پس از گمانه زني هاي فراوان سرانجام توني كروس يكي از بهترين هاي جام جهاني 2014، بايرن مونيخ را ترك نمود و به رئال مادريد فاتح ليگ قهرمانان اروپا پيوست. حضور اين هافبك 24 ساله مي تواند امكانات و چشم اندازهاي زيادي را در اختيار كارلو آنجلوتي سرمربي ايتاليايي رئال مادريد قرار دهد. به هرحال ممكن است سيستم بازي رئال مادريد با وجود توني كروس دچار تغييراتي شود.
رئال مادريد با وجود لوكا مودريچ از يك هافبك بازي ساز برخوردار بوده است كه بيش از همه در دور برگشت رقابت هاي فصل گذشته در سمت راست ژابي آلونسو عملكرد خوبي داشته است در حالي كه آنخل دي ماريا در سمت چپ به بازي گرفته مي شد و وظيفه فضا سازي براي كريس رونالدو را به عهده داشت. حال با وجود توني كروس چيدمان هاي مختلفي در اين منطقه در اختيار كارلو آنجلوتي خواهد بود.
1- مودريچ و كروس به عنوان دو هافبك پست شماره هشت
در دور رفت رقابت هاي فصل گدشته، مودريچ بيشتر در پست بازيكن شماره هشت به بازي گرفته مي شد و بيشتر ميل تهاجمي و بازي سازي داشت، اما با مصدوميت سامي خديرا اين هافبك كروات اندكي به عقب تر كشيده شد و در كنار آلونسو قرار گرفت. او در اين پست جديد فوق العاده بود و توانست به پاس دهنده و بازي ساز اصلي در سيستم چرخش توپ اين تيم و همچنين به موتور محرك مادريدي ها تبديل شود.
توني كروس نيز ثابت كرده است كه مي تواند ريتم و نبض يك تيم را به خوبي در دست گيرد، او مي تواند به خوبي به بازي شتاب بيشتري دهد و يا آن را به نفع تيم كند نمايد. علاوه بر اين او قابليت خاصي در ارسال توپ هاي هدف دار در بازي مقابل تيم هاي كاملا دفاعي و قرار دادن هم تيمي هاي خود در موقعيت گل دارد.
كارلو آنجلوتي مي تواند در سيستم3-3-4 خود و در مثلث مياني مادريدي ها، مودريچ را به جلوتر بكشاند و كروس را در كنار آلونسو قرار دهد. بازي در چنين پستي شايد براي كروس كمي نامعمول باشد و او به مدتي زمان براي تطبيق خود با اين پست احتياج خواهد داشت. البته استفاده از چنين سيستمي با توجه به جدايي احتمالي سامي خديرا از جمع بازيكنان رئال مادريد، بسيار محتمل خواهد بود و ژابي آلونسو نيز جايگاه خود را در تركيب اصلي از دست نخواهد داد. با توجه به اينكه اين هافبك اسپانيايي در ماه هاي اخير عملكرد پرانتقادي داشته و در صورت ادامه چنين روندي ممكن است جايگاه ثابت او در تيم به خطر بيفتد.
2- مودريچ و كروس به عنوان دو هافبك پست شماره شش
اگر آنجلوتي سيستم بازي تيم خود را به 1-3-2-4 تغيير دهد، باز هم موقعيت آلونسو به خطر ميفتد. چون با وجود ايسكو با استعداد در پست هافبك تهاجمي و همچنين احتمال به خدمت گرفته شدن خامس رودريگوئز كلمبيايي، بهتر به نظر مي رسد كه از كروس و مودريچ به عنوان زوج هافبك دفاعي استفاده شود.
كروس و مودريچ از قدرت بازي سازي و پاس دهي بسيار بالايي برخوردار هستند و مي توانند باعث افزايش اقتدار رئال مادريد در ميانه ميدان شوند. البته احساس مي شود كه با وجود كروس و مودريچ در پست هافبك دفاعي، رئال مادريد در فصل آينده بسيار تهاجمي خواهد بود. اما كروس و مودريچ با دقت پاس كاري بالا و هوش بازي كه دارند مي توانند تيم را از پرسينگ حريف خارج نمايند و حملات سرعتي را پايه گذاري نمايند.
شايد تنها نقطه ضعف توني كروس اين باشد كه او در بازي با توپ و دريبلينگ بازيكن قابلي نيست و بيشتر ميل به بازي ايستا و ساكن دارد و بازيكن پويا و ديناميكي نيست و از همين منظر استفاده از او به عنوان مكمل پست شماره شش، بسيار منطقي تر به نظر مي رسد.
3- كروس به عنوان بازيكن نيمكت نشين
اصلا حضور كروس در تركيب اصلي گارانتي شده است؟ شايد باشگاه مادريدي او را به عنوان جانشين مودريچ به خدمت گرفته باشد تا بتواند اندكي از فشار وارد بر اين بازيكن كروات بكاهد. اين تئوري نيز قابل تصور مي باشد، چون كروس ومودريچ از بسياري جهات و مشخصه ها شبيه به هم هستند. حال پرسشي كه مي ماند اين است كه آيا كارلو آنجلوتي همانند فصل موفق 2013/14 خواهان استفاده از مودريچ به عنوان تنها هافبك هجومي خود و آلوسنو به عنوان هافبك دفاعي جهت مستحكم نمودن خط مياني تيم خود نيست؟ آيا او ترجيح نخواهد داد تركيب اصلي، هماهنگ و موفق تيم خود در فصل گذشته را حفظ نمايد.
توني كروس به دليل ضعفي كه به عنوان يك بازيكن پويا و محرك دارد به هيچ وجه جانشين مناسبي براي آنخل دي ماريا نيز نمي باشد. به همين دليل خطر تبديل به بازيكني نيمكت نشين شدن در رئال مادرديد، توني كروس را تهديد مي كند. البته اين موضوع براي توني كروس كه با جنجال هاي فراوان از بايرن مونيخ جدا شد و عملكرد بسيار درخشاني در جام جهاني 2014 داشته است،گران تمام خواهد شد و از طرفي به خدمت گرفتن وي با مبلغ 30 ميليون يورو توسط اين باشگاه مادرديدي نيز پرسش برانگيز خواهد بود.