Erfan 003در تکمیل متن شما و در مورد ناو هایی که ناو هواپیمابر رو همراهی میکنند میشه این توضیحات رو اضافه کرد:
- 2 تا 4 زیردریایی اتمی بسته به ماموریت که حامل موشک های کروز( برای شلیک به سطح و اراضی دشمن) و همچنین به طور معمول مسلح به اژدر برای دفاع از ناو گروه در مقابل تحدیدات زیر سطحی هست.
- حدود 10 ناوشکن سنگین با وزن بالای 5هزارتن( برای درک بهتر این مطلب بهتره بدونید سنگین ترین ناو رزمی ما در خلیج فارس ناوهای کلاس موج یا همون جماران هستن با وزن تقریبی 1500 تن) خود این ده تا ناوشکن که اشاره شد هر کدوم بطور مشخص برای مقصود خاصی ساخته شدند مثلا تعدادی برای مقابله با هواگردها شامل جنگنده ها و هلیکوپتر ها بیشتر مسلح به موشک های ضد هوایی و سیستم های نظارتی و راداری فوق العاده قوی هستند.
تعدادی از ناوشکن هم هم مسلح به موشک های کروز و دارای سیلو های پرتاب موشک های سطح به سطح برای حمله به مواضع دشمن.(این ناو ها هم بسته به ماموریت مُحوله تعدادشون متغییر هست در یک ناوگروه) و البته رادار های جستجوی سطحی فوق العاده قوی
-تعدای هم کشتی تدارکاتی عموما غیر مسلح این ناوگروه رو بسته به مدت زمان شناور بودنش همراهی میکنه.
اما برسیم به خود ناو هواپیمابر که در دو بخش کلی میشه در موردش صحبت کرد:
یک: تجهیزات خودش که از اونجایی که این ناوهای هواپیمابر مسئول هدایت جنگنده های رو عرشه ناو هستند دارای رادار ها و سیستم های جستجو بسیار قوی و کاملا اختصاصی هستند. در مورد تسلیحات هم دارای 4 سیستم فالانکس(توپ 6 لول و رادار) و تعداد 24 سیستم ضد هوایی اسپارو.
دوم: اصلی ترین و مهمترین بخش این ناوگروه حدود 80 جنگنده و هواگردی هست که این ناوهواپیما بر حمل میکنندکه شامل هواپیما های شناسایی،هواپیما های ضد زیردریایی، هلیکوپتر و جنگنده های چند منظوره( توان درگیریی با جنگده ها، حمله به اهداف زمینی دریایی و... دارند) که بطور معمول در هر لحظه تا دو جنگده در حال پرواز بر روی این ناوگروه و رصد اطراف هستند.( این تعداد هم بسته به وضعیت عملیاتی تغییر میکنه)
حالا با در نظر گرفتن تمام توضیحات بالا دوستان عزیز ما صرفا یک ناوگروه رو مرور کردیم در حالی که آمریکا در حال حاضر دارای حدود 10 تا از این ناو گروه ها بطور عملیاتی هستش.