مطلب ارسالی کاربران
نگاهی به اسون میسلینتات و حضور چهارده ماهه او در آرسنال
عصر امروز باشگاه آرسنال تایید کرد مدیر استعدادیابی این تیم در 8 فوریه از باشگاه جدا خواهد شد. در این پست نگاهی به حضور او در آرسنال داشته ایم.
اسوان میسلینتات در دورتموند
اسوان میسلینتات که از 2006 در دورتموند بود توقع داشت که پس از سال ها فعالیت به عنوان مدیر استعدادیابی ترفیع درجه داشته و به عنوان مدیر ورزشی منصوب گردد ولی نتوانست ترفیع درجه مورد نظرش را دریافت کند، پس تصمیم گرفت از دورتموند جدا شود و به آرسنال بپیوندد و به مرور در شرایط انتقالی پس از رفتن ونگر بتواند خود را به پست مدیریت فوتبالی برساند که به نظر میرسد در در آخر هم نتوانست در آرسنال به این سمت دست یابد.(مشابه وضعیت او را فابیو پاراتیچی در یوونتوس داشت که از ابتدای نوامبر 2018 به عنوان مدیر ورزشی ارتقا یافت و جانشین ماروتا شد.)
اسوان میسلینتات در آرسنال و تاثیر او
آمدن میسلینتات به آرسنال و تاثیرش با توجه به رابطه پیچیده مدیریتی درون باشگاه آرسنال و اینکه نقش هر کس در تصمیمات مدیریتی این تیم چه میزان اغراق شده دقیقاً قابل بیان نیست. در انتقالات زمستان سال گذشته تنها استعداد جذب شده کوستانتیوس مارووپانوس بود که بازیهای زیادی از او مشاهده نشده است زیرا بازیهای زیادی را به دلیل مصدومیت از دست داده است. اما از خریدهای ابتدای فصل که به عنوان استعداد خریداری شدند میتوان به خرید توریرا اشاره کرد و از سود سرشار تیم از استعدادیابی باشگاه گفت اما در مورد گندوزی نمیتوان همه نتایج و افتخارات را به نام میسلینتات نوشت. زیرا نکته اول دربیان این دلیل آمدن گندوزی از فرانسه بود که امری نیز سال گذشته را در فرانسه گذرانده بود؛ بنابراین عده ای گندوزی را پیشنهاد امری میدونستند، همچون یاسین عدلی بازیکن جوانان پاریس سنت ژرمن که در آخرین لحظات پاریس توانست او را از انتقال به آرسنال منصرف کند و قرارداد جدیدی با او امضا کرد تا در پاریس بماند. نکته دوم هم اعتماد امری در روز اول نسبت به گندوزی بود که بسیار بیشتر از سایر هافبک ها بود و این میتواند ناشی از این حقیقت باشد که او جزو گزینه های امری برای باشگاه بوده و سیستم استعدادیابی باشگاه تنها در تایید او نقش بازی کرده است. از طرفی در ابتدای تابستان و پیش از درخشش پاوارد در جام جهانی شایعه ای مبنی بر علاقه آرسنال به مدافع اشتوتگارت مطرح شد و از آرسنال و مدیراش توقع میرفت که با توجه به استعدا بالای پاوارد هر چه سریعتر برای جذب اقدام کنند. اما مدیران آرسنال با صبر بی جا یکی از بهترین مدافعانی که میتوانستد در تابستان جاری به ترکیب تیم اضافه کنند را از دست دادند و او به بایرن مونیخ پیوست. از آن طرف می توان به نقشی که در مطبوعات برای میسلینتات در تمدید قرارداد اوزیل بیان شده است پرداخت. اگر همین الان از هوادارای آرسنال در مورد سه گزینه (سانچز-رمزی-اوزیل) برای ماندن در باشگاه سوال بشه قطعا اوزیل کمترین اقبال رو برای موندن دریافت خواهد کرد اما میسلینتات یکی از کسانی بود که برای تمدید قرارداد اوزیل کوشید و او را در باشگاه نگه داشت و از طرف مقابل سانچز باشگاه را در یک معاوضه (که همچنان در مورد طرف برنده و بازنده معاوضه آن چالش وجود دارد) به یونایتد ترک کرد و رمزی هم در سال بعد با قراردادی رایگان شماره 8 یوونتوس را به تن خواهد کرد در حالیکه هواداران و کادرفنی آرسنال در تلاش برای هضم پرداخت حقوق بالای اوزیل از جانب باشگاهشان باشند و سایر بازیکنان هم حقوقی هم اندازه با اوزیل درخواست کنند. در مدت حضور در باشگاه میسلینتات برند لنو را نیز برای آینده پست دروازه بانی باشگاه در نظر گرفته است که به نظر انتقال مفیدی بوده است و لنو توانسته در این مدت پتر چک را نیمکت نشین خود کند اما برای بررسی کلی این انتقال باید عملکرد و کیفیت بلند مدت لنو را بررسی کرد. به هر صورت نمیتوان تاثیر شگرفی بر سیستم استعدادیابی باشگاه در یک سال حضور میسلینتات دید به گونه ای که تیم به دنبال جذب استعدادها از سنین پایه و رشد آن ها باشد و استعدادهای بزرگی را جذب کند.
جدایی از آرسنال
اما علت رفتن میسلینتات از آرسنال نکته ای است که رسانه ها درباره آن اختلاف نظر دارند. عده ای آن را حاصل اختلاف با اونای امری و یا رائول سانلهی در جذب بازیکن از جمله دنیس سوارز میدانند، علتی که چندان منطقی به نظر نمیرسد؛ به این دلیل که مدیر استعدادیابی تنها باید به معرفی و اظهار نظر در مورد استعداد ها بپردازد و یا اینکه نهایتاً در مورد جذب بازیکنان مشورت دهد و این نقش میسلینتات در آرسنال بود و بعید به نظر میرسد که شخصی که در باشگاه مهمی چون دورتموند کار کرده با شرح وظایف خود آشنا نبوده و بخواهد بدلیل اختیار نداشتن در حوزه ای که مسئولیتی نداشته از باشگاه جدا شود.همچنین اونای امری نیز درباره جدایی او در کنفرانس پیش از بازی با چلسی اظهار بی اطلاعی کرد و گفت که آخرین ارتباطات او با تیم نقل و انتقالاتی به جلسه ای که پیش از نقل و انتقالات برای بررسی نقل و انتقالات ژانویه داشته اند بازمی گردد و افزود که رابطه ای معمولی با میسلینتات داشته و اختلافی با او نداشته است. علتی که این روزها بیشتر به عنوان علت جدایی او مطرح میشود مشخص نبودن آینده او در باشگاه است. در تابستان گذشته در فرآیند انتخاب جانشین برای آرسن ونگر ایوان گازیدیس، رائول سالنهی و اسون میسلینتات سه شخصیت تاثیر گزار بودند. پس از جدایی ایوان گازیدیس از باشگاه و پیوستن او به آث میلان ، میسلینتات توقع داشت به پست مدیریت ورزشی ارتقا پیدا کرده و سانلهی مدیرعامل کل شود. اما سانلهی با کمی ارتقا با عناون نائب ریسی رسید اما تصمیم گرفته شد مدیر ورزشی از بیرون باشگاه جذب شود که نزدیکترین گزینه تاکنون به این جایگاه مارک اوورمارس وینگر سابق باشگاه و از مدیران فعلی آژاکس است. این تصمیمات باعث شد که میسلینتات احساس کند تصمیمات او و جایگاهش در آرسنال در آینده ای نزدیک دچار تزلزل خواهد شد و او تنها مسئول استعدادیابی باشگاه خواهد بود و باید زیرنظر شخصی دیگر به عنوان مدیر ورزشی فعالیت کند. مجموعه این اتفاقات به مذاق میسلینتات خوش نیامده و تصمیم گرفته که از موقعیت خود در باشگاه آرسنال استعفا دهد. هرچند دلایلی همچون کمبود بودجه در جذب بازیکن و استعدادها و پیشنهاد بایرن مونیخ نیز در این زمینه مطرح است اما به نظر جدایی میسلینتات به دلیل استخدام مدیر ورزشی جدید منطقی تر به نظر میرسد. هرچه هست آرسنال پس از ونگر به سمت تغییرات مداوم میرود و حتی ممکن است در صورت عدم کسب نتایج مناسب و یا عدم وجود بودجه کافی اونای امری یا رائول سانلهی نیز در تابستان جاری با باشگاه قطع همکاری کنند. باید دید وضعیت باشگاه در آینده چه میشود و آنگاه در مورد این جدایی و تاثیر آن بیشتر میتوان اظهار نظر کرد.