در این رادیوگیک دو چیز از همه درخشانتر هستن، دوست داشتن و ساختن. هم از دوست داشتنی ترین زبان های برنامه نویسی می گیم و هم از دانشمندهایی که دوست دارن واقعا موجوداتی زنده بسازن. از امنیت و هک می گیم و از گروه دانشمندهایی که به سازمان های اطلاعاتی مشاوره می دادن و حالا دنبال مشتری جدیدن.
اخبار
تلفن های ارزون لینوکسی
از کشف های بزرگ دنیا، اومدن آیفون در … داداداد.. ۲۰۰۷ بود! ۱۲ سال پیش مفهوم مدرن اسمارت فون اختراع شد که حداقل کلید رو داشت و عملا یک صفحه بزرگ تاچ بود و هست. اما این تقاضا (که از ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ تقریبا سه برابر شده – ایران رو ببینین) مشکل بزرگی داره: قیمت. را حل؟ یک سیستم عامل جدید مبتنی بر لینوکس به اسم کای او اس که ما ازش نشنیدم چون اینقدر تلفن هاش ارزون هستن که فعلا حتی به ما هم نرسیده. این سیستم عامل در حال حاضر سومین سیستم عامل پر استفاد هموبایل است و ۲۰ میلیون دلار هم سرمایه ازگوگل جذب کرده. تلفن های کای او اس در حال حاضر به قیمتی در حد ۷دلار به فروش می رسن – در اندونزی و گوگل آسیستانت، واتس اپ و یوتوب و غیره دارن. کمی توضیح و اهمیت ارتباط و اتصال.
بالاخره مایکروسافت بیخیال safe remove برای یو اس بی ها شد
بالاخره بعد از مدت ها، مایکروسافت در آپدیت جدید ویندوز ۱۰، ایده safe remove رو از دیفالت حذف کرد و حالا منطق ما quick removal است به جای better perfomance. حالا اگر کپی تموم شده، می تونین سریعا یو اس بی رو بکشین و نگران این نباشین که دیتاها نوشته شدن یا نه. [ توضیح خودم و اینکه عمر کوتاهه ]
دهها هزار آیفون اهدا شده هر سال خورد می شن، چون پسوردش رو نداریم
فقط یک شرکت بازیافت لوازم الکترونیک، ۶۶هزار آیفون رو خورد کرده چون پسوردشون رو نداشته. مشکل فیچر iphones activtion lock یا همون iCloud lock است که قراره علیه دزدی کار کنه و اگر شما یک آیفون به دست بیارین بدون داشتن پسورد نفر قبلی نمی تونین استفاده اش کنین. این باعث شده از یکطرف هکرها کار جدید پیدا کنن «پیدا کردن پسورد صاحب اصلی از طریق فیشینگ و غیره» و از یکطرف آیفون هایی که صاحبشون به خیریه ها اهدا می کنه، عملا بی استفاده باشن. مگر اینکه یادش باشه این رو حذف کنه! مثلا در یک آمار اتحادیه وایرلس گفته که از حدود ۶ میلیون تلفن همراه اهدا شده به خیریه، ۳۳۳۵۱۹ تا آیفون بوده در شرایطی که می شده ازشون استفاده کرد اما این وسط ۳۳هزار تاشون آی کلاود لاک داشتن و عملا فقط می شد خوردشون کرد.
دوست داشتنی و دوستن نداشتی ترین زبان های استک اورفلو
بحث نظرسنجی اش. سوال هایی مثل زبانی که دوست دارین استفاده کنین و میزان حقوق و چیزی که معمولا استفاده می کنین و … و نتایج؟ زبانی که هم پر تقاضا است و هم لذت بخش: پایتون. پایتون در این نظر سنجی سریعترین زبان در حال رشد در بین زبان های اصلی است و اخیرا هم که رتبه اول سوالات در استک اورفلو رو به دست آورد. گفته می شه زبان خیلی خوب برای شروع و خیلی خوب برای حرفه ای ها است. در نمودار پر کاربردترین زبان ها، جاوا اسکریپت و اچ تی ام ال و سی اس اس اول هستن. بعد اسکوئل و بعد پایتون و بعد جاوا و بعد شل اسکریپت ها. زبانی هم که «پر لذت ترین استفاده و پر درآمدترین» است، راست است. کاربرانش کمتر هستن ولی برای چهارمین سال در صدر «پر عشق ترین زبان» انتخاب شده! گفته می شه راسط همون سی است که با درک امروزی ما طراحی شده. پر عشق ترین دوم پایتون بوده و بعد تایپ اسکریپت و بعد کاتلین و بعدش هم وب اسمبلی. در صدر «پر درآمد و پر تقاضا و لذت بخش» هم زبان گو است. به نظر می رسه نقش اصلی پر حقوق های این زبان، خودکار سازی پروسه های دواپس است. و خب پر استفاده ترین هم که جاوااسکریپت بوده چون کل فرانت اند و بخشی از بک اند رو هم پوشش می ده. در نهایت؟ پر حقوق ترین شغل مرتبط با برنامه نویسی دواپس است و این مد جدید SRE یا site reliability engineers.
پنتاگون بودجه گروه سری دانشمندها رو قطع کرده، ولی اونها می خوان ادامه بدن
یک گروه راز آلود از دانشمندها برای پنتاگون گزارش هایی از ماهواره های جاسوسی تا سلاح های هسته ای تهیه می کردن، ولی حالا بودجه شون قطع شده و دنبال یه اسپانسر دیگه هستن. ظاهرا کل دنیا اسپانسر بازی شده ! [توضیحات خودم] . این گروه که به اسم جیسونها شناخته میشن از دپارتمان دفاع آمریکا (که کارش بیشتر حمله است) شنیدن که به سرویسشون نیازی نیست و حالا دنبال یه اسپانسر جدید هستن تا به کار قبلیشون ادامه بدن. گفته می شه یه کشور دیگه به کار کردن باهاشون ابراز علاقه کرده. این تیم تقریبا ۶۰ نفر دانشمند هستن که در زندگی معمولی تو دانشگاه ها و صنایع درس می دن و کار می کنن ولی هر تابستون دور هم جمع می شن تا مسائل مربوط به نیروهای نظامی، سازمان های جاسوسی و گروه های مشابه رو بررسی کنن و گزارشی تهیه کنن. اما حالا که پنتاگون پول نمی ده، گفتن یه گروه مستقل هستن و آماده همکاری با یه اسپانسر جدید (: خلاصه گفتم که بدونین چنین چیزهایی هست، اگر لامز داشتین!
پورن بن انگلیس رو هم داریم که البته سه ماه دیگه است. ماجراش اینه که قراره کاربران بریتانیایی یا درست تر بگیم UK، برای رفتن به سایت پورن نیازمند یک تاییدیه سن باشن. دلیلش هم حفاظت کودکان از پورن است. البته لازم نیست تو هر لاگین یا در هر سایت اینکار رو بکنین. یه بار می گین من می خوام پورن ببینم و سنم هم به پورن دیدن می رسه و خلاص. سایت ها از همدیگه می پرسن. بخش عظیمی از اینترنت صرف پورن دیند می شه و خیلی ها می بینن، اصلا چیز عجیبی نیست ولی خب سیستم سانسور ما تو ایران باعث شده هیچ مرزی بین سن نباشه و هر کس ببینه. توضیحات خودم.
در اعماق
دانشمندان ژن مغز انسان را به میمونها اضافه کرده اند، بله، ترسناکه!
مقاله ای که ماه گذشته توی بررسی علمی پکن منتشر شده می گه که دانشمندها ژن MCPH1 که گفته می شد نقش مهم در شکل گیری مغز ما داره رو گرفتن و به امبریوی میمون اضافه کردن، از طریق ویروسی که ژن رو منتقل می کرده. ۱۱ تا از این میمون های ماکاک داشتن که ۶تاش مردن و بعد روی ۵ تای باقی مونده تست کردن شامل MRI و بررسی حافظه. مقاله می گه اندازه مغز تفاوتی نداشته ولی حافظه کوتاه مدت این ماکاک ها بهتر از گروه های شاهد بوده. درسته که تعداد نمونه برای نتیجه گیری خیلی کمه، ولی نویسنده ها این آزمایش رو اولین سری از آزمایش های مرتبط با ترنس-ژن ها می دونن که داره سعی می کنه به این سوال جواب بده که ما کجا تونستیم راهمون رو در مسیر تکامل از میمون ها جدا کنیم. البته در سطحی دیگه، این تحقیق بحث های اخلاقی رو هم شروع کرده. آیا اگر ما میمون ها رو باهوش تر و انسان-طور تر بکنیم، بهشون لطفی کردیم؟ بخصوص اگر زنجیر شده و تو قفس نگهشون داریم. و تا کجا حق داریم پیش بریم؟ این بحث از ۲۰۱۰ با مقاله ای به اسم «اخلاقیات استفاده از نخستی های ترنس ژنیک برای مطالعه آنچه ما را انسان میکند» شروع شد و هنوز هم ادامه داره. خوبه این وسط بدونیم که ۹۸٪ دی ان ای ما با میمون های بزرگ یکسانه! و البته بحث اینکه تا اروپا و آمریکا دارن می زن تو سر و کله خودشون، چینی ها ممکنه یه ارتش از گوریل های باهوش و رزمنده درست کرده باشن (: و البته یک خبر هم این رو تکمیل کرد: چین یک دوقلوی مهندسی ژنتیک شده رو هم به دنیا آورده. این توی یک ایمیل که یه دانشجوی سابق به استادش تو آمریکا زده مشخص شده. به نظر می رسه امبریو (جنین) تغییر ژنتیک داشته و حالا یه ایمیل به استاد سابق «خبر خوش» رو داده که واقعا به دنیا اومدن. صحبت هایی از اخراج هست و البته استاد آمریکایی گفته هیچ ارتباطی به این کار نداره و سطح اخلاقی شغلش رو حفظ می کنه و این حرفها.. ولی داره اتفاق می افته به هرحال. چی شد؟ تموم نشد؟ بله مهندسین هم .. بذارین اینطوری بگم که dna ماده پایه های حیات و یک پلیمر است و مهندسینی در کورنل ماشین هایی از بیومتریال ها ساختن که خواصی شبیه موجودات زنده داره. من رفتم.
اپل در هلند درگیر یک پرونده است: تبلیغ اضافه برای اپ های خودش در مارکت خودش
اپل بعد از پروند آنتی تراست قبلی حالا درگیر یک پرونده جدید در اروپاست: ترجیح اپلیکیشن های خودش در اپ استورش. بحث پرونده اینه کهآیا اپل از تفوق خودش در بازار سوء استفاده کرده یا نه. همین بحث در ایران و نیاز بهش . مقابله با مگا اپ ها که همه چیز هستن و جای کار برای بقیه نمی ذارن و همینطور بحث کافه بازار و ترجیح یا تبلیغ برای اپلیکیشن های خودش که چند وقتی مطرح بود. ادعاشون اینه که برای بقیه هم تبلیغ کردن ولی در نهایت بحث ما یک مورد نیست. بحث ما نیاز به بودن یک قانون علیه سوء استفاده از شرایط غیررقابتی است.
و خب تو ایران بخشنامه نمی دونم چی چی دانشگاه که در زمان ما می گفت شلوار جین ممنوعه و مدل موی غربی، حالا اضافه کرده که دانشگاه و نمی دونم شورای بررسی رفتار آدم ها قراره به رفتار دانشجوها در فضای مجازی هم رسیدگی کنه. مهمل کامل. ۱۹۸۴ یا هر رژیم سرکوبگر دیگه که می شناسین رو نام ببرین و دقیقا همین کار رو می کنه. دانشگاه جای درس است و حوزه اختیاراتش هم محدود به خودش. [ توضیحات خودم ] و البته ارتباطش با اسمس کشف حجاب در ماشین (:
حالا که از ایران می گیم، لو رفتن اطلاعات تپسی رو هم داشتیم. حقوق من درمورد اطلاعاتم، شیوه برخورد باهاش (قوانین مجبور کننده به اعلام) و مشکلات داخلی شرکت ها در تضمین این چیزها
بخش آخر
نامه ها
بیژن:
اول این که رسمن چین رو کشور کمونیستی اعلام کردی و حتا پا رو پیش گذاشتی و طوری گفتی انگار اونجا همهچیز به صورت کمونیستی اداره میشه. این برای من که همیشه با مواضع و بلوغ تو توی نقد حال میکردم خیلی تعجببرانگیز بود. چین یک کشور کمونیستی نیست چون کمونیسم تعریف خاص و مشخصی نزد افکار عموم و الیت روشنفکر داره. کمونیسم سیستمی هست که از سوسیالیسم عبور کرده و دیگه همه دارن توی گل و بلبل و باقالیپلو در کنار همدیگه حال میکنن و دیگه توش دولتی هم به شکل کلاسیک قضیه وجود نداره. ربط دادن دولت مرکزگرا، توتالیتر و به طرزی وحشیانه سرمایهدارانهی چین به کمونیسم کاملن اشتباهه. این که حزب حاکم این کشور خودش اسم کمونیسم رو به دوش میکشه نباید باعث بشه ما – مخصوصن اگر بخوایم بیطرف باشیم – چنین تحلیلی داشته باشیم.
تبریک ها
موسیقی
- شعر شاملو
- آفتابک من
- حسن شماعی زاده – یه دختر دارم شاه نداره
- سینا درخشنده – حس قشنگ
- Poison – Life Goes On