طرفداری - ثبت نام برای مجمع انتخاباتی فدراسیون شطرنج تا ۲۱ خرداد ادامه دارد و هنوز هیچ کسی برای شرکت در این انتخابات نام نویسی نکرده است. اگرچه از گزینه های زیادی برای شرکت در انتخابات نام برده می شود اما در این میان مهرداد پهلوان زاده مدیر سابق پر حاشیه فدراسیون هم در تلاش است در انتخابات ثبت نام کند.
پهلوان زاده که در دوره قبل حتی پیش از ورودش به شطرنج حواشی زیادی به راه انداخت و با میزبانی پر هزینه گرندپری بانوان جهان پریچهره سرپرست وقت فدراسیون را به دردسر اساسی انداخت در ادامه با تلاش عجیب و پر ابهام برای میزبانی گرفتن رقابتهایی که کشورهای دیگر تمایل چندانی به برگزاری آنها نداشتند شطرنج و ورزش ایران را با بدهی های سنگین مواجه کرد.
کار تا جایی پیش رفت که مسئولان وزارت ورزش خود خواهان بازرسی و ورود نهادهای نظارتی به موضوع شدند و رفع بدهی های شطرنج را تنها به دلیل حفظ آبروی ورزش ایران اعلام کردند.
با رفتن پهلوان زاده از فدراسیون هنوز بدهی های مدیریتی وی دست از سر شطرنج ایران بر نداشته و بدهی چندده هزار دلاری به فیده بابت حق عضویت ها(که به گفته کارشناسان مبالغ آن در زمان هر مسابقه از شطرنجبازان گرفته شده بود و می بایست همان زمان به فیده پرداخت میشد) ادامه دارد.
این در حالی است که بیشترین تعداد شطرنجبازان مهاجر در زمان پهلوان زاده از تیم ملی و کشور رفتند و بارزترین آنها علیرضا فیروزجا بود که چندی پیش از رفتنش از کشور در مصاحبه ای تلویزیونی از پرداخت شخصی هزینه های سفرش به مسابقات انتقاد کرد اما با واکنش تند پهلوانزاده همراه بود تا جایی که فیروزجا تهدید به رفتن به کمیته انضباطی شد و درگیری لفظی میان وی و پهلوانزاده هم در فدراسیون رخ داد!
مدتی بعد فیروزجا به کشور فرانسه رفت و با پرچم فیده(فدراسیون جهانی شطرنج) در مسابقات حضور پیدا کرد.
سارا سادات خادم الشریعه برترین بانوی شطرنجباز کشورمان نیز موفقیت های خود و دیگر شطرنجبازان را مرتبط با تلاش های چندین ساله آنها و غیر مرتبط با فدراسیون پهلوانزاده می داند و در گفتگو با خبرنگار طرفداری تاکید کرد نمی خواستم فدراسیون پهلوان زاده موفقیت هایم را به نام خودش تمام کند.
علاوه بر تقابل چندین باره برخی شطرنجبازان با نمایندگان رژیم غاصب اشغالگر قدس در زمان ریاست پهلوانزاده، دبیر سابق وی نیز با دعوت فیده و تایید فدراسیون به عنوان داور راهی مسابقات جهانی شد و پس از آن به کشور بازنگشت.
فدراسیون از هم گسیخته پهلوانزاده علاوه بر مشکلات بین المللی، در داخل نیز با آشفتگی فراوانی همراه بود.
استعفاهای پی در پی از دبیر و نایب رئیس گرفته تا ریاست کمیته های مختلف باعث شد تا مجموعه وی همواره در مرحله آزمون و خطا باقی بماند و روی ثبات را نبیند.
اقامت امارات پهلوان زاده و گیر افتادن چند هفته ای وی در این کشور عربی برای تمدید اقامتش حدود دو سال قبل به یکی از حواشی دیگر این فدراسیون تبدیل شد.
آخرین حاشیه فدراسیون وی نیز مرتبط به بودجه پایان سالی بود که او برای برگزاری مسابقاتی بین المللی از وزارت ورزش و جوانان گرفته بود اما به دلیل شیوع کرونا و لغو مسابقه آن را صرف آنچه آن را بدهی فدراسیون خوانده کرد.
با وجود همه این حواشی و زمزمه های برکناری وی در پایان دوره چهارسال ریاستش او همچنان در تلاش است مجددا در انتخابات فدراسیون شرکت کند.
اگرچه یکی از معیارهای اصلی تایید صلاحیت ابتدایی وی در انتخابات، به صلاح و منفعت بودن مدیریت وی در ورزش است اما بسیاری از خانواده شطرنج معتقدند پس از چهارسال کابوس وار شطرنج و تعلیق و بدهی و از دست دادن بسیاری از نخبگان کشور در دوران مدیریت وی، او حتی نباید برای شرکت در انتخابات ثبت نام کند!
حتی تعدادی از قهرمانان، مربیان، داوران و روسای هیات های استانی در حال جمع آوری امضا برای درخواست ممانعت وزارتخانه از حتی ثبت نام وی در انتخابات کرده اند. هرچند برخی می گویند او در گفتگو با استانها خود را گزینه مورد قبول وزارت می داند و از همین حالا ادعای تایید شدن صلاحیتش در مجمع را دارد. گرچه زمان همه چیز را مشخص خواهد کرد.