از سال 2014 که بارتومئو پس از ساندرو راسل توانست بر روی صندلی ریاست بارسلونا بنشیند کاتالان ها فراز و فرودهای زیادی داشتند. بارسلونا در دوره ریاست او تا به اینجا 13 جام اعم از 4 لالیگا، 4 کوپا دل ری، 1 چمپیونزلیگ، سوپر کاپ اروپا و جام باشگاه های جهان به دست آورده.
اما مدیریت او همواره با انتقادهای جدی همراه بوده. خوآن لاپورتا چند سال پیش در مصاحبه ای با طعنه به بارتومئو چند بار از جمله "بارسا در حال فروپاشی است" اسنفاده کرد. بارسایی که زمانی بازیکنان را با مبالغی ناچیز به نیوکمپ می آورد حالا با مبالغی هنگفت بازیکنان نه چندان بزرگ مثل آردا توران و داگلاس را به خدمت می گیرد.
نقل و انتقالات تابستانی*
2014
ضعیف، پر هیاهو، به دردبخور
پس از این ک بارسا یکسال بدونِ جام را بعد 6سال پشت سر گذاشت تغییرات زیادی در این تیم به وجود آمد برای مثال پویول، والدز،فابرگاس و سانچز باشگاه را ترک کردند و در نهایت سوارز در رقابتی تنگاتنگ با لوکاکو، آگوئرو و ماریو گومز با قراردادی به ارزش 80میلیون از لیورپول، راکیتیچ با قراردادی 18میلیون یورویی از سویا، در انتقالی عجیب آن هم در شرایطی که کاتالان ها در سالهای گذشته خط دفاعی را پاشنه آشیل خود می دیدند و انتظار داشتند بازیکنانی نظیر مارکینیوش، هوملز یا تیاگو سیلوا جذب شوند در نهایت ژرمی متیوی 30ساله با 20 میلیون از والنسیا خریداری شدند.
در این بین براوو با 12میلیون از سوسیه داد، تراشتگن با 12میلیون از گلادباخ و رافینیا و هلیلوویچ نیز به تیم اضافه شدند.
شماتیک ترکیب فصل
2015
ضعیف ضعیف ضعیف
در فصل بعدی نقل و انتقالات اما شرایط متفاوت بود. در دسامبر 2014 محرومیت بارسا از خرید بازیکن توسط فیفا تایید شد و آنها اجازه خرید نداشتند.
اما با این حال آنها پس از خداحافظی ژاوی بعد 24 سال با نیوکمپ یکجا ننشستند و با الکس ویدال مدافع راست 25 ساله سویا و آردا توران ستاره 28 ساله اتلتیکو قراردادی را امضا کردند. البته که این دو بازیکن تا ماه ژانویه نتوانستند برای کاتالانها به میدان بروند. بارتومئو سراغ بهترین بازیکنِ جوان جام جهانی یعنی پوگبا نیز رفت اما در نهایت نتوانست او را قانع به بازی در نیوکمپ کند.
خروجی های بلوگرانا در این نقل و انتقال پدرو رودریگز، مارتین مونتویا و جرارد دلوفئو بودند.
شماتیک ترکیب فصل
2016
ضعیف، پر زرق و برق
آنها ابتدا ساموئل امتیتی مدافع چپِ وقتِ لیون را با 25میلیون به نیوکمپ آوردند. بارتومئو اما سپس بند بازخرید دنیس سوارز را فعال کرد و این بازیکن را با قراردادی به ارزش 3میلیون به باشگاه بازگرداند، لوکاس دینیه را با 16میلیون از پاریس و سپس آندره گومز را طی انتقالی پر سر و صدا و با قرادادی که میتوانست به 85میلیون یورو نیز برسد از والنسیا به کاتالونیا آورد. اما این پایان کار نبود و آنها با سیلسین دروازبان 27 ساله آژاکس قراردادی به ارزش 15 میلیون یورو و پاکو آلکاسر مهاجم 22ساله والنسیا قراردادی 30میلیونی به امضا رساندند.
اما خروجی های آنها کلودیو براوو، مارک بارترا، آلن هلیلویچ، آدریانو، فرمائلن و دنی آلوز بودند.
شماتیک ترکیب فصل
2017
فاجعه فاجعه فاجعه ...
بارتومئو ابتدا در یافتن دفاع راست پس از آلوز ناکام ماند و نتوانست بازیکن سابق باشگاه یعنی هکتور بیرین را ترغیب به بازگشت کند. سپس شایعاتی مبنی بر پیوستن وراتی به باشگاه کاتالانی شنیده شد اما این انتقال نیز بی سرانجام ماند. هواداران خشمگین بارسا اما یکی پس از دیگری گزینه های مدنظر تیمشان را میدیدند که به برنابئو میرفتند. ابتدا تئو هرناندز و سپس دنی سبایوس که به نظر می رسید می توانستند در نیوکمپ تعین کننده باشند.
3آگوست اما انگار دنیا روی سر هواداران بارسا خراب شد؛ وینگر چپِ باشگاه به پاریس پیوست.
آنها در جذب اینیگو مارتینز هم شکست خوردند تا عصبانیت هواداران ب نهایتِ خود برسد و حتی خرید نلسون سمدو دفاع راستِ بنفیکا با 30میلیون هم هوادران را راضی و آرام نکرد.
اما فاجعه اینجا به پایان نرسید بلوگرانا با والورده در بازی رفت سوپرکاپ اسپانیا 3_1 در مقابل رقیب دیرینه خود به زانو درآمدند. همه چیز در باشگاه خراب شده بود پپ سگورا که انگار همچنان عصبانی از توییت پیکه تحت عنوان "او می ماند" بود فرصت را مناسب دید و بعد بازی به پیکه تاخت و او را به خاطر گل به خودی عامل شکست معرفی کرد.
چیزی ک نباید نیز اتفاق افتاد؛ ایجنت امباپه پس از پیوستن این بازیکن به پی اس جی اعلام کرد که با بارتومئو تماس هایی داشته و برای جانشینی وینگر چپِ خود کیلیان را به او پیشنهاد کرده اما بارتومئو که انگار از وفاداری بازیکن خود اطمینان داشت، این پیشنهاد را رد کرد.
جوزپ ماریا که حالا بیش از پیش مورد خشم هواداران قرار گرفته بود حال خودش وارد مذاکرات شد فردای شکست در مقابل رئال شتاب زده به سراغ پائولینیو رفت و او را با 40میلیون به نیوکمپ آورد اما همچنان هواداران عصبانی از عملکرد تیم بودند چرا که دو روز بعد بارسا این بار در برنابئو 2_0 در مقابل رئال شکست خورد.
یک هفته ی جهنمی هواداران بارسا را وادار به تظاهرات و توهین های حداکثری کرد. هفته ای که ابتدا ایجنت آسنسیو نمک را بر زخم هواداران پاشید و اعلام کرد اگر بارسا 2 میلیون بیشتر پرداخت میکرد آسنسیویی که در هر دو الکلاسیکوی سوپر کاپ درخشید را در جیب خود میداشت سپس از درون باشگاه خبری درز کرد که خط قرمز هوادران بود "تمدید با لئو مسی شکست خورد" پیشنهادات پشت هم برای کوتینیو رد میشدند، وینگرِ جدا شده از باشگاه شکایت کرد، مزاحمت پاریس برای بارسایی که ژان میشل سری را میخواست، ایجنت سری بعد ها اعلام کرد که پاریسی ها فقط برای اذیت کردن باشگاه کاتالانی به او پیشنهاد میدادند.
اما بعد این هفته و اعتراضات انگار بلعخره صدای هواداران به گوش رییس باشگاه رسید، بارتومئو طی انتقالی شتاب زده و بدون بررسی گزینه های دیگر مثل استرلینگ، امباپه، رویس و ... به سراغ وینگر جوان دورتموند رفت و او را با مبلغ عجیب و غیر قابل باور 145 میلیون یورو به عضویت باشگاه کاتالانی در آورد. بله درست شنیدید 145میلیون یورو برای بازیکنی 20ساله که عقبه فوق درخشانی نداشت. بارسا سراغ دیماریا نیز رفت اما موفق به امضای قرارداد با هافبک مورد علاقه مسی نشد.
بعدها طی نظرسنجی های صورت گرفته شده مشخص شد که 55درصد هوادران هیچکدام از بازیکنای خریداری شده را پیش بینی نمیکردند.
شماتیک ترکیب فصل
2018
ضعیف، شلوغ، بنجل زدا
بلوگرانا که از قبل با آرتور ملو از گرمیو به توافق رسیده بودند و قراردادی با ارزش 30میلیون یورو با او بسته بودند حالا به دنبال تقویت خط دفاعی خود بودند از همین روی ابتدا سراغ کلمنت لنگله از سویا رفتند و با 30میلیون او را به خدمت گرفتند. مدیران تیم که به زانوی امتیتی امیدی نداشتند به دنبال مدافعی دیگر رفتند و علی رغم علاقه آبیدال به تیلو کرر، رابرت فرناندز به برزیل رفت و یری مینای 22ساله را از پالمیراس به عضویت باشگاه درآورد. یری مینا به محض ورود به اروپا مشتریان زیادی را به خود اختصاص داد در حدی که زمانی گفته می شد یونایتدی ها حاضر به پرداخت 40میلیون برای او هستند. مدیران باشگاه برای تقویت خط میانی و افزایش دوندگی پس از خروج اینیستا که 22سال در باشگاه کاتالانی حضور داشت سراغ آرتورو ویدال رفتند و هافبک 31ساله بایرن را با 19میلیون یورو به اسپانیا کشاندند. این پایان کار نبود و در واپسین لحظات نقل و انتقالات رؤسای باشگاه کاتالانی مالکوم را از پای پرواز به رم هایجک کردند و با 41میلیون به نیوکمپ کشاندند.
آبیدال بر عکس رابرت فرناندز و بارتومئو عجله ای برا نقل و انتقالات نداشت و شاید همین باعث شکست خوردن آنها در به خدمت گرفتن رودریگو، فرنکی دی یونگ و گریزمان در این فصل نقل و انتقال شد.
در این فصلِ شلوغ مدیران باشگاه به سراغ گولووین، اریکسن، میلینکوویچ ساویچ، دلیخت، تیاگو، ویلیان، رابیو، کانته و حتی هازارد هم رفتند اما یا در به خدمت گرفتن آنها شکست خوردند یا هم به خاطر قیمت ها عقب نشینی کردند.
آندره گومز، دلوفئو، الکس ویدال، دینیه، پائولینیو و ماسکرانو که از قبل اعلام کرده بود خروجی های باشگاه بودند.
شماتیک ترکیب فصل
2019
کم و بیش خوب و بد
بارتومئو که فصل قبل نقل و انتقالات تا یک قدمی به خدمت گرفتن دی یونگ پیش رفته بود اما این بار قبل باز شدن پنجره نقل و انتقالاتی قراردادی را با هافبک جوان و ارزشمند آژاکس بست که تا 86میلیون یورو نیز می توانست افزایش یابد. پس از دی یونگ اما مدیران تیم به سراغ دلیخت رفتند و باب مذاکره را با او باز کردند خودِ بازیکن نیز از این جا به جایی استقبال میکرد اما به علت هزینه بالا رؤسای باشگاه قید مدافع هلندی را زدند.
سیلسن که از نیمکت نشینی هایش خسته و کلافه شده بود در خواست خروج داد و مدیران بارسا نیز برای جذب دروازبان وارد عمل شدند و خیلی زود گزینه مدنظر خودرا پیدا کردند. نِتو دروازبان 30ساله والنسیا چشم مدیران بارسا را گرفت و دو باشگاه تصمیم به معاوضه دروازبانان خود گرفتند. و این دو بازیکن هر کدام طی انتقالی به ارزش 34میلیون تیم های خود را ترک کردند.
این بار اما رؤسای باشگاه که از عملکردهای سینوسی یوردی آلبا خسته شده بودند به طور جِد تصمیم به خرید بازیکنی برای رقابت با آلبا را گرفتند فرلاند مندی گزینه اول بود که به نظر میتوانست گزینه کارسازی هم باشد اما دست دست کردن بلوگرانا باعث شد این بازیکن به رئال بپیوندد. جونیور فرپو مدافع چپ بتیس اما انگار گزینه خوبی به نظر میرسید که مدیران تیم با او قراردادی به ارزش 18میلیون یورو امضا کردند.
بارتومئو گریزمان را اما پس از کش و قوس های فراوان بلعخره به نیوکمپ آورد تا انتقال بزرگ دیگری را رقم زده باشد.
بارسا در این فصل به فکر خرید مهاجم نوک برای جانشینی سوارز بود و کریشتوف پیونتک را زیر نظر داشت اما در نهایت این انتقال عملی نشد.
فرمائلن هم پس از 5سال مصدومیت و نیمکت نشینی و بازی قرضی از باشگاه خارج شد. کوتینیو قرضی به بایرن رفت. موریو و پرینس بواتنگ که قرضی آمده بودند جدا شدند. مالکوم به زنیت رفت. رافینیا هم قرضی از تیم بیرون گذاشته شد.
شماتیک ترکیب فصل
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
حالا این تابستان که به نظر باید تابستان پرتحرک و شلوغی برای باشگاه باشد چرا که میانگین سنی تیم بالا رفته و نیوکمپ نیاز به جوانگرایی دارد انگار نباید منتظر اتفاق خاصی بود.
تا به اینجا تودیبو، رافینیا، واگه، ویدال، سمدو، فرپو در لیست خروجی قرار دارند آن هم در حالیکه تودیبو، واگه و فرپو به نظر میتوانند در نیوکمپ و تاریخسازی های باشگاه شرکت داشته باشند.
به نظر می رسد بارتومئو برای فصل آینده که فصل آخر خودش در باشگاه است سی ال میخواهد و به همین خاطر شاید بستن تیمی با تجربه و مسن را ترجیح دهد به آینده درخشان برای باشگاه کاتالانی.
نکته اصلی اما در مطلب بالا که احتمالا متوجه شدید مبالغ عجیب و غریبی بود که بارتومئو برای بازیکنانی نظیر پاکو، پائولینیو، سمدو، دمبله، آندره گومز و... پرداخت و فرصتی به بازیکنانِ تیم دوم نداد برای مثال در سال 2017به جای خرید عجله ای که 145میلیون آب خورد نمیشد به آدامایی فرصت داد که بند بازخرید 3ساله در قراردادش با میدلزبرو وجود داشت؟ در واقع میتوان گفت بارتومئو و رفقا همواره در هنگام خرید کمترین تحقیق را می کنند.
هیچ بازیکنی از لاماسیا وارد تیم اصلی نشد و این یکی از اساسی ترین مشکلات هواداران با بارتومئو است. به بازیکنانی نظیر پرینس بواتنگ، موریو و بریثویت فرصت داده شد اما به آلنیا، آرائوخو، پویچ(با لهجه کاتالان پویچ یا پوچ تلفظ میشود و انگلیسی پویگ)و آبل رویز، کوکوریا، خوان میراندا نه. بازیکنانی که از دل باشگاه بیرون آمده اند و با شرایط آشنا هستند.
خوزه ماری باکرو بازیکن سابق و سرپرست آکادمی باشگاه چندی قبل راجع به بازیکنانی که برای تیم دوم خریداری می شود هشدار داده بود و به نوعی دلیل سقوط دو سال پیش تیم دوم باشگاه را بازیکنانی که خریده شده اند بیان کرد او افزود که "درست است بارسای بی سقوط کرده اما لاماسیا گنج ماست و باید ستاره های آن حفظ شوند".
حال اگر به تیمی که در اختیار بارتومئو قرار گرفته نگاه کنید و با تیم فعلی مقایسه کنید خیلی چیز ها را متوجه خواهید شد.
تیم 2013 هفت بازیکن محصول لاماسیا را ترکیب اصلی خود داشت.(یوردی آلبا 8سال در لاماسیا حضور داشت.)
و روی نیمکت نیز اویر اولازابال، مونتویا، بارترا، مکی فرانکی بگناک، فابرگاس، جاناتان دوس سانتوس، سرخی روبرتو، ژان ماری دونگو، کریستین تیو و پدرو نیز از محصولات لاماسیا هستند.
یعنی 17بازیکن از 24بازیکن تیم. تیمی مورد علاقه هواداران.
میانگین سنی این تیم نیز 26.6 بود.
این هم تیمی که بارتومئو طی 6سال ساخته!
تنها 4بازیکن از لاماسیا در ترکیب اصلی قرار دارند که قبل بارتومئو به تیم اضافه شده بودند و سن زیادی هم دارند. این یعنی در دوره ریاست او به لاماسیا هیچ توجهی نشده و ستاره هایی مانند کارلس پرز، آلنیا، آداما و گریمالدو که میتوانستند سطح تیم را بالا ببرند فروخته شدند.
در کل هم 7 بازیکن از 23بازیکنِ تیم اصلی از لاماسیا آمده اند. مسی، آلبا، بوسکتس، پیکه، روبرتو، پویگ و فاتی.
میانگین سنی ترکیب اصلی نیز 29.5 است!
از بازیکنان ارائه شده توسط مدیریت بارتومئو تنها میتوان به فاتی و پویچ اشاره کرد که فاتی در سال 2012 و پویچ 2013 جذب باشگاه شدند؛ یعنی قبل از بارتومئو.
خلاصه عملکرد بارتومئو در خریدها و توجه به بازیکنان لاماسیا فاجعه وار است.
فروش پشت هم بازیکنانی که از دل باشگاه بیرون آمدند امثال هلیلویچ، آداما ترائوره، گریمالدو، کپتوم، کارلس پرز، ژاوی سیمونز (که همواره از علاقه فراوان خود به باشگاه و بازیکنان آن سخن گفته بود) و ...
و خرید های به درد نخور با قیمت های گزاف مثل کوتینیو و دمبله و آندره گومز. برای مثال آنها در این سالیان می توانستند دی ماریا یا اوزیل را به خدمت بگیرند اما با مبلغی هنگفت به سراغ آندره گومز رفتند.
هواداران بارسا باید منتظر باشند و امیدوار به این که اندک سرمایه باقی مانده باشگاه در این دو پنجره باقی مانده توسط بارتومئو نابود نشود تا شاید به مدیر بعدی بتوان امیدوار بود.
آیا واقعا در این 6 سال کسی در باشگاه پیدا نشد که بتواند پُتک را از دست مردِ اسپانیایی_چینی که نیوکمپ را پر کرده از توریست های چینی و ژاپنی و دست هواداران دو آتیشه باشگاه را از رسیدن به صندلی های نیوکمپ کوتاه کرده بگیرد؟
*در این مطلب به نقل و انتقالات تابستانی پرداخته شده. بازیکنانی مثل کوتینیو در زمستان به عضویت آبی اناری ها در آمدند و یری مینا نیز در زمستان از تیم خارج شد.