به گزارش طرفداری و به نقل از سایت فدراسیون فوتبال، اسماعیل حسن زاده، درباره آیین نامه اصلاح شده این کمیته گفت:" آیین نامه انضباطی از نهم مرداد ماه با تغییرات جدید در حال اجرا است. در واقع آیین نامه قبلی با معیارهای فیفا فاصله داشت و نظرات مختلفی نیز از سوی کارشناسان مطرح بود. بر همین اساس ما یا باید طبق آیین نامه انضباطی قبلی پیش می رفتیم که همیشه اعتراضاتی را به دنبال داشت و یا با تدوین مقررات انضباطی طبق قوانین فیفا به قواعد روز فوتبال دنیا نزدیک می شدیم."
وی در ادامه افزود: "با توجه به اینکه در آیین نامه فیفا سختگیری و شدت عمل نسبت به برخی از رفتارها وجود دارد تصمیم گرفتیم تا با استاندارد سازی قوانین و مقررات به رشد این رشته پرطرفدار از لحاظ انضباطی کمک کنیم. ضمن اینکه بازیکنان باید با قواعد و قوانین روز دنیا آشنا باشند و طبق آن عمل کنند تا با حضور در میادین بزرگی چون رقابتهای قاره ای و جهانی با مشکلی مواجه نشوند."
رئیس کمیته انضباطی در ادامه بیان کرد: "در حال حاضر دو موضوع در خصوص بررسی آیین نامه انضباطی وجود دارد. یکی اینکه از لحاظ بررسی حقوقی، عده ای مخالف و یا موافق آن هستند و اظهار نظرهای مختلفی در این رابطه صورت می گیرد که بیان شدن این مطالب به ما در رفع نواقص و یا مواردی که وجود دارد کمک می کند. دوم اینکه اساسا با وجود برخی رفتارهای خاص و یا اتفاقات نادر که معمولا در هر 5 سال یکبار رخ می دهد در مرحله انضباطی و یا استیناف خلاء هایی وجود دارد که با رخ دادن یک رفتار جدید باید آن را بررسی و مجموعه ای از نقص ها را گرد آوری کنیم تا در کمیته تدوین و مقررات تمامی مطالب پیش بینی شود."
رئیس کمیته انضباطی در ادامه خاطر نشان کرد: "در حال حاضر آیین نامه انضباطی با 90 ماده و 9 تبصره تمامی موارد و تخلفات را رصد کرده و جرایم و یا محرومیتها را مطرح مورد بررسی قرار خواهد داد."
رئیس کمیته انضباطی در پاسخ به این سوال که چرا بحث تشویق از آیین نامه انضباطی برداشته شده است در صورتی که می توان با فرهنگ سازی و توسعه رفتارهای مناسب با تشویق، شاهد رواج آن در فوتبال باشیم، گفت: "آیین نامه انضباطی فیفا که ملاک برای قوانین انضباطی ما است، نقص هایی دارد که موضوع تشویق، یکی از آنها است. البته قصد داریم تا نظرات خود را در این باره و موارد دیگر به فیفا ارسال کنیم تا با رفع برخی موضوعات، بتوان شاهد فرهنگ سازی و در نهایت توسعه رفتارهای مناسب باشیم. عمده هدف کمیته انضباطی در اصلاح آیین نامه این بود که قوانین انضباطی را به آیین نامه فیفا نزدیک کنیم."
وی افزود: "در آداب اسلامی بحث تشویق و تحسین وجود دارد. اگر چه این ماده در آیین نامه انضباطی فیفا نیست اما زمانی که در ایران با رفتار مناسب و قابل تقدیر بازیکنان، کادر فنی و یا عوامل تیم مواجه می شویم بدون شک از جایگاه کمیته انضباطی استفاده کرده و یا با کمک سازمان لیگ برتر شرایط را به گونه ای فراهم می کنیم تا از آنها تقدیر شود که انتخاب بازیکن برتر، مربی برتر و یا تیم اخلاق مصداق این موضوع است."
حسن زاده در پاسخ به این سوال که در احکام جدید کمیته انضباطی قید می شود که در صورت پرداخت جریمه نقدی بازیکن و یا کادر می توانند در مسابقه حضور داشته باشند، گفت:" بعد از قطعیت رای و قابل اجرا بودن؛ اجرای مستقیم رای با عوامل برگزار کننده مسابقه است. مثلا اگر بازیکن جریمه نقدی شود، تنها در صورت پرداخت جریمه خود، اجازه بازی در مسابقعه بعدی را دارد. این موضوع باید از سوی عوامل برگزاری مسابقات بررسی و پیگیری شود. امیدوار هستم که مقامات لیگ این آرا را اجرا کنند و تا پرداخت جریمه نقدی توسط افراد، اجازه بازی ندهد."
وی در ادامه بیان کرد:" زمانی که یک بازیکن و یا مربی جریمه می شود، این جریمه برای آن شخص است که باید متحمل شود نه باشگاه. اگر بازیکن تخلف می کند باید بهای تخلفش را بپردازد تا دوباره شاهد تکرار تخلف از سوی وی نباشیم اما متاسفانه تاکنون این اتفاق رخ نداده و زمانی که یک بازیکن از سوی کمیته انضباطی جریمه می شود سریعا باشگاه مربوطه نامه می زند که آن را در زمان دیگری پرداخت خواهد کرد یا از عواید باشگاه کسر شود. این کار صحیح نیست و بدون شک فرد خاطی متنبه نمی شود. قصد ما از جریمه و یا محرومیت این است که متخلفان با تنبیه مواجه شوند و از تکرار آن بپرهیزند."
حسن زاده در ادامه افزود:" در برخی مواقع بازیکن نمی داند حتی جریمه نقدی شده و یا اگر اطلاعی داشته باشد اصلا برایش مهم نیست چون این باشگاه مربوطه است که جرایم را پرداخت می کند. تکرار این رویه حکم بازدارندگی جریمه نقدی در احکام انضباطی را خنثی می کند. از سازمان لیگ برتر خواسته ایم به این موضوع دقت کند و پیگیری های لازم را در این خصوص انجام دهد."
وی افزود: "زمانی که با مهدوی کیا صحبت می کردم وی به این موضوع اشاره کرد که در فوتبال آلمان اگر بازیکن با جریمه مواجه شود باید شخصا آن را پرداخت کند. مهدوی کیا در ادامه اشاره داشت که پس از پرداخت جریمه تمام سعی بازیکنان این است که دیگر تخلفی را تکرار نکنند. بر همین اساس بر مبنای اصل اینکه بازیکنی که تخلف را انجام داده می بایست، متنبه شود ما جرایم را در نظر می گیریم و معتقدم باید فرد جریمه شده مبلغ مورد نظر را پرداخت کند نه باشگاه."