پرونده پرهیاهو و عجیب امسال فوتبال کشورمان، همانگونه که پیش بینی می شد، سرانجام خوشی برای آبی پوشان تهران نداشت. استقلال که دو فصل پیش قهرمان جام حذفی شده بود، به دلیل ناآمادگی حاضر به بازی مقابل پرسپولیس در دیدار نهایی سوپرجام در تاریخ تعیین شده نبود و در نهایت نیز سازمان لیگ فوتبال ایران، حریف سرخ پوش را برنده دانست. این رای از سوی کمیته انضباطی فدراسیون اعلام شد و کمیته استیناف هم آن را تایید کرد.
حکمی که اگرچه به مذاق هواداران پرشمار استقلال خوش نمی آمد؛ اما آن را غیر منطقی هم نمی دانستند زیرا این تیم در زمان انجام مسابقه سوپرجام، خارج از کشور بود. با این حال، ناگهان باشگاه اعلام کرد این رای را قبول نمی کند و حق استقلال و هوادارانش را در دادگاه عالی ورزش که در سوئیس است، پیگیری خواهد کرد.
حرف های آن روز برای هواداران تیم، به خصوص قشر جوان، خوشایند بود و همه منتظر بودند با کمک یک نهاد خارجی، جام قهرمانی اهدا شده به پرسپولیس را پس بگیرند. در دیگر سو، هواداران پرسپولیس هم نگران رای این دادگاه و جام قهرمانی.
کارشناسان خبره و متخصص همان زمان اعلام کردند که پیگیری این پرونده در خارج از کشور نه تنها حاصلی برای استقلال ندارد؛ بلکه فقط باعث هدر رفتن پول بیت المال و اتلاف وقت می شود. اما گوش کسی بدهکار نبود و حتی شایعه شد که وزارت ورزش قصد دارد استقلال را از این شکایت باز دارد؛ اما این شایعه هم تکذیب شد یا حداقل عملیاتی نشد.
داستان این شکایت اما سرانجام خوشی نداشت. میلیون ها تومان از بودجه استقلال (بخوانید بیت المال و جیب هواداران) هزینه شد تا رای محاکم قضایی داخلی ایران تغییر کند و مدیران باشگاه خود را در قالب سوپرمن جلوه بدهند. اتفاقی که امروز، سراب بودن آن عیان شده است.
برخی مطلعان، هزینه این شکایت برای استقلال و فوتبال ایران را رقمی در حدود یک میلیارد تومان برآورد می کنند که حاصلش، فقط حسرت و ناکامی دوباره بود. شکایت به دادگاه CAS نه تنها جامی برای استقلال به ارمغان نیاورد؛ بلکه داغ دل هواداران را هم تازه کرد و دوباره باید شاهد پیروزی رقیب دیرینه خود، این مرتبه در دادگاهی بین المللی باشند.
این پرونده و ماجرایش، یکی از نمونههای اتلاف بیت المال بود که در عرصه بین المللی نیز موجب مضحکه فوتبال ایران شد چرا که برخی کارشناسان معتقدند، رسیدگی دادگاه CAS به شکایت داخلی از یک کشور، اگر بی سابقه نبوده باشد، کم سابقه قلمداد می شود.
غم انگیزترین صحنه دادگاه CAS زمانی بود که در یکی از جلسات این دادگاه، تمامی افراد حاضر ایرانی بودند؛ به جز یک قاضی و یک وکیل! چرا رای قاضیان فوتبال خودمان را بر نتابیدیم و بخاطر بلندپروازی یا بهتر است بگوییم، رفتارهای احساسی و هیجان های مقطعی هواداران، میلیون ها تومان پول را حیف و میل کردیم؟ کاش برای این پرسشها، جوابی منطقی و عقلی وجود داشت.