طرفداری | پس از انتشار 10 قسمت از مطلب سریالی مرور طرحهای کپی در فوتبال ایران، تصمیم گرفتیم تا یک مطلب درباره عملکرد مثبت تیمهای مختلف دنیای فوتبال در استفاده از طرحهای سمبلیک منتشر کنیم. طرحهایی که در آن سمبلهایی از تاریخ و اقلیم وعادات و رسوم یک منطقه، یک شهر و یا یک کشور استفاده شده است. برای اولین قسمت از این مطالب، تیم ایرانی ملوان بندرانزلی و تیم ملی مکزیک انتخاب شده اند.
انزلی چیها وفادار به ملوانان دریای شمال
ملوانان در ابتدا تحت عنوان نیروی دریایی آغاز به کار کردند. آنها در سال 1348 پدید آمدند و در سال 1352 توانستند به بالاترین سطح فوتبال ایران یعنی لیگ تخت جمشید راه پیدا کنند و شاید جالب باشد که بدانید در آن زمان سه نام برای تیم نیروی دریایی انتخاب شد که یکی از آنها روی این تیم بنشیند. ملوان، بایندر و آرتمیس سه نام تعیین شده بود تا در میان آنها اسم ملوان در نهایت روی این تیم بنشیند.
نکته جالب درباره تیم ملوان نیروی دریایی که بعدا به نام ملوان بندرانزلی تغییر یافت اینکه از همان دوران حضور این تیم در لیگ تخت جمشید یکی از دغدغههای این تیم لباسی بود که طبق یک قانون نانوشته باید به مانند لباسهای ملوانان طراحی میشد.
همان طور که در تصاویر پیداست حتی پس از سالهایی که این تیم پیراهنهایی یکدست سفید و بدون طرح هم به میدان میرفت، باز هم به اصل خود رجوع میکردند و با طرحی که نشان از اصالت این تیم داشت در بالاترین سطح رقابتهای فوتبال در ایران حضور مییافتند.
استمرار انزلی چیها در استفاده از پیراهنهای مورد نظر ما را بر آن داشت تا به عنوان اولین تیم ایرانی که به جای طرحهای کپی، ترجیح به استفاده از طرحهای سمبلیک میدهد از تیم ملوان بندرانزلی استفاده کنیم.
هر چند در سالهای زیادی از دهههای شصت و هفتاد بسیاری از ستارگان این تیم همچون مرحوم سیروس قایقران را متاسفانه بدون لباسهای مورد نظر دیدیم اما دیدن نفراتی همچون بهمن صالح نیا، نصرت ایراندوست، غفور جهانی، عزیز اسپندار، علی نیاکانی، رضا ویشگاهی، جاوید جهانگیری و ... هنوز هم با لباسهای ملوانی به تن جذابیت بالایی دارد.
مکزیکیها وفادار به خدای آزتک
هر چند طرح البسه مکزیکیها در جام جهانی 1998 در اغلب نظرسنجیها به عنوان یکی از زشت ترین طرحهای تاریخ جام جهانی برشمرده میشود اما به عنوان طرحی سمبلیک و البته بسیار عجیب (در دنیای فوتبال) تصمیم گرفتیم به عنوان اولین قسمت در این مطالب سریالی از تیم استفاده کنیم.
اما اینکه طرح مورد نظر روی لباسهای مکزیکیها از کجا میآید باید گفت در مکزیک مردم هر رنگ پوست و نژادی که داشته باشند، به خدای آزتک و رسم و رسوم مایایی خیلی علاقه دارند. رسم و رسومی که حتی راهش را به فوتبال هم پیدا کرده و باعث شده تا مکزیکیها اعتقاد عجیبی به جادوگری در فوتبال پیدا کنند.
اعتقاد به همین رسوم هم باعث شد که مکزیکیها در جام جهانی 98 فرانسه با لباسی در این تورنمنت حضور پیدا کنند که به شدت عجیب و غریب بود و اشکال عجیب و غریبی روی لباس مکزیکیها وجود داشت که بعدها مشخص شد نمادی است از چهره خدای آزتک برای موفقیت پسران او.
آنها در جام جهانی 98 با حضور ستارههایی همچون خورخه کامپوس، آلبرتو گارسیا، کاتماک بلانکو، لوئیز هرناندز و ... و البته با لباسهایی که از اعتقاد عجیبشان میآمد موفق شدند از گروه خود بالا بیایند.
همچنین بخوانید: