بعد از مثبت اعلام شدن تست کرونای بازیکنان استقلال و فولاد، جنجال های تازه ای در فضای فوتبال ایران شکل گرفت. اگرچه در نهایت استقلال با کاهش تعداد مبتلایان خود مجبور شد به صحنه رقابت برگردد و تنها بازی خانگی فولاد مقابل نفت مسجد سلیمان به تعویق افتاد اما برخی تیم ها می ترسند به سرنوشت استقلال و فولاد دچار شوند چرا که در برخی شهرها دوباره وضعیت قرمز شده و خطر ابتلا به کرونا زیاد است.
فوتبال علیه افسردگی، سازمان لیگ علیه تعطیلی
به گزارش طرفداری سازمان لیگ به هیچ وجه قصد تعطیل کردن رقابت ها را ندارد. هفته گذشته وقتی زمزمه تعطیلی لیگ برتر به دلیل اعتراض تیم ها به مسافرت های هوایی، اقامت در هتل ها و قرار گرفتن در معرض ابتلا به کرونا بلند شد، سازمان لیگ قاطعانه به تیم های معترض اعلام کرد، فصل باید با برگزاری بازی ها به پایان برسد. این تفکر پشت برگزاری بازی های لیگ برتر و لیگ آزادگان وجود دارد که انجام رقابت های ورزشی از افسردگی جامعه به خاطر شرایط کرونایی و شنیدن اخبار منفی از ابتلا و فوت هموطنان بر اثر این بیماری، جلوگیری می کند. علاوه بر این جنبه اجتماعی، سازمان لیگ مدعی است نمی تواند لیگ نوزدهم را بدون معرفی قهرمان، تعیین تیم های دارای سهمیه آسیا و شناسایی تیم های سقوط کننده به پایان برساند.
لیگ برتری ها خواهان تغییر محل بازی ها
در نقطه مقابل برخی تیم های لیگ برتری هم معتقدند بیشتر از این نمی توانند روی سلامتی بازیکنان و مربیان خود ریسک کنند. آن ها از سفر به برخی شهرها که در وضعیت قرمز هستند، می ترسند. همین هفته گذشته، حداقل سه باشگاه لیگ برتری به شکل کتبی و شفاهی از سازمان لیگ خواستند حداقل مکان برگزاری دیدارها را تغییر بدهد و تیم ها را به مسافرت به برخی استان ها که شرایط مساعدی ندارند، وادار نکند.
طرح برگزاری متمرکز لیگ برتر نوزدهم
در چنین شرایطی از سازمان لیگ خبر می رسد یک طرح جدید زیر دست مدیران ارشد این سازمان است. طرح برگزاری متمرکز شش هفته پایانی لیگ نوزدهم در تهران... منابع آگاه می گویند فعلا دبیر سازمان لیگ درباره نحوه اجرایی شدن این طرح تحقیق می کند و قرار است فردا بعد از بررسی کامل این طرح با باشگاه ها پیرامون چگونگی اجرای آن تبادل نظر شود. مطابق این طرح، قرار است لیگ به مدت یک هفته تا 10 روز موقتا تعطیل شود تا تمام تیم ها دو مرحله از بازیکنان و مربیان خود تست بگیرند و پس از تایید سلامت آن ها، تیم های لیگ برتری در تهران اسکان پیدا کنند و بازی ها هر چهار روز یا پنج روز یک بار به میزبانی تهران برگزار شود.
احتمال برگزاری بازی ها در کرج و قم
این که تهران بتواند همزمان میزبان هشت بازی لیگ برتر باشد، تقریبا شدنی نیست. اگرچه بازی ها پشت درهای بسته برگزار می شود و همین مسئله به سازمان لیگ اجازه می دهد علاوه بر ورزشگاه های آزادی، تختی و شهر قدس، از استادیوم های دستگردی (شهرک اکباتان)، شهید کاظمی (ورزشگاه اختصاصی پرسپولیس) و یکی دو ورزشگاه دیگر هم برای برگزاری بازی ها استفاده کند اما باز هم تعداد ورزشگاه ها به عدد هشت که برای برگزاری بازی های هر هفته نیاز است، نمی رسد. در همین خصوص شنیدیم اگر طرح برگزاری متمرکز بازی ها به میزبانی تهران تایید شود، سازمان لیگ برای برگزاری بازی ها از ورزشگاه های انقلاب و شریعتی کرج و حتی ورزشگاه قم هم کمک می گیرد. البته تیم ها فقط برای برگزاری بازی به این شهرهای نزدیک تهران می روند.
دردسر اقامت همزمان لیگ برتری ها در پایتخت
یکی دیگر از معضلات اجرای این طرح، اسکان تیم ها و تمرین آن ها است. پرسپولیس، استقلال، سایپا و پیکان مشکلی بابت ماندن در تهران ندارند و سه تیم لیگ برتری دیگر (نساجی، پارس جنوبی جم و گل گهر سیرجان) هم اگرچه در ظاهر شهرستانی هستند اما معمولا در تهران اردو دارند و در همین شهر تمرین می کنند. 9 تیم لیگ برتری دیگر برای اقامت در تهران به 9 مجموعه اقامتی و 9 زمین تمرین و 9 باشگاه بدنسازی نیاز دارند که تامین این نیاز ها چندان ساده نخواهد بود. البته از لحاظ هزینه، باشگاه ها ضرر چندانی نمی کنند چرا که هزینه پرواز و مسافرت از لیست خرج کرد های شان خارج می شود.
حمایت مالی سازمان لیگ از لیگ برتری ها
همچنین سازمان لیگ هم قرار است از لحاظ مالی به تیم ها کمک کند. اگر بنا به اجرای این طرح باشد، سازمان لیگ مبالغی را به باشگاه های لیگ برتری می پردازد تا آن ها مشکلی بابت حضور در تهران و برگزاری شش هفته پایانی به میزبانی پایتخت نداشته باشند. برابر با شنیده های ما، مبالغی به باشگاه ها پرداخت می شود تا آن ها که دیگر از بلیت فروشی درآمدی ندارند و درآمدهای تبلیغاتی شان هم به خاطر کرونا و برگزاری بازی ها پشت درهای بسته کاهش داشته، بیش از این ضرر نکنند.
تبریزی ها موافق، اصفهانی ها نامشخص
البته باید دید آیا تمام تیم ها موافق چنین کاری هستند؟ اخبار رسیده از تبریز حکایت از این دارد که دو تیم تبریزی مشکلی با برگزاری متمرکز بازی ها ندارند. بعید است شهر خودرو هم مخالف این کار باشد اما کسی از موضع باشگاه های اصفهانی مطلع نیست. به خصوص که این روزها شرایط اصفهان از تهران در زمینه شیوع ویروس کرونا بهتر است.
مشکل ممنوعیت ورزش در تهران
مشکل دیگر اما مشکل وضعیت خطرناک شهر تهران است. همین امروز ستاد مبارزه با کرونا اعلام کرد به خاطر وضعیت شهر تهران فعالیت باشگاه های ورزشی به خصوص ورزش های پر برخورد مثل کشتی و رزمی به مدت یک هفته تعطیل خواهد شد. استخرهای سرپوشیده و تمام باشگاه های بدنسازی از همین امروز به مدت یک هفته تعطیل شده اند. در چنین شرایطی آیا سازمان لیگ می تواند برای برگزاری متمرکز بازی ها در تهران از ستاد مقابله با کرونا مجوز بگیرد؟
نظرخواهی از تمام تیم های غیر تهرانی
مدیر یکی از باشگاه های لیگ برتری در پاسخ به این سوال به طرفداری گفت:
هنوز به صورت رسمی از سازمان لیگ به ما اعلام نشده که باید برای برگزاری بازی ها به تهران بیاییم. فقط روز پنجشنبه یکی از مدیران ارشد سازمان لیگ در تماس تلفنی مدعی شد شاید این روش برای برگزاری شش هفته پایانی فصل در نظر گرفته شود. من احساس می کنم چون روزهای پایانی هفته قبل اعتراض برای برگزار نشدن بازی ها زیاد بود و بسیاری از تیم ها اعلام کرده بودند اگر بازی های استقلال و فولاد لغو شود، آن ها هم تمایلی به انجام بازی ندارند، سازمان لیک این طرح را پیش کشید تا تیم ها راضی به حضور در هفته بیست و چهارم شوند. با این همه اگر واقعا سازمان لیگ قصد چنین کاری را داشته باشد باید از هر 12 تیم لیگ برتری که خارج از تهران هستند نظرخواهی کند.