ضمیر ناخوداگاه چیست؟
ضمیر ناخوداگاه subconscious بخشی از ذهن ماست که اعمال حیاتی و بسیاری از افکار و احساسات ما را مدیرت می کند. این بخش از ذهن ما دکمه توقف ندارد و حتی در خواب نیز بر روی نحوه زندگی ما نظارت دارد. به کمک این بخش ذهنی می توان به قدرت تجسم، الهامات و شهود دست یافت و با استفاده از حسس ششم یا چشم سوم می توان به یک ابر انسان تبدیل شد.
مغز همه ما شامل 2 نیمکره چپ و راست است. در نیمکره راست مغز اعمالی چون تجسم و تخیل، هنر و موسیقی، درک اجسام، رویا بافی، ضمیر ناخوداگاه و... وجود دارد و در قسمت چپ مغز ما اعمالی مانند محاسبات، منطق، هدفگذاری و... وجود دارد. حال با شناخت قدرت بی نهایت ذهن می توانیم از هریک از این موارد به بهترین نحوه استفاده کنیم.
ضمیر ناخودآگاه
همانطور که گفته شد جایگاه ضمیر ناخودآگاه در قسمت نیکره رات مغز است و این بخش از ذهن دارای قدرت زیادی است. بیش از 90 درصد اعمال غیر ارادی ما به این بخش مربوز می شود. اعمالی نظیر تنفس، گردش خون و... این بخش در مقابل ضمیر خودآگاه که فقط 8% از اعمال ما را بر عهده دارد، همانند یک فیل در مقابل فیلبان است. همانطور که یک فیلبان می تواند بر روی اعمال و کارهای یک فیل قدرتمند تاثیر بگذارد، ما هم می توانیم با تصیمات درست و تمرکز، بر روی ضمیر ناخودآگاه تاثیر بگذاریم.
تمام رفتارهای که در زندگی انجام میدهیم توسط ضمیر ناخودآگاه دریافت شده و ذخیره میشوند. مثلاً اگر در زمان افسردگی دائماً رفتار خشونتبار از خودمان نشان دهیم، این عمل به عنوان یک اصل در ضمیر ناخودآگاه ما نهادینه میشود. برای همین است که چیزهایی برای ما تا همیشه باقی میماند.
مثلاً همه بچهها در کودکی از تاریکی میترسند اما در بزرگسالی این ترس از بین میرود. اما اگر یک نفر در کودکی، در تاریکی یک آسیب جدی دیده باشد در بزرگسالی نیز همیشه آن ترس را با خود خواهد داشت. این درواقع تجربهای است که ضمیر ناخودآگاه دریافت کرده و برای هر موقع تاریکی از آن استفاده میکند تا شما را محافظت کند.
مثلاً گوش دادن یک آهنگ، یا شنیدن یک کلمه ناگهان میتواند ذهن شما را به یاد یک واقعه بی اندازد و حال و هوای شمارا خوب یا بد کند.
برنامه ریزی ضمیر ناخودآگاه
حال سئوال پیش می آید که چگونه از قدرت ضمیر ناخودآگاه استفاده کنیم؟ در ادامه به نحوه تاثیرگذاری بر روی این بخش از ذهن را ارائه خواهیم کرد.
1- عادت جدید بسازید: به مدت یک هفته سعی کنید برخی از کارهای روزانه را بصورت برعکس انجام دهید.
2- تمرکز: تمرکز بر اهداف و آرام سازی ذهن یکی از بهترین روش های برنامه ریزی ذهن است. روزانه چند دقیقه را به تصویرسازی اهداف خود اختصاص دهید.
3- ورزشهای ذهنی: به حل کردن جدول و جورچین بپردازید و همواره چالش های مختلفی در ذهن ایجاد کنید.