به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان، شب گذشته در گفتوگوی اختصاصی با شبکه ورزش گفت: "متولد 1334 هستم سه فرزند و یک نوه دارم تحصیلاتم دکترا با تخصص مدیریت برنامهریزی تربیتبدنی است. استاد تمام هستم و 30 سال است که در دانشگاه تدریس میکنم. از سال 47 ورزش را شروع کردم البته سال 55 - 56 که دانشجو شدم به عنوان معلم ورزش فعالیت میکردم."
وی در پاسخ به این سؤال که اولین فعالیتش کشتی بود یا خیر، اظهار داشت: "ابتدا فوتبال رفتم اما شرایطش نبود بعد از آن کشتی و همزمان شنا کار میکردم. والیبال هم تا اندازهای میدانم با توجه به تحصیلاتم لازم بود با رشتهها آشنا میشدم. قبل از انقلاب کنکور دادم و در سه چهار رشته قبول شدم مانند علوم اجتماعی، جامعهشناسی، منابع طبیعی و کشاورزی و همچنین ورزش که ورزش را ترجیح دادم."
گودرزی در ادامه این مصاحبه با توجه به فعالیتهایش در زمان انقلاب و جنگ عنوان کرد:" مانند سایر جوانان به انقلاب علاقهمند و مرید امام و انقلاب بودم که با توجه به آن در فعالیتهای انقلابی مشارکت داشتم. بعد از آن و با شروع جنگ سعی شد در آن بخش متمرکز شوم و تلاشم این بود در عملیات مختلف باشم بعد از عملیات فتحالمبین دچار حساسیتی شدم که مجبور بودم برگردم اما در عملیات بیتالمقدس و به ویژه خیبر بسیار آزرده شدم و خیلی از دوستانم را از دست دادم. بعد از بهتر شدن شرایطم مجدداً بازگشتم و سه ماه پس از پذیرش قطعنامه در غرب کشور بودم و آن زمان دو فرزند داشتم که پسرم هنگام بازگشت مرا نمیشناخت."
* 2 سال رئیس تیراندازی بودم
گودرزی با اشاره به فعالیتش به عنوان معاون فنی سازمان تربیت بدنی در سال 60 عنوان کرد: "مصطفی داودی منشأ خیر و برکت در ورزش بود و باعث شد جمعی از متخصصان جوان که لیسانس تربیتبدنی داشتند وارد ورزش شوند. برخی از آنها مسئولیت بالا گرفتند؛ آن موقع البته به خاطر جنگ تنشهایی بود و ورزش هم مثل الان اولویت نداشت اما داودی فضایی را ایجاد کرد که برخیها تحصیلاتشان را ادامه دادند از من هم دعوت کردند 2 سال رئیس تیراندازی بودم و بعد از آن معاون فنی سازمان تربیت بدنی شدم. بعد از آن خیلیها از جمله سجادی، مرحوم خرمی و رفوگر آمدند."
وی در پاسخ به این سؤال که بعد از این جریان 30 سال در ورزش نبودید تا اینکه به عنوان وزیر ورزش دوباره آمدید، عنوان کرد: "در این مدت فعالیت ورزشی داشتم. اولین نشریه علمی و آموزشی در جهاد دانشگاهی را پایهگذاری کردم که به ورزش از دید علم و دانش نگاه میکرد. یک نفری شروع کردم اما بعد دوستان اضافه شدند 9 سال مدیرکل تربیتبدنی دانشگاه تهران بودم که تیمهای این دانشگاه را برای مسابقات آماده میکردم. مربیگیری هم میکردم عضو هیئت علمی و مدرس هم بودم و کلاسهای عملی داشتم پس ارتباطم قطع نبود اما در این فضای ورزش و وزارت بله، نبودم. فکر میکردم ما در بخش نیروهای کیفی مشکل داریم و باید به پرورش این نیروها بپردازیم که ورزش را متحول کند."
* تخصصگرایی امری اجتناب ناپذیر در توسعه است
وزیر ورزش و جوانان درباره اینکه با حضورش در این وزارتخانه بحث تخصص را مطرح کرد، گفت: "تخصصگرایی امری اجتنابناپذیر در توسعه است اینکه تصور کنیم هر شخصی که به ورزش علاقهمند است و با آشنایی با چند چهره ورزشی میتواند ورزش را اداره کند، اشتباه است باید نگاه تخصصی شود به عنوان مثال نمیتوان مدیرعامل شرکت خودروسازی را شخصی گذاشت که تخصصی ندارد اما بگوید من رانندگی را میدانم."
* هنر و ورزش دو حوزهای که هرکس به آن ورود میکند
وی افزود: "دو حوزه وجود دارد که هرکسی اجازه مییابد وارد شود؛ هنر و ورزش. هنر محدودتر است خیلی از افراد سینما میروند و موسیقی گوش میدهند اما اگر به آنها بگوییم فیلم بسازند قبول نمیکنند اما در ورزش افراد به خودشان اجازه میدهند در هر بخشی حتی مربیگری که فنی است ورود کنند این علاقهمندی در همه وجود دارد کمتر کسی را میشناسم که اگر به او بگویند مربی شود قبول نکند و بگوید تخصص ندارم. بدآموزیهایی ایجاد شده که اطلاعات اشتباه و برخی از انتصابات این پیامها را رسانده و به عنوان یک فکر تثبیت کرده است."
گودرزی در پاسخ به این سؤال که فکر میکنید تا الان آنچه مردم منتظر بودند شما انجام دادهاید، خاطرنشان کرد: "از نگاه تکنیکی این موضوع به چند سال زمان نیاز دارد یک مدیر باید مهارتهای ادارکی، انسانی و فنی را بداند بنابراین مهارتهای فنی به چند سال زمان نیاز دارد اگر در بازیهای آسیایی پنجم یا ششم شویم این شکست به مجموعه مدیریت فعلی ارتباطی ندارد. لازم است بازنگریهایی صورت بگیرد، کلاسهای مربیگری، آموزشی تشکیل شود و هماهنگی بین آنها صورت بگیرد که این خودش سه چهار سال زمان میبرد."
وزیر ورزش و جوانان در پاسخ به این سؤال که آیا میتوانیم کارنامه شما را در المپیک برزیل یا بازیهای آسیایی 2018 ارزیابی کنیم، یادآور شد: "اگر در این بازی هم بازهم چهارم شویم این نتیجه فقط برای من نیست و زحمات همه کسانی بود که در این چند سال فعالیت کردند. به عنوان مثال توفیقات والیبال به من ربطی ندارد 20 سال برای آن کار شده است یا من در شکست یا پیروزی فوتبال تأثیر زیادی ندارم ما در حال حاضر به لحاظ پشتیبانی مادی کار میکنیم که این هم یکی از دغدغههای ما است."
* سرخآبیها با جاروجنجال میگفتند وزیر پول بده
وزیر ورزش و جوانان در ادامه با بیان اینکه تلاش کردیم تقویمی را که به مجلس ارائه کردهایم اجرا کنیم، اظهار داشت: "مسائل تنشزایی وجود داشت که تلاش کردیم فضا را آرام کنیم با مشکلات مالی روبهرو بودیم که با جذب اسپانسر حل شد. از روزی که آمدم متوجه شدم ممنوعیت قانونی داریم و نمیتوانیم به استقلال و پرسپولیس کمک کنیم. منابع ما برای ورزش همگانی و قهرمانی است نه حرفهای. برخیها با سروصدا و جاروجنجال میگفتند وزیر پول بده و این فشارها را مضاعف میکردند اما زیر بار نرفتم احساس کردم این دو باشگاه ظرفیت جذب اسپانسر دارند پیش از این عمدتاً از جیب مردم و بیتالمال به آنها بودجه تزریق میشد که حالا حامیان مالی پیدا کردند و خودکفا شدهاند یک ریال هم از منابع دولتی به این دو باشگاه تزریق نشد."
گودرزی ادامه داد: "ورزش به خاطر رقابتی بودنش ذاتاً چالش دارد خیلی از مسائلی که شاهدش هستیم واقعاً چالش نبوده و بعضاً ژورنالیستی است ورزش پرجاذبه است کسانی میآیند که ورزشی نیستند و میخواهند خودشان را نشان دهند و بعد بروند ما را هم وادار به تذکر میکنند."
* آییننامه جدید کمیته ملی المپیک مندرآوردی بود
وی با بیان اینکه فضای پرتنشی در خصوص انتخابات کمیته ملی المپیک وجود داشت، تصریح کرد: "به دلیل تعویق 14 ماهه انتخابات کمیته فضای پرتنشی وجود داشت که احتمال تعلیق هم میرفت اعتراضاتی در خصوص آییننامه جدید کمیته ملی المپیک وجود داشت که میگفتند من درآوردی بوده است چون گروهی میخواستند بمانند بعضیها هم بدشان نمیآمد دولت را وارد ماجرا کنند و بعداً بگویند دولت دخالت کرده است با همه این مسائل هم رسانهها و هم کسانی که رأی نیاوردند اذعان داشتند این انتخابات دموکراتیک بود. خیلیها تلاش کردند من را وارد کنند و بگویند انتخابات مهندسی است اما نشد ما مقابل زیادهخواهیها ایستادیم این مسائل در مورد انتخابات فدراسیونها هم بود."
وزیر ورزش و جوانان در پاسخ به این سؤال که اگر یک قدرت سیاسی از شما بخواهد شخصی را رئیس، دبیر یا عضو هیئت مدیره فدراسیون کنید، قبول میکنید یا خیر، گفت: "ما با این مسئله مقابله کردیم و مقدار زیادی از این موارد کم شد متخصصان باید بیایند چه اشکالی دارد پستی را به رسول خادم بدهیم؟ چه اشکالی دارد معاونت وزارت را به خادم و سجادی بدهیم؟ لازم است همه رشتهها فوتبال، سوارکاری، اسکی و تیراندازی به دست متخصصان اداره شوند یک مدیر متمول در یک صنعت که به فدراسیون میآید از جیبش که پول نمیآورد از بیتالمال است."
وی ادامه داد: "من در یکی دو عرصه احساس کردم تبانیهایی در انتخابات فدراسیونها وجود دارد جلویش را گرفتم گفتم همانطور که خودمان انتخابات را مهندسی نمیکنیم اجازه نمیدهیم دیگران این کار را انجام دهند."
گودرزی در ادامه این نشست درباره سازمان نظام ورزشی عنوان کرد: "ما میخواهیم مانند نظام پزشکی یا نظام مهندسی سازمان نظام ورزشی هم داشته باشیم تا مدیریت ورزشی برای یک مرد یا یک زن سیاسی پروانه کار صادر نکند. البته تغییر شرایط فرهنگی ورزشی هم باید انجام شود. برخیها نزد من میآیند و میگویند فلانی را رئیس بگذار من که نمیتوانم ورود کنم اما میگویم چرا به جای اینکه از یک شخص غیرورزشی حمایت کنی خودت نامزد انتخابات نمیشوی."
* به عنوان وزیر قانومند انتخاب شدم
گودرزی با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور وی را به عنوان یک وزیر قانومند معرفی کرده است، خاطرنشان کرد: "سازمان بازرسی کل کشور به آقای روحانی نامه نوشت این موضوع را مطرح کرد چون من به قانون اعتقاد داشتم ما در یک انتخاباتی دو تفسیر از دو شغلهها داشتیم نمایندگان مجلس در تفسیری میگویند ریاست فدراسیون شغل نیست و ما میتوانیم بیاییم از طرفی قوه قضاییه مورد دیگری را مطرح میکند ما اینجا ماندهایم که چکار کنیم هر کدام از اینها هم درست میگویند پس حتماً ما اشتباه میکنیم."
وی در ادامه به برنامههایش اشاره کرد و گفت: "ایجاد توازن در ورزش قهرمانی و همگانی، بازنگری آییننامههای فدراسیونها، اختصاص 10 درصد بودجه فدراسیونها به ورزش همگانی، حل معارضین ورزشگاهها که اسنادی دارند و 4 هزار میلیارد تومان وزارت را بدهکار کردند و در برخی موارد حسابهایمان مسدود شد تلاش برای باز کردن این حسابها از برنامههای ما است. تلاش برای تخصیص اعتبارات فدراسیونها و کاهش بدهی آنها، تشکیل کارگروههای تخصصی و تقویت کرسیهای بینالمللی برنامههایی است که در تلاشیم انجام دهیم. در زمینه بینالمللی تفاهمنامهای با آذربایجان، عراق، پاکستان و فلسطین امضا کردیم در برخی موارد هم با فدراسیونهای بینالمللی کشتی و چوگان جلساتی داشتیم و توانستیم چوگان را به نام ایران ثبت کنیم."
وزیر ورزش و جوانان در پاسخ به این سؤال که شما با رسانهها رفیق هستید، گفت: "بله. احساس میکنم آنها باید نقد کنند اما از دروغهایی رنج میبرم که از قول من مینویسند و رسانههای دیگر آنها را مبنا قرار میدهند مطالبی را مینویسند و نسخه ما را میپیچند."
گودرزی در پایان درباره اینکه چه میراثی برای آیندگان میگذارید، گفت: "امیدوارم اولویت اول برای مردم ورزش باشد و به عنوان فرهنگ در خانوادهها قرار بگیرد و مردم به جای تماشای ورزش به ورزش بپردازند."