سلام
مطلب قبلی راجب خط روند گفتیم، این مطلب می خوایم در مورد شکسته شدن یه خط روند صعودی یا نزولی بگیم که میتونه برای خروج از سهم یا ورود به اون بهمون کمک کنه.
برای استفاده از شکست خط روند باید اول از شکسته شدن اون مطمئن بشیم ینی اینکه بدونیم دیگه اون خط روند مسیر قبلی را نمیره و در اصطلاح روند جدیدی شروع شده، برای فهمیدن اینکه یه خط روند شکسته شده یا نه چنتا نکته رو باید توجه کینم که در ادامه میگم.
1- قیمت به سطح مورد نظر حمله ور میشه: ینی وقتی قیمت سهم به خط روند برخورد میکنه با در نظر گرفتن شرایط که حالا سطح مقاومت یا حمایت باشه انتظار چنین اتفاقی رو داریم اما میبینیم که در قسمت تقاضا یا عرضه قدرت زیادی وجود داره و در اصطلاح سهامداران برای خرید یا فروش سهم حمله ور شدن.
2:شکست روند با حجم معاملات بالا انجام میشه: وقتی به حجم معاملات سهم نگا کنیم متوجه میشیم که همیشه یه میانگین مشخصی داره اما وقتی خط روند شکسته میشه حجم معاملات تغییر چشم گیری داره و بیشتره. علتشم اینه که انتظار بوده در اون قیمت از سهم حمایت بشه یا مقاومت داشته باشه
3: فاصله دو برخورد آخر به خط روند باید کم باشه: برای شکسته شدن یه خط روند نباید فاصله زیادی بین برخورد قیمت به سطوح خط روند وجود داشته باشه
4: سطح حمایت یا مقاوت باید با کندل قوی شکسته بشه: معمولا تو خط روند های نزولی این کندل به شکل صعودی با بدنه بلند و سایه کوتاهه، در روند های صعودی هم به شکل کندل نزول با بدنه بلند و بدون سایه هستش.
5: پولبک پس از شکست هر خط روند اتفاق میوفته: پولبک درواقع بازگشت قیمت به خط روند شکسته شده هست ، وقتی یه خط روند صعودی شکسته میشه قیمت به اون نقطه حمایتی برمیگرده تا ببینه به سطح مقاومت تبدیل شده یا نه، تو خط روند نزولی هم وقتی مقاومت شکسته میشه قیمت به اون نقطه برمیگرده که حالا به حمایت تبدیل شده.
تصویر بالا شکست یه خط روند صعودی رو نشون میده، دقت کنید متوجه میشید که هشدار تغییر روند زمانی اعلام شده که سهم نتونسته سقف جدیدی رو بزنه و از سقف قبلی کوتاه تر شده، نکته بعدیش اینه که شیب فلش قرمز آخری از قبلی خودش خیلی بیشتره و اینم یه نشونه دیگه از شکست خط رونده
با توجه به تصویر بالا اگز از آخرین نقطه برخورد به خط روند یا همون نقطه C یه خط افقی رسم کنیم می بینیم که اون خط هم شکسته شده و نشون از تغییر روند در سهمه.
روندهای نزولی هم کاملا برعکسه این اتفاق میوفته، ینی اولین هشدار برای تغییر روند زمانیه که کف ساخته شده بالاتر از کف قبلی خودش باشه و وقتی هم حجم معاملات و کندل صعودی قوی در یه روند نزولی اتفاق میوفته باید از تغییر روند او سهم مطلع بشیم.
حمایت ها و مقاومت ها/ترسیم خط روند