سازمان نظام پرستاری ایران در نامهای به وزیر بهداشت خواستار رسیدگی به اخراج پرستاران از بیمارستانهای خصوصی شد. در این نامه تاکید شده که اخراجها به "بهانههای واهی" مانند عوارض شیوع کرونا انجام شده است.
به رغم گزارشها در مورد فشار طاقتفرسا بر کادر درمانی شاغل در بخش مداوای بیماران مبتلا به ویروس کرونا، خبرهای پراکندهای از اخراج شماری از پرستاران از بیمارستانهای خصوصی در رسانهها و شبکههای مجازی منتشر میشود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری در نامهای به سعید نمکی، وزیر بهداشت خواستار رسیدگی به وضعیت پرستاران اخراجی و برخورد با "مراکز درمانی متخلف" شد.
محمد میرزابیگی در این نامه که متن آن شنبه ۲۳ فروردین در پایگاه خبری جماران منتشر شده اخراج شماری از پرستاران بیمارستانهای خصوصی در روزهای گذشته را "اقدامی عجیب و کاملا غیرمنتظره" خواند.
او میگوید در این بیمارستانها تعدادی از نیروهای پرستاری "به بهانههای واهی" مانند "عوارض ناشی از کرونا" تعدیل یا اخراج شدهاند.
میرزابیگی به وزیر بهداشت نوشت: «سازمان نظام پرستاری و پرستاران کشور بویژه پرستاران بیمارستانهای مذکور از جنابعالی، به عنوان مدیرعالی نظام سلامت کشور، انتظار دارند هر چه سریعتر مقرر فرمائید از مسئولین محترم بیمارستانهای یاد شده مواخذه به عمل آید که چرا در این شرایط کرونایی و فداکاری بیحد و مظلومانه پرستاران، با آنها اینگونه رفتار میکنند؟»
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
رئیس سازمان نظام پرستاری تاکید کرده که این اخراجها در بیمارستانهایی صورت میگیرد که به خاطر تلاش و کوشش پرستاران و به "مدد تعرفههای سنگین و چند برابری خدمات و مراقبتهای سلامت" میلیاردها تومان سود و درآمد، عاید سهامداران و مسئولان آنها شده است.
میرزابیگی میگوید سازمان نظامی پرستاری مسئله اخراج پرستاران را "مصرانه" از طریق مراجع قضائی پیگیری میکند و در عین حال از وزارت بهداشت انتظار دارد "در صورت اصرار بیمارستانهای خاطی بر تصمیم غلط خود" مجوز فعالیت آنها را لغو کند.
سازمان نظام پرستاری درباره "بهانههای واهی" بیمارستانهای خصوصی که مطابق آن پرستاران اخراج شدهاند توضیح بیشتری نداده است.
اخراج پرستاران در روزهایی صورت گرفته که نظام سلامت و کادر درمانی بیمارستانهای ایران از چند هفته پیش به دلیل افزایش شدید بیماران مبتلا به بیماری کووید- ۱۹ به شدت تحت فشار قرار دارند.
اخراج پرستاران، به رغم جستجوی پرستار داوطلب
این فشارها به حدی است که وزیر بهداشت و رئیس وقت ستاد ملی مقابله با کرونا ۱۵ اسفند با اشاره به مصوبه این ستاد گفته بود: «برای پرستاران و پیراپزشکانی که داوطلبانه در بخش بیماران کرونا خدمت میکنند اولویت استخدام قرار دادهایم.»
مریم حضرتی، معاون پرستاری وزارت بهداشت در همان روزها برای جذب "پرستاران شرکتی با قرارداد ۸۹ روزه" فراخوانی منتشر کرده بود که با انتقاد نهادهای صنفی روبرو شد.
برپایی یک مرکز درمانی اضطراری برای مبتلایان به بیماری کووید- ۱۹ در تهران
به گزارش خبرگزاری ایلنا محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار در واکنش به طرح اعلام شده توسط سعید نمکی، از وزارت بهداشت انتقاد کرد که هر سال نیروهای رسمی خود را کاهش میدهد و آنها را با "پرستاران شرکتی" با قراردادهای موقت جایگزین میکند. او میگوید این کار "عملا استثمار نیروی کار" است.
"لکه ننگ" در تاریخ ایران
رئیس کل سازمان نظام پرستاری در بخش پایانی نامه خود به وزیر بهداشت درباره بیمارستانهای که پرستاران را اخراج کردهاند نوشته است: «مسئولین اینگونه بیمارستانها و اینگونه مراکز نیز بدانند که لکه ننگ ناشی از این اقدام قدرناشناسانه و ناجوانمردانه آنها در تاریخ این کشور خواهد ماند. همانگونه که خاطره درخشان رشادتها وایثارگریهای پرستاران فداکار ما در این روزهای نفسگیر، نیز در این تاریخ پر فراز و نشیب وطن و میهن عزیزمان خواهد ماند.»
ایران یکی از کشورهایی است که شیوع ویروس جدید کرونا در آن بسیار شدید است. به گفته کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت طی ۲۴ ساعت منتهی به نیمروز ۲۳ فروردین هزار و ۷۳۸ مورد جدید ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ در ایران شناسایی شدهاند.
بیش از ۷۰ هزار مبتلا در ایران
جهانپور در نشست خبری روزانه خود اعلام کرد با مبتلایان جدید، مجموع موارد ابتلا به ویروس کرونا در ایران به ۷۰ هزار و ۲۶ مورد رسیده است.
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
او میگوید در ۲۴ ساعت گذشته ۱۲۵ بیمار مبتلا به کووید- ۱۹ جان خود را از دست دادهاند و شمار قربانیان به چهار هزار و ۳۷۵ نفر رسیده است.
بر پایه فهرستی که دانشگاه آمریکایی جانز هاپکینز منتشر میکند تا ظهر شنبه، ۲۳ فروردین بیش از یک میلیون و ۷۰۴ مورد ابتلا به ویروس جدید کرونا در ۱۸۵ کشور جهان شناسایی شده و فراتر از ۱۰۳ هزار نفر بر اثر بیماری کووید- ۱۹ جان خود را از دست دادهاند.