رهبر معظم انقلاب صبح دوشنبه ۹ اردیبهشت ماه از سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بازدید کردند. برخی از ناشرانی که ایشان از غرفه آنها و آثارشان بازدید کردند، درباره نکات و گفت و شنود خود با ایشان و آثاری که مورد توجه معظم له قرار گرفت، توضیحاتی ارائه کردند. تنها دلیل خواندنی شدن این خطوط قرار گرفتن در فضایی است که احتمالاً دوربینهای عکاسی و فیلمبرداری نتوانستند همهاش را ضبط کنند.
اولین غرفه نشر مروارید بود. یکی دو نفر از غرفهداران نشر، رهبر انقلاب را به داخل غرفه دعوت کردند. آقا کتابهای روی میز را تورق کردند و کتابی از احمد شاملو را برمی دارند و نگاهی میاندازند و سری تکان می دهند.
به غرفهی مسیر دانشگاه رسیدند خانم مسئول کتابی را معرفی کرد که در آن برای اولین بار شعرهای مثنوی مولوی اعراب گذاری شده است و آقا از چنین کاری تعریف کردند.
در غرفه انتشارات شهرستان ادب کتاب «قاف» و «من پناهنده نیستم» به رهبر انقلاب تقدیم شد و ایشان نیز کتاب «قصاید» مرتضی امیری اسفندقه را تورق و بخشی از آن را خواندند. همچنین ایشان از کتابهای تولید شده توسط مدرسه رمان مؤسسه شهرستان ادب و کتابهای تولید شده از فارغالتحصیلان دوره شعر جوان انقلاب اسلامی، بازدید و از تولید آنها تشکر کردند.
در غرفه انتشارات ملک اعظم دو کتاب «بزم باران» و «همرنگ خدا» به رهبر انقلاب اسلامی تقدیم شد.
در غرفه مؤسسه انتشارات جمکران کتاب «نخل و نارنج» به رهبر انقلاب تقدیم شد. همچنین کتاب «مستوری» اثر صادق کرمیار نیز به ایشان تقدیم شد و معظمله عنوان کردند: آقای کرمیار دو کتاب دیگر با اسم «درد» و «نامیرا» دارد که کتاب نامیرا کتاب بسیار خوبی است و توصیه میکنم حتماً بخوانید.
دوازدهمین غرفه انتشارات هرمس بود. در این غرفه هم سراغ کتابهای تازه رفتند. از قیمت کتابها پرسیدند. کتابی از دکتر کاکایی، نسخهای از شاهنامه و کتاب اخلاق خسروانی اثر مهدیپور را ارائه دادند. کتابها قیمت بالایی داشت ظاهراً چون آقا فرمودند این کتابها نشان از وجود رونق در بازار کتاب است. یکی از غرفهداران کتابی به نام «عشق؛ چندرویکرد به یک مفهوم» را به رهبری معرفی کرد و رهبری گفتند «پس بالاخره عشق را معنا کردند!». بعد غرفهداران کتابی از آگاتا کریستی و کتاب دنیای سوفی را به رهبر انقلاب نشان دادند و خانم غرفهدار، اشارهای به آشنایی رهبر انقلاب با کتاب دنیای سوفی کرد. آقا فرمودند «بله؛ این کتاب را بچههای ما خوب است بخوانند.» قبل از خارج شدن از غرفه، یکی از غرفهدارها کتابهای دیوان ملکالشعرای بهار، حضور خلوت انس اثر کریمی زنجانی و نخستین رویاروییهای اسلام و سکولاریسم را به رهبر انقلاب هدیه داد. که آقا با لبخند پذیرفتند و به شوخی گفتند «کتابهای باب میل ما را میآورند!».
در غرفه انتشارات علمی نیز ایشان درباره تجدید چاپ و استقبال از آثار مرحوم ابراهیم باستانی پاریزی سوال کردند.
در غرفه نشر افق، رهبر انقلاب درباره فروش آثار رضا امیرخانی سوال کردند و پس از آن با اشاره به کتاب «دیلماج» نوشته حمیدرضا شاهآبادی، عنوان کردند که این اثر کتاب خوبی است.
همچنین ایشان با تورق آثار کلاسیک انتشارات افق، عنوان کردند که در میان این آثار، کارهای خوب بسیاری وجود دارد و غرفهدارِ نشر افق کتاب «داستان دو شهر» را نشان داد و گفت که این پرتیراژترین کتاب جهان است، آقا تعجب کردند و گفتند «بله این کتاب درباره یک انگلیسی است که میرود به فرانسه و آنجا ماجراهایی دارد». غرفهدار به تفصیل از کتابها و خلاصه آثار کلاسیک برای نوجوانان سخن گفت. ایشان کتابی از «همینگوی» را دیدند و به وزیر گفتند «آبروی این آقا را بعد از مرگش بردند». رمان پدرخوانده را که معرفی میکنند رهبر میگوید بله فیلمهایش را دیدهام و سینماییهای جمع کیف میکنند.
در غرفه انتشارات سروش نیز کتاب «حاتم عشق» و «مجموعه مقالات همایش اخلاق و رسانه» به معظم له تقدیم شد که این مجموعه مقالات مورد توجه و تفقد ایشان قرار گرفت.
در غرفه انتشارات آگاه، مجموعه آثار محمدرضا شفیعی کدکنی به رهبر انقلاب معرفی شد و ایشان درباره فروش آنها سوال کردند.
کتابی که از انتشارات کتاب پارسه دیدند «قهرمانان تاریخ» ویل دورانت بود. غرفهدار گفت میخواهم این کتاب را به شما هدیه بدهم. رهبری پذیرفتند ولی گفتند اگر پولش را بگیرید ما خوشحالتر میشویم.
در غرفه نشر آموت رهبر انقلاب اسلامی درباره نام مؤسسه از مدیر آن سوال کردند و توضیحات لازم خدمت ایشان ارائه شد. ایشان پرسیدند آموت به چه معناست؟ علیخانی مدیر مؤسسه گفت «هم به معنی لانهی عقاب است هم به معنی آموخته. در لهجهی محلی الموت که زادگاه ماست به شخص آموزش دیده میگویند آموت.» رهبر انقلاب از الموت و سابقهاش ذکر خیری کردند و گفتند من ۶۰ سال پیش کتابی خواندم به نام «آشیانه عقاب» که درباره الموت بود.
در غرفه انتشارات روایت فتح کتاب «کعبه بوی بهشت میدهد» که روایتی از زندگی بانوی اهل تسنن گلستانی که در جریان حادثه منا به شهادت رسید را روایت میکند به معظم له تقدیم شد. همچنین ایشان پس از آشنایی با کتاب «جای پای فرهاد» که درباره یکی از شهدای زرتشتی دفاع مقدس منتشر شده، از تولید آن تقدیر کردند.
در غرفه انتشارات جامعه المصطفی (ص) نیز دو جلد نخست از دانشنامه امام رضا (ع) به ایشان تقدیم شد.
در این دیدار که دو و نیم ساعت طول کشید ۳۳ غرفه مورد بازدید قرار گرفت.