طرفداری - پیراهن های فوتبال چه تفاوتی ایجاد میکنند؟ آیا باعث لبخند زدن شما میشوند؟ پیراهنهای فوتبال موجودیتی ذهنی هستند که نمیتوان به خوبی آنها را ارزیابی کرد، اما هنوز هم میتوانیم بر سر زیبایی های بسیاری از آنها توافق داشته باشیم. نیل هارد در کتاب "پیراهنهای فوتبال" آنرا بیشتر به اشتراک گزاشتن خاطرات با مردم میداند. او این واقعیت را دوست دارد که در سراسر جهان میتواند لباسی بپوشید که یک نفر جلوی شما را بگیرد و بپرسد این را از کجا پیدا کردی؟ در این لیست، 50 لباس برتر تاریخ فوتبال انتخاب شده اند، انتخاب ها توسط نیل هارد بوده است و سایت fourfourtwo هم آنها را رتبه بندی کرده است. در بخش اول به معرفی نیمی از لیست بهترین پیراهن ها پرداختیم و در این قسمت به معرفی مابقی لیست خواهیم پرداخت.
25. تیم ملی آرژانتین، پیراهن اول (1986)
قسمت جلوی لباس همان چیزی است که آرژانتین را با آن میشناسیم، قسمت پشتی لباس را هم بازیکنان تیم ملی انگلیس در جام جهانی 86 مکزیک در طول 90 دقیقه ای که دیگو مارادونا آنها را دریبل می زد زیاد مشاهده کردند.
24. کورینتیانس، پیراهن اول (1982/83)
برخلاف بسیاری از لباس ها، اهمیت این لباس در قسمت پشتی آن است، لباسی که متهم به سیاسی کاری هم شد (عبارت دموکراسی در میان قطرات خون). بحران های متعدد کورینتیانس در اوایل دهه هشتاد و البته دیوانه بازی های سوکراتس همه دست به دست هم دادند تا این لباس در برزیل از یادها نرود.
23. فیورنتینا، پیراهن دوم (1996/97)
بنفش جزو فریبنده ترین رنگ هاست ولی در زیباترین شهر ایتالیا(فلورانس) به شما خواهند گفت اینجا بنفش است و احتمالا عکسی از گابریل باتیستوتا نشانتان خواهند داد اما دلیل اصلی شهرت این لباس ربطی به این مسائل ندارد. دلیل آن سوپرماریو است، شخصیتی که در دهه نود شهرتش شرق تا غرب کره زمین را درنوردیده بود.
22. تیم ملی فرانسه، پیراهن دوم (2011/12)
خیلی ها فلسفه این لباس را نمیدانند، این لباس راه راه سفید و مشکی افقی(که به نوار برتون معروف است) برگرفته از لباس نیروی دریایی فرانسه در سال 1858 است، نوار برتون توسط کوکو شانل(از بزرگان صنعت مد و معروف به افسانه مد و بنیانگزار کمپانی معروف Chanel) رایج شد و هنوز هم در بین لباس های زنانه محبوب است.
21. یوونتوس، پیراهن اول (1983/84)
لباسی که یوونتوس با آن فاتح سری آ و جام برندگان یوفا شد. آفرینشی لذت بخش از کمپانی kappa از پیراهن همیشگی کلاسیک یوونتوس. این پیراهن به یقه غول پیکر شیک معروف شد. لباسی که زیباییش در تن میشل پلاتینی دو چندان میشد.
20. استوک پورت کانتی، پیراهن اول (1981/82)
استوک پورت یک تیم گمنام انگلیسی است و حتما برایتان سوال شده است که این لباس چرا در این لیست است؟ استوک پورت درست در اوج نزاع بین انگلیس و آرژانتین و جنگ دو کشور بر سر جزایر فالکلند اقدام به استفاده از لباس های تیم ملی آرژانتین کرد که البته خیلی زود مجبور به کنار گزاشتن آن شدند.
19. منچسترسیتی، پیراهن دوم (1988-90)
یکی از جالب ترین و قابل قبول ترین لباس های مورد استفاده قرار گرفته در بین تیم های مطرح انگلیس. نکته جالب این لباس این است که مورد تایید کلیسای مانوسیان شهر منچستر هم قرار گرفت و در آنجا پوشیده شد.
18. تیم ملی ولز، پیراهن دوم (1980-83)
قلمرو شاهزاده در طول سالیان مختلف لباس های فوق العاده ای داشته است و در این پیراهن استفاده از رنگ های سبز و زرد و البته نازک تر بودن آن به فاخر تر شدن و سلطنتی تر شدن آن کمک زیادی کرد.
17. وردی کاوازاکی، پیراهن اول (1993/94)
صفر تا صد این لباس برگرفته از افسانه ها و فرهنگ ژاپنی است، طنین صدای نوعی آهنگ محلی در میزونو(محله ای در توکیو) و استفاده از نوعی کلاه گیس هنگام خواندن سرود خورشید. بسیار عجیب به نظر میرسد اما لباس بر پایه چنین چیزهایی طراحی شده است و البته در طراحی آن از علم روانشناسی هم استفاده شده است.
16. تیم ملی کلمبیا، پیراهن دوم (1990)
هیگوئیتا، رینکون، والدراما، اسکوبار....به یاد ماندنی ترین تیم تاریخ کلمبیا. هرچند این تیم هم در جام جهانی معمولی ظاهر شد و پس از سوم شدن در دور گروهی، در اولین گام در دور حذفی به کامرون باخت و حذف شد.
15. آتالانتا، پیراهن دوم (1990/91)
یک اقتباس یا شاید بتوان گفت یک کپی از لباس کلاسیک تیم ملی آلمان در همان دوران. یک شاهکار طراحی، طراحی برتر مانشافت در یک رنگ آمیزی متناسب و فوق العاده زیبا.
14. کلوب آمه ریکا، پیراهن اول (1994-96)
پیراهنی که فوتبالی های آمریکای لاتین را یاد کارناوال های معروف ریو و البته مرد پرنده ای کلمبیایی(هوادار سرشناس تیم ملی کلمبیا که با بالهایی به رنگ پرچم این کشور در استادیوم حاضر میشد) میاندازد.
13. سمپدوریا، پیراهن اول (1991/92)
کیت های سمپدوریا همیشه ممتاز بوده اند، اما این لباس برای دوره ای است که این تیم در قامت یک پدیده با ستاره هایی مثل جانلوکا ویالی و روبرتو مانچینی با تیم های معروف شهر میلان بر سر عناوین رقابت میکرد. لباسی با سبک ایتالیایی نرم و ظریف.
12. تاتنهام، پیراهن اول (1985-87)
ایده آل از hummel که فکر میکنید راهراههای باریک روی آستین مانند درجه نظامی عمل میکنند. بالای پیراهن هم راه راه های باریک خود را دارند. تلاش فوق العاده اسپرز در دهه 80 برای داشتن لباسی خاص.
11. تیم ملی مکزیک، پیراهن اول (1998)
کمی تاثیر از هنر محلی همیشه کیت را تقویت میکند، طراحان ABA هم در اینجا از کوئتزالکواتل خدای آزتک و افسانه ها و مراسم های مربوط به آن الهام گرفتند.
10. آسکولی، پیراهن اول (1981/82)
به طور خلاصه زیبا، هرچند وقتی حرف از راه راه مشکی و سفید میشود جز یوونتوس نام دیگری به سختی در ذهن میآید اما آسکولی با این لباس توانست تا حدودی بر روی این فرض خط بطلان بکشد.
9. باستیا، پیراهن اول (1978/79)
زیبایی در اوج سادگی، بدون هیچ تبلیغی، فقط نسخه بزرگی از نماد باشگاه و حروف مخفف نام باشگاه و مارک آدیداس.
8.ناپولی، پیراهن اول (1990/91)
غرور خمیری، پیراهن بهترین دوران پارتونپی که با درخشش دیگو مارادونا دومین و آخرین عنوان قهرمانی لیگ خود را به دست آوردند. پس از آن دیگر پرجم ایتالیایی که نشان دهنده تیم قهرمان لیگ است روی پیراهن ناپولی رویت نشد.
7. سنت اتین، پیراهن اول (1980/81)
یکی از نمونه هایی که لوگوی حامی مالی باشگاه به زیبایی آن کمک زیادی کرد، حروف غول پیکر SUPER Tele در این لباس اولین چیزی است که در زمینه سبز پیراهن پادشاه سابق فرانسه به چشم میخورد.
6. تیم ملی فرانسه، پیراهن اول (1984)
آیا پلاتینی مردی خوش شانس نبود؟ هم در یوونتوس و هم در تیم ملی پیراهن هایی شیک به تن داشت. فرانسوی ها جزو خوش ذوق ترین ها در این زمینه هستند و این پیراهن هم بیانگر این ادعا است.
5. تیم ملی انگلیس، پیراهن سوم (1990)
پیراهنی که نمیشد آن را تحسین نکرد، طراحی بر اساس الماس های روکش شده. البته به همان میزان که برای بسیاری جذاب بود برای برخی هم تهوع آور بود.
4. لاتزیو، پیراهن اول (1982/83)
برترین و متعالی ترین طراحی برند NR، کودکانه و ساده، چشمگیر و البته کمی فاشیستی که لوگوی عقاب لاتزیو را به دل پیراهن آورد.
3. تیم ملی هلند، پیراهن اول (1976)
شرکت پوما در آن زمان اسپانسر شخص یوهان کرایوف بود، شیک ترین و بهترین لباس فوتبالی که با رنگ نارنجی تولید و طراحی شد همین لباس بود.
2. بوکاجونیورز، پیراهن اول (1981)
بسیار سخت است که مجموعه ای هماهنگ تر از بوکاجونیورز از بازیکنان و هوادران و کیت تیم پیدا کنید. مارادونا پیش از پیوستن به بارسلونا با بوکاجونیورز در حالی که این لباس را میپوشید قهرمان شد.
1. تیم ملی دانمارک، پیراهن اول (1986)
بسیاری از غارتگران نورسی که فاتح یورو 92 شدند در جام جهانی 86 مکزیک با این لباس بازی کردند. جایی که آنها مدل مسابقات بودند و زیباترین لباس را در بین تیم ها داشتند. برجستگی های روی آستین که مانند درجه نظامی بود و راه راه های باریک در یک سمت لباس حکایت از تلاش آقایان طراح داشت.