر دیگر ایرانی ها را برود و فوتبالش را در آلمان ادامه دهد. حضور نوید کیا در بوخوم هرچند در ابتدا بسیار درخشان بود اما همان مشکل همیشگی، یعنی مصدومیت های نوید کیا باعث شد او از این باشگاه آلمانی جدا شود و به صورت قرضی دوباره به سپاهان بازگردد. نوید کیا که انگیزه های زیادی داشت، دوباره در پیراهن زردپوشان درخشان ظاهر شد تا آن ها خیلی زود قرارداد نویدکیا را دائمی کنند. نوید کیا پس از آن چهار بار دیگر طعم قهرمانی در لیگ برتر را چشید. چهار باری که با بازوبند کاپیتانی جام قهرمانی را بالای سر برد و باعث شد تا همین امروز نام او به عنوان پر افتخار ترین کاپیتان تاریخ لیگ برتر ایران ماندگار شود.
او در این بین یک نایب قهرمانی در لیگ برتر و چهار قهرمانی در جام حذفی را هم تجربه کرده است. محرم نوید کیا ده سال برای کسب دومین جایزه بهترین بازیکن لیگ برتر خود صبر کرد و پس از کسب آخرین جامش (جام حذفی 1391/92) با سپاهان، این جایزه را به دست آورد.
خداحافظی محرم نوید کیا از فوتبال
در روزهایی که نقش محرم نوید کیا در سپاهان روز به روز کمرنگ تر می شد، محرم تصمیم گرفت از مستطیل سبز خداحافظی کند. در تاریخ 24 مهر 1395، در جریان شهرآورد اصفهان، محرم نوید کیا با هواداران خداحافظی کرد و کفش هایش را آویخت.
تغییر فامیلی محرم نوید کیا
شاید کمتر کسی این موضوع را بداند اما محرم نوید کیا فامیلی خود را تغییر داده است. در اصل او محرم گوزلی بود اما آن را به محرم نوید کیا، نامی که همه او را با آن می شناسند، تغییر داد.
درگیری محرم نوید کیا و حسین فرکی
از همان روزهای ابتدایی حضور حسین فرکی در سپاهان هم مشخص بود رابطه او حسین فرکی چندان خوب نیست. فرکی جانشین کرانچاری شده بود که بین بازیکنان محبوب بود. گویا همین موضوع هم علت درگیری ابتدایی محرم نوید کیا و حسین فرکی بوده است. نوید کیا در مراسم معارفه فرکی به او گفته که بازیکنان از رفتن کرانچار نارحت هستند ولی من از آمدن شما نه ناراحتم و نه خوشحال. با این حال در ادامه مشکلات بیش از پیش به چشم آمد و حتی کار به جایی کشیده شد که خلیلیان، مدیرعامل وقت سپاهان از نوید کیا خواست کنار تیم بماند. به گفته نوید کیا خلیلیان به او گفته بود که کمک کند تا سهمیه سپاهان قطعی شود اما سپاهان در پایان آن فصل قهرمان شد و داستان به شکل متفاوتی رقم خورد. فرکی و محرم با هر زحمتی بود فصل اول همکاری را با قهرمانی تمام کردند ولی در فصل دوم اختلاف ها بیشتر شد و نویدکیا که از زمان کرانچار برای سپاهان فراتر از یک بازیکن بود، با فرکی به مشکل خورد. محرم از این دلخور بود که فرکی از او و بازیکنان سپاهان خواسته بود با درک موقعیت باشگاه، شرایط مالی این تیم را در نظر بگیرند و 20 درصد از مبلغ قراردادشان کم کنند تا سپاهان بحران مالی را پشت سر بگذارد اما بعدها از هیات مدیره شنیده بود همان فصل حسین فرکی، 20 درصد مبلغ قراردادش اضافه شده است!
محرم نوید کیا و حسین فرکی
رد پیشنهاد دستیاری امیر قلعه نویی
امیر قلعه نویی دو فصل پیش دوباره به اصفهان برگشت. برگشتی که با استقبال زیاد هواداران مواجه شد و قلعه نویی در فصل اول حضورش هم موفق به کسب نایب قهرمانی شد. امیر قلعه نویی از محرم نوید کیا که شاگرد او در سپاهان بود، دعوت به همکاری کرد تا نوید کیا به کادر او اضافه شود. با این حال محرم نوید کیا پیشنهاد دستیاری قلعه نویی را رد کرد. نظر قلعه نویی این بود که محرم باید قبل از آن که سرمربی سپاهان شود، تجربه کسب کند اما نویدکیا چنین اعتقادی نداشت.
محرم، این بار روی نیمکت
هرچند محرم نویدکیا پیشنهاد استاد خود را رد کرده بود، حالا و پس از جدایی قلعه نویی، این بار پیشنهاد سرمربیگری سپاهان را پذیرفته است. سیلوستر استالونه در فیلم راکی جمله ای ماندگار را به زبان آورد:
فکر می کنم اگر در یک مکان زیاد زندگی کنی، تبدیل به آن مکان می شوی.
شاید محرم نوید کیا هم نمی تواند از سپاهان دل بکند. سپاهانی که با آن به عنوان جوانی مستعد کارش را آغاز کرد. سپاهانی که در دوران بازی اش همه چیز به او داد و نوید کیا هم وفادارانه به جز یک فصل، تمام سال های بازی خود را در این تیم سپری کرد. حالا فصل تازه ای از داستان محرم نوید کیا این بار در قامت مربی در اصفهان آغاز شده است.
به نفع سپاهان و اصفهان و فوتبال ایران است که محرم موفق باشد. در دنیا، تیم های بزرگ، معمولا بازیکنان بزرگ خود که ژن سرمربیگری دارند را بعد از دوران بازیگری، برای دو سه سالی به تیم های کوچک تر می فرستند تا با تجربه شوند و بعد به عنوان سرمربی روی نیمکت تیم آنها بنشینند اما در ایران این روال وجود ندارد و درست به همین دلیل، خیلی ها می سوزند و حیف می شوند. ولی امیدواریم محرم نسوزد، البته نویدکیا این خوش شانسی را دارد که ساکت مدیرعامل سپاهان شده و می تواند برای اجرای برنامه سه ساله اش روی صبوری ساکت حساب کند.
همچنین بخوانید: