اگه با طرفدارای لیورپول صحبت کنین حتما می گن که نماد باشگاهشون لک لک یا ققنوس است. اما متاسفانه این تصور به شدت اشتباهه، در واقع پرنده ای که در این لوگو مشاهده می کنین در واقع یک پرنده اسطوره ای به نام لیوربرد است. پس به عنوان طرفدار لیورپول بهتره دیگه اشتباه نکنین و نگین این پرنده لک لک یا ققنوس است. در حقیقت این پرنده اسطوره ای که قدمت آن به زمان قرون وسطی بر میگرده به قدری برای مردم این شهر محترم است که یک جفت از مجسمه آن در بالای ساختمان سلطنتی شهر لیورپول قرار گرفته. اما واقعا چرا باید یک جفت مجسمه بالای ساختمان سلطنتی شهر قرار بگیره؟ اصلا دلیل این کارشون چیه؟ چه اعتقاد و مفهومی پشت این کار وجود داره؟
وقتی راجب این پرنده و دلیل وجودش رو بالای ساختمان سلطنتی فهمیدم، خیلی برام جالب بود که این پرنده چقدر برای این مردم عزیز و محترم است. در این ساختمان سلطنتی از یک جفت پرنده لیوربرد استفاده کردن، پرنده ماده در قسمتی قرار گرفته تا نگاهش به سمت رودخانه باشه که در واقع نشون میده پرنده ماده منتظر بازگشت دریانوردان است. دقیقا مثل مادران و همسران این شهر که همیشه منتظر بازگشت فرزندان یا همسران خود از دریا هستن. همین پرنده تونسته انتظار و نگرانی تمامی خانم های این شهر رو به نمایش بزاره. واقعا زیبا و حیرت انگیزه که یک پرنده اسطوره ای اینگونه بتونه حس مردم شهر رو به نمایش بزاره.
اما پرنده نر جوری روی ساختمان سلطنتی قرار گرفته که نگاهش به تمامی سطح شهر لیورپول است تا تمامی حواسش به سمت رونق شهر باشه که مبادا روزی این شهر از رونق بیوفتد، علاوه بر این، پرنده نر مثل یک نگهبان مراقب تمامی خانواده های دریانوردان است.
البته اگه بیشتر به این پرنده ها دقت کنین می فهمین که آن ها را به زنجیر کشیده اند و دور از هم دیگه قرار گرفته اند. در نگاه اول دور بودن یک جفت پرنده و به زنجیر کشیدن آن ها بسیار غم انگیز و تلخ است. هر کسی که تاریخ و فلسفه آن را ندونه بدون شک حس خوبی از این دو مجسمه نمی گیره، اما وقتی راجب فلسفه دوری این دو بدونید متوجه می شوید که چرا مردم این شهر این قدر نسبت به این دو پرنده ارزش و احترام قائل هستن به قدری که در لوگوی باشگاه لیورپول ، دانشگاه لیورپول، دانشگاه جان مورز، دانشگاه اج هیل و لیورپول اکو (روزنامه محلی منطقه مرسی ساید) از پرنده لیوربرد استفاده کرده اند.
مفهوم جدایی پرنده های لیوربرد چیست؟
به نظر شما چرا باید پرنده های نر و ماده لیوربرد از هم دور باشند و به زنجیر بکشن؟ اگه قرار باشه پرنده نر محافظ شهر باشه و پرنده ماده چشم به انتظار دریانوردان باشه پس چرا باید از هم دور باشن و به زنجیر کشیده بشن؟
وقتی داشتم تحقیق می کردم و از طرفدارای باشگاه لیورپول سوال می کردم متوجه شدم که دوری و به زنجیرکشیدن این پرنده از زمان قرون وسطی به همین شکل بوده. در واقع اگه این دو پرنده به هم نزدیک شوند ممکن باهم جفتگیری کرده و شهر لیورپول را ترک می کنن. با ترک کردن پرنده های لیوبرد این شهر به سمت نابودی کشیده می شه به همین دلیل است که اونا رو از هم جدا کردن و با زنجیر کردنشون مانع ترک شهر شدند. در حقیقت قدمت این پرنده به سال 1207 یعنی بیش از 810 سال پیش بر میگرده. در طراحی این پرنده معمولا یک جلبک در منقارش می کشند که نشان دهنده آب و هوای خاص و شرایط اقلیمی بندر لیورپول است.
وجود این پرنده در لوگوی باشگاه لیورپول به معنای محافظت از این تیم است و به حدی برای این تیم با ارزش است که باشگاه هیچ گاه به فکر تغییر آن نیفتاده.