طرفداری- تکواندوی ایران روزهای پر حرف و حدیثی را سپری می کند. مهاجرت کیمیا علیزاده و وداع وی با ایران خبرهای زیادی را در این چند روز به خود اختصاص داده است. خبری که البته با واکنش هادی ساعی نسبت به مهاجرت کیمیا علیزاده نیز همراه بوده است.
در ادامه حواشی، شاهد انتقادات همسر کیمیا علیزاده نسبت به هادی ساعی نیز بودیم و حالا نوبت به معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان رسیده است که در این خصوص توضیحاتی ارائه کند.
به گزارش تسنیم، مهین فرهادی زاد پیش از پرداختن به مسئله علیزاده در نشست خبری «همایش ملی زن و ورزش، فرصتها و چالشها» اظهار داشت:
این نشست مربوط به تشریح فعالیتهای کمیسیون زنان خواهد بود و درخصوص نشست زن و ورزش توضیح خواهیم داد. از یک سال و چند ماه پیش کمیسیون زنان بر اساس دورههای گذشته تشکیل و دور جدید فعالیت آن آغاز شد.
وی افزود:
کمیسیونها نقش مشورتی دارند و در خصوص فعالیتهای خود براساس پژوهشگاه و تحقیقات نظرات خود را به هیئت اجرایی ارائه میکنند. در این دوره فضای قویتری برای ارائه مشورت و حضور و نظارت بر فعالیتهای ناشی از این مشورتها وجود دارد.
معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش ادامه داد:
نگاه کمیته بینالمللی المپیک توانمندسازی حوزه زنان است و ایجاد تعادل در فضای ورزش از تاکیدات آنها است. ما باید این فضا را مهیا کنیم که بحث آموزشی از مهمترین فعالیتها در این بخش است و آموزشها در سطح کشور و استانها در حال برگزاری است.
فرهادیزاد عنوان کرد:
بر اساس موضوع هماهنگی و ترویج، آموزش در استانها در حال انجام است. همچنین تشکیل جلسات با افراد درگیر در حوزه زنان از موضوعاتی بود که لازم بود به آن پرداخته شود و این موضوع در فدراسیونها به خوبی در حال انجام است.
وی با اشاره به همکاری با دانشگاهها برای برگزاری نشستهای تخصصی گفت:
نشستی در خصوص کرسی بانوان در دانشگاه الزهرا برگزار شد تا این امر هم به رشد و بالندگی ورزش زنان کمک کند. در جلسات کمیسیون بانوان موضوع برگزاری همایش ملی زن و ورزش مطرح شد تا زنان توانمند و مردانی که در موضوع زن و ورزش فعالیت و تحقیقات داشتند، گرد هم جمع شوند.
معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش با اشاره به اینکه مقالات برتر انتخاب شده است، خاطرنشان کرد:
فاصله فضای ورزش همگانی و قهرمانی را باید کمتر کنیم. این فاصله هم با بخش مردان و ورزش زنان در کشورهای توسعه یافته زیاد است. در ورزش قهرمانی فرصتهای زیادی داریم و در تیراندازی 4 سهمیه توسط بانوان کسب شده که بیشتر از مردان است. در کاراته، تکواندو، قایقرانی و ... هنوز فرصت کسب سهمیه المپیک داریم. در بخش همگانی باید تلاش شود تا زنان سهم بیشتری داشته باشند.
فرهادیزاد در خصوص خروج برخی از ورزشکاران از کشور از جمله کیمیا علیزاده گفت:
تعداد زیادی از ورزشکاران در این موضوع قرار ندارند. شطرنجباز کشورمان سالها بود در خارج از کشور زندگی میکرد. هر کسی خودش برای زندگیاش تصمیم میگیرد و ما نمیتوانیم کسی را مجبور کنیم. باید از ورزشکاران حمایت شود. علیزاده با تمام وجود و با آسیبدیدگی در ریو به مدال رسید و اولین مدالآور زن ایرانی در المپیک شد و این یک واقعیت و برای مسئولان و مردم قابل احترام است. کیمیا هم مهربانی و دعای مردم را فراموش نمیکند. مسئولان هم از او حمایت کردند.
وی در این باره افزود:
وی دوست داشت در فیزیوتراپی ورزشی تحصیل کند و من تا اینجا را میدانم. کدام ایرانی ورزشکار قهرمان خود را حمایت نمیکند؟ کدام مسئول برای ورزشکار تلاش نکرده و نمیکند؟ ورزشکاران حمایتها را درک میکنند و اهتزاز پرچم ایران خواسته آنها هم هست و اگر نبود، برای آن تلاش نمیکردند. کمیسیون زنان و ورزشکاران برنامههایی دارد. کمیسیون ورزشکاران از کمیسیونهای اصلیIOC است و کمیته المپیک ایران به این کمیسیون که اصل کار ماست،کمک میکند. حضور زهرا نعمتی به نجمه خدمتی و حضور خدمتی به الهه احمدی دلگرمی میدهد. الهامهاشمی که سرمربی تیم ملی تیراندازی شده و سالها در این رشته کار کرده، باعث دلگرمی است و نقش او را در تیم ملی قوی میبینیم.
معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش در ادامه در خصوص حضور مربیان توانمند در بخش بانوان و مشکلات آنها گفت:
خیلی خوب است که از وجود مربیان زن در سایر کشورها استفاده میکنیم. ما دیدیم که ورزشکاران و شاگردان الهام هاشمی در سنگاپور به فینال میرسند و شهرزاد مظفر هم از مربیان خوب در کویت است. تیراندازی مشکلات خاص خود را دارد و فدراسیون به دلیل مشکلات کشور نمیتواند اسلحه مدرن و فشنگ وارد کند. در ستاد عالی بازیها با هماهنگی وزیر مقرر شد نیازهای آنها با تسهیلات فراهم شود و الهام هاشمی دلواپسی و دغدغههای خود را گفت. باید از ورزشکاران و مربیان که با سختی به این جایگاه میرسند، مراقبت کنیم.
در ادامه این نشست خبری الهه عرب عامری دبیر علمی همایش ملی زن و ورزش اظهار داشت:
5،6 ماه پیش جرقه برگزاری این نشست زده شد. ما در کمیسیون در نظر داشتیم از سخنرانانی استفاده کنیم که با اهداف IOC منطبق باشند و این باعث شد محورهایی را طراحی کنیم.
وی عنوان کرد:
از سخنرانی دانشجویان نیز در این نشست استفاده میشود. فراخانی در این زمینه زده شد و 60 مقاله ارسال و داوری شد و 5 سخنرانی انتخاب شد. 28 پوستر نیز ارائه و در روز همایش رونمایی خواهد شد.
اکبری دبیر این همایش نیز گفت:
کمیسیون زنان 25 جلسه برگزار کرده و در مصوبه سال 98، چهار برنامه اساسی داشتیم که این همایش نیز یکی از آنها بود. تشکیل انجمن ملی داوطلبان ورزش بانوان و تدوین سند توسعه ورزش زنان نیز از دیگر برنامهها است.