طرفداری - در حالی که سه نماینده آلمانی حاضر در مرحله یک هشتم نهایی رقابت های این فصل لیگ قهرمانان اروپا با قبول شکست از رقبای انگلیسی خود از ادامه حضور در رقابت ها باز ماندند، چهار نماینده از فوتبال انگلیس با حضور در جمع هشت تیم برتر اروپا، از سه هفته دیگر در مرحله یک چهارم نهایی به مصاف حریفان خود خواهند رفت. آیا این مسئله اتفاقی است؟ با نگاهی به دوئل های آلمانی – انگلیسی در این مرحله به طور واضحی می توان با سه نظریه پاسخی برای چنین پرسشی پیدا کرد.
یک- خط دفاعی برتر انگلیسی ها
در شش دیدار برگزار شده بین تیم های تاتنهام با دورتموند، لیورپول با بایرن مونیخ و منچسترسیتی با شالکه در مجموع بیست گل به ثمر رسید که سهم تیم های آلمانی تنها سه گل بوده است. البته دو گل از این سه گل نمایندگان بوندس لیگا نیز سهم شالکه بود که آن هم نه در جریان بازی بلکه از روی نقطه پنالتی و توسط نبیل بن طالب به ثمر رسیدند. در واقع تیم های آلمانی در این شش دیدار در جدال با تیم های انگلیسی در خلق موقعیت های خطرناک بر روی دروازه آنها چندان موفق نبودند و در جدال با خطوط دفاعی مستحکم تیم های انگلیسی حرفی برای گفتن نداشتند. تنها دورتموند در بازی خانگی خود مقابل تاتنهام در زمینه خطرآفرینی بر روی دروازه تیم مقابل آمار بهتری نسبت به حریف به ثبت رساند و در سایر بازی ها نمایندگان بوندس لیگا در برابر دفاع متمرکز و هدف دار نمایندگان لیگ برتر در رسیدن به دروازه حریف به طور کامل ناکام بودند و بازیکنان تهاجمی این تیم های آلمانی به ندرت در یک سوم دفاعی حریف دیده می شدند.
برای نمونه بایرن مونیخ در بازی برگشت مقابل لیورپول در استادیوم خانگی خود آلیانز آرنا تنها موفق به انجام هفت حمله بر روی دروازه شاگردان یورگن کلوپ شد و تنها دو شوت به دروازه حریف داشت. آن هم در شرایطی که شاگردان نیکو کواچ با توجه به تساوی بدون گل در بازی رفت، نیاز مبرمی به گلزنی در بازی برگشت داشتند. حتی مونیخی ها در نیمه دوم بازی برگشت و بعد از به ثمر رساندن گل تساوی هیچ ضربه ای به سمت دروازه حریف نداشتند.
نمایندگان بوندس لیگا علاوه بر ضعف در فاز تهاجمی در خط دفاعی نیز عملکرد بسیار ضعیفی از خود ارائه دادند. در مجموع دو بازی رفت و برگشت در این مرحله، دورتموندی ها چهار مرتبه و مونیخی ها سه مرتبه دروازه خود را باز شده دیدند که برای حضور در مراحل بالاتر لیگ قهرمانان و حضور در جمع تیم های برتر اروپا آمار قابل قبولی محسوب نمی شود. در خصوص ده گل دریافتی شالکه در این مرحله نیز بهتر است سکوت شود.
دو- عدم تمرکزی که اختلاف ها را رقم زد
با آنالیز دقیق تر این شش دوئل آلمانی – انگلیسی می توان به این نتیجه رسید که نمایندگان بوندس لیگا در دقایق پایانی این رویارویی ها از تمرکز لازم برای حفظ نتیجه برخوردار نبودند. برای نمونه دورتموند و شالکه در بازی های رفت خود در صورت از دست ندادن تمرکز خود در دقایق پایانی می توانستند شرایط بهتری را برای بازی برگشت داشته باشند. شاگردان لوسین فاوره در بازی رفت مقابل تاتنهام در لندن تا دقیقه 83 بازی تنها با یک گل از رقیب خود عقب بودند و در دقایق اندک باقی مانده، دو مرتبه دیگر دروازه خود را باز شده دیدند تا در بازی برگشت کار بسیار دشوارتری پیش رو داشته باشند. در واقع می توان مدعی شد که عدم تمرکز خط دفاعی دورتموند در نتیجه ثبت شده و صعود تاتنهام بسیار تاثیرگذار بوده است.
شالکه در بازی رفت در مقابل میهمان خود منچسترسیتی حتی در قیاس با دورتموند از شرایط بهتری برخوردار بود. چون شاگردان تدسکو تا دقیقه 85 این دیدار با نتیجه 2-1 از حریف انگلیسی خود پیش بودند. اما در لحظات پایانی این دیدار اشتباهات فردی بازیکنان شالکه و همچنین ضربه استثنایی لروی سانه سبب شد تا نتیجه بازی 2-3 به نفع نماینده انگلیس تغییر پیدا کند. در بازی رفت بین لیورپول و بایرن مونیخ نیز عدم تمرکز یاشوا کیمیش سبب شد تا این بازیکن کارت زرد بی موردی دریافت کند. در بازی برگشت، جای خالی کیمیش در خط دفاعی و همچنین فاز تهاجمی بایرن مونیخ به صورت واضحی قابل مشاهده بود.
سه- برتری کیفیت بازیکنان تیم های انگلیسی
بی تردید بزرگترین تفاوت تیم های انگلیسی و آلمانی را باید در کیفیت کادر بازیکنان آنها جستجو نمود. شاید برخی از بازیکنان حاضر در ترکیب اصلی تیم های بایرن مونیخ و دورتموند نام های بزرگی در دنیای فوتبال محسوب شوند، اما تیم های انگلیسی در قیاس با تیم های آلمانی در همه نقاط زمین از بازیکنان با کیفیتی برخوردار هستند و حتی بازیکنان نیمکت نشین این تیم ها نیز بسیار باکیفیت و قابل اعتمادند.
برای نمونه در بازی برگشت مقابل شالکه، پپ گواردیولا سرمربی منچسترسیتی بعد از گذشت 60 دقیقه از جریان بازی سرخیو آگوئرو و داوید سیلوا، دو بازیکن تاثیرگذار خود را برای صدمه ندیدن و کم کردن فشار بازی ها بر روی آنها از زمین مسابقه بیرون کشید. اما در ادامه بازی دو گل از سه گل دیگر تیم توسط فیل فودن و گابریل ژسوس بازیکنان تازه وارد به ثمر رسید. تیم های لیگ برتر به خاطر کادر باکیفیتی که در اختیار دارند می توانند نبود برخی بازیکنان تاثیرگذار خود را به خوبی جبران کنند. در دقایق ابتدایی دیدار مقابل بایرن مونیخ، هندرسون کاپیتان لیورپول دچار آسیب دیدگی سنگینی گردید و مجبور به ترک زمین شد. یورگن کلوپ، سرمربی لیورپول اما بدون دغدغه به جای کاپیتان مصدوم خود، فابینیوی برزیلی، بازیکن باکیفیت دیگری را وارد میدان کرد.