کرُواسی (به فارسی تاجیکی: Хорватия هارْوَتیه) (به کروات: Hrvatska) با نام رسمی جمهوری کرواسی (به کروات: Republika Hrvatska) کشوری است واقع در منطقه بالکان (جنوب مرکزی اروپا) که از شمال با اسلوونی و مجارستان، از شمال شرقی با صربستان، از شرق با بوسنی و هرزگووین و از جنوب با مونتهنگرو و دریای آدریاتیک هممرز است. زاگرب پایتخت و بزرگترین شهر کرواسی است. جمعیت کرواسی ۴ میلیون و ۷۶ هزار نفر است. که اغلب آنها کروات هستند. مذهب رایج این کشور مسیحیت کاتولیک است و زبان رسمی آن زبان کرواتی نام دارد. واحد پول این کشور کونا نام دارد. کرواسی با شاخص توسعه انسانی ۰٫۸۰۵ در زمره کشورهای توسعهیافته دنیا قرار دارد. درآمد سرانه این کشور بر اساس برآورد سال ۲۰۱۴ معادل ۱۳٬۹۲۰ دلار بر اساس ارزش اسمی و ۱۸٬۳۱۴ دلار بر اساس قدرت برابری خرید است. توریسم از منابع درآمد اصلی این کشور و ۲۰ درصد کل تولید اقتصادی این کشور از این صنعت به دست میآید. نظام حکومتی کرواسی جمهوری پارلمانی تکمجلسی است. این کشور در سازمانهای بینالمللی مختلفی از جمله اتحادیه اروپا عضویت دارد و در سالهای ۹–۲۰۰۸ عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد بود.
![](https://previews.123rf.com/images/pbardocz/pbardocz1905/pbardocz190500143/122606655-colorful-croatia-political-map-with-clearly-labeled-separated-layers-vector-illustration-.jpg)
کرواسی در سال ۱۹۱۸ پس از پایان جنگ جهانی اول از امپراتوری اتریش مجارستان جدا شده و در پادشاهی یوگسلاوی ادغام شد. بعد از جنگ جهانی دوم کرواسی یکی از واحدهای مؤسس جمهوری فدرال یوگسلاوی شد. این کشور در ۲۵ ژوئن ۱۹۹۱ از یوگسلاوی جدا شد و اعلام استقلال کرد. جنگ استقلال کرواسی حدود چهار سال طول کشید و با موفقیت استقلالطلبان به پایان رسید.
نام کرواسی از لاتین میانه Croātia گرفته شدهاست، که این نیز از اسلاوی شمال-غربی *Xrovat- و از نیا-اسلاوی *Xŭrvatŭ و احتمالاً از پارسی باستانی *xaraxwat- است.
کرواسی در ۲۵ ژوئن ۱۹۹۱ از یوگسلاوی جدا شد و اعلام استقلال کرد. بعد از استقلال از سوی دولت کرواسی تبلیغات علیه صربها و انهدام و ویران کردن مغازهها و منازل صربها آغاز شد. پس از آن اتفاقات، صربها تصمیم گرفتند در یوگسلاوی بمانند و از کرواسی جدا شدند. بعد از آن جنگ داخلی شروع شد. دولت کرواسی در مه-اوت ۱۹۹۵ دو حمله به منطقهای صربنشین کرد که باعث کشته شدن صربهای زیادی شد. صدها هزار صرب مجبور بودند کرواسی را ترک کنند و ارتش کرواسی آنها را با هواپیما بمباران کرد. ارتش کرواسی ۱۸ نفر از نیروهای حافظ صلح سازمان ملل را نیز در جریان این حمله کشت. وقتی ارتش وارد مناطق صربنشین شد همه چیز را سوزاند و ویران کرد. همه دامهای صربها کشته شدند و روستاهایشان با استفاده از بنزین سوزانده شد.
دادگاه بینالمللی لاهه سه ژنرال کرواسی از جمله آنته گوتووینا را به جنایات جنگی علیه صربها محکوم کرد و ۲۴ سال زندان برای او در نظر گرفت؛ ولی در نوامبر ۲۰۱۲ دادگاه استیناف ژنرالها را بی گناه شناخت. دادگاه فراری دادن مردم غیرنظامی را به عنوان نسلکشی تأیید نکرد. دادگاه بر این باور بود که وقتی آدمها را میکشند هر کس خودش اختیار دارد چه چیز را انتخاب کند یا بماند یا از محل زندگیش برود و از کشته شدن در امان بماند. دادگاه به تیرباران و کشتار جمعیت غیرنظامی هیچ توجهی نکرد. بدین ترتیب طبق روایت نادرست دادگاه فقط صربها مقصر همه جنگهای بالکان بودند و قربانیانی در میان آنها وجود نداشت. این حکم دادگاه حتی رئیس سابق دادگاه لاهه کارلا دل پونته را متعجب کرد. ژنرالها آزاد شدند و به کرواسی بازگشتند.
کرواسی صدوبیستوهفتمین کشور بزرگ جهان است و در مرکز و جنوب شرق اروپا واقع شدهاست. دریای آدریاتیک در جنوب باختری این کشور قرار دارد. پایتخت این کشور زاگرب است و دیگر شهرهای بزرگ و مهم کرواسی دوبرونیک، پولا، اسپلیت، واراژدین، رییکا، اوسییک، کارلوواتس، زادار و سیساک هستند. کرواسی ۵۶٬۵۹۴ کیلومتر مربع وسعت دارد و بیشتر مناطق آن آبوهوای مدیترانهای و قارهای دارند. مناطق مرتفع کرواسی در کوههای آلپ دیناری قرار دارد که بلندترین قله آن دینارا با ۱۸۳۱ متر است. این قله در جنوب کشور و در نزدیکی مرز بوسنی و هرزگوین قرار دارد. کرواسی در سواحل دریای آدریاتیک خود بیش از یک هزار جزیره دارد که ۴۸ جزیره آن ساکنان دائمی دارد. بزرگترینِ این جزیرهها کِرِس و کِرک هستند که هریک مساحتی نزدیک به ۴۰۵ کیلومتر مربع دارند.
از تپهماهورهای بخش شمالی زاگوریه (پشت کوه) و دشتهای هموار منطقه تاریخی اسلاونیا در شرق (که بخشی از جلگه پانونی بهشمار میآید) رودخانههای بزرگی گذر میکند. عمدهترین این رودها ساوا، دراوا، کوپا و دانوب هستند. دانوب که دومین رودخانه بزرگ اروپا است از میان شهر ووکوار در منتهیالیه شرق کرواسی عبور میکند و بخشی از مرز با صربستان را تشکیل میدهد. نواحی مرکزی و جنوبی نزدیک به کرانههای آدریاتیک و جزایر این دریا متشکل از کوههای کمارتفاع و بلندیهای جنگلی است. منابع طبیعی کرواسی که مقادیر آنها برای تولید کافی است عبارتند از نفت، زغالسنگ، بوکسیت، کان درجه پایین آهن، کلسیم، گچ، آسفالت طبیعی، سیلیکا، میکا، انواع گِلها، نمک و نیروی برقآبی.
![](https://www.roughguides.com/wp-content/uploads/2012/11/dubrovnik-croatia-shutterstock_404538085.jpg)
بر اساس قانون اساس مصوب سال ۱۹۹۰، نظام سیاسی کشور کرواسی جمهوری است که از سال ۲۰۰۰ با سیستم پارلمانی اداره میشود. رئیسجمهور به عنوان رئیس کشور، با رای مستقیم مردم و برای یک دورهٔ پنج ساله انتخاب میشود که تنها برای دو دوره پیاپی امکانپذیر است. رئیسجمهور کرواسی، فرماندهی نیروهای مسلح این کشور را در کنار تعیین سیاستهای خارجی این کشور برعهده دارد. همچنین معرفی و تعیین نخستوزیر با تأیید پارلمان بر عهده رئیسجمهور است. رئیسجمهور در کرواسی تنها نقشی تشریفاتی دارد و وظایف عمده بیشتر بر عهده نخستوزیر است.
در سال نخست وزیر پیشین، رئیسجمهور کرواسی شد. زوران میلانوویچ که کاندیدای حزب مخالف در انتخابات بود توانست با اختلاف اندکی از رقیب خود کولیندا گرابار-کیتاروویچ که اولین رئیس جمهور زن تاریخ کرواسی بود پیشی گرفته و بر مسند ریاست جمهوری بنشیند. زوران میلانوویچ، نامزد سوسیال دموکرات حزب مخالف «اتحادیه دمکراتیک کرواسی» (HDZ) بر خلاف انتظارها روز ۱۱ ژانویه۲۰۲۰ پیروزی را در انتخابات ریاست جمهوری این کشور از آن خود کرد. او که پیش از این نخست وزیر کرواسی بود توانست در دور دوم انتخابات بر رقیب خود کولیندا گربار، رئیسجمهور کنونی کشور پیشی بگیرد.
حزب «اتحادیه دمکراتیک کرواسی» که پیش از این برای سالهای متمادی در رأس قدرت بود پیشینهای از دست داشتن در موارد متعددی از فساد از خود بر جا گذاشتهاست. ایوو سانادر، رهبر سابق این حزب و نخستوزیر پیشین کرواسی در حال گذراندن مجازات ۱۰ سال زندان خود به اتهام دست داشتن در فساد مالی است. کرواسی بیستوهشتمین عضو اتحادیه اروپا است. پس از ۱۰ سال مذاکره فشرده سرانجام این کشور موفق شد نظر مثبت اتحادیه اروپا را برای عضویت به دست آورد. قرارداد الحاق کرواسی به اتحادیه اروپا در دسامبر سال ۲۰۱۱ امضا شد. عضویت کرواسی در اتحادیه اروپا در یکم ژوئیه ۲۰۰۳ انجام شد. کرواسی پس از اسلوونی دومین کشور از یوگسلاوی سابق بود که به عضویت اتحادیه اروپا درآمد. پناهجویان زیادی خواستار عبور از مرزهای کرواسی در مسیر خود به اروپای غربی هستند. مسیر موسوم به «بالکان» مسیری است که ترکیه را به یونان، و مقدونیه، صربستان و کرواسی را از طریق اسلوونی به اروپای غربی متصل میکند. کرواسی تنها بهشمار اندکی اجازه عبور از مرز را میدهد. دلیل این تصمیم آن است که اردوگاه مرزی اوپاتوواک ۳۵۰۰ آواره را در حال حاضر سامان داده و ظرفیتش تکمیل شدهاست.
نیروهای مسلح کرواسی (CAF) شامل نیروهای ارتش، نیروی هوایی و نیروهای دریایی است. طبق قانون اساسی، رئیسجمهور، فرمانده کل نیروهای مسلح است و در صورت تهدید فوری در طول جنگ، بهطور مستقیم به ستاد عمومی نیروها دستور خواهد داد. بودجه نظامی این کشور بسیار پایین است؛ همچنین خدمت سربازی در ژانویه ۲۰۰۸ لغو شد. تا سال ۲۰۰۸، خدمات نظامی برای مردان در سن ۱۸ سالگی اجباری بود و نیروهای ارتش در خدمت دارای شغل و مأموریت ششماهه بودند. همچنین، افراد واجد شرایط میتوانستند خدمات هشتماهه غیرنظامی را انتخاب کنند. کرواسی همچنین بخش صنعت نظامی برجستهای دارد که در سال ۲۰۱۰ حدود ۱۲۰ میلیون دلار تجهیزات نظامی و تسلیحات صادر کرد. سلاحهای کرواسی و وسایل نقلیه مورد استفاده توسط CAF شامل HSarm HS2000 ساخته شده توسط HS Produkt و مخزن نبرد M-84D طراحی شده توسط کارخانه Đuro Đaković است. لباسها و کلاههای پوشیده شده توسط سربازان CAF نیز بهصورت کاملاً بومی تولید میشوند و بهطور موفقیتآمیزی به دیگر کشورها صادر میشود.
یکای پول کرواسی کونا است. هر کونا به ۱۰۰ لیپا تقسیم میشود. هر دلار آمریکا تقریباً برابر۵٫۵ کونا است. وجود حدود ۳۰۰ بندر کوچک و بزرگ در ساحل دریای آدریاتیک باعث رونق نسبی اقتصاد کرواسی و همچنین گسترش زیاد صنعت گردشگری گردیدهاست. این کشور با خود مشکلات فراوان اقتصادی به اتحادیه اروپا میآورد. اقتصاد و صنعت کرواسی به شدت آسیب دیده، شمار بیکاران افزایش یافته و سامان اجتماعی آن در حال فروپاشی است. کرواسی پس از رومانی و بلغارستان سومین کشور فقیر در اتحادیه اروپا است.
پیشرفتهای زیربنایی اخیر کرواسی کاملاً مشهود است. یکی از بخشهای مهم شبکه توسعه سریع آن است که در اواخر دهه ۱۹۹۰ و به ویژه در دهه ۲۰۰۰ (دهه) ساخته شدهاست. تا سپتامبر ۲۰۱۱، کرواسی بیش از ۱۱۰۰ کیلومتر (۶۸۰ مایل) از بزرگراهها را متصل کرد، زاگرب را به بیشتر مناطق دیگر متصل کرد. بزرگراهها و راههای این کشور دارای کیفیت بسیار بالایی هستند و سطح بالای کیفیت و ایمنی شبکه بزرگراه کرواسی توسط چندین برنامه EuroTAP و EuroTest مورد تأیید قرار گرفت. کرواسی دارای شبکه راهآهن گستردهای است که ۲۷۲۲ کیلومتر (۶۹۱ مایل) را شامل میشود. بهصورت جزئیتر شامل ۹۸۴ کیلومتر (۶۱۱ مایل) از راهآهن الکتریکی و ۲۵۴ کیلومتر (۱۵۸ مایل) راهآهن دو طرفه است. جمعیت کرواسی بر اساس تخمین سال ۲۰۱۹ حدود چهار میلیون و ۷۶ هزار نفر بودهاست. نرخ باروری کلی در این کشور ۱٫۵ فرزند برای هر مادر است که یکی از کمترینها در دنیا محسوب میشود. از سال ۱۹۹۱ تاکنون کرواسی رشد جمعیت طبیعی این کشور منفی بودهاست. امید به زندگی در این کشور ۷۵٫۷ سال است. کرواسی در بین تمامی شش کشور یوگسلاوی ترکیب قومیتی یکدستتری دارد. ۹۰٪ مردم کشور از قوم کروات هستند. حدود ۴٫۴٪ صرب و بقیه بوسنیایی، مجار، ایتالیایی، اسلوون، آلمانی، چک و کولی هستند. دین ۹۳٪ مردم کرواسی مسیحی هستند. حدود ۲٪ از کل جمعیت کرواسی مسلمان هستند که شامل مهاجران بوسنیایی و آلبانیاییها میشود و جمعیت آنها بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار نفر برآورد میشود. زبان رسمی کرواسی، کرواتی نام دارد که با الفبای لاتین (همانند انگلیسی) نوشته میشود. همچنین الفبای سیریلیک (همانند روسی) نیز در برخی نقاط استفاده میگردد. دارای مردمی با فرهنگ است. تقریباً ۹۸٪ مردم کرواسی باسواد هستند. تحصیل در دوره ابتدایی برای همه کودکان (۶ تا ۱۵ ساله) اجباری و رایگان است. در کشور کرواسی ۶۷ دانشگاه وجود دارد. دانشگاه زاگرب که قدیمیترین دانشگاه ملی کرواسی بهشمار میرود در سال ۱۶۶۹ تأسیس شدهاست. یعنی قدمتی ۳۴۰ ساله دارد.
![](https://i.insider.com/534445096da811a55372c34c?width=1100&format=jpeg&auto=webp)
فوتبال ورزش محبوب و نخست این کشور است؛ تیم ملی فوتبال کرواسی سابقه مقام دومی در جام جهانی را نیز دارد. این کشور همچنین در بازیهای المپیک نیز افتخارات متعددی دارد. تیم ملی فوتبال کرواسی با غلبه بر انگلیس در جام جهانی ۲۰۱۸ به فینال بازیها راه یافت و حریف فرانسه در فینال گردید. سرانجام با نتیجه ۴ بر ۲ مغلوب فرانسه شده و نایب قهرمان گردید. لوکا مودریچ بازیکن تیم ملی فوتبال این کشور نیز برنده توپ طلای سال ۲۰۱۸ شد.
بنگاه رسمی خبری کرواسی «هینا» نام دارد. این خبرگزاری با تصمیم دولت کرواسی در ژوئیه ۱۹۹۰ تشکیل شد. در اوایل سال ۱۹۹۳ «فاه» به عنوان بنگاه عکاسی هینا شروع به کار نمود. همچنین خبرگزاری دیگری به نام بنگاه اطلاعاتی کاتولیک (IKA) که وابسته به کلیسای کاتولیک است در کرواسی فعالیت دارد. خبرگزاریهای خارجی نیز در کرواسی حضوری فعال دارند و بیشتر خبرگزاریهای عمده جهان همچون خبرگزاری فرانسه، آسوشیتدپرس، رویتر، خبرگزاری ایتالیا (آسنا)، خبرگزاری صربستان (تانیوگ)، ایرنا (جمهوری اسلامی ایران)، خبرگزاری آلمان (DPA)، روما (ایتالیا)، خبرگزاری اسپانیا (EFE)، خبرگزاری کویت (کونا)، خبرگزاری UPA آمریکا، خبرگزاری تورا (بوسنی و هرزگوین) و خبرگزاری فلسطین (وفا) در زاگرب دفاتری دارند. روزنامهها در کشور کرواسی ۸ روزنامه به زبان کرواتی منتشر میشوند. همچنین یک روزنامه به نام لا وس دِ پیپل به زبان ایتالیایی در بندر رییکا انتشار مییابد. علاوه بر اینها، تنها یک روزنامه ورزشی در کرواسی چاپ میشود که اسپرسکو نوویستی نام دارد؛ بنابراین در مجموع ۱۰ روزنامه سراسری بهطور روزانه در کرواسی به چاپ میرسند که مجموع شمارگان آنها به حدود یک میلیون نسخه در روز میرسد. لازم است ذکر شود که پرتیراژترین و اصلیترین روزنامه کرواسی «وچرنی لیست» نام دارد که در زاگرب منتشر میشود و شمارگان آن بیش از ۲۰۰ هزار نسخه در روز است و تنها روزنامه عصر در کشور کرواسی است.
کشور کرواسی در 25 ژوئن 1991 از یوگسلاوی جدا شد و اعلام استقلال کرد ، پس از استقلال از سوی دولت کرواسی تبلیغات علیه صرب ها و انهدام و ویران کردن مغازه ها و منازل صرب ها شروع شد و پس از آن اتفاقات صرب ها تصمیمی گرفتند که در یوگسلاوی بمانند و از کرواسی جدا شدند و بعد از آن جنگ داخلی آغاز گردید، دولت کرواسی در مه - اوت ۱۹۹۵ دو حمله به منطقه ای صرب نشین داشت که باعث کشته شدن صرب های زیادی گردید و صدها هزار صرب مجبور بودند کرواسی را ترک کنند و ارتش کرواسی آنها را با هواپیما بمباران کردند . ارتش کرواسی ۱۸ نفر از نیروهای حافظ صلح سازمان ملل را نیز در جریان این حمله به کشتن داد و وقتی ارتش وارد مناطق صرب نشین شد همه چیز را سوزاند و با خاک یکسان کرد ، همه دام های صرب ها کشته شدند و روستاهایشان با استفاده از بنزین سوزانده شد. در ادامه دادگاه بین المللی لاهه سه ژنرال کرواسی از جمله آنته گوتووینا را به جنایات جنگی علیه صرب ها محکوم کردند و 24 سال زندان برای او در نظر گرفتند ولی در نوامبر 2012 دادگاه استیناف ژنرال ها را بی گناه اعلام کرد و دادگاه فراری دادن مردم غیرنظامی را به عنوان نسل کشی تأیید نکرد. دادگاه بر این باور بود که وقتی آدم ها را می کشند هر کس خودش اختیار دارد چه چیز را انتخاب نماید یا نکند و یا از محل زندگیش برود و از کشته شدن در امان باشد . دادگاه به تیرباران و کشتار جمعیت غیرنظامی هیچ توجهی نکرد ، بدین ترتیب طبق روایت نادرست دادگاه فقط صربها مقصر همه جنگ های بالکان بودند و قربانیانی در میان آن ها وجود نداشت و این حکم دادگاه حتی رئیس سابق دادگاه لاهه کارلا دل پونته را متعجب نمود و ژنرالها آزاد شدند و به کرواسی بازگشتند و در نهایت کرواسی در ۲۵ ژوئن ۱۹۹۱ میلادی از یوگسلاوی جدا شد و اعلام استقلال کرد .
کرواسی صد و بیست و هفتمین کشور بزرگ جهان محسوب می شود و در مرکز و جنوب شرق اروپا قرار گرفته شده است . دریای آدریاتیک در جنوب باختری این کشور قرار دارد و نیز پایتخت این کشور زاگرب است و دیگر شهرهای بزرگ و معروف کرواسی دوبرونیک ، پولا، اسپلیت ، واراژدین ، رییکا ، اوسییک ، کارلوواتس ، زادار و سیساک هستند. کشور کرواسی 56.594 کیلومتر مربع وسعت دارد و بیشتر مناطق آن آب وهوای مدیترانه ای و قاره ای بسیار محبوبی را دارند ، مناطق مرتفع کرواسی در کوه های آلپ دیناری قرار گرفته که بلندترین قله آن دینارا با ۱۸۳۱ متر می باشد و این قله در جنوب کشور و در نزدیکی مرز بوسنی و هرزگوین قرار گرفته است ، کرواسی در سواحل دریای آدریاتیک خود بیش از یک هزار جزیره دارد که ۴۸ جزیره آن ساکنان دائمی و همیشگی دارد و بزرگترین این جزیره ها کرس و کرک هستند که هر یک مساحتی نزدیک به 405 کیلومتر مربع را در بردارند.
جمعیت کرواسی بر اساس سرشماری سال 2001 حدود چهار میلیون و 280 هزار نفر بوده است و نرخ باروری کلی در این کشور 5/1 فرزند برای هر مادر است که یکی از کمترین ها در دنیا بشمار می رود . از سال 1991 تاکنون کرواسی رشد جمعیت طبیعی این کشور منفی بوده است و جالب است شما گردشگران بدانید که امید به زندگی در این کشور 7/75 سال است . کرواسی در بین تمامی 6 کشور یوگسلاوی ترکیب قومیتی یکدست و مناسب تری دارد و 90% مردم کشور از قوم کروات هستند ، حدود 4/4% صرب و بقیه بوسنیایی، مجار، ایتالیایی، اسلوون، آلمانی، چک و کولی هستند .
واحد پول کرواسی کونا ( Croatian kuna ) است که در بازارهای جهانی به اختصار HRK و با کد ایزو : 4217 نشان داده می شود و جزو کوچکتر از کونا لیپا ( lipa ) نام دارد و هر 100 لیپا برابر با یک کونا است . نماد واحد پول کونا Kn بوده و اسکناس ها توسط بانک مرکزی کرواسی چاپ می شود ؛ اسکناس های رایج در کرواسی 10، 20، 50، 100 و 200 کونا بوده و از اسکناس های 500 و 1000 کونا به ندرت استفاده میشود و سکه در کشور کرواسی در مقادیر 5، 10، 20 و 50 کونا و 1، 2، و 5 لیپا ضرب می گردد.
کرواسی در جنوب شرق اروپا و در کنار دریای آدریاتیک واقع شده است ، این کشور بیش از 4 میلیون جمعیت داشته که اکثرا کروات بوده ولی اقلیت هایی از صربستان ، مجارستان و کولیان نیز در آن زندگی می کنند .اهالی کرواسی بسیار خانواده دوست هستند و همواره روابط بسیار نزدیکی با فامیل های دور و نزدیک خود دارند . یکی از رسم های رایج ، نگهداری از والدین سالمند به جای فرستادن آن ها به خانه سالمندان است و این فرهنگ غنی و همبسته را می توان در ترانه ها ، لباس ها ، رقص ها، افسانه های بومی و مراسم آئینی این کشور مشاهده نمود. اگر در دورهمی های دوستانه و خانوادگی شرکت کردید و حین معرفی افراد جدید به مهمانان ، اول با معرفی خانم ها شروع کردند تعجب نکنید و در فرهنگ کرواسی ابتدا بانوان و به ترتیب سن افراد معرفی را آغاز می کنند ، ضمنا به یاد داشته باشید معمولا تا زمانی که به شما این اجازه داده نشده حق ندارید افراد را با اسم کوچک صدا بزنید و مردمان این کشور در ابتدا با دست دادن ، ارتباط چشمی و جملات احوالپرسی بر اساس زمان با یکدیگر معاشرت را آغاز می کنند . احوالپرسی نکردن با کسی در یک مراسم یا دور همی که به طور معمول نیاز به این کار دارد یک توهین بسیار بزرگ و جدی در آداب و رسوم اجتماعی در کشور کرواسی محسوب می شود .
وقتی به خانه یک کروات دعوت شدید دقت داشته باشید که برای خانم خانه دسته گل بیاورید و حتما دقت کنید که تعداد شاخه ها عدد فرد باشد و در کرواسی خرافه هایی در رابطه با دادن دسته گل به تعداد زوج وجود دارد که جالب است ، گل داوودی اغلب در خاکسپاری و بر روی قبر استفاده می شود پس توجه کنید که دسته گلتان شامل این گل نباشد و درباره انتخاب گل شک داشتید که چه گلی با چه تعدادی تهیه نمایید شاید بهتر باشد به سمت هدیه دیگری مانند یک جعبه شکلات یا نوشیدنی بروید که هر دو برای خانم میزبان قابل قبول هستند ؛ همچنین در سنت های عجیب خواستگاری، نامزدی و عروسی جالب است شما گردشگران کرواسی بدانید که روش سنتی درخواست ازدواج در کرواسی با هدیه دادن یک سیب که سکه ای به آن چسبیده از طرف پسر جوان می باشد . این سیب نمادی از درخواست ازدواج در این کشور بشمار می رود و اگر دختر این سیب را بپذیرد دو نفر با هم به طور رسمی نامزد شده اند .
![](https://cdn.tourcms.com/a/9338/66/1/large.jpg)
یک رسم سنتی دیگر ازدواج در کرواسی که برای جوانان امروزی اندکی عجیب به نظر میرسد و آن خریدن عروس است ! داماد آینده به طور مرسوم دختر را از پنجره اتاقش صدا می زند و از او درخواست ازدواج می کند و از اینجا معامله آغاز شده و قیمت آن قدر بالا می رود تا خانواده دختر، عروس آینده را به داماد بدهند و بعد از اتمام معامله داماد باید قول بدهد که تا پایان عمر از عروس خود مراقبت کرده و به او احترام بگذارد . این رسم در واقع خیلی حول محور پول نمی چرخد بلکه داماد باید سخاوت خود را به خانواده عروس ثابت کند تا بدانند دخترشان چقدر برای پسر جوان ارزشمند است و درست بعد از مراسم ازدواج قبل از آن که عروس وارد خانه جدید خود شود باید چیزی را به سمت بام پرتاب کنند و این وسیله می توانست هر چیزی از بطری نوشیدنی تا سیب باشد و اگر شی پرتاب شده به بام نمی رسید و دوباره به زمین بر گردد گفته می شود که این زوج به زودی از هم جدا خواهند شد . ضمنا تمام رسومی که در بالا از آنها یاد شد در روزگاران جدید رعایت نمی شوند اما در بسیاری مناطق روستایی کرواسی هنوز هم می توان آنها را مشاهده نمود و همان طور که حال و هوای مدرن به تدریج کل کشور را در بر می گیرد، برخی از این رسوم را تنها در کتاب ها می توان خواند یا از نسلی به نسل دیگر منتقل می شوند، اما بلد بودن این رسوم خود یک ارزش مهم محسوب می گردد.
آب و هوای کرواسی یکی از مهمترین مواردی است که یک گردشگر مسافرت به این کشور باید در نظر داشته باشد و کشور کرواسی دارای 3 اقلیم متفاوت است ، آب و هوای معتدل قاره ای که در نزدیکی مناطق شمالی است با چند آبگرم و گرمابه که فرصتی برای گردشگری شما در سفر به کرواسی است که سلامت شما را نیز فراهم کرده است . مناطق مرتفع و نیمه کوهستانی با پارک های ملی بخش های میانی این کشور و آب وهوای مدیترانه ای هم در کنار دریای آدریاتیک ، بزرگ ترین فرصت گردشگری ساحلی کرواسی را ایجاد کرده اند. بهار و پاییز ملایم در امتداد ساحل، در حالی که زمستان سرد و برفی در مناطق مرکزی و شمال مسافران کرواسی را تحت تاثیر قرار می دهد.
کرواسی کشوری است که از یک سمت به دریا چسبیده و در آن غذاهای دریایی تازهای میتوانید پیدا کنید علاوه بر این مردم کرواسی علاقه شدیدی به گوشت دارد. غذاهایی در کرواسی پخته میشود که اگر فراموش کنید و نخورید، مجبور هستید تا دوباره برای تجربه آن به این کشور سفر کنید.
پنیر پگ و ژامبون مخصوص کرواسی : مواد تشکیلدهنده این غذا، همگی مخصوص کرواسی هستند، پنیر پگ، پنیر مخصوصی است که از جزیره پگ به دست میآید و ژامبون آن گوشت نمکسود شده در هوای آزاد کرواسی است. ترکیب این دو در کنار مقدار زیادی روغن زیتون برای خوشمزگی، چیزی کم ندارد. این غذا در همه رستورانهای کرواسی از شهر تا روستا وجود دارد؛ اما بهترین جایی که میتوانید این غذا را میل کنید، جزیره پگ است، جایی که گوسفندان در آنجا از علفهای کوهی همانند رزماری تغذیه میکنند و گوشت خوشمزهای دارند. گوشت مورد استفاده در این غذا که به ژامبون کرواسی معروف است، پس از نمکسود شدن به همراه شیر میش، در معرض هوای آزاد قرار میگیرد تا خشک شود.
سالاد هشتپا : این سالاد را میتوانید برای شام سبک تابستانی یا پیش غذا هنگام ناهار خودتان در رستوران نزدیک دریا سفارش دهید. سالاد هشتپا، ترکیبی از گوشت تازه هشتپا به همراه پیاز سرخشده، جعفری، روغن زیتون و سرکه است. برخی از رستوران ها بر اساس منو خودشان مواد دیگری برای خوشمزه شدن به آن اضافه میکنند. رستورانهای کنار دریا جایی است که میتوانید این سالاد را با روش های طبخ مختلف همانند سرخ شدن با گوجهفرنگی و کاکائو یا سیبزمینی امتحان کنید.
ریزوتو سیاه (Black risotto) : این غذا با برنج، ماهی مرکب، جوهر ماهی مرکب، پیاز، سیر، روغن پخته میشود. غذای به علت استفاده از جوهر ماهی مرکب، سیاه رنگ است. این غذا را در منو همه رستورانهای کنار ساحل میتوانید پیدا کنید. اگر دوست دارید که مزه تازهای از این غذا را امتحان کنید، بهتر است در زمان صید به رستوران نزدیک دریا بروید و در هنگام سفارش دقت داشته باشید که در کنار ماهی مرکب، میگو و صدف هم سرو شود.
پاستا به همراه ترفل (نوعی قارچ) : این قارچ در رنگ های سیاه و سفید، داخل جنگل بلوط کرواسی به فراوانی یافت میشود. طعم تند آن باعث شده است که این قارچ به عنوان ادویه در سس بیشتر غذاها استفاده شود. از جمله برای سس خامهای پاستا که یکی از غذاهای محبوب مردم دنیا است. تخصص مردم کرواسی تهیه کردن ماست مخصوصی به همراه این قارچ است. برای خوردن پاستا با سس اصیل ترفل، بهتر است که به سمت مناطق جنگلی و روستاهای مجاور شهر محل اقامتتان بروید. همیشه مواد اولیه تازه در این رستورانها عرضه میشود. نوش جان.
برود (Brudet) : این غذا بستگی بهجایی که در آن هستید ممکن است، نوشتاری متفاوت همانند Brodet یا Brujet داشته باشد. این غذا دریای، ترکیبی از ماهی، پیاز و گوجهفرنگی به همراه سس مخصوص است که به همراه گیاهان دریایی سرو میشود. همانطور که نوشتار متفاوت وجود دارد، شیوه طبخ متفاوت هم وجود دارد. در بعضی از رستورانها ماهی به همراه سیبزمینی، پیاز و سس مخصوص تندی پخته میشود. بستگی به محل اقامتتان میتوانید انواع مختلفی از این غذا را پیدا کنید. در جزایر معمولا غذا به همراه تکه های پختهشدهای از خرچنگ و دیگر موجودات دریای، در هتل معمولا به همراه فلفل، مارمالادهای کرواسی یا در رستورانهای سطح شهر به همراه لوبیا سرو میشود.
![](https://coolinarika.azureedge.net/images/_variations/3/a/3a77a557e6d0a75812c8073ac8cd1caf_view_l.jpg?v=2)
میگو به روش بوزارو (buzaru) : سرخ کردن میگو کامل تازه به همراه مقدار زیادی سس زیتون، فلفل، سیر سرخشده، گوجهفرنگی خردشده و یک سس مخصوص کرواسیایی را روش پخت بوزارو مینامند که طعم خوشمزهای به میگو می دهد. سس دیگری پس از پخته شدن در کنار غذا به شما داده میشود که با هویج تازه، نان خردشده است. مثل دیگر غذاهای دریایی، به شما توصیه میکنیم در ساحل این غذا را میل کنید. رستورانهایی وجود دارند که در مقابل خود شما، میگو را از آب میگیرند و سرخ میکنند.
دلمهای به نام سارما (Sarma): برخلاف غذاهای دریایی کرواسی که منشا ونیزی دارند، این غذا به دست عثمانیهایی که زمانی در این منطقه حضور داشتهاند به یادگار مانده است. تنها تفاوت این غذا با نوع اصلی آن که دلمه برگ نام دارد، استفاده از برگ کلم به جای برگ است. این غذا در فصلهای سرد سرو میشود و در منو رستورانهای شهر به عنوان دسر به فروش می رسد. کنار غذا معمولا میتواند سیبزمینی یا سبزیجات باشد.
بره کباب : این غذا، یک غذای همهپسند است که در بیشتر رستورانها، بره کاملی را روی زغال تفت میدهند. بره کباب در غذاخوریهای کنار جاده کرواسی هم وجود دارد ولی با قیمتهای کمتر. برای خوردن غذایی بامزه واقعی، پیشنهاد میکنیم که به رستوران جزیره ای بروید. این جزیرهها بره های سالمتری نسبت به شهر دارند و معمولا غذایی که بره از آن مصرف کرده است، طبیعی و بدون افزودنیهای صنعتی است.
پیکا (Peka) : ظرفهای سفالی به همراه درهای آهنی مخصوص، برای پختن این غذا وجود دارد. مواد تشکیلدهنده غذا، گوشت گوسفند یا هشتپا است. گوشت به همراه افزودنیهایی همانند سیبزمینی، سبزیجات درون این ظرفها ریخته میشوند و سپس زیر زغال قرار میگیرد تا به صورت آرام پخته شود. پکا غذای پرطرفداری است و گاهی لازم است که یک روز قبلتر این غذا را سفارش دهید و روز بعد بخورید.
کشور کرواسی یکی از زیباترین مناطق گردشگری در قاره سبز است. در این سرزمین علاوه بر آثار تاریخی و معماری فوقالعادهای که در بناها و ساختمانهای بر جای مانده از گذشتگان مشاهده میشود، میتوان شاهد طبیعت بکر، سواحل آرام و دیدنی و مناطق باشکوهی بود که باعث محبوبیت این سرزمین در بین گردشگران خارجی شده است. پارک ملی دریاچه پلیتوایس، از جمله جاذبههای گردشگری کرواسی محسوب میشوند که با فضای زیبا و خارقالعاده، توریستهای بسیاری را به خود میکشانند. ساحل زلاتنی رت نیز که طبق جهت وزش باد، تغییر شکل میدهد، پدیدهای منحصربهفرد را بوجود میآورد که حیرتانگیز، زیبا، چشمنواز و جالب است. این دریاچه با نام شاخ طلایی نیز شهرت دارد.
زاگرب، معروف به شهر موزهها است و به سه بخش گرونجی گراد، دونجی گراد و زاگرب جدید تقسیم میشود. این شهر به دلیل حضور بناها و ساختمانهای تاریخی و ارزشمند، مقصد مهمی برای گردشگران از سراسر جهان است. مکانهایی همچون برج لوتسرکاک، پارک ماکسیمیر و کلیسای سنت مارک تنها بخشی از جاذبههای گردشگری این شهر محسوب میشوند. دوبرونیک، شهری زیبا و مملو از فوارههای کمنظیر است که بواسطهی بناها، صومعهها و کلیساهایی باشکوه، شهرتی جهانی را کسب کرده است. ساحل دالماسی با آثار تاریخی باقیمانده از قرون وسطا و معماری کمنظیر به کار رفته در آنها، و نیز مناطق و چشماندازهای فوقالعادهاش، از دیگر مکانهای مورد توجه توریستها است.
کلیسای جامع سنتدومیناس، مجموعهای باشکوه از مقبرهی امپراطوری رومی است که شامل یک برج با ناقوسهای متعدد میشود. معماری به کار رفته در این اثر، در زمان خود بسیار خلاقانه و زیبا بوده است. هوار، جزیرهای زیبا و منحصربهفرد به شمار میرود که به ملکه دالماسی نیز شهرت دارد و با مناظر شگفتانگیزش گردشگران بسیاری را به خود میکشاند. پولا، بندری بزرگ و زیبا با گذشته فرهنگی بسیار غنی است. حضور بناهای متعلق به معماری رم، از ویژگیهای این شهر محسوب میشود که توریستهای زیادی را مجذوب خود میکند. مجموعههای توریستی بسیاری در پولا، سالانه میزبان۵۰ هزار گردشگر میشوند.
دیوارهای شهر قدیمی دابرونیک : مسحور کننده ترین جاذبه ی کرواسی که در مرکز شهر قدیمی قرار دارد، دیوارهای قرون وسطیایی هستند که در لیست میراث جهانی یونسکو نیز ثبت شده اند. تور شهری از کنار برج و باروها شروع می شود و در میان قلعه ها و برج ها ادامه مییابد. از بالای دیوارهای میتوانید منظرهی بی نظیری از سقف خانه های قدیمی و دریای درخشان آدریاتیک مشاهده کنید. کفشهای راحتی بپوشید، بطری آب و دوربینتان را با خود همراه کنید و از این جاذبه تاریخی لذت ببرید.
قصر دیوکلسیان، اسپلیت : اسپلیت، که بعد از زاگرب بزرگترین شهر کرواسی است، در میان دیوارهای رومی کاخ دیوکلسیان شکل گرفته است. این کاخ با چشم انداز دریای آدریاتیک، توسط امپراتور رومی دیوکلسیان ساخته شده است که در سال ۳۰۵ میلادی بازنشسته شده بود. با طرح مربعی، کاخ دارای چهار دروازه، که سهتای آن به خشکی و یکی به طور مستقیم به آب وارد می شد، تشکیل شده است. در داخل کاخ، پریستایل با شکوه (حیاط فرعی طاقدار)، که کلیسای سنت دومنیوس در آن قرار دارد را مشاهده خواهید کرد. از شهر قدیم تنها به صورت پیاده می توانید دیدن کنید و بهتر است بدانید که این شهر در میان جاذبه های کرواسی که ثبت یونسکو شده اند، قرار دارد.
شهر هوار : بسیاری از گردشگران برای دیدن جزایر دالماسی به کرواسی می آیند که یکی از بهترینشان، هوار است. شما در این جا مجموعه ای از بهترین هتل ها و رستوران های کشور را خواهید یافت. در این شهر یک میدان عظیمی وجود دارد که کلیسای جامعی از قرن ۱۶، یک بندر ماهیگیری و قلعهی بزرگی را در خود جای داده است. قایقهای بادبانی این شهر بسیار معروف می باشند و در سفر به اینجا می توانید از سواحل و تفریحات آبی نیز استفاده کنید.
پارک ملی پلیتویچ : پرطرفدارترین جاذبه داخلی کرواسی، پارک ملی پلیتویچ شامل تپه های بزرگ است که در اطراف ۱۶ دریاچه ای است که به آبشارهای متفاوتی متصل میشوند. یک شبکه از مسیرهای پیاده رو و پل های چوبی از میان پارک عبور می کند، و بلیط ورودی شامل قایق سواری در دریاچه ها است. با تشکر از طبیعت سرسبز بی نظیرش، این پارک یک پناهگاه برای حیوانات وحشی، از جمله گرگ و خرس است (هرچند آنها ترسو هستند و بنابراین بعید به نظر میرسد که آن ها را ببینید) و همچنین جغد، عقاب و قورباغه نیز در این پارک ملی وجود دارند. اگر بخواهید شب را بمانید، چندین هتل نیز در پلیتویچ برای اقامت شما آماده شده اند. شما می توانید توسط یک تور اختصاص داده شده در زاگرب، از این پارک دیدن کنید.
گورنجی گرد، زاگرب : گورنجی گرد، یکی از ناحیه های خوب برای بازدید در زاگرب می باشد. جاذبه های این ناحیه شامل کلیسای جامع، ساختمان مجلس، کلیسای سنت مارک با دیوارهای رنگیاش و برج لوتراسک از قرن ۱۳ می باشد. همچنین مطمئن شوید که از محبوب ترین موزه به نام موزه قلبهای شکسته دیدن کنید.
گشت و گذار در پارک ملی کورناتی : این منطقه که ۳۵ در ۱۳ کیلومتر از دریا را احاطه کرده، شامل بیش از ۸۰ جزیره بزرگ و کوچک است. بیشتر این جزیره ها سنگی و خشک هستند و خاک حاصل خیزی ندارند، به همین دلیل خالی از سکنه می باشند. با این حال کلبه های سنگی بسیار سادهای که بیشتر برای ماهیگیران و چوپانان بوده و اکنون به عنوان رستوران هایی با غذای دریایی استفاده می شوند، به چشم می خورد. بهترین راه برای دیدن جزیره ها اجاره یک قایق شخصی (نزدیک ترین بند در بیوگرادنامورو وجود دارد) می باشد. همچنین شما امکان بازدید از کورناتی به عنوان یک تور یک روزه از مبدا زادار یا سیبنیک را دارید.
کلیساهای رومی زادار : شهر قدیمی زادار در یک شبه جزیره واقع شده است. بهترین جاذبه های این شهر، کلیساهای آن است که بین قرن های و ۱۳ ساخته شده اند و پر از نقاشی های قدیمی و آثار باستانی هستند. از جمله آن ها می توان کلیسای سنت دوناتوس، کلیسای سنت مری و کلیسای جامع آناستازیا را نام برد. دیدنی های دیگر، موزه شیشه های باستانی و دو بنای مدرن به نام های سی اورگان و گریتینگ تو دِ سان می باشند.
![](https://www.ourworldforyou.com/wp-content/uploads/2017/10/Refecting-by-the-Sea-Zadar-Croatia.jpg)
ساحل زلاتنی رت : در بیشتر عکسهایی که جاذبه های کرواسی دیده می شوند، ساحل زلاتنی رت (به معنی شاخ طلایی) به چشم می خورد که این جاذبه در بول، ساحل جنوبی براک واقع شده است. در ساحل زلاتنی رت، یک تشکل عجیب که به عنوان “اسپیت” شناخته می شود، از سنگریزه های زیبا تشکیل شده و ۵۰۰ متر در ساحل پیش می رود. اسپیت در طول سال، با توجه به آب و هوای فصل ها تغییر شکل می دهد. در پشت اسپیت مجموعه ای درختان کاجی وجود دارند که پس زمینه آن ها ارتفاعات سنگی کوه های ویدورا گورا ست که در طول تابستان پر از تخت و چترهای آفتابی می باشد. در تابستان دمای آب دریا بسیار برای شنا مناسب است و حتی بعضی از مردم در ماه های خرداد و مهر نیز در دریا شنا می کنند. جاذبه های ساحلی دیگر شامل قایق بادبانی، قایقهای تفریحی دریایی، و سواری قایقهای موز شکل است.
رُوینج : در شمال غربی کرواسی، در شبه جزیره ایستری، شهر ساحلی رویج قرار دارد که از خانه های رنگارنگ پوشیده شده است. یک بندر ماهیگیری زیبا را و کلیسای تپه ای با برج زیبایی نیز در این شهر به چشم می خورد. شهر روینج که جزو جاذبه های کرواسی به حساب می آید علاوه بر سواحلش، جایگاه موزه طبیعی باتانا است که داستان بتنا، نوعی قایق چوبی که توسط ماهیگیران محلی استفاده می شود، را بازگو می کند. همچنین تعداد زیادی هتل های مدرن، رستوران و فروشگاه های محلی و گالری هنری در این شهر دیده می شوند.
فکت های کرواسی
1- کرواسی یک مقصد محبوب نزد افراد مشهور است، آنها پول و ثروت خود را روی خرید زمین و املاک در کرواسی سرمایه گزاری می کنند. افراد مشهوری همچون استیون اسپیلبرگ (Steven Spielberg)، آندره آغاسی (Andre Agassi)، گوئینت پالترو (Gwyneth Paltrow)، بیانسه (Beyonce)، جی زی (Jay Z)، کلینت ایستوود (Clint Eastwood)، بیل گیتس (Bil Gates)، رومان آبرامویک (Roman Abramovic)، برنی اکلستون (Bernie Ecclestone) و بسیاری از افراد مشهور دیگر هم املاک و زمین های تجاری و مسکونی در کرواسی خریده اند.
2- کرواسی فرهنگی با ریشه و میراث طبیعی زیادی دارد. هفت میراث جهانی یونسکو از کرواسی ثبت شده است و همچنین مردم این کشور ده میراث فرهنگی ناملموس جهانی یونسکو دارند که بیشترین رقم در سراسر اروپا می باشد، البته اسپانیایی ها هم با مردم کرواسی از این نظر هم رده هستند.
3- کرواسی برای طبیعت زیبایش احترام زیادی قائل است. تقریبا 10 درصد از این کشور را پارک های ملی و مناطق محافظت شده تشکیل می دهد.
4- مردم کرواسی غذا و نوشیدنی های محلی متنوعی دارند. در کرواسی بیش از 300 نوع نوشیدنی تولید می شود.
5- در سال 2011 مجله فوربز (Forbes) کشور کرواسی را در میان 12 بهشت برای بازنشستگان معرفی کرد.
6- سنگ های سفید معدن در جزیره براک برای ساخت کاخ های دیوکلتیان (Diocletian) یکی از امپراطورهای روم استفاده می شده است. همچنین سنگ هایی استخراج شده از کرواسی در ساخت ساختمان کاخ سفید در واشنگتن آمریکا هم به کار رفته است.
7- حتما جالب خواهد بود که بدانید ماجراجوی دنیا دیده و تاجر معروف به نام مارکو پولو (1254-1324) در کرواسی به دنیا آمده است. طبق گفته های افراد محلی مارکو پولو اهل جزیره کورسولا (Korcula) در جنوب کرواسی می باشد.
8- جزیره براک یکی از عجیب ترین جاذبه های گردشگری دنیا را دارد. در این جزیره یک خانه داخل خانه دیگر ساخته شده است. در قرن 19 میلادی سه برادر تصمیم گرفتند خانه ای بزرگ تر دور یک خانه کوچک تر بسازند. خانه کوچک تر برای یک رعیتی بود که حاضر نمی شد خانه اش را به این سه برادر بفروشد.
9- مردم کرواسی در زمینه های ورزشی پیشرو هستند. در المپیک تابستانه سال 2016 در ریوداژنیرو، کرواسی بیش ترین تعداد مدال های طلای میان کشورهای اروپایی بر حسب جمعیت را کسب کرد.
10- سکه های کرواسی نامشان را از درخت لیمو گرفته اند. یک کونا به 100 لیپاس (Lipas) تقسیم می شود و لیپاس نام درخت لیمو در کرواسی می باشد.
11- کرواسی یکی از زیباترین و نوسازترین سواحل دنیا را دارد. ساحل زلاتنی رات (Zlatni Rat) به معنی دماغه طلایی در شهر ساحلی بول (Bol) قرار دارد. این شهر در سواحل جنوبی جزیره براک (Brac) است.
12- کرواسی بزرگ ترین ترافل (نوعی قارچ خوراکی گرانقیمت و کمیاب ) دنیا را در خود جای داده است. در سال 1999 رکورد ترافل در ایستریا (Istria) شکسته شد. ترافلی که در آن جا پیدا شد 1.31 کیلوگرم وزن داشت.
13- استاد داستان های جنایی و ترسناک، آلفرد هیچکاک یک بار گفت که شهر ساحلی زادار (Zadar) در دالماتیا زیباترین غروب خورشید دنیا را دارد.
14- کروات توسط مردم کرواسی اختراع شده است. سربازان کرواسی در اوایل سال 1600 میلادی به وسیله روسری های کوچکی که دور گردنشان بود شناسایی می شدند و به زودی بقیه ملت ها هم از این روش پیروی کردند و این کار در نهایت منجر به اختراع کروات شد.
15- دوبروونیک (Dubrovnik) یک شهر زیبای باستانی در جنوب دالماتیا است. دوبروونیک یکی از صحنه های اصلی فیلم برداری در سریال تاج و تخت بود و کینگز لندینگ در دوبروونیک فیلم برداری شده است.
16- اولین اژدر دنیا در شهر رییکا (Rijeka) ساخته شده است. رییکا سومین شهر بزرگ کرواسی می باشد. ایوان لوپینز (که با نام یوان ووکیک هم شناخته می شود) اولین طراحی های اژدر را در سال 1866 در این شهر انجام داد.
17- کرواسی اغلب به عنوان مقصدی ساحلی شناخته می شود اما علاوه بر آن این کشور کوه های زیبا و مسیرهای پیاده روی و طبیعت گردی زیبایی دارد. کوه دینارا (Dinara) با ارتفاع 1831 متر به عنوان مرتفع ترین قله کرواسی شناخته می شود.
18- جزیره هیوار (Hvar) دورتر از سواحل دالماتیان جزیره ای با بیشترین ساعات نور خورشید در اروپا است. دراین جزیره سالانه 2800 ساعت نور خورشید می تابد.
19- آمفی تئاتر پولا (Pula) در شمال غرب کرواسی زمانی محل نبرد گلادیاتورهای روم بود. این آمفی تئاتر یکی از سه آمفی تئاتر باستانی دنیا است که همچنان از آن به خوبی مراقبت شده است.
20- پارک ملی دریاچه های پلیتویک (Plitvice Lakes National Park) به عنوان یکی از زیباترین پارک های اروپا شناخته می شود. این پارک به خاطر ساختار سنگ های منحصر به فردش، دریاچه های فیروزه ای، غارها و آبشارهای خیره کننده اش معروف شده است.
21- نیکولا تسلا، دانشمند و مخترع معروف صربستانی - آمریکایی متولد شهر سمیلجان (Smiljan) در کرواسی بود. در سال 1856 این شهر بخشی از امپراطوری اتریش به شمار می رفت.
.............................................
آشنایی با کشورها (153) : قطر
آشنایی با کشورها (152) : لیتوانی
آرشیو مطالب