طرفداری - بررسی ها نشان می دهد بازیکنان لیگ برتر انگلیس از زمان شروع مجدد این رقابت ها پس از وقفه ای سه ماهه، ریسک پذیری کمتری به خرج می دهند.
به گزارش تلگراف، عمر چادوری به عنوان رییس یکی از تیم های آنالیز لیگ برتر که تا کنون 28 مسابقه پشت درهای بسته را تحلیل کرده است، می گوید:
تیم ها محتاط تر از قبل بازی می کنند. فرصت های کمتری ایجاد شده و ریسک کمتری هم صورت گرفته است که برای من جای تعجب دارد چون تصور می کردم حضور تماشاگران باعث می شود بازیکنان پاس های کم خطری بفرستند و محتاط باشند. اما در واقع حالا بازیکنان کمتر گرایش به ارسال پاس ریسکی دارند.
بازیکنان تیم های میانه جدولی ریسک پذیر نیستند
گری بلوم که به عنوان یک روانشناس ورزشی با مشتریان زیادی در دنیای فوتبال همکاری می کند، از «وضعیت بیگانه» می گوید:
ما معمولا وقتی با «وضعیت بیگانه ای» رو به رو می شویم، محتاط تر عمل می کنیم. مثلا اگر من شما را همراه یکسری غریبه در یک اتاق قرار بدهم، چه کار خواهید کرد؟ احتمالا محتاط تر خواهید بود و فلان جوک را مطرح نخواهید کرد. اما اگر شما را همراه دوستان و اعضای خانواده تان در یک اتاق قرار بدهم، آزادانه تر رفتار خواهید کرد و در واقع بیشتر خودتان خواهید بود. بنابراین در شرایط فعلی بازیکنان را در «وضعیت بیگانه» قرار داده ایم و این باعث می شود محتاطانه تر عمل کنند. همچنین تصور کنید که بازیکن یک تیم میانه جدولی هستید که نه خطر سقوط را احساس می کند و نه می تواند به سهمیه اروپایی برسد. ضمنا هوادارانی هم در کار نیستند. وقتی فرصتی برای گلزنی پیدا کنید، پیش خودتان می گویید: «اگر خراب کردن این موقعیت باعث تمسخر من شود چه؟ آیا باید گزینه کم ریسک تر را انتخاب کنم؟» در این شرایط بازی مثل یک مسابقه تمرینی می شود. تنها در صورتی جدیت کار بالاتر می رود که پای آینده در میان باشد: «اگر از سقوط نجات پیدا نکنیم، فصل بعد اینجا نخواهیم بود.»
به همین دلیل بلوم اعتقاد دارد تیم های در خطر سقوط باید زودتر مرحله بیگانگی را پشت سر بگذارند تا نجات پیدا کنند.
وقتی کم کم از وضعیت بیگانه فاصله می گیرند و حالا سه بازی انجام داده اند، وقت این می رسد تا جلوی این روند را بگیرند. به نظرم خیلی زود شاهد حساسیت بیشتر، نقش بازی کردن بازیکنان و جمع شدن دور داور برای اعتراض خواهیم بود، به ویژه از جانب تیم هایی که تلاش می کنند تا در لیگ بمانند.
یافته ها همچنین نشان می دهد حالا شاهد خطاهای بیشتر و کارت های کمتری هستیم که احتمالا این به خونسردی بیشتر داوران بستگی دارد چرا که بررسی های صورت گرفته در بوندسلیگا نشان داد که سطح استرس داوران در غیاب تماشاگران کاهش قابل توجهی داشته است. همچنین گل های دیر هنگام بیشتر نشان می دهد تیم ها مسابقات را با ریتم کندتری آغاز می کنند و قانون پنج تعویض، عاملی تاثیر گذار روی گل های دقایق پایانی است.
افزایش اهمیت مربیان در بازی های بدون تماشاگر
چادوری می گوید این فرصتی استثنایی برای باشگاه ها است تا بفهمند سرمربی تیم چقدر توانمند است.
آنقدر شرایط بازی برای بازیکنان عجیب است و بازیکنان جوان فشار زیادی را حس می کنند که مدیریت کردن آن ها واقعا تبحر می طلبد و باید آن هایی که بهترین بازی را از بازیکنان خود می گیرند تحسین کرد؛ منظورم مربیانی است که باعث می شوند بازیکنان از نظر روانی احساس راحتی کنند و در عین حال ریسک پذیر باشند و احساس کنند که در یک ورزشگاه مملو از جمعیت بازی می کنند. همه این ها بر دوش سرمربی است. اگر من مسئول باشگاهی بودم که به فکر عوض کردن مربی اش بود، به این نگاه می کردم که کدام مربی در این دوره تاثیری واقعی روی تیمش داشته است. آن ها بیشتر زیر ذره بین هستند و این فقط به خاطر این نیست که حالا می توانیم صدای فریادهای آن ها را بشنویم. مربیان بیشتر از قبل دیده می شوند. حالا آن ها نمی توانند خود را در بین صدای جمعیت پنهان کنند.