Interstellar
علاقه مندان بسیاری از عاشقان این سبک سینمایی هستند. از این رو ما نیز بر این شدیم که لیستی از آثار مشابه در همین رابطه و سبک و سیاق برای شما خوانندگان گرامی فراهم آوریم.
نکته: با خواندن این مطلب بخشی از داستان فیلم ممکن است لو برود. پس به این موضوع توجه داشته باشید.
با این توضیحات، این شما و این لیستی از ۷ فیلم مشابه “در میان ستارگان“
۷- سولاریس (Solaris) 2002
سولاریس (۲۰۰۲)
یک بازسازی از اثر کلاسیک آندره تارکوفسکی در سال ۱۹۷۲ با مقداری تصرف و تغییرات که البته به همان مقدار تماشایی است اما با نگاهی کاملا تازه و بینظیر. با نقش آفرینی جرج کلونی، داستان فیلم درباره فیزیدکدانی است که در برای تحقیق و بررسی خدمه ی سفینه ای که در مدار یک سیاره عجیب و غریب گرفتاراند عازم است. او به مسایل و مشکلاتی غیر قابل توضیح بر می خورد. رازآلود، زیبا و جذاب. “سولاریس” به واقع روایتی است از بیرحمی ذهن انسان. این ذهن گاهی چه کارها که نمی کند! حتی با وجودی که فیلم در عرصه تجاری به موفقیت آنچنانی دست پیدا نکرد اما بسیار مورد احترام و تحسین جامعه فیلم های علمی تخیلی و همچنین منتقدین قرار گرفت.
۶- ماه (Moon) 2009
ماه(۲۰۰۹)
فیلمی که شما را به شکل بیرحمانه ای درگیر داستان خود می کند. “ماه” داستان یک فضا نورد، به نام سم بل که به شدت در انتظار پایان اقامت سه ساله ی خود در ماه و بازگشت به خانه است. او به تنهایی به همراه کامپیوتر خود “گرتی” در سفینه ای که مشغول جمع آوری و ارسال نمونه ها و نتایج مطالعاتش برای کمک به حل مشکل انرژی و برق به زمین می فرستد، اقامت دارد. لحظه شماری می کند تا این اقامت همراه با تنهایی طاقت فرسا به پایان برسد. با بازی تماشایی و در واقع تک بازیگری “سم راکول”. این فیلم به آهستگی و به شکل رازآلودی شما را به نقطه ی اوجی از داستان می برد، درست هنگامی که خیال می کنید همه چیز را از این پروسه ی راز آلود بالاخره فهمیدید، ناگهان از آن بالا رها می شوید! “ماه” به شکل عجیبی زیباست.
۵- مردان واقعی(The Right Stuff) 1983
مردان واقعی(۱۹۸۳)
بدون اغراق، فیلمی با عناصر و جزئیاتی بی نقص و کامل. با این حال هنوز نمی دانم چرا در عرصه فروش تجاری به توفیقی دست نیافت. بر خلاف این عدم استقبال، “مردان واقعی” همچنان یکی از بهترین و درخشانترین فیلمنامه هایی است که در رابطه با سفرهای فضایی که تا به حال در سینما نوشته شده و تجربه خواهید کرد. این فیلم که بر اساس کتابی از “تام ولف” ساخته شده و راجب ماجرای ۷ فضا نورد است که برای سفر به مریخ عازم شده اند. مسایلی که در این فیلم مطرح میشوند، نشان می دهد هیچکس هیچ ایده ی در رابطه با اینکه چطور می توان یک برنامه فضایی اجرا می شود یا افراد مورد نظر برای آن انتخاب می شوند، ندارد! پر التهاب، طنز، فریبنده، هیجان انگیز، همه با هم بخشی از ویژگی های این فیلم است.
۴- جاذبه (Gravity) 2013
جاذبه (۲۰۱۳)
بگذارید اینطور بگویم، شما فیلم جاذبه را تماشا نمی کنید، بلکه در واقع تجربه می کنید! سلسله اتفاقاتی نفس گیر، یکی پس از دیگری. به سختی به شما اجازه یک نفس راحت کشیدن می دهد، و حتی وقتی هم که می دهد، خودتان را در وضعیتی به مراتب بغرنجتر و آماده و بی تاب برای اتفاقات بدتر بعدی می بینید. شاید اینطور بهتر باشد توصیفش کنیم: در لحظه و بدون توقف. حقیقتا هنگام تماشا به سختی متوجه گذر زمان خواهید شد. عجب فیلمی از “آلفونسو کوارون”!. در “جاذبه” و در میان تمام هرج و مرج هایش، جلوه های ویژه و تصویربرداری به بهترین شکل کار خود را انجام می دهند و به خوبی احساس را منتقل می کنند. در واقع سبک جدید از فیلمبرداری و فیلمسازی را در این فیلم شاهد هستیم. باید اعتراف کنم آلفونسو کوارون با فیلم “جاذبه” نگاه ما به فیلم های فضایی را به کلی دگرگون کرد. البته “جاذبه” و “در میان ستارگان” دو اثر بسیار متفاوت هستند. درست است، اما بسیاری از چیزهایی که در فیلم “درمیان ستارگان” میبینید در واقع به عاریه گرفته شده از “جاذبه” است. به عنوان مثال، این فیلم اولین فیلمی است که از صدا در فضا استفاده نکرد، سکوت محض و در واقع احساس حقیقی خلع را به خوبی منتقل کرد. “در میان ستارگان” نیز به همین شکل عمل کرد(همچین فیلم “مریخی”).
۳- آپولو ۱۳(Apollo 13) 1995
آپولو ۱۳ (۱۹۹۵)
ران هاوارد داستانی را که تمام دنیا می دانست را تبدیل به یکی از پرالتهاب ترین و پرهیجان ترین فیلم هایی که تا به حال ساخته شده کرد. بر اساس داستان نافرجام ماموریت آپولو ۱۳، برای فرود روی کره ی ماه. داستان سه فضانورد که قرار بود در ابتدا با سفینه آپولو ۱۴ پرواز کنند، اما سپس به پروژه ی آپولو ۱۳ منتقل شدند. خب سال ۱۹۷۰ است و آمریکا موفق به فرود موفقیت آمیز بر روی سطح ماه شده است. در نتیجه دیگر آن هیجان و شوق و توجه اولیه روی این پروژه دوم وجود ندارد. تا اینکه! بله، ناگهان همه چیز بهم میریزد، اشتباه پیش می رود، تمام پیش بینی ها برای یک فرود امن روی ماه به در حال تبدیل به یک تراژدی عجیب است. این فیلم را بدون اغراق شاید بتوان بهترین ساخته ی ران هاوارد دانست.
۲- سولاریس (Solaris) 1972
سولاریس (۱۹۷۲)
بله، نسخه اصلی “سولاریس”. همان سولاریس معروف. یکی از برترین و منحصر به فرد ترین آثار سینما، ساخته ی آندره تارکوفسکی. بگذارید بگویم شاهکار “سولاریس”. یکی از متفکرانه ترین، با ظرافت ترین آثار سینما که نگاهی جامع به جایگاه بشریت در دارد. این فیلم سفری است که غایتش کشف خود ماست. ماجرا از این قرار است، روانشناسی که به سفری فضایی میرود برای تحقیقات راجب اتفاقاتی پیرامون خدمه ی یک سفینه، که گمان می رود دچار جنون شده اند.
۱- ۲۰۰۱: یک ادیسه ی فضایی (۲۰۰۱: Space Odyssey) 1967
۲۰۰۱:یک ادیسه فضایی (۱۹۶۷)
و اما “ادیسه ی فضایی”! شاهکاری بی بدیل از استنلی کوبریک. به جرات می توانیم بگوییم “ادیسه ی فضایی” یک ابر فیلم در کتابخانه ی سینما است. هرچقدر سینماگران تا به امروز تلاش کرده اند اثری مشابه خلق کنند، نتیجه اش، تنها رگه هایی کم نور که کیلومترها با رسالتشان فاصله داشته، شده است. “ادیسه ی فضایی” را می توانیم حقیقتا فیلمی “در جستجوی ناشناخته ها” بدانیم. فیلمی با تم وجودیت انسان و تکامل او. به سختی می توانیم اثری را پیدا کنیم که اینگونه در طول زمان تازه و درخشان باقی بماند. الهام گرفته از نوشته ای کوتاه از آرتور سی کلارک با عنوان “نگهبان” که البته بخشی از نویسندگی فیلم را نیز بر عهده داشت. فیلم راجب ماجرای سفر گروهی از دانشمندان به عنوان خدمه ی یک سفینه در راه سیاره مشتری، به همراه یک کامپیوتر هوش مصنوعی با نام هال ۹۰۰۰ است. این اثر تبدیل به یکی از مراجع فیلم هایی فضایی تا به امروز شده است. نکته جالب توجه اینکه خود”در میان ستارگان” کریستوفر نولان نیز وام گرفته از همین اثر است. در واقع نولان در ساخت این اثر اعتراف می کند که فیلمش متاثر از “ادیسه ی فضایی” استنلی کوبریک است.