مطلب ارسالی کاربران
یازده برسلاو
برسلاو (Breslau) شهری است که لهستانی ها به آن Wrocław (وروتسوآف) می گویند. شهری با قدمت هزار ساله که چهارمین شهر پر جمعیت لهستان است و در جنوب غربی لهستان واقع است. در گذشته ابتدا جزوی از پادشاهی لهستان و سپس بخشی از پادشاهی بوهمیا بوده است. در ادامه بخشی از پادشاهی هابسبورگ گردید و بعد هم بخشی از امپراطوری پروس شد. امپراطوری پروس که بعد ها به امپراطوری آلمان تغییر نام داد و رنگ سفید پیراهن ژرمنها، نوار افقی میان پرچم سه رنگ مشکی، سفید و قرمزامپراطوری پروس و پرچم امپراطوری آلمان قبل از جنگ جهانی دوم است. همانطور که در نقشه نیز که متعلق به زمان بعد از جنگ جهانی اول می باشد، مشخص است، تا قبل از اتمام جنگ جهانی دوم، برسلاو یا وروتسوآف کنونی به ترتیب بخشی از پروس، امپراطوری آلمان، آلمان و آلمان نازی به شمار می رفت و به موجب دادگاههایی که بعد از جنگ جهانی دوم تشکیل شد، به خاک لهستان منضم شد.
پس از ده سال، دکتر اتو نرز، نخستین سر مربی تاریخ ژرمنها، بدنبال نتایج ضعیف در المپیک 1936 برلین (که هیتلر خیلی برای دستگاه تبلیغاتی خود رو آن حساب می کرد) از کار بر کنار و دستیار جوانش جوزف هربرگر جای او را گرفت تا خواسته نازیها را برای فتح جام جهانی 1938 برآورده کند. او در سال 1937 تیمی ساخته بود که سران نازی می خواستند. اگر چه نخستین بازی سال را با تساوی 2-2 مقابل هلند به پایان رساندند، اما پس از آن در ده بازی پیاپی پیروز شدند. مهمترین آنها برد 4-0 مقابل فرانسه در اشتوتگارت، برد 8-0 مقابل دانمارک در "برسلاو" ، برد 5-0 مقابل سوئد در انتخابی جام جهانی 1938 در آلتونا (نزدیک هامبورگ) می باشد. برد خیره کننده هشت بر صفر مقابل دانمارک به اندازه ای عجیب و حیرت آور بود که به آن تیم که موفق شده بود دانمارک را با چنین نتیجه ای خرد کند، لقب "یازده برسلاو" را دادند.
تیمی که یکی از مشهور ترین و پر امید ترین تیمهای تاریخ آلمان به شمار می رفت و همه را از دم تیغ می گذراند. در آنطرف مرز، یعنی در دانمارک این بازی که یکی از ضعیف ترین بازیهای تاریخ دانمارکیها به شمار می رود به "نبرد برسلاو" مشهور است و بسیار موجب سرافکندگی است. هسته اولیه "یازده برسلاو" تیمی بود که به رهبری دکتر اتو نرز در جام جهانی 1934 با وجود سن کم (23.8) و تجربه ملی ناچیز (میانگین 6 بازی ملی) به مقام سوم جام جهانی رسیده بود. اکثر ژرمنها طرفدار تیم شالکه 04، تیم قدرتمند آن زمان آلمان نازی بودند که هیتلر نیز طرفدار این تیم باشگاهی به شمار می رفت. سبک بازی شالکه البته مبتنی بر "کریزل" یا پاسهای کوتاه بود. در واقع تیکی تاکا داشتیم وقتی تیکی تاکا مد نبود. آن طرف تاکتیکهای نرز که با مطالعه بخصوص سبک تیمهای انگلیسی شکل گرفته بود و بیشتر مبتنی بر بازی مستقیم و درگیرانه بود. بنابراین تنها "فریتز زپان" از شالکه به تیم نرز دعوت شد که اتفاقا کاپیتان تیم هم بود.
با آمدن هربرگر، سبک تیم ملی آلمان به سبک شالکه نزدیکتر شد و همبازیهای "زپان" همچون "رودی گلش" و "آدولف اربان" نیز جزو بازیکنان ثابت تیم ملی در آمدند. البته این تیم فوق العاده با دخالت هیتلر و اجبار هربرگر به استفاده بازیکنان اتریشی به منظور جا انداختن "آنشلوس" یا اتحاد آلمان و اتریش، از هم پاشید و در همان دور نخست جام جهانی 1938 توسط تیم نه چندان مطرح سوئیس از گردونه رقابتها حذف شد. بازیکنان اتریشی در جام جهانی برای نخستین بار و یا حد اکثر دومین بار بود که برای تیم ملی آلمان به میدان می رفتند و عدم هماهنگی بین آنها موج میزد. بعلاوه بسیاری از آنها از بلعیده شدن کشورشان توسط کشوری دیگر ناراضی بودند. برخی مانند ماتیاس سیندلار به بهانه سن بالا (35 سال) از پذیرفتن دعوت نازیها سرباز زدند و با گاز گرفتگی در منزلشان در سال بعد، آنهم به همراه همسر یهودی اش، اتهامات را متوجه نازیها کردند. البته این ادعا هیچوقت اثبات نشد. ولی می توان دریافت بسیاری از مردم و بازیکنان تیم ملی اتریش با این اتحاد زوری موافق نبودند. دود این اتفاق به لحاظ ورزشی به چشم تیم ملی فوتبال آلمان رفت و ضعیف ترین نتیجه در تاریخ جام جهانی برای آنها در فرانسه رقم خورد. جایی که بسیاری از فوتبالدوستان آلمانی انتظار داشتند تیمشان با اتکا به هسته "یازده برسلاو" جام قهرمانی را بالای سر ببرد.