آلمان 8 - 0 عربستان صعودی؛ جام جهانی 2002 |
---|
آلمان در برابر تیم ضعیف عربستان، موفق شد به بهترین برد تاریخ خود دست یابد. میروسلاو کلوزه در آن بازی هتریک کردو یارانش از جمله، میشل بالاک، کارستن یانکر، توماس لینک، الیور بیرهوف و برند اشنایدر با گل زنی به او پیوستند. آن جام برای هر دو تیم خاطره خوبی را برجای نگذاشت؛ عرب ها با شکست در برابر ایرلند و کامرون خیلی زود با جام خداحافظی کردند و شاگردان رودی فولر نیز با شکست 2-0 در فینال در برابر برزیلِ اسکولاری، نائب قهرمان شدند.
این شکست، سنگین ترین شکست یک تیم پس از جام جهانی 1982 بود و البته بزرگترین شکست بدون گل زده پس از جام جهانی 1974 بود. عربستان صعودی در آن تورنمنت با تفاضل گل منفی دوازده، همراه با ال سالوادورِ سال 1982 در این زمینه رکورد دار شد. هدایت عربستان در آن سال ها بر عهده ناصر ال جوهر بود.
مجارستان 8 - 3 آلمان غربی؛ جام جهانی 1954 |
---|
از سال 1950 به بعد، سرمربی مجار، گوشتاف سبس بازی درگیرانه را در تیم ملی مجارستان جا انداخت.آنها با شیوه 4-1-2-3 بازی می کردند و در پنجاه بازی، میان سال های 1950 تا 1956 در 42 بازی پیروز شدند، 7 تساوی را کسب کردند و تنها یک بار شکست خوردند. مجارستان کار خود در سوییس را با در هم کوباندن کره جنوبی با 9 گل شروع کرد. پس از آن مجارها به ژرمن ها رسیدند. در بازی بین دو تیم مجارستان و آلمان، ساندور کوچسیس چهار گل را به ثمر رساند و در پایان جام نیز با 11 گل زده به عنوان آقای گل شناخته شد. دو گل توسط ناندور به ثمر رسید و تک گل فرانس پوشکاش و ژوزف توث باعث شد یک نتیجه به یادماندنی در تاریخ جام های جهانی ثبت شود.
به طور کلی مجارستان یکی از بهترین تیم های حاضر در سوییس، محل برگزاری بازی ها بود. اما در نهایت آن ها در فینال اسیر آلمان ها شدند و موفق نشدند به قهرمانی برسند.
آلمان غربی 6 - 1 اتریش؛ جام جهانی 1954 |
---|
پس از تحقیر در برابر مجارستان، فرصت خوبی بود تا آلمان پس از پیروزی 7-2 در برابر ترکیه، قدرت خود را این بار در برابر اتریش به نمایش بگذارد. شاگردان سپ هربرگر خیلی زود پس از تحقیر در برابر مجارستان جان دوباره ای گرفتند و قدرت نمایی کردند.
آلمان در مرحله یک چهارم یوگوسلاوی را با دو گل شکست داد و در مرحله نیمه نهایی حریف همسایه خود یعنی اتریش شد. آلمان ها در این بازی به لطف گل های هانس شافر، دو گل اتمار والتر و دو پنالتی فریتز والتر و تک گل مکس مارلوک موفق به شکست اتریش شدند. آن ها در فینال با مجارستانی رو به رو شدند که غیر قابل توقف به نظر می رسید، اما آلمان ها در حالی که با دو گل عقب بودند، با سه گل بازگشتند و اولین قهرمانی جهان خود را جشن گرفتند.
یوگوسلاوی 9 - 0 زئیر؛ جام جهانی 1974 |
---|
زئیر با امیدهای فراوانی پا به جام جهانی ای می گذاشت که در آلمان غربی برگزار می شد. زئیر در آن سال ها تحت حمایت و فرمان دیکتاتوری به نام مابوتو سس سکو بود. شیرهای وحشیِ آفریقا اما بالاخره به جام جهانی رسیده بودند. هرچند در بازی اول خود با دو گل مغلوب اسکاتلند شدند، اما در بازی بعد، آن ها عملکردی فاجعه بار داشتند. در کمتر از 20 دقیقه سه گل را دریافت کردند، آن ها اسیر توانایی های دوسان باژویچ شده بودند، کسی که آن شب به ستاره گلسن کرشن تبدیل شده بود.
زئیر پس از نمایشی ضعیف در برابر برزیل و دریافت سه گل دیگر، با تفاضل گل منفی 14 جام را ترک کرد؛ بدترین تفاضل گل تاریخ جام جهانی، پس از کره جنوبیِ 1954 که با تفاضل گل منفی 16 جام را ترک کرده بود. عملکرد ضعیف زئیر در جام جهانی 1974 همیشه مانند باعث شرمساری آفریقا خواهد بود.
تصویر فوق مربوط به بازی دو تیم زئیر و اسکاتلند است.
آرژانتین 6 - 0 پرو؛ جام جهانی 1978 |
---|
در این بازی هرچند آرژانتین پرو را له کرد و به عنوان میزبان به فینال جام جهانی 1978 راه یافت؛ اما نقاط تاریکی در این نتیجه نهفته است. در آن زمان پرو قهرمان کوپا آمریکا بود و آلبی سلسته برای رسیدن به فینال جام جهانی نیاز به پیروزی 4-0 داشت*. به هرحال آرژانتین موفق شد با گل های کمپس (دوبار)، لوکو (دوبار)، تارانتینی و هوس من به پیروزی برسد و بالاتر از برزیل به فینال راه یابد.
هرچند آرژانتین در آن دوره به قهرمانی رسید، اما همیشه این اتهام مطرح است که دیکتاتور وقت آرژانتین، خورخه ویدلا با رییس جمهور پرو، فرانسیسکو برمودز تبانی کرده اند و آرژانتین به شکلی غیرقانونی به قهرمانی رسیده است.
* در جام جهانی 1978، تیم ها پس از مرحله گروهی، به گروه های دیگری صعود می کردند که دو تیم اول گروه به فینال و دو تیم دوم گروه به رده بندی راه پیدا می کردند. برزیل و آرژانتین نیز در یک گروه و با امتیاز یکسان حضور داشتند اما آرژانتین به علت تفاضل گلی بهتر، که حاصل پیروزی فوق بود موفق شد به فینال برسد و در آنجا با شکست دادن هلند، قهرمان جام جهانی شود.