در این مطلب سعی داریم به شکل دیگه مشکلات باشگاهی فوتبال آلمان را مورد بررسی قرار بدهیم :
بارها شاهد بوده ایم که طرفدارهای تیم های بوندسلیگا از سوی افراد دیگر مورد ستایش قرار گرفته اند و آنها را وفادار , پرشور , بی نظیر و ... خطاب میکنند . ولی بیایید از زاویه ای دیگر به این موضوع نگاهی بیاندازیم.
فوتبال باشگاهی آلمان در سال های اخیر نسبت به سایر لیگ های معتبر مسیر عقب گردی را به خود دیده است و یکی از دلایل اصلی آن ورود سرمایه های عظیم و خرج ها و بریز بپاش های تیم های متمول دیگر لیگ ها میباشد .
بزارید با یک مثال ساده شروع کنیم :
در فصلی که در حال اتمام آن هستیم تیمهای بوندسلیگا در مجموع چیزی نزدیک به 571 میلیون یوورو صرف خرید بازیکن کرده اند , حالا مقایسه ای کنیم با لیگ های دیگر
لوشامپیونه : 663 میلیون یورو
لالیگا : 978 میلیون یورو
سری آ : 1.28 میلیارد یورو
جزیره : 1.65 میلیارد یورو
در این بین اگر لوشامپیونه را که فروش خیلی بیشتری نسبت به خرید های خود داشته است را کنار بگذاریم , مابقی لیگ ها نسبت تراز خریدشان به فروششان بسیار بیشتر بوده است .
در نگاه اول مدیریت ضعیف و ناکارآمد تیمهای بوندسلیگایی به چشم میخورد که درآمد کمی شامل حال تیمهایشان میشود , در نگاه بعدی انگشت اتهامات به سمت قانون 50+1 میرود .
اما چرا تیمهای پردرآمد آلمان مثل بایرن مونیخ و بروسیا دورتموند هزینه ی لازم را برای قدرتمندتر کردن تیم خود نمیکنند .
در نگاه اولیه و سطحی تر شاید جواب واضح باشد ... مدیریت نادرست , ولی آیا فقط مشکل همین است ؟
شما اگر به رستورانی بروید و غذای نامناسب دراختیارتان بگذارد یا سفارش شما را اشتباه بیاورد و به مسئول مربوطه ی رستوران اعتراضی نکنید و به قول معروف بی مسئولیتیه آنها رو گوشزد نکنید , ممکن است بارها آن اشتباه را تکرار کنند و این بی مسئولیتی برای آنها به یک عادت تبدیل شود .
در این مثال مشتری رستوران همان طرفداران تیم های بوندسلیگایی هستن و صاحب رستوران مدیران باشگاه .
طرفداران تیمهای بوندسلیگا اکثرا توقع خاصی از باشگاه های خود ندارند , فشاری به مدیریت نمیاورند , برایشان فقط بلیط ارزان , آبجو باکیفیت , برگذاری مسابقات در روزهای تعطیل و جشن های مختلف باشگاه مهم است . در واقع انگار جای یک ورزش پرهیجان میخواهند یک فیلمو سریالی دور هم ببینند , بالا و پایین بپرند و چیزی بخورند و بنوشند و بروند پی کارو زندگیشان .
انگار برای آنها قدرتمند شدن تیمشان یا ضعف های مدیریتی , خریدای نادرست و درآمدزایی کم اهمیت خاصی ندارد , چون خیلی خیلی اندک به این موضوعات اعتراض کردند.
اگر میخواهید با اعماق خنده دار این موضوع بیشتر آشنا بشوید برایتان چند مثال میزنم :
در این فصل تیم نورنبرگ یکی از 2 کاندید اصلی سقوط به دسته ی پایینتر است , اما فکر میکنید بزرگترین اعتراض هواداران آنها به چه چیزی بوده است ؟!
بزرگترین اعتراض آنها در هفته ی 22م به برگذاری بازی در روز دوشنبه بوده است که به داخل زمین توپهای تنیس سیاه پرت میکردند و طرح علامت انگشت وسط را در دستان خود داشتند ... جالب نیست ؟ البته اعتراض به بازی در روز دوشنبه فقط مختص به این تیم نبوده است , ولی واقعا چیز دیگری برا اعتراض به این گستردگی در تیم ته جدولی وجود نداشت ؟
یا در سال گذشته که بروسیا دورتموند فصل فاجعه باری رو از لحاظ کیفیت فنی به نمایش میگذاشت ولی طرفداران این تیم به نشانه ی اعتراض به سیاست های مالی ردبول در بازی رفت مرحله ی یک هشتم نهایی لیگ اروپا در مقابل سالزبورگ اتریش دیوار زرد را تحریم کردند که در نهایت آن مسابقه را هم دورتموند 2-1 در خانه شکست خورد . یعنی برای ضعف تاکتیکی و خرید بازیکن های بی کیفیت اعتراض خاصی نمیکردند ولی برای چیزی که به آنها ارتباط خاصی نداشت همچین واکنشی نشان دادند .
در ابتدای فصل دویچه ول گزارشی منتشر کرد که در آن 91% فوتبال دوستان آلمانی اعتقاد داشتند تیمشان به اندازه کافی پول خرج میکند , دقت کنید 91% .
اینها تنها بخشی از واکنش های مضحک طرفدارها نسبت به مسیر عقب گرد باشگاه های خود بوده است .
اگر باشگاه محبوبتان از لحاظ کیفیت فنی در سطح پایینی می باشد , اگر باشگاهتان وقتی میتواند بازیکنان بهتری در اختیار بگیرد ولی این کار را نمیکند , اگر مدیرانتان مسیر اشتباهی میروند و شما سکوت میکنید و یا حتی حمایتشان میکنید , اگر کاندید سقوط هستید ولی اعتراضتان به برگذاری بازی در روز دوشنبه است , اگر تیم محبوبتان به جای فتح کردن رقابت های قاره ای فقط به لیگ داخلی اکتفا میکند آن هم فقط به دلیل اینکه باقیه تیمهای لیگ درجا میزنند نه اینکه شما پیشرفت میکنید , اگر تیم شما در دربی 4 گل میخورد یا در برابر دشمن خود 5 گل دریافت میکند و شما ایستاده تشویقشان میکنید و برایشان بالا و پایین میپرید , در این صورت شما یا از حالت طبیعی خارج هستین یا شما یک خائن هستین و یا اینکه یک ربات برنامه ریزی شده , نه یک طرفدار متعصب ... طرفدار متعصب به موقع انتقاد و اعتراض و به موقع حمایت میکند .
همانطور که در مطالب بالا اشاره کردم معضل اصلی فوتبال باشگاهی آلمان هوادارن آن هستند , افرادی که به مدیریت تیمها می آموزند که ما برایمان داخل زمین مهم نیست و به چیزهای جانبی فکر میکنیم , ما تیم قدرتمند نمیخواهیم ما بلیط ارزان میخواهیم , اگر مسیرتان را اشتباه بروید مهم نیست ما میخواهیم به ورزشگاه بیاییم تا بالا و پایین بپریم و آبجو بخوریم پس جای بازیکن باکیفیت آبجوی باکیفیت در اختیار ما بگذارید .
وقتی به مشکلات و ضعف های باشگاه اعتراضی نمیشود , مدیریت هم رویه های قبلی خود را دنبال خواهد کرد چون آن مدیر برای آن طرفداران به کار گرفته شده است ... رویه ای که فوتبال باشگاهی آلمان در پیش گرفته است با توجه به سمتو سویی که فوتبال باشگاهی در سایر نقاط اروپا دارد میرود , چیزی به جز قهقرا و سرافکندگی نخواهد بود .
طرفداران فوتبال آلمان قابل ستایش نیستند , پس لطفا آنها را ستایش نکنید .