اختصاصی طرفداری - رحمان رضایی، مدافع سابق تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه پرسپولیس در برنامه ملاقات با چهره ها مقابل دوربین طرفداری قرار گرفت. در بخش اول این گفتگو، همکاری رحمان رضایی با تیم ملی جوانان، وضعیت لیگ یک و لیگ برتر و مشکلات این لیگ ها و همینطور قهرمانی پرسپولیس و حواشی این قهرمانی مطرح شد.
در بخش های بعدی این برنامه، پرونده استراماچونی، درخصوص مباحثی مربوط به تیم ملی، کی روش، ویلموتس و اسکوچیچ و همینطور وضعیت پرتلاطم این روزهای مدیریت فوتبال ایران گفتگو می شود.
قسمت اول گفتگوی سامان خدائی با رحمان رضایی را می بینید و می خوانید:
رحمان رضایی سلام، خوش آمدید به طرفداری.
من هم سلام دارم خدمت شما و مخاطبین برنامه. در خدمت شما هستم.
با موضوع تیم ملی جوانان شروع کنیم. شما گزینه سرمربی گری تیم ملی بودید ولی بعد پیشنهاد همکاری با پرویز مظلومی مطرح شد.
تقریبا می توان گفت همین اتفاق رخ داد. چیزی که من انتظار داشتم این بود که بتوانم سرمربی بشوم. دو سه سالی است که سرمربی گری می کنم و دوست دارم در همین سمت باشم و برگشت به عقب نداشته باشم. انتظارم این بود که مرا به عنوان سرمربی بخواهند ولی خب نظر دوستان چیزی دیگر بود و آقای مظلومی را انتخاب کردند. به فدراسیون و انتخابشان احترام می گذارم، به هرحال سلیقه آنها بود. به عنوان اینکه کمک ایشان باشم هم به خاطر چارچوب قوانینی که خودم دارم قبول نکردم و برای آقای مظلومی آرزوی موفقیت کردم.
پس خیلی دوستانه با آقای مظلومی خداحافظی کردید.
بله
رحمان رضایی: جدایی از رایکا؟ چارچوب کاری من از طرف باشگاه مراعات نمی شد
قبل از آن نیز یک دوره سرمربی رایکا بودید. چه اتفاقی افتاد که قراردادتان را یک طرفه فسخ کردید.
قبل از این هم گفتم، در چارچوبی که برای خودم دارم، سعی می کنم به تیم هایی که می روم هم آنها را رعایت کنم و اگر مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری وجود داشته باشد، سعی می کنم مشکلات را برطرف کنم تا چارچوب قواعد خودم حفظ شود. به این تیم رفتم، تیم هم دچار نواقصی به لحاظ کاری بود ولی به امید درست کردن این نواقص با توجه به اعتقادی که به خودم داشتم و دارم می توانستم این مشکلات را برطرف کنم. به این تیم رفتم، مشکلات مقداری سر و سامان پیدا کرد، توانستم خوب نتیجه بگیرم ولی بعد ها دیدم که چارچوب کاری من از طرف باشگاه مراعات نمی شود و این مقدمات فراهم نمی شود که مقررات و چارچوب کاری من و تدابیرم، حفظ شود. متاسفانه باشگاه در این قضیه همکاری نداشت. به هر حال آنها هم سال اول است که تیم داری می کنند و بالاخره در سال های بعد بهتر می شوند. ولی با توجه به اینکه در متن قراردادم داشتم که می توانم یک طرفه فسخ کنم، این کار را کردم و برای باشگاه هم آرزوی موفقیت می کنم.
بعد از همکاری با رایکا و اتفاقات در خصوص تیم ملی جوانان، پیشنهاد باشگاهی هم داشتید؟
بله یکی دو پیشنهاد لیگ دسته اولی داشتم و حتی تیم لیگ برتری، ولی خب دیدم شرایطی است که 4 5 بازی بیشتر از مسابقات نمانده و منتظرم برای فصل بعد.
رحمان رضایی: تعهد افراد به تیم ها و بلعکس، در فوتبال ما کمرنگ شده است
آنقدر در این مدت سرمربی عوض شده هم نمی توان تشخیص داد که کدام تیم به شما پیشنهاد داده است.
در فوتبال ایران خوشبختانه یا متاسفانه باید بگویم مقداری تعهدات کمرنگ شده است. تعهد مربی به بازیکن، باشگاه به مربی، مربی به باشگاه، باشگاه به بازیکن. این مسائل مقداری کمرنگ شده است، چیزی که در فوتبال دنیا وجود دارد. عرق به پیراهن و تیم، در تمام باشگاه های دنیا این تعصبات وجود دارد اما متاسفانه در فوتبال ایران یک مربی شب تصمیم می گیرد کناره گیری کند ولی فردا در تیمی دیگر است. یعنی در طول سال 3 یا 4 تیم عوض می کند و این مقداری تعصبات و عرق مربی نسبت به تیم خودش و پیراهن تیمی که مربیگری می کند و برعکس خیلی کم شده است. متاسفانه وابستگی به لباس و باشگاه مقداری حرمتش از بین رفته است.
در این فصل هم لیگ برترمان در تغییر سرمربی رکورد زد.
با توجه به شرایط خاصی که امسال به وجود آمد و چند مربی از اروپا بودند و وضعیت ارز، باشگاه ها تصمیم گرفتند مربی خارجی کمتر استفاده کنند و آنهایی هم که هستند به نوعی با آنها فسخ قرارداد صورت گیرد و از مربی داخلی استفاده شود و این شرایط خاص در سال های گذشته در فوتبال ما وجود نداشت. این شرایط که به وجود آمد باعث شد جا به جایی مربی در نیم فصل و بعد از آن صورت بگیرد و به قول شما تقریبا رکورد را زدیم.
رحمان رضایی: مس کرمان، رفسنجان و آلومینیم گزینه های اصلی صعود به لیگ برتر هستند
بازی های لیگ دسته اول را دنبال می کنید؟ فکر می کنید چه تیم هایی به لیگ برتر صعود کنند؟
بله دنبال می کنم. تیم های کرمان، مس و مس رفسنجان و البته آلومینیم با توجه به هزینه هایی که کردند، شانس خیلی زیادی دارند و خیلی مصرانه می خواهند تیم شان به لیگ برتر بیاید و فکر می کنم این تیم ها و به ویژه دو تیم کرمانی، شانس بیشتری برای صعود به لیگ برتر دارند.
رحمان رضایی: نظارت روی لیگ 1 کم است؛ باشگاه ها خیلی راحت به هم نان قرض می دهند!
شما سابقه کاری در لیگ دسته اول را داشته اید. فکر می کنید آفت لیگ 1 چیست؟
متاسفانه لیگ دسته اول تبدیل به لیگی شده که باشگاه ها خیلی راحت به هم نان قرض می دهند و بهای همدیگر را تضمین می کنند. فکر می کنم نظارت کم است و ناظرین هم سخت گیری نمی کنند. اتفاقاتی که رخ می دهد نمی گویم نادر است چون در فوتبال ما اتفاقات عجیب زیاد رخ می دهد ولی در فوتبال روز دنیا، مخصوصا در کشوری مثل ما که صاحب فوتبال در قاره کهن است نباید این اتفاقات رخ دهد و وضعیت برای ما جالب نیست، خصوصا لیگ 1 و لیگ 2. این می تواند بزرگترین آفت برای فوتبال ما باشد.
رحمان رضایی: یکی از رمزهای موفقیت برانکو، بحث بدنسازی بود
اگر موافق باشید سراغ لیگ برتر برویم. پرسپولیس قهرمان شد. فکر می کنید چرا پرسپولیس امسال راحت تر قهرمان شد.
پرسپولیس چارچوب خود به لحاظ ساختاری را حفظ کرد. منظورم به لحاظ بازیکن است و این بازیکنان سالیان سال است که کنار هم بازی می کنند. آنها بازیکنان خوبی هستند از لحاظ انفرادی و به لحاظ تیمی هم آقای برانکو خیلی خوب با آنها کار کرد و معتقدم یکی از رمزهای موفقیت برانکو، بحث بدنسازی بود که فوق العاده کار کرد و این تیم، تیمی است که اگر بازی بخواهد از دقیقه 1 شروع تا 100 یا 120 هم ادامه پیدا کند، این تیم پتانسیل دوندگی و تمرکزش را داشته باشد. فقط دوندگی مهم نیست، تیم باید در عین حال که دوندگی دارد، تمرکز هم داشته باشد. روی این مسئله خیلی خوب کار کردند. بعد از 3 سال قهرمانی با برانکو، کالدرون آمد. با این وجود ساختار تیم حفظ شد و تقریبا 2 3 بازیکن جذب شدند اما باز شاکله اصلی تیم به قوت خود باقی بود، بازیکنانی که در ترکیب ثابت تیم بودند همان افراد بودند. برانکو یکی از خصوصیت هایش این بود که ماکزیمم با 13 نفر بازی می کند، خیلی کمبود بازیکن داشته باشد با 14 نفر ادامه دهد. ولی اکثرا یکی دو تعویض دارد و این بازیکنان اکثرا کسانی هستند که همیشه تعویض می شوند. تقریبا تمرکز او روی ماکزیمم 14 نفر است ولی اکثر بازی ها دیده ایم که 2 تعویض می کند و تمرکز اصلی او می توان گفت روی 13 نفر است. آن سالی که پرسپولیس به فینال جام باشگاه های آسیا رفت هم که کلا بازیکن نداشتند. ولی تمرکز برانکو روی چند بازیکنی است که دارد. به لحاظ روانی خوب کار می کند و از لحاظ روان شناسی و فنی خوب است. بحث بدنسازی هم که گفتم، از شروع فصل فوق العاده روی این موضوع کار می کند. 3 فصل قهرمان شد بعد کالدرون آمد و با همان وضعیت تا نیم فصل جلو آمد. نیم فصلی که رفت، فکر می کنم با تغییر کادر یک شوک به تیم وارد شد به لحاظ نتیجه گیری. بالاخره آقای گل محمدی آمدند و او توانست به خوبی به تیم شوک وارد کند و تیم را با همان وضعیتی که داشت خوب جلو ببرد و خوب نتیجه بگیرد. همچنین بازی ها را دونه به دونه پیروز شد و 3 امتیاز را گرفت و فکر می کنم فوق العاده کار کرد. قهرمانی چهارم پرسپولیس هم فکر می کنم دور از ذهن نبود، من به شخصه از نیم فصل معتقد بودم که پرسپولیس باز هم قهرمان می شود و الان دیدیم با چه اختلافی به صدر جدول آمد، مخصوصا با چه سبک و نوع بازی ای که دارد. فکر می کنم امسال هم قهرمانی حق پرسپولیس بود.
رحمان رضایی: پرسپولیس با 3، 4 بازیکن دیگر، تیم می تواند سال بعد هم مدعی عنوان قهرمانی باشد
اگر پرسپولیس بخواهد در سال های آینده هم در اوج بماند چه کاری باید انجام دهد؟
هر تیمی در این وضعیت کاری را می کند که پرسپولیس باید انجام دهد، یعنی اینکه شاکله اصلی تیم حفظ شود. بازیکنانی که موثر و ستون تیم هستند نگه داشته شوند، نیمکت تیم هم قوی شود. یکی دیگر از رمزهای موفقیت تیم، نیمکت خوبش بود. بازیکنانی که جایگزین محرومان و مصدومان شدند، به خوبی جواب دادند و تاثیر گذار بودند. فکر می کنم باید نقاط ضعف برطرف و نقاط قوت تیم تقویت شود و با 3 4 بازیکن دیگر، تیم می تواند سال بعد هم مدافع عنوان قهرمانی باشد.
برخی شایعات در خصوص قهرمانی متوالی پرسپولیس بود. در این یکی دو هفته برخی پیشکسوتان هم درگیر این صحبت ها شدند. واکنش شما به این شایعات چیست؟
ممکن است پیشکسوتان و طرفداران به نوعی برحسب تعصبشان به پیراهن، به خاطر جانب داری از تیم شان یک سری شبهات در ذهن شان ایجاد شود. ولی به شخصه معتقدم پرسپولیس در زمین برد. همه امتیازات را گرفت و شما می بینید تک تک بازی ها را در زمین برد و اثبات کرده که تیم برتر زمین است. چه به لحاظ بازی و نتیجه. بالاخره یک تیم که شارژ می شود، با حواشی و با اختلاف کم قهرمان می شود. ولی برتری یک تیم با اختلاف 17 امتیاز در صدرجدول و اینکه هنوز چند بازی مانده و زودهنگام قهرمان شده، نمی توانیم بگوییم شارژ شده یا کسی کمکش کرده، چه بحث داوری باشد یا موضوعاتی دیگر که بخواهیم این را مزید بر علت کنیم که بله، پرسپولیس با توجه به داوری یا هر بحثی دیگر قهرمان شده است. این مباحث را من کلا مردود اعلام می کنم معتقدم که با توجه به بازی های هفته گذشته و بازی ای که در دربی کرده، قبل تر از آن حتی به لحاظ فنی خوب بوده که قهرمان شده است. بازی با فولاد حتی، بالاخره فولاد هم یکی از تیم های مدعی بوده، شما دیدید که برابر این تیم هم پرسپولیس چقدر خوب، منطقی و با استراتژی حساب شده بازی کرد و بازی را 2-0 برد و می توانست گل های بیشتری بزند. این نشان می دهد پیروزی های این تیم اتفاقی نیست، کمکی به آنها نشده است، اگر با یک امتیاز و این مسائل شاید اما وقتی با 17 امتیاز اختلاف قهرمان می شود، مطمئن باشید که این تیم چیزهایی دارد که دیگر تیم ها ندارند و همه این ها را بازی به بازی نشان دادند.
پایان قسمت اول
قسمت دوم فردا منتشر می شود...